Прокуратурата проверява сигнали за насилие в дома за хора с деменция в Пловдив

13:15, 20 ян. 20
За истината

От Община Пловдив поискаха оставката на управителя на Центъра за настаняване от семеен тип на хора с деменция в Пловдив, за който тази сутрин беше излъчен репортаж със свидетелства за физически и психически тормоз на възрастните хора, настанени в центъра, ако обвиненията се докажат. По-рано днес Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди проверка […] Прочетете още »

Служители на Агенцията по храните в Пловдив са обвинени за взет подкуп

17:02, 14 ян. 20
За истината

Пловдивската Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу двамата служители на Областната дирекция по безопасност на храните (БАБХ) в Пловдив, които през лятото бяха задържани за поискан и взет подкуп във вид на пари и хранителни продукти. Прочетете още »

Протест на журналистите от Радио Пловдив

16:07, 9 ян. 20
За истината

Журналистите от Радио Пловдив публикуваха в Интернет страницата на медията отворено писмо и протестна декларация с настояване за „справедливо и адекватно разпределение на бюджета между националните и регионални програми, повишаване на бюджета на Радио Пловдив и финансово обезпечаване на неговия екип.“ Те изразяват своето несъгласие с финансовата политика на националното радио. Като част от протестните […] Прочетете още »

С пластика от пловдивско тепе титлата Европейска столица на културата ще бъде предадена на Риека и Голуей

10:22, 3 ян. 20
За истината

На 12 януари, в деня по предаване на титлата, „Пловдив 2019“ ще изпрати послание под формата на малка пластика към градовете Риека (Хърватия) и Голуей (Ирландия). Тя ще бъде подарена на техни представители на тържествена церемония в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив, съобщи регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »

Пловдив предава щафетата на следващите Европейски столици на културата

8:59, 18 дек. 19
За истината

Пловдив ще предаде щафетата на следващите Европейски столици на културата- Риека (Хърватия) и Голуей (Ирландия) със спектакъл, дирижиран от Държавна опера Пловдив, на 12 януари 2020 година. Прочетете още »

ВЕЦ „Въча“ е спрян заради замърсяването на реката

19:46, 14 дек. 19
За истината

ВЕЦ „Въча -1“ спря работа днес след като проверката на експерти от Басейнова дирекция, Регионалната инспекция по околна среда и областната администрация в Пловдив е установила, че изтичането на отработени води на ВЕЦ-а е причината за мазните петна, открити в реката в Кричим вчера, а днес съоръженията му отново изпускат масло в реката. Прочетете още »

Прокуратурата образува досъдебно производство за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

10:25, 10 дек. 19
За истината

Окръжна прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за евентуално извършено престъпление от Фондация „Пловдив – 2019”, във връзка с откриващото събитие на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Това съобщи зам.-окръжният прокурор Галина Андреева – Минчева, цитирана от Радио Пловдив. Прочетете още »

Кметът на Пловдив иска 9 заместници

13:15, 29 ное. 19
За истината

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) е поискал да има девет заместници в новата структура на общинската администрация, съобщи регионалното издание „Под тепето„, като се позова на предложение на кмета към общинския съвет.  Прочетете още »

Над 500 хил. лв. са източени от Здравната каса с отпускане на лекарства за параноидна шизофрения

13:36, 28 ное. 19
За истината

Над половин милион лева са източени от Здравната каса (НЗОК) чрез измама с отпускането на лекарства за параноидна шизофрения, съобщиха на пресконференция днес от районната прокуратура и полицията в Пловдив.  Прочетете още »

Държавното дружество „Напоителни системи“ вероятно ще понесе вината за обезводняването на р. Въча

14:44, 25 ное. 19
За истината

В ход е административно-наказателна процедура към „Напоителни системи“, за това че не са осигурили достатъчно количество вода в река Въча и така са застрашили екологичната обстановка. Това обяви заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, цитиран от пловдивските медии, пред които е говорил по време на брифинг в областната управа, посветен на обезводняването на […] Прочетете още »