Общинските съветници смениха управителя на Онкологичния център в Пловдив

12:49, 16 апр. 21
За истината

С 34 гласа "За", 10 "Против" и 4 "Въздържали се" общинските съветници в Пловдив приеха днес предложението за смяна на управителя на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в града. Прочетете още »

Общински съветници в Пловдив предлагат смяна в управата на Онкодиспансера

9:16, 14 апр. 21
За истината

Групата общински съветници от партия “Кауза Пловдив” предлага смяна на временния шеф на КОЦ – Пловдив д-р Пламен Фотев. В мотивите си вносителите посочват лошо управление на лечебното заведение и забавени процедури за доставка на необходимата апаратура. Прочетете още »

Корнелия Нинова

Пловдивските социалисти поискаха незабавна оставка от Корнелия Нинова

16:47, 9 апр. 21
За истината

Градският съвет на БСП в Пловдив поиска оставката на председателя на партията Корнелия Нинова в отворено писмо по повод свиканата от лидера среща на 10 април 2021 г. в централата на Столетницата в София, на тема преминали избори и стабилизиране на партията. Прочетете още »

След серия от съдебни битки бившият директор на Дирекцията по безопасност на храните – Пловдив е осъден за аферата с румънските агнета

12:37, 9 апр. 21
За истината

Бившият директор на „Областната дирекция по безопасност на храните“ (БАБХ) в Пловдив д-р Светозар Василев е осъден на 2 години „лишаване от свобода“, отложено за срок от 4 години, както и лишаване от право да заема длъжност в БАБХ за срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила. Прочетете още »

Съдът отмени акта за затваряне на кариерите над Белащица

12:27, 6 апр. 21
За истината

Административен съд –Пловдив отмени акта за спиране на дейността на кариерата на „Европейски пътища“ АД над Белащица, срещу която граждани протестират от няколко години. Министерство на енергетиката ще обжалва решението на Административен съд –Пловдив, съобщи областният управител Дани Каназирева след проведен разговор с ресорния министър Теменужка Петкова. Прочетете още »

Епископската базилика в Пловдив ще бъде открита на 18 април

13:58, 30 мар. 21
За истината

Епископската базилика на Филипопол ще бъде открита на 18 април 2021 г., когато ЮНЕСКО отбелязва Международния ден за опазване на паметниците на културата. Прочетете още »

багер

Работник пострада при инцидент на ремонтиращият се участък от пътя за Лъки

13:10, 24 мар. 21
За истината

Багер с работник се е обърнал в крайпътното дере по пътя Юговско Ханче – Лъки, съобщиха от дирекцията на МВР в Пловдив. Прочетете още »

Предимно от “патриотични” структури са кандидат-депутатите от Пловдив с ДС минало

16:33, 23 мар. 21
За истината

Петима от кандидатите за депутати в Пловдивския 16-и многомандатен избирателен район излязоха в списъка с бивши служители на Държавна сигурност (ДС), регистрирани в листите на партии кандидати за парламента. Прочетете още »

Ремонт на Околовръстното шосе в Пловдив скара кмета и пътната агенция

10:28, 16 мар. 21
За истината

Истински транспортен хаос предизвика в града под тепетата ремонтът на втория участък от Околовръстното шосе на Пловдив. Веднага след началото му в Община Пловдив са постъпили множество сигнали и оплаквания от граждани. Прочетете още »

Здравко Димитров и Богомил Грозев

Под обществен натиск Общината се принуди да обяви конкурс за директор на „Старинен Пловдив“

12:50, 15 мар. 21
За истината

Кметът Здравко Димитров ще издаде заповед за обявяването на конкурс за директор на общинският институт „Старинен Пловдив“. Прочетете още »