Съдът задължи собственици на тютюнев склад – паметник на културата в Пловдив, да го укрепят

13:59, 27 юли 21
За истината

Бизнесмените Георги Бранеков и Александър Николич трябва да укрепят съборения от тях тютюнев склад на ул.„Одрин” 8 в Пловдив, представляващ паметник на културата. Това е окончателното решение на Върховния административен съд, който отхвърля жалбата на собствениците на културната ценност за отмяна заповедта на кмета на Пловдив да укрепят останките на сградата, съобщи регионалното издание „Под […] Прочетете още »

Възобновеното дело на лекаря, застрелял крадец в гаража си беше отложено за септември

15:51, 26 юли 21
За истината

Възобновеният процес в срещу д-р Иван Димитров, който се гледа в Пловдивския окръжен съд за убийството на Жоро Джевизов-Плъха беше отложен за 27 септември заради непълното представяне на веществените доказателства в съда. Причината е, че домакинът на II Районно управление, където се съхраняват е в отпуск и така не са били открити някои веществени доказателства като […] Прочетете още »

Проблемът с водата в село Брестовица остава

12:12, 26 юли 21
За истината

Трайно решение се очаква до 3 години. Анализ и доклад за качеството на водата, изготвени от екип от научни специалисти от БАН, Минно-геоложки университет и ВиК експерти доказват недвусмислено, че причина за наличието на манган във водата е МВЕЦ „Кадиево“. Това съобщи днес прокуратурата, която обяви, че е приключила с проверката за качеството на водата […] Прочетете още »

Посолството на САЩ дари книжки и играчки за децата в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив

17:53, 20 юли 21
За истината

Книжки, комплекти за рисуване и играчки получиха малките пациенти в две клиники на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив от посолството на САЩ в България. Прочетете още »

Жители на Белащица блокираха пътя за кариерите за инертни материали

8:19, 14 юли 21
За истината

Жители на село Белащица вчера спонтанно блокираха пътя за кариерите за инертни материали над селото. Причината – камиони на концесионера „Пътища“ отново са започнали да извозват, без надлежно уведомление. Прочетете още »

ГЕРБ и „Има такъв народ“ с почти равен резултат в Пловдив-област

10:48, 12 юли 21
За истината

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с 25.55% , а втори са Има такъв народ с 25.21 %. Това сочат данните при 99,63 % обработени протоколи в РИК-17 към 6.30 часа.На трето място по междинните резулати е БСП за България (18.39 %). На четвърто, пето и шесто място са ДПС (7.83%), Демократична България (7.17%), и Изправи […] Прочетете още »

„Има такъв народ“ е победител на изборите в Пловдив-град

10:36, 12 юли 21
За истината

При 100 процента обработени протоколи данните на 16 РИК – Пловдив-град сочат, че партия „Има такъв народ“ води с 26,59 %, следвана от ГЕРБ с 25,32%. Прочетете още »

машина за гласуване

Полицията в Пловдив арестува 50-годишен търговец на гласове

13:32, 8 юли 21
За истината

Според неофициални източници  у задържания са намерени 40 листа А4 със саморъчно написани имена, ЕГН-та, номера на лични карти и адреси, съобщи Радио Пловдив. Прочетете още »

Безумен и напълно незаконен е ремонтът на Католическата катедрала в Пловдив

16:08, 1 юли 21
За истината

Констатацията е на експерта от Инспектората по опазване на културното наследство в Министерството на културата арх. Слави Славов. По думите му опаковането на сградата с фибран трябва незабавно да спре. Прочетете още »

Съдят бивша служителка на НОИ за източване на системата

11:52, 1 юли 21
За истината

В Пловдивския районен съд започва делото срещу бившата служителка на НОИ за източването на осигурителната система с няколко милиона лева.  Прочетете още »