Областният медицински щаб в Пловдив забрани пясъчниците за деца

17:31, 1 юни 20
За истината

Областният медицински щаб в Пловдив обяви нова забрана, свързана с мерките за безопасност в извънредната ситуация. Забраната касае детските пясъчници на територията на област Пловдив. Прочетете още »

В срезовото проучване за коронавирус в Пловдив вече са заявили участие 168 домакинства

11:09, 22 май 20
За истината

До момента общият брой на гражданите, заявили участие в представителното изследване за Covid-19 по метода ELISA е 373, което прави 63,2%, съобщава областният управител на Пловдив Дани Каназирева. По думите й, резултатът е по-висок от други европейски държави. Прочетете още »

COVID-19 не спря дейностите по завършването на Епископската базилика в Пловдив

11:26, 6 май 20
За истината

Въведеното на 13 март извънредно положение заради епидемията от коронавирус не спря дейностите по завършването на Епископската базилика в Пловдив, съобщи регионалното издание „Под тепето„. Работата по реализирането на най-важния обект за града е на финалната права. Прочетете още »

Пловдив е първият български град, който се включи в международната инициатива „Европа вкъщи“

13:39, 29 апр. 20
За истината

От утре, пилотно, в 14 държави от цяла Европа стартира онлайн платформа, посветена на общоевропейската инициатива „Европа вкъщи“. Към момента Пловдив е единственият град от България, който се включва в каузата. „Европа вкъщи“ има за цел да представи по творчески начин дните на изолация в градовете от Европа. Прочетете още »

Община Пловдив ще финансира онлайн проекти на пловдивски творци

14:00, 23 апр. 20
За истината

Община Пловдив ще финансира онлайн проекти на пловдивски творци по Културния календар на Общината. Условието е те да се реализират до края на месец юли т.г. Мярката е антикризисна и подробностите бяха обявени в сайта на Общината. Прочетете още »

Таксиметрови шофьори протестираха в Пловдив

14:33, 8 апр. 20
За истината

Таксиметрови шофьори от Пловдив протестираха символично днес по обяд. Тъй като нямат разрешение за протест, пред журналисти шофьорите обясняват, че не протестират, а чакат заявки. Причините за недоволството им, обявени по-рано днес пред Радио Пловдив, са драстично спадналите обороти, липсата на клиенти и опасността от масови фалити на таксиметровите фирми.  Прочетете още »

Пловдивчанин осъди държавата за задържане на сървъра му от прокуратурата

12:26, 27 мар. 20
За истината

Пловдивчанът Лазар Пендов осъди България пред Европейския съд по правата на човека, защото прокуратурата е иззела негов сървър и го задължала над 7 месеца без смислена причина, съобщи Mediapool. Прочетете още »

Пловдив търси спешно медицински специалисти за лечение на болни от COVID- 19

9:14, 26 мар. 20
За истината

Общинският кризисен щаб в Пловдив отправи призив към пловдивската медицинска общност, Регионалната колегия на Българския лекарски съюз и съсловната организация на медицинските сестри и акушерки да се включат в дейността по превенция и ограничаване на коронавирус сред населението в Пловдив. Прочетете още »

Търсят се лекари за Здравната служба в пловдивския квартал „Столипиново“

10:15, 25 мар. 20
За истината

В пловдивския квартал „Столипиново“ е открит специален кабинет, чрез общинската дирекция „Здравеопазване“, в който на място ще бъдат консултирани хората, които се завръщат от чужбина, както и други с оплаквания, за да не се разхождат неоснователно да търсят медицинска помощ в други райони на града. Търсят доброволци лекари, които да извършват прегледи там. Това съобщи […] Прочетете още »