РИОСВ – Пловдив нареди спиране на биоцентралата в село Труд

17:38, 12 окт. 20
За истината

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив издаде принудителна административна мярка, с която се спира дейността на Централата за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници чрез индиректно използване на биомаса в пловдивското село Труд. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Прочетете още »

Неизвестни отправиха смъртни заплахи към участници в Шествие на толерантността

14:51, 12 окт. 20
За истината

Надписи със смъртни заплахи се появиха на жилищни сгради два дни след Шествието на толерантността в Пловдив. То бе организирано след нападение над две момичета в Цар Симеоновата градина преди седмици, заради различната им сексуална ориентация. Прочетете още »

Биоцентралата, срещу която протестират жителите на с.Труд, ще бъде временно спряна

16:42, 8 окт. 20
За истината

Биоцентралата в село Труд ще бъде затворена временно, докато не бъдат отстранени констатираните нередности при извършените от над 5 държавни институции проверки на работата и изготвената преди това независима експертиза. Това съобщиха здравният министър проф. Костадин Ангелов и областният управител на Пловдив Дани Каназирава, цитирани от регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »

Кметът на Пловдив не поканил съветниците от Демократична България да обсъждат бюджета, защото протестирали срещу правителството

13:40, 7 окт. 20
За истината

Кметът на Пловдив Здравко Димитров не е поканил групата на Демократична България в местния парламент на обсъждането на бюджетната прогноза, тъй като представителите й ходят на протести срещу правителството. Това предаде пловдивското издание „Под тепето“ от днешната сесия на Общинския съвет в града, в която дясната опозиция критикува кмета за липса на прозрачност. Прочетете още »

Окръжният съд в Пловдив постанови ефективна и условна присъда за инспектори от БАБХ, задържани с подкуп

17:37, 1 окт. 20
За истината

Година и половина ефективна присъда и една година условно наказание постанови състав на пловдивския окръжен съд по отношение на двамата бивши инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Григор Милчев и Светослав Нестеров бяха задържани с подкуп от пари и хранителни продукти през месец юни миналата година. Прочетете още »

Независима експертиза на биоцентралата в с. Труд посочва нарушения

16:33, 28 сеп. 20
За истината

Редица нарушения и несъответствия, относно технологията на работа на биоцентралата, които попадат в контрола на Агенцията по храните са посочени в независимата експертиза, която областният управител на Пловдив Дани Каназирева е възложила по отношение на биоцентралата в село Труд. Прочетете още »

Незаконен цех за производство на олио работил в пловдивското село Труд

11:31, 25 сеп. 20
За истината

Служители на икономическа полиция и районното управление в пловдивското село Труд са открили незаконен цех за производство на олио без необходимите разрешения и без да се спазват хигиенни изисквания, съобщиха от полицията в Пловдив. Прочетете още »

Протестиращи поискаха оставки в РИОСВ – Пловдив

11:40, 18 сеп. 20
За истината

Протестиращи от пловдивското село Труд поискаха оставка на ръководството на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в града под тепетата и затваряне на биоцентралата в село Труд заради поредното обгазяване. Прочетете още »

Близо 42 млн. лв. ще струват 4.8 км от югоизточния обход на Пловдив

18:42, 16 сеп. 20
За истината

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на Пловдив. Трасето ще е с дължина 4,8 км. Индикативната стойност на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Прочетете още »

Съдът реши, че собствениците на горелите тютюневи складове в Пловдив трябва да ги укрепят и възстановят

7:15, 9 сеп. 20
За истината

Собствениците на тютюневите складове в стария град на Пловдив, които горяха при пожар през , са длъжни да извършат укрепителни дейности. Решението на тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) е окончателно и не може да бъде обжалвано. Така четиригодишна сага с обжалвания по отношение на задължението за укрепване на изгорелите сгради – паметници на […] Прочетете още »