Пловдив също ще пести от улично осветление

18:23, 26 ян. 22
За истината

Община Пловдив променя времевия период на работа на уличното осветление, като го намалява с 30 минути на ден. Това съобщиха от местната администрация, а мотивът, както в много други обищини, са високите сметки за ток. Обсъжда се и спиране на художественото осветление на някои от обществените сгради в града. Прочетете още »

Община Пловдив пусна обществена поръчка за избор на изпълнител за рециклиране на старите отоплителни уреди

17:15, 21 ян. 22
За истината

Община Пловдив пусна обществена поръчка за избор на изпълнител за рециклиране на старите отоплителни уреди на хората, които са декларирали замяната им с нови такива. Поръчката е на стойност 156 498,84 с ДДС. Прочетете още »

Пловдив търси изпълнител за реконструкция на улица за 4,5 млн. лв.

14:34, 14 ян. 22
За истината

Община Пловдив обяви обществена поръчка за реконструкцията на ул. „Хаджи Димитър“ в участъка от Коматевски пътен възел до улица „Царевец“ в район „Западен“. Поръчката е с прогнозна максимална стойност 4,5 млн. лева с ДДС, като срокът за изпълнение е 240 календарни дни. Прочетете още »

Втора пловдивска община въведе „зелен сертификат“ за служителите си

16:28, 12 ян. 22
За истината

Служителите в администрацията на Община Първомай от днес имат достъп до сградата срещу валиден „зелен сертификат“. Първомай е втората община в Пловдивска област след Кричим, която въвежда това правило. Прочетете още »

Областният управител на Пловдив освободи 5 служебни паркоместа за гражданите

16:41, 10 ян. 22
За истината

Областният управител Йордан Иванов прекратява служебния абонамент на Областната администрация за 5 паркоместа, които са ползвани от служители на институцията и са били предоставени безвъзмездно от община Пловдив. Прочетете още »

Само Варна остава с новогодишна заря

14:50, 30 дек. 21
За истината

От трите големи града в България – София, Пловдив и Варна, само морският град остана с новогодишна заря. София се отказа от гърмежите в подкрепа на инициативата на фондация „Четири лапи“. Малко по-късно към нея се присъедини и Пловдив. Прочетете още »

Десетокласник от Пловдив е най-младият българин в класация на „Форбс“

9:44, 22 дек. 21
За истината

Петнадесетгодишният Радостин Чолаков, родом от родопското село Барутин, е най-младият българин в класация на „Форбс“. Десетокласникът от пловдивската математическа гимназия създава софтуер, който озвучава учебници и прави граматичен и синтактичен анализ на български. Прочетете още »

Дигата при Садово е без акт 16, започва пълен одит на Напоителни системи

15:09, 20 дек. 21
Диана Желязкова

В момента се извършва пълна вътрешна проверка на „Напоителни системи“ заради сигнали за нарушения, включително и опити за злоупотреба с европейски средства. Това съобщи новият министър на земеделието Иван Иванов, който днес беше на оглед на разрушените диги в община Садово. Прочетете още »

Прокуратурата започна проверки за апортирането на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир в друго дружество на Георги Гергов

11:56, 20 дек. 21
За истината

Окръжна прокуратура – Варна разпореди две проверки във връзка с апортната сделка на Община Варна за прехвърляне на притежавани 29% от акции от „Международен панаир Пловдив“ АД на частно дружество с общинско участие, съобщиха от прокуратурата днес. Прочетете още »

Заместник-кметът по строителство на Пловдив видя политически мотиви в исканата му оставка

18:29, 16 дек. 21
За истината

Заместник-кметът по строителство и инвестиции на Пловдив Пламен Райчев определи на пресконференция днес исканата му от районните кметове на града оставка като изключително неприятна ситуация в личен план и посочи, че не намира обяснение освен политическо.  Прочетете още »