Седем служители на автомобилната администрация в Перник са арестувани за корупция

18:58, 3 апр. 19

Седем служители на Областната дирекция на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Перник са задържани при спецакция на прокуратурата и полицията днес. Това съобщи изпълняващият функциите административен ръководител на Специализирана прокуратура пред столичните медии. Прочетете още »

Прокуратурата разследва служители на ДАИ – Перник за корупция

11:15, 3 апр. 19

Прокурори и полицаи са влезли в областната дирекция на „Автомобилна администрация“ в Перник по досъдебно производство срещу лица, за които има данни, че участват в организирана престъпна група за подкупи. Прочетете още »

Условна присъда и „обществено порицание“ за съжителство с непълнолетно момиче

16:36, 21 февр. 19

Пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и „обществено порицание“, което да се изпълни чрез обявяване по местната телевизия „Кракра“ – Перник е наложил пернишкият съд на 24 годишен мъж, признал се за виновен за съжителство с непълнолетно момиче. Прочетете още »

Общинска болница в Перник се продава заради дълг към НАП

16:24, 30 ное. 18

Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник е обявена за продан заради дълг към НАП от 430 хил. лева. Директорът на болницата недоумява как се е случило и подозира, че някой има интерес към базата на болницата и иска да я купи, се разбира от информация по темата на БНР. Прочетете още »

Пет бензиностанции са запечатани за нарушения

13:26, 13 ное. 18

Сериозни нарушения на законодателството са открити във всички бензиностанции – обект на съвместни проверки на Агенция „Митници“, МВР, НАП и Българския институт по метрология (БИМ) през изминалата седмица, съобщи МВР. Прочетете още »

Съдът в Перник оправда бившия кмет на Трън Станислав Николов за инцидента с блъснато дете през 2015 година

11:54, 4 окт. 18

Пернишкият окръжен съд оправда бившия кмет на Трън Станислав Николов за инцидента с блъснато дете през 2015 година, съобщи БНР. С решение от 3 октомври магистратите в Перник потвърждават издадената на 18 май т.г. присъда от Районния съд в Трън. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Прочетете още »

Прокуратурата внесе обвинителен акт по случай за нецелево използване на европейски средства

10:47, 23 май 18

Окръжна прокуратура – Перник е внесла в съда обвинителен акт срещу И.М. за нецелево използване на европейски средства, отпуснати за създаване на стопанства на млади фермери. Прочетете още »

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невиновен за инцидент с блъснато през 2015 година дете

20:24, 21 май 18

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невиновен за инцидента с блъснатото през 2015 година дете, съобщи БНР. Прочетете още »

Прокуратурата обвини трима за злоупотреба с еврофинансиране по програма за млади фермери

12:22, 17 апр. 18

Специализираната прокуратура обвини три лица за участие в организирана престъпна група за неправомерно усвояване на средства от еврофондове на територията на Пернишка област. Прочетете още »

Специализираната прокуратура провежда разследване за длъжностни престъпления в Перник

13:51, 28 февр. 18

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка от длъжностно лице през 2014 г., от която за община Перник, според прокуратурата, е произлязла значителна вреда – престъпление по чл. 220 ал.1 от Наказателния кодекс. Прочетете още »