Пловдив отново не успя да избере омбудсман

16:01, 13 окт. 21
За истината

Нова процедура за избор на омбусман (обществен защитник) ще бъде обявена в Пловдив, след като днес спечелилият конкурса кандидат не успя да събера подкрепата на необходимия брой от 34 общински съветници. Прочетете още »

Балотаж между кандидатите на ГЕРБ-СДС и НФСБ ще определи кмета на община Калояново

9:39, 4 окт. 21
За истината

Балотаж ще определи кмета на пловдивската община Калояново, където в неделя се проведоха частични местни избори. Прочетете още »

Пловдив трябва да плати 850 хил. лв. глоба за транспортния си проект

18:05, 28 сеп. 21
За истината

Община Пловдив трябва да плати 850 хил. лв. санкция заради нередности при реализацията на Транспортния проект в миналия мандат, информира Радио Пловдив, като цитира заместник – кмета Тодор Чонов. Прочетете още »

Пловдивският окръжен съд обяви за невинен д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Георги Джевизов – Плъха

15:08, 27 сеп. 21
За истината

Състав на Пловдивския окръжен съд призна д-р Иван Димитров за невинен за убийството на Георги Джевизов, известен с прякора Жоро Плъха, извършено през март 2018 година, като прие, че убийството е извършено при неизбежна отбрана.  Прочетете още »

Назначеният с конкурс директор на Летище Пловдив се задържа на поста само няколко месеца

12:51, 20 сеп. 21
За истината

Държавното „Летище Пловдив“ ЕАД ще има нов директор. Това е Андрея Андреев, който беше на този пост и през 2008 година. Прочетете още »

Секретарят на Община Калояново поема управлението й до избирането на нов кмет

8:16, 9 сеп. 21
За истината

На извънредна сесия в Калояново общинските съветниците избраха главния секретар на Общината Павел Павлов за временно изпълняващ длъжността кмет, съобщи Радио Пловдив. Павлов ще управлява общината до избирането на нов кмет на предсрочни частични избори, които ще се проведат на 3 октомври т.г. Прочетете още »

Нощни клубове в Пловдив работят въпреки ковид забраната

10:00, 8 сеп. 21
За истината

Наложените със заповед на здравния министър по-строги мерки срещу коронавируса не бяха изпълнени от всички заведения в Пловдив, въпреки проверките на полицията и здравните власти. Това показва репортаж на журналисти от Радио Пловдив от снощи. Прочетете още »

Таксиметрови превозвачи протестират в Пловдив

10:48, 31 авг. 21
За истината

Таксиметрови шофьори от Пловдив излязоха на протест пред Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в града и поискаха оставката на директора му инж. Пламен Вълчев. Причините, които посочиха са лошата организация на движението в града, сивия сектор в бранша и проблемите със стоянките за таксита. Прочетете още »

Жители на пловдивско село затвориха път към кариера за инертни материали

15:30, 27 авг. 21
За истината

Жители на Ръжево Конаре са блокирали пътя при моста до реката край селото, по който преминават камионите до местната кариера за инертни материали, съобщи Радио Пловдив. Протестиращите настояват дейността на кариерата да се преустанови, тъй като се използват нерегламентирани пътища, а отделно подпочвените води падат и засягат землищата на Ръжево Конаре и Дълго поле. Прочетете още »

Заради африканска чума по свинете умъртвяват прасета в няколко села в южна България

12:21, 23 авг. 21
За истината

В пазарджишкото село Сбор бе извършено умъртвяване на прасета и бяха изградени санитарни зони на входа и изхода на населеното място, за да не се разпространява африканската чума по свинете (АЧС). Прочетете още »