Жители на дупнишко село протестираха срещу цех за преработка на пластмаса

9:22, 6 ян. 20
За истината

Жителите на дупнишкото село Яхиново излязоха тази сутрин на втори протест срещу планираното изграждане на цех за преработка и рециклиране на пластмаса в района на селото. Прочетете още »

Главният прокурор взе на специален надзор досъдебните производства за водната криза в Перник

16:46, 27 дек. 19
За истината

Главният прокурор Иван Гешев взе на специален надзор двете досъдебни производства за водната криза в Перник, съобщават от държавното обвинение. Междувременно кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че бедственото положение заради водната криза в общината е удължено до края на януари. Прочетете още »

Атанас Русев и планът му за спасяването на Перник

21:59, 21 дек. 19
За истината

Той има план. План как да напълни язовир „Студена“ и да помогне на Перник да излезе от кризата. От повече от месец Атанас Русев чука по вратите на институциите, за да предложи своето решение. По първоначални оценки планът му може да увеличи притока към язовира, осигуряващ питейна вода на Перник, Батановци и няколко села в района, може да се увеличи с около 30 000 – 40 000 куб. м. вода на ден. Прочетете още »

В Перник беше обявено бедствено положение, а гражданите отново излязоха на протест

19:17, 21 дек. 19
За истината

Жители на Перник и тази вечер излязоха на протест заради безводието в града и поискаха наказание за виновните. По време на протеста се стигна и до сблъсъци между полицията и протестиращите, които поискаха да блокират пътя, предаде bTV. Прочетете още »

Министерствата на екологията и регионалното развитие са отговорни за водната криза в Перник, реши прокуратурата

15:05, 13 дек. 19
За истината

Двама министри не са направили необходимото, за да се избегне водната криза в Перник, се разбира от заключението на проверката, извършена от Окръжната прокуратура в Перник. Това са министърът на околната среда и водите (МОСВ) Нено Димов и министърът на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Петя Аврамова. Прочетете още »

Перничани предупреждават за нови протести заради водната криза

10:41, 9 дек. 19
За истината

В някои квартали на Перник има изключително тежки проблеми и ситуацията вече е критична, каза кметът на града Станислав Владимиров. Хората заплашват с още протести, ако не им бъде пусната вода. „Още преди година предупредихме, че има опасност градът да остане без вода, но ВиК не взе никакви мерки. Водният режим, наложен на Перник, не […] Прочетете още »

Граждани протестират в Перник заради кризата с водата

11:27, 20 ное. 19
За истината

Стотици перничани излязоха на протест пред сградата на местното ВиК дружество заради режима на водата в града, който започна в понеделник, предаде Би Ти Ви от мястото на събитието. Прочетете още »

Трима души са обвинени в изнудване и принуда на длъжници на фирма за кредити в Перник

14:06, 2 окт. 19
За истината

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност трима души за участие в организирана престъпна група за изнудване и принуда на длъжници на фирма за кредити в Перник, използваща лиценза на кредитна институция със сходно наименование, съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »