Рейгън от Разград: „Тук хората не се връзват на кухите, популистки обещания на ДПС“

19:37, 4 ян. 23
За истината

„За истината“ препубликува текст на Вилдан Байрамова от „Дойче веле“ Той е кмет на голямото и много живо село Ясеновец, Разградско, с 4 хил. жители, повечето от които са роми като него: Рейхан Хюсеинов – Рейгъна е демократ по душа и убеждения. Прочетете още »

25 проекта за общо над 14 млн. лв. са подадени от област Разград по Плана за възстановяване и устойчивост

8:16, 18 ное. 22
За истината

Общо 25 проектни предложения за изпълнение на инвестиции по първата процедура за „Технологична модернизация“ от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) на обща стойност 14 445 263,65 лв. са подадени от област Разград, съобщиха от Министерство на иноваците и растежа. Прочетете още »

Шестнадесет фирми са подали оферти за проектиране при основния ремонт на 10 км. от пътя Исперих – Яким Груево – Конево

13:27, 30 авг. 22
За истината

Шестнадесет са отворените оферти в обществената поръчка за изработване на технически проект за основния ремонт на 10,1 км от третокласния път Исперих – Яким Груево – Конево в област Разград, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Прочетете още »

Бивш заместник-кмет на Кубрат отива на съд за измама с боклука за 1,2 млн. лв.

14:35, 12 апр. 22
Диана Желязкова

Бивш заместник-кмет на община Кубрат и управител на местна фирма за сметосъбиране отиват на съд за участие в измамна схема с боклука, нанесла щети за над 1,2 млн. лв. Прочетете още »

ДПС губи близо 5 хил. гласа в Разград и Търговище, но остава първа сила в двата региона

15:07, 16 ное. 21
Диана Желязкова

Всички партии от стария 46-ти парламент губят гласове в областите Разград и Търговище на вота в на 14 ноември. Данните са при 100% обработени протоколи в двата региона. Прочетете още »

Измами при гласуването с подвижни кутии на предишните парламенарни избори разкри полицията в Разград

17:44, 26 окт. 21
За истината

Нарушения на изборното законодателство са били установени на територията на област Разград. Става въпрос за парламентарните избори на 11 юли т.г., посочиха днес от областната дирекция на полицията. Прочетете още »

ДПС с най-много гласове в Разград, БСП изпадна на пета позиция

14:28, 13 юли 21
Диана Желязкова

ДПС получи най-много гласове на изборите за Народно събрание в Разградска област. За движението са гласували 45.54% или 21 449 избиратели, показват данните от всички секционни протоколи. В сравнение с вота на 4 април, партията е получила 521 гласа повече . Прочетете още »

Глоба от 9 000 лв. и пробация за собственик на бар, нарушил противоепидемичните мерки

17:28, 11 юни 21
Диана Желязкова

Глоба от 9 000 лв. и пробация за срок от година и половина са наложени на собственик на нощен бар в Разград, който нарушил противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и въпреки забраната допускал посетители в заведението си. Наказанието е по обвинителен акт на прокуратурата и е одобрено от Разградския районен съд след споразумение, съобщиха от Апелативна […] Прочетете още »