ВАС отмени решение на пернишкия съд по казуса с изгаряне на биомаса в „Топлофикация – Перник“

18:48, 23 юли 20
За истината

Върховният административен съд (ВАС) отмени решение на Административния съд в Перник за отмяна на заповедта за спиране на част от мощностите на „Топлофикация – Перник“. Прочетете още »

Жители на Перник са били евакуирани заради скъсана дига на шламохранилище

15:34, 7 май 20
За истината

Жители на пернишкия квартал „Калкас“ са били евакуирани, след скъсване на дига на шламохранилище с пепел от ТЕЦ „Република“ тази сутрин. По първоначална информация са евакуирани и няколко къщи в ниската част на квартал „Хумни дол“. Полицията е блокирала достъпа до самото шламохранилище. Под вода е стадионът в населеното място.  Прочетете още »

Кметът на Перник забрани регистрации по настоящ адрес до края на извънредното положение

18:19, 30 апр. 20
За истината

Кметът на община Перник издаде заповед към кметовете на населените места в общината и кметските наместници за спиране на регистрациите по настоящ адрес, както и издаването на удостоверения за такъв. Заповедта е мотивирана с извънредното положение и усложнeната епидемична обстановка в страната. Мярката ще остане в сила до отмяна на извънредното положение. Прочетете още »

ТЕЦ „Бобов дол“ може да спре горенето на забранени отпадъци

12:15, 27 апр. 20
За истината

С писмо до главния прокурор Иван Гешев ръководството на  ТЕЦ „Бобов дол“ е декларирало намерение да спре горенето на нерегламентирани отпадъци. Това става след проверка, възложена от Върховната административна прокуратура на министъра на околната среда и водите. Прочетете още »

Перник ще купи електрически автобуси и зарядни станции

10:59, 26 мар. 20
За истината

Общинският съвет в Перник е одобрил предложение на кмета Станислав Владимиров за подписване на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от страна на ЕС за проект за въвеждане на електротранспорт в града. Съветниците са заседавали извънредно след разрешение на здравната инспекция и при спазване на условията за дистанция, се разбира от прессъобщение на Общината. Прочетете още »

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е арестуван

20:50, 20 февр. 20
За истината

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ Емил Христов е бил задържан от полицията за 24 часа, съобщи БНР. По непотвърдена информация е образувано досъдебно производство, което се води от прокуратурата. Прочетете още »

Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни

8:31, 3 февр. 20
За истината

Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни, считано от 2 февруари, решиха участниците в проведеното заседание на Областния кризисен щаб за водната криза в града. Прочетете още »

Съдът пусна от ареста двама от обвинените за водната криза

20:54, 30 ян. 20
За истината

Специализираният наказателен съд постанови най-леката мярка за неотклонение – „подписка“ за бившия изпълняващ длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева и парична гаранция от 1000 лева на бившия шеф на ВиК -Перник Иван Витанов. Прочетете още »

Прокуратурата обвини още двама души заради водната криза в Перник

15:47, 27 ян. 20
За истината

Бившият управител на ВиК-Перник Иван Витанов и изпълняващата длъжността кмет на Перник по време на изборите Севделина Ковачева са задържани за 72 часа, съобщи Специализираната прокуратура. Прочетете още »