Протест в Петрич заради смъртта на бизнесмен

18:35, 31 май 21
Спас Спасов

Граждани на Петрич излизат тази вечер на протест заради смъртта на 46-годишния бизнесмен Самуил Кацаров. Той почина след като няколко дни в кома след жесток побой на 23 май. Прочетете още »

Жители на петричко село протестираха в защита на местното училище

11:09, 26 май 20
За истината

Жители на петричкото село Михнево протестираха днес в защита на училището, което Общината предлага да бъде закрито. Ако това се случи децата от селото ще трябва да посещават учебното заведение в близко село. Прочетете още »

Трева поникна в прясно асфалтирани улици в Първомай. Кой е изпълнителят?

23:15, 7 май 20
Мариета Димитрова

Хората в Първомай трябваше да чакат близо година, за да се радват на асфалтираните улици. За съжаление, радостта им се оказа кратка. Прочетете още »

ОЛАФ проверява община Петрич за злоупотреба с 1.5 млн. лв.

14:36, 13 фев. 20
За истината

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) проверява община Петрич във връзка със сигнал за злоупотреба по проект за близо 1,5 млн. лева, финансиран по програмата за сътрудничество между България и Гърция. Прочетете още »

Съдебно решение променя разпределението на мандатите в ОбС Петрич

7:37, 22 ян. 20
За истината

Разпределението на мандатите между партиите и коалициите в Общински съвет – Петрич трябва да бъде променено, според решение на Административния съд в Благоевград от 21 януари 2020 г., оповестено на страницата на съда вчера С решението си съдът обявява частична недействителност на избора на Общински съвет – Петрич и връща изборните книжа на Общинска избирателна […] Прочетете още »

Данък сграда и такса битови отпадъци в Петрич ще бъдат увеличени

16:31, 5 дек. 19
За истината

Увеличение на размера на данък сграда и такса битови отпадъци за следващата година, предлагат от общинската администрация в Петрич. Това става ясно от предложените изменения в две наредби – за определяне размера на данъците и за определяне на цените на услугите и местните такси. Те вече са публични на сайта на община Петрич. Прочетете още »

Главният архитект на Петрич работил 2,5 години след „непроведен“ конкурс

9:33, 20 дек. 18
За истината

Главният архитект на Петрич Владимир Митрев е бил освободен от длъжност с мотива, че е назначен след нелигитимен конкурс. Конкурсът е проведен преди около две години и половина, пише регионалното издание „Благоевград нюз“. Прочетете още »

Осем души пострадаха при катастрофа с влак в Кресненското дефиле

8:15, 20 ное. 18
За истината

Инцидентът е станал около 19 ч. снощи. Пътнически влак, движещ се от Петрич за Благоевград, се е ударил в паднала върху железния път скална маса, вследствие на което е дерайлирал. Пътниците са изведени от влака. Пострадалите са без опасност за живота. Прочетете още »

Чували с над 20 кг. марихуана иззе полицията от петричко село

11:53, 18 окт. 18
За истината

Полицейски служители са открили в землището на с. Самуилово, община Петрич, двадесет и един брой чували, пълни със суха тревна маса. При направен полеви тест веществото реагирало на марихуана. Прочетете още »

В Петрич граждани поискаха спешни мерки за безопасност на движението

8:44, 18 авг. 18
За истината

Граждани на Петрич протестираха снощи на мястото на инцидента от 15 август, в който 18-годишният Георги блъсна с управлявания от него автомобил трима тийнейджъри. Прочетете още »