Перник ще купи електрически автобуси и зарядни станции

10:59, 26 мар. 20
За истината

Общинският съвет в Перник е одобрил предложение на кмета Станислав Владимиров за подписване на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от страна на ЕС за проект за въвеждане на електротранспорт в града. Съветниците са заседавали извънредно след разрешение на здравната инспекция и при спазване на условията за дистанция, се разбира от прессъобщение на Общината. Прочетете още »

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е арестуван

20:50, 20 февр. 20
За истината

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ Емил Христов е бил задържан от полицията за 24 часа, съобщи БНР. По непотвърдена информация е образувано досъдебно производство, което се води от прокуратурата. Прочетете още »

Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни

8:31, 3 февр. 20
За истината

Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни, считано от 2 февруари, решиха участниците в проведеното заседание на Областния кризисен щаб за водната криза в града. Прочетете още »

Съдът пусна от ареста двама от обвинените за водната криза

20:54, 30 ян. 20
За истината

Специализираният наказателен съд постанови най-леката мярка за неотклонение – „подписка“ за бившия изпълняващ длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева и парична гаранция от 1000 лева на бившия шеф на ВиК -Перник Иван Витанов. Прочетете още »

Прокуратурата обвини още двама души заради водната криза в Перник

15:47, 27 ян. 20
За истината

Бившият управител на ВиК-Перник Иван Витанов и изпълняващата длъжността кмет на Перник по време на изборите Севделина Ковачева са задържани за 72 часа, съобщи Специализираната прокуратура. Прочетете още »

Жители на дупнишко село протестираха срещу цех за преработка на пластмаса

9:22, 6 ян. 20
За истината

Жителите на дупнишкото село Яхиново излязоха тази сутрин на втори протест срещу планираното изграждане на цех за преработка и рециклиране на пластмаса в района на селото. Прочетете още »

Главният прокурор взе на специален надзор досъдебните производства за водната криза в Перник

16:46, 27 дек. 19
За истината

Главният прокурор Иван Гешев взе на специален надзор двете досъдебни производства за водната криза в Перник, съобщават от държавното обвинение. Междувременно кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че бедственото положение заради водната криза в общината е удължено до края на януари. Прочетете още »

Атанас Русев и планът му за спасяването на Перник

21:59, 21 дек. 19
За истината

Той има план. План как да напълни язовир „Студена“ и да помогне на Перник да излезе от кризата. От повече от месец Атанас Русев чука по вратите на институциите, за да предложи своето решение. По първоначални оценки планът му може да увеличи притока към язовира, осигуряващ питейна вода на Перник, Батановци и няколко села в района, може да се увеличи с около 30 000 – 40 000 куб. м. вода на ден. Прочетете още »

В Перник беше обявено бедствено положение, а гражданите отново излязоха на протест

19:17, 21 дек. 19
За истината

Жители на Перник и тази вечер излязоха на протест заради безводието в града и поискаха наказание за виновните. По време на протеста се стигна и до сблъсъци между полицията и протестиращите, които поискаха да блокират пътя, предаде bTV. Прочетете още »