Мълчаливо бдение срещу масовото отравяне на пчели

10:48, 21 май 20
За истината

Мълчаливо бдение срещу масовото отравяне на пчели се провежда днес в Плевен. Пчеларите за пореден път настояват държавата да предприеме бързи и адекватни мерки срещу геноцида над пчелните семейства. Протестът ще се проведе пред Съдебната палата в Плевен по обяд, малко преди началото на делото за отравяне на пчели преди година. Прочетете още »

Агенцията по храните конфискува месо и млечни продукти от незаконни складове в Плевен

12:31, 6 мар. 20
За истината

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори още три нерегламентирани склада за хранителни продукти на нарушителя, чиито помещения баха запечатани в Плевен през февруари 2020 година. Прочетете още »

Полицията задържа двама иманяри докато източват езеро

12:00, 4 мар. 20
За истината

При специализирана полицейска операция в Плевенско са задържани двама мъже в момент на източване на езеро в близост до пещера „Водницата“ в землището на село Петърница, представляващо защитена зона, съобщи МВР. Мъжете търсели културно –  исторически ценности.  Прочетете още »

Антикорупционната комисия внася 6 иска за отнемане на незаконно имущество

16:18, 8 ян. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на днешното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според съобщението на антикорупционната комисия, от компетентните съдилища се иска отнемане […] Прочетете още »

Електроразпределително дружество установи кражба на ток, равна на потреблението на 1000 домакинства

17:12, 2 окт. 19
За истината

Eлектроразпределителното дружество ЧЕЗ е установило рекордна кражба на електроенергия, равностойна на месечното потребление на 1000 домакинства в производствен цех в Плевен. Това се разбира от съобщение на компанията. Прочетете още »

Прокуратурата разследва как двама незрящи по ТЕЛК карат луксозни автомобили

11:49, 4 февр. 19
За истината

Районна прокуратура – Плевен ръководи разследване във връзка с издадени решения от ТЕЛК на две лица от гр.Долни Дъбник, област Плевен, съобщи прокуратурата след като тази сутрин медиите разпространиха информация за разследване на репортера на TrafficNews.bg и NOVA Тина Ивайлова за двама братя от Долни Дъбник, които шофират луксозни автомобили, а притежават ТЕЛК за слепота и […] Прочетете още »

Жена загина, а четирима души са ранени след пътен инцидент с полицейски автомобил

10:16, 2 окт. 18
За истината

Една жена е починала, а четирима души са били ранени след пътен инцидент с полицейски автомобил. Инцидентът е станал на завой, на пътя Плевен – Пордим в понеделник вечерта. Прочетете още »

родилка почина в Плевен

Министерство на здравеопазването е открило нарушение при случая с починалата родилка в Плевен

16:35, 21 авг. 18
За истината

Извършената проверка в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен във връзка със смъртта на родилка на 26 юли показала, че е имало нарушение в диагностично-лечебния процес, , за което ще бъде образувано административно-наказателно производство, става ясно от информацията, публикувана днес от Министерството на здравеопазването. Цялата документация е била предоставена на Районната прокуратура в Плевен. Прочетете още »

родилка почина в Плевен

Родилка почина, а бебето е в кома след планирано секцио в Плевен

18:27, 30 юли 18
За истината

Родилка е починала, а бебето й е в кома след планирана операция секцио в университетската болница в Плевен. Почернените близки търсят истината и се притесняват случаят да не се покрие. Те отказват да приемат обяснението, че причината за смъртта е високо кръвно, предаде „Зов нюз“. Прочетете още »

Половината от пробите на питейната вода в Плевенско са под стандарта за качество

11:14, 29 май 18
За истината

Девет проби от питейната вода в селища на област Плевен не отговарят на стандарта за качество, предаде БТА, като цитира информация от Регионалната здравна инспекция  (РЗИ) в града. Прочетете още »