И Апелативният съд спря апорта на варненските акции в Пловдивския панаир

16:34, 1 фев. 23
За истината

Съдът окончателно спря увеличението на капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“ чрез апорт на акциите на Община Варна. Определението е до приключване на другото дело, с  което Община Пловдив оспорва всички решения на Акционерното събрание от 9 януари т.г., тъй като увеличението на капитала е едно от тях. Прочетете още »

Без Гергов, Борисов и представители на община Варна на изслушването за Пловдивския панаир в Парламента

13:02, 31 ян. 23
За истината

Нито един представител на община Варна не се появи на изслушването в рамките на временната парламентарна комисия за акциите на Пловдивския панаир. Не дойдоха също бившият премиер Бойко Борисов и бизнесменът Георги Гергов. Прочетете още »

БСП подаде сигнал до прокуратурата срещу служебния социален министър Лазар Лазаров заради проект на предшественика му

15:06, 27 ян. 23
Емилия Димитрова

Сигнал до прокуратурата срещу служебния социален министър Лазар Лазаров подадоха на 26 януари т.г. народните представители от “БСП за България“. Той е за неправомерно разходване на европейски средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Прочетете още »

Народното събрание създаде временна комисия за Пловдивския панаир

18:48, 18 ян. 23
За истината

Със 184 гласа „за“ и без въздържали се депутатите гласуваха за създаването на временна комисия, която в рамките на месец да разгледа казуса с Пловдивския панаир. Прочетете още »

Министрество на културата обяви поредна поръчка за ремонт и реконструкция на Концертна зала Пловдив

9:32, 17 ян. 23
За истината

Министерствота на културата обяви нова обществена поръчка за ремонт и реконструкция на Концертна зала Пловдив за нуждите на Държавна опера – Пловдив на стойност малко над 12 млн. лв. с ДДС. Прочетете още »

Временна парламентарна комисия за „харизването“ на Пловдивския панаир поискаха „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“

14:24, 12 ян. 23
За истината

Представители на “Демократична България” и “Продължаваме промяната” инициират създаването на временна парламентарна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства около „харизването“ на Пловдивския панаир на Георги Гергов от 2016-а година, когато държавата се отказва от акциите си, до днес.  Прочетете още »

Пловдивски съветници отново не се явиха на сесията за Панаира, граждани подготвят нов протест

10:46, 9 ян. 23
За истината

За втори пореден път от началото на тази година липсата на кворум провали заседанието на Общински съвет – Пловдив, посветено на Пловдивския панаир. Прочетете още »