Пловдив дава 200 хил. павета на митрополията

13:23, 23 юни 22
За истината

Община Пловдив ще предостави 200 000 павета на Пловдивската митрополия за облагородяване на 2000 кв.м. площи в манастири, църкви и параклиси в Пловдив и областта. Паветата са били премахнати от пловдивските улици при ремонти и последващото им асфалтиране, и се съхраняват на склад. Прочетете още »

Президентът на „Америка за България“ получи почетен знак на Пловдив

14:34, 15 юни 22
За истината

С тържествена церемония в Епископската базилика на Филипопол кметът Здравко Димитров връчи почетния знак на Пловдив на президента на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър. Той приветства и представителите на борда на директорите на фондацията, които идват тук за първи път след отварянето на базиликата за посетители. Прочетете още »

Белащенци започнаха подписка за референдум за преминаване към община Пловдив

8:22, 15 юни 22
За истината

Подписката за провеждане на референдум за отделянето на Белащица от община „Родопи“ и присъединяване към община Пловдив започна снощи в пловдивското село. Прочетете още »

Кметът на Пловдив поиска уволнението на шефа на болница „Свети Мина“

14:41, 8 юни 22
За истината

Заради напрежение в общинската болница кметът на Пловдив Здравко Димитров предлага Общинският съвет да уволни управителят на МБАЛ „Свети Мина“ проф. Петър Петров. Прочетете още »

Земеделски производители излязоха на протест заради щетите от унищожителната градушка в Садово

13:15, 1 юни 22
За истината

Протестиращи земеделци от пловдивския град Садово блокираха днес предиобед пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция заради щетите, нанесени от унищожителната градушка в района вчера. Прочетете още »

И съдът каза на концесионерите на кариерата в Белащица да чакат произнасяне на институциите

15:53, 23 май 22
За истината

Пловдивският Административен съд е отхвърлил жалбата на концесионера на кариерата над Белащица „Холсим кариерни материали Пловдив“ АД срещу спирането на молбата му за удължаване срока на концесията за добив на инертни материали.  Прочетете още »

Цяла седмица протестна блокада в Белащица

10:46, 17 май 22
За истината

От днес до 23 май, включително жителите на Белащица ще протестират с блокада на пътя в Родопската яка заради кариерите в района и няма да допускат преминаването на камиони. Прочетете още »

Мечетата, които бяха намерени изоставени в Родопите, вече са върнати в природата

10:29, 16 май 22
За истината

Трите мечета, които през юни миналата година бяха намерени изоставени в Родопите, бяха върнати в природата. Прочетете още »