Кметът на Пловдив иска 9 заместници

13:15, 29 ное. 19
За истината

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) е поискал да има девет заместници в новата структура на общинската администрация, съобщи регионалното издание „Под тепето„, като се позова на предложение на кмета към общинския съвет.  Прочетете още »

Над 500 хил. лв. са източени от Здравната каса с отпускане на лекарства за параноидна шизофрения

13:36, 28 ное. 19
За истината

Над половин милион лева са източени от Здравната каса (НЗОК) чрез измама с отпускането на лекарства за параноидна шизофрения, съобщиха на пресконференция днес от районната прокуратура и полицията в Пловдив.  Прочетете още »

Държавното дружество „Напоителни системи“ вероятно ще понесе вината за обезводняването на р. Въча

14:44, 25 ное. 19
За истината

В ход е административно-наказателна процедура към „Напоителни системи“, за това че не са осигурили достатъчно количество вода в река Въча и така са застрашили екологичната обстановка. Това обяви заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, цитиран от пловдивските медии, пред които е говорил по време на брифинг в областната управа, посветен на обезводняването на […] Прочетете още »

Дани Каназирева е назначена за областен управител на Пловдив

13:13, 6 ное. 19
За истината

Лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева заема поста областен управител на Област Пловдив, на мястото на избрания за кмет на града Здравко Димитров. Решението за нейното назначение е взето днес на заседание на Министерския съвет, съобщи Радио Пловдив. Прочетете още »

Пловдивски творци настояват за промяна на регламента за финансиране на културни събития през 2020 година

13:18, 31 окт. 19
За истината

Промяна на регламента за финансиране на културни събития през следващата година поискаха в отворено писмо до ръководството на общинска фондация „Пловдив 2019“ представители на 24 неправителствени организации,  културни оператори и творци в града под тепетата. Новите необосновани и нелогични промени по вероятно последната за проекта “Европейска столица на културата” отворена покана, създават предпоставки за подозрения, […] Прочетете още »

Заместник-кмет поема позицията на разследвания за подкуп пловдивски районен кмет

11:59, 15 окт. 19
За истината

На извънредно заседание днес Общински съвет – Пловдив утвърди за кмет на район „Северен“ Красимир Асенов. Асенов е заместник на разследвания за вземане на подкуп кмет на „Северен“ Ральо Ралев. Прочетете още »

Пловдивският районен кмет, обвинен за подкуп, подаде оставка

16:37, 9 окт. 19
За истината

Кметът на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев подаде оставка. Заявлението му е внесено в Общинския съвет в късния следобед вчера, съобщи, цитирана от местните медии, председателят на местния парламент Савина Петкова. Прочетете още »

Служители на автомобилната инспекция в Пловдив са задържани с обвинения за подкупи с изнудване

12:26, 4 окт. 19
За истината

Трима инспектори на Държавната автомобилна администрация (ДАИ) – Пловдив са задържани за 72 часа в резултат на проведената преди два дни операция по разкриване на корупционни престъпления. Служителите са обвинени в получаване на подкупи чрез изнудване на собственици на транспортни фирми. Временно изпълняващият длъжността директор на пловдивската автомобилна администрация е освободена от ареста, тъй като […] Прочетете още »

ДАНС и прокуратурата проверяват „Автомобилна администрация“ в Пловдив

17:45, 2 окт. 19
За истината

Прокуратурата и ДАНС са започнали съвместна проверка в държавната "Автомобилна администрация" в Пловдив. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение. Прочетете още »