Бивш заместник-кмет на Кубрат отива на съд за измама с боклука за 1,2 млн. лв.

14:35, 12 апр. 22
Диана Желязкова

Бивш заместник-кмет на община Кубрат и управител на местна фирма за сметосъбиране отиват на съд за участие в измамна схема с боклука, нанесла щети за над 1,2 млн. лв. Прочетете още »

ДПС губи близо 5 хил. гласа в Разград и Търговище, но остава първа сила в двата региона

15:07, 16 ное. 21
Диана Желязкова

Всички партии от стария 46-ти парламент губят гласове в областите Разград и Търговище на вота в на 14 ноември. Данните са при 100% обработени протоколи в двата региона. Прочетете още »

Измами при гласуването с подвижни кутии на предишните парламенарни избори разкри полицията в Разград

17:44, 26 окт. 21
За истината

Нарушения на изборното законодателство са били установени на територията на област Разград. Става въпрос за парламентарните избори на 11 юли т.г., посочиха днес от областната дирекция на полицията. Прочетете още »

ДПС с най-много гласове в Разград, БСП изпадна на пета позиция

14:28, 13 юли 21
Диана Желязкова

ДПС получи най-много гласове на изборите за Народно събрание в Разградска област. За движението са гласували 45.54% или 21 449 избиратели, показват данните от всички секционни протоколи. В сравнение с вота на 4 април, партията е получила 521 гласа повече . Прочетете още »

Глоба от 9 000 лв. и пробация за собственик на бар, нарушил противоепидемичните мерки

17:28, 11 юни 21
Диана Желязкова

Глоба от 9 000 лв. и пробация за срок от година и половина са наложени на собственик на нощен бар в Разград, който нарушил противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и въпреки забраната допускал посетители в заведението си. Наказанието е по обвинителен акт на прокуратурата и е одобрено от Разградския районен съд след споразумение, съобщиха от Апелативна […] Прочетете още »

Неизвестни откраднаха пътни знаци в Разград

11:32, 10 мар. 21
За истината

От основната пътна връзка за Северната индустриална зона на Разград са били откраднати 20 пътни знака, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). По нейна оценка щетите от кражбите са в размер над 4500 лева. Прочетете още »

Бившият кмет на Разград и областен лидер на ГЕРБ отказа да плаща местни данъци

18:50, 30 сеп. 20
Диана Желязкова

Бившият кмет на Разград и настоящ областен координатор на ГЕРБ Валентин Василев, който сега е общински съветник, не си е платил местните данъци за 2019 г. и отказва да го направи с мотива, че „парите на данъкоплатците не се харчат правилно и целесъобразно“.  Задължението на екскмета беше коментирано на проведената вчера сесия, на която една […] Прочетете още »

Блокират разградското село Ясеновец заради COVID-19

18:05, 15 май 20
Диана Желязкова

Разградското село Ясеновец, в което са регистрирани вече няколко случая на COVID-19, ще бъде затворено с КПП-та за 14 дни, считано от утре, 16 май. Решението е взето от Областния оперативен щаб, който днес заседава извънредно заради увеличаващия се брой на заразените в селото. Прочетете още »