Седмица на четенето в село Асеновци

15:12, 24 ное. 22
За истината

Библиотеката при читалище „ Съзнание 1894“ в ловешкото село Асеновци се включи с различни мероприятия в националната седмца на четенето, която се провежда в дните от 21.11. до 25.11.2022 г. Прочетете още »

Условни присъди получиха двама мъже за купуване на гласове на изборите в Плевенско

10:08, 4 окт. 22
За истината

Условно наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с тригодишен изпитателен срок получи задържан за купуване на гласове 38-годишен мъж от плевенското село Долни Луковит. Прочетете още »

Частен съдебен изпълнител в Плевен бе осъден за измама

17:30, 21 юли 22
За истината

Районният съд в Плевен е признал за виновен и е наложил наказание на частен съдебен изпълнител по обвинение за измама. Прочетете още »

Агенцията по храните проверява причините за отровени пчели в района на с. Катерица

14:13, 27 юни 22
Емилия Димитрова

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Плевен започна проверка по два сигнала за отравяне на пчели в района на село Катерица, област Плевен. Прочетете още »

Общинските съветници в Плевен не успяха да сменят председателя на съвета

11:22, 9 юни 22
За истината

Със 17 гласа „За“, 3 – „Против“ и 1 „Въздържал се“ Общински съвет – Плевен не успя да прекрати предсрочно правомощията на председателя Мартин Митев (ГЕРБ). Прочетете още »

Частен съдебен изпълнител е осъден за продажба на коли и вещи на по-ниски цени и без оценка

9:07, 7 юни 22
За истината

Окръжен съд – Плевен одобри споразумение между прокуратурата и защитника на частен съдебен изпълнител, който се е признал за виновен за неспазване реда за публичната продан по две изпълнителни дела. Прочетете още »

Прокуратурата се споразумя за присъди с трафиканти на хора, прали парите в България

8:52, 3 юни 22
За истината

Окръжна прокуратура – Плевен е постигнала съгласие със защитниците на седем обвиняеми по досъдебно производство за пране на пари, за решаване на делото със споразумение след неговото приключване, съобщиха от обвинението. Прочетете още »

Полицаи получиха по 10 години затвор за кражба на веществени доказателства за над 2 млн.лв.

8:51, 2 юни 22
За истината

Трима служители на МВР бяха осъдени на по десет години „лишаване от свобода“ за кражба на веществени доказателства – цигари за над 2 млн. лева, съобщиха от прокуратурата. Прочетете още »