Полицията привиква активисти на „Демократична България“ преди днешния протест в Пловдив

17:45, 6 авг. 20
За истината

Полицията в Пловдив взима превантивни мерки срещу евентуалното изграждане на барикади и палаткови лагери по възлови пловдивски кръстовища и неспазване на обществения ред по време на днешния масов протест, който ще блокира четири пловдивски булеварда в рамките на няколко часа, съобщава регионалното издание „Под тепето“. Прочетете още »

Документи с лични данни от архива на ТЕЛК са разпилени в центъра на Пловдив

19:53, 5 авг. 20
За истината

Документи с лични данни от архива на ТЕЛК са разпилени в центъра на Пловдив след като днес е започнало събарянето на изоставена сграда, в която допреди няколко години се е помещавала Трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) на града под тепетата. Прочетете още »

Над 350кг отпадъци събраха доброволци при акция за почистване в Пловдив

9:13, 24 юли 20
За истината

Над 350кг отпадъци събраха доброволци от почистване в района на Гребния канал в Пловдив снощи. Гуми, пластмасови опаковки, бирени кенчета, строителен отпадък, дрехи и всякакви отпадъци бяха само част от отпадъците, които откриха доброволци по време на почистваща акция, предаде регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »

Хиляди се събраха снощи на най-големия пловдивски протест

7:54, 17 юли 20
За истината

Хиляди пловдивчани се събраха на най-големия протест от години в града на тепетата. Според присъстващи към 20 часа на 16 юли по улиците на Пловдив са излезли повече хора от знаковите протести срещу назначението за Делян Пеевски за шеф на ДАНС преди 7 години, предаде регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »

Протестът в Пловдив: „Искам да живея, а не да почивам в България“

22:27, 14 юли 20
За истината

Близо 300 души се сърбаха тази вечер на площад “Съединение” в града под тепетата, след като шествието на протестиращите пред Общината пристигна до сградата на Прокуратурата и двата лъча се сляха. В началото на колоната вървяха хора с трибагреници и пловдивчани в неравностойно положение с бастуни и инвалидни колички, предаде регионалното издание „Под тепето“. Прочетете още »

Пловдив се включва днес в протестите срещу властта на мафията

10:20, 10 юли 20
За истината

Пловдив се включва във вълната протести, свързани със съдебната власт и редица скандални събития от последните дни, информира регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »

Общинските съветници в Пловдив си увеличиха заплатите почти двойно

17:56, 9 юли 20
За истината

Почти двойно си вдигнаха заплатите общинските съветници на Пловдив с приемането на нов Правилник за работата на Общинския съвет на днешната редовна сесия. Промените влизат в сила от 1-ви септември и ще струват на града около половин милион годишно, изчисли регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »

Подновени са разкопките на Форум – Север в Пловдив

19:23, 6 юли 20
За истината

Временно прекратените разкопки на Форум – Север в Пловдив бяха подновени. Археолозите проучват част от комплекса на агората на Филипополис, където са били разположени важни институционални сгради, информира регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »

Надзиратели, пожарникари и полицаи съдят МВР за незаплащане на извънреден труд

14:12, 2 юли 20
За истината

Служители на вътрешното министерство масово подават жалби в съда срещу размера на допълнителното заплащане за нощен и извънреден труд. В това число влизат надзирателите, пожарникарите, полицаите, включително и от гранична полиция, съобщи зам.-председателят на Районен съд-Пловдив Александър Точевски, цитиран от регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »

Зикометър отчита изпълнените обещания на кмета на Пловдив

18:52, 1 юли 20
За истината

Зикометър проследява и отчита в реално време изпълнението на обещанията на кмета на Пловдив Здравко Димитров – Зико (както от години го наричат съгражданите му), заявени пред гласоподавателите по време на предизборната кампания, съобщи регионалното издание „Под тепето„. Прочетете още »