Държавата обеща спешен ремонт на проблемен път дни преди насрочения граждански протест

18:56, 27 ян. 21
За истината

Дни преди обявените протести на гражданските сдружения „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“ заради дългогодишен проблем със състоянието на пътя до пловдивското село Лилково, областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви, че са осигурени средства за реконструкция на пътя и в момента, в който метеорологичните условия позволят ремонтът ще започне. Прочетете още »

околовръстен път Пловдив

Прекратяването на поръчката за обходен път в Пловдив е обжалвано пред КЗК

14:34, 27 ян. 21
За истината

Решението за прекратяване на обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията. Това се разбира от информацията, публикувана в сайта на комисията. Прочетете още »

околовръстен път Пловдив

Всички кандидати за строителството на новия лъч на околовръстното в Пловдив са отстранени

10:00, 22 ян. 21
За истината

Aгeнция „Πътнa инфpacтpyĸтypa“ (АПИ) прекрати обществената поръчка за строителството на новия лъч на Околовръстното на Пловдив. За това информира регионалното издание „Под тепето„, като се позовава на публикация в сайта на агенцията за доклад на Комисията, която пpoвeждa тpъжнaта пpoцeдypa зa избор на изпълнитeл нa Югoизтoчния oбxoд нa гpaд Πлoвдив, в който се препоръчва на […] Прочетете още »

Жители на родопски села готвят протест заради разбит път

14:54, 20 ян. 21
За истината

Жители на четири родопски села излизат на протест пред Областното пътно управление в Пловдив с настояване за основен ремонт на пътя от разклона за село Бойково до селата Ситово и Лилково. Протестът е насрочен за 2 февруари, предаде Радио Пловдив. Прочетете още »

По искане на Демократична България Пловдив ще публикува онлайн данните за въздуха

14:26, 19 ян. 21
За истината

Администрацията на Община Пловдив започна да публикува на сайта си измерванията за качеството на атмосферния въздух, предоставени от гражданската инициатива Airbg.info. Това се случи след едногодишните усилия на съветниците от “Демократична България” в тази посока, припомня регионалното издание „Под тепето“. Прочетете още »

Полицай е арестуван за издаване на фалшиви документи

17:45, 18 ян. 21
За истината

Полицейски служител в Дирекция „Миграция“ към полицията в Пловдив и още петима души са привлечени към наказателна отговорност за това, че с цел имотна облага, подбудили и подпомогнали други лица, които съставяли неистински карти за постоянно пребиваване на чужденци на територията на Република България. Прочетете още »

Съд обяви за незаконно затварянето на кариерата над Белащица

11:48, 14 ян. 21
За истината

Административният съд в Пловдив обяви за незаконно затварянето на кариерата над Белащица. Съдът  счете, че концесионният договор на „Холсим кариерни материали Пловдив” АД е спрян без основания. Според заповед на Министерството на енергетиката от 27 февруари 2020 г. договорът на концесионера трябваше да бъде спрян заради замърсяването на въздуха с прах от кариерата. А заповедта […] Прочетете още »

Кметът на Калофер ще бъде глобен за мъжкото хоро

16:16, 6 ян. 21
За истината

Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде глобен заради неосигуряване на ограничителните мерки по време на мъжкото хоро в Тунджа, съобщи пред журналисти пловдивският областен управител Дани Каназирева. Прочетете още »

Икономическа полиция в Пловдив разследва таксиметрови компании

8:54, 5 ян. 21
За истината

Полицията и прокуратурата в Пловдив са започнали досъдебно производство във връзка с публикации в медиите за това, че представители на превозвачи, които притежават лиценз за извършване на таксиметрова дейност, са събирали пари от собствениците на таксиметрови автомобили, с цел закупуване на общински разрешителни за извършване на дейността. Прочетете още »

Клошари запалиха огън в запустяла сграда – паметник на културата

10:57, 29 дек. 20
За истината

Клошарите, самонастанили се от известно време в старата еврейска баня Орта Мезар в Пловдив, запалиха огън в паметника на културата вчера следобед и вдигнаха пожарната на крак. Гъст пушек се изви над хамама, който вече повече от 15 години чака по-добро бъдеще, информира регионалното издание „Под тепето“. Прочетете още »