Заместник-кмет поема позицията на разследвания за подкуп пловдивски районен кмет

11:59, 15 окт. 19

На извънредно заседание днес Общински съвет – Пловдив утвърди за кмет на район „Северен“ Красимир Асенов. Асенов е заместник на разследвания за вземане на подкуп кмет на „Северен“ Ральо Ралев. Прочетете още »

Пловдивският районен кмет, обвинен за подкуп, подаде оставка

16:37, 9 окт. 19

Кметът на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев подаде оставка. Заявлението му е внесено в Общинския съвет в късния следобед вчера, съобщи, цитирана от местните медии, председателят на местния парламент Савина Петкова. Прочетете още »

Служители на автомобилната инспекция в Пловдив са задържани с обвинения за подкупи с изнудване

12:26, 4 окт. 19

Трима инспектори на Държавната автомобилна администрация (ДАИ) – Пловдив са задържани за 72 часа в резултат на проведената преди два дни операция по разкриване на корупционни престъпления. Служителите са обвинени в получаване на подкупи чрез изнудване на собственици на транспортни фирми. Временно изпълняващият длъжността директор на пловдивската автомобилна администрация е освободена от ареста, тъй като […] Прочетете още »

ДАНС и прокуратурата проверяват „Автомобилна администрация“ в Пловдив

17:45, 2 окт. 19

Прокуратурата и ДАНС са започнали съвместна проверка в държавната "Автомобилна администрация" в Пловдив. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение. Прочетете още »

Проучване на „Маркет линкс” за Пловдив: Здравко Димитров- 21%, Славчо Атанасов- 19%

17:23, 2 окт. 19

Само 2% е разликата между Здравко Димитров и Славчо Атанасов според данните на експресно проучване на „Маркет линкс”. За това информира днес регионалното електронно издание "Под тепето", позоввайки се на данни от проучваенто, направено по поръчка на бТВ. Прочетете още »

Европейската комисия изпраща проверяващи по проблема с обгазяването в село Труд

16:59, 2 окт. 19

Европейската комисия изпраща проверяващи по проблема със замърсяването на землището и обгазяването в пловдивското село Труд от централата за биогаз. Това стана ясно днес, след като петициите на гражданите от трите населени места бяха разгледани в Европейския парламент, предаде регионалното издание „Под тепето“. Прочетете още »

Общинският съвет в Пловдив отпуска 8 хил. лв. за реставрация на Паното „Христо Г. Данов”

14:32, 2 окт. 19

Общински съвет ще отпусне 8 хил. лв. за реновирането на сграфитото на художнико Георги Божилов – „Христо Г. Данов”.За това съобщи местното електронно издание „Под тепето„. Прочетете още »

Епископската базилика в Пловдив отвори врати предпремиерно

21:00, 26 сеп. 19

Със специална церемония „Камъче по камъче, ръка за ръка, минало и бъдеще“ в Пловдив бе представена, преди официалното й откриване, цялостно разкритата и експонирана Епископска базилика на Филипопол и реставрираните над 2 хил. кв. метра мозайки от IV-VI век., предаде БТА. Прочетете още »

Десет дни след началото на протестите край Шишманци министър посети Депото за отпадъци

17:47, 24 авг. 19

Започва процедура по преразглеждане на комплексното разрешително на Депото за неопасни отпадъци и инсталация за биологично разграждане по закрит способ в Шишманци. Това съобщи днес министърът на околната среда и водите Нено Димов, който посети пловдивското село, за да се запознае със ситуацията след възникналия пожар в депото и да разговаря с гражданите от района, […] Прочетете още »

Полицията проверява автомобил на Николай Пловдивски

15:40, 20 авг. 19

Пловдивската полиция и Столичната дирекция на вътрешните работи са започнали проверка на автомобил, използван от пловдивския митрополит Николай. Според регионалното електронно издание „Под тепето“ повод за проверката е снимка на автомобила, публикувана в социалните мрежи, на чието предно стъкло се вижда устройство за светлинна сигнализаця, наподобяващо тези, които се поставят на превозни средства със специален […] Прочетете още »