Само един личен лекар остана за четири хиляди души в община Трън

16:04, 11 апр. 22
За истината

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е била запозната с проблема с липсата на достатъчно общопрактикуващи лекари в община Трън след като наскоро на близо 4 хил. души остана само един личен лекар. Прочетете още »

Вечерният час за учениците в Перник се удължава до 21 февруари

10:00, 7 фев. 22
За истината

Със заповед на директора на РЗИ - Перник д-р Александър Златанов вечерният час за учениците, който бе въведен в Перник на 27 януари, е удължен до 21 февруари. След 20:00 учениците в област Перник имат право да се придвижват само с родител или придружител. Прочетете още »

Втори обир на инкасо автомобил за по-малко от 6 месеца край Перник

17:30, 21 апр. 21
За истината

Втори обир на инкасо автомобил на територията на област Перник е регистриран за по-малко от шест месеца. След като през декември миналата година бяха откраднати 1 млн. лв. при нападение на инкасо автомобил в миньорския град, днес малко след 10 часа са отнети между 400 000 и 500 000 лева от инкасо автомобил, който превозвал парични средства […] Прочетете още »

Започва ремонт на спортната зала в Перник за половин милион лева

10:47, 14 апр. 21
За истината

Започва ремонт на най-голямата спортна зала в Перник „Борис Гюдеров”. Залата е построена през 1976 г. като една от най-големите и модерни спортни зали в страната, но оттогава досега не е ремонтирана. Прочетете още »

Тръгва дело срещу повишаване на такса смет в пернишките села

8:00, 17 мар. 21
За истината

в Административен съд - Перник е насрочено делото срещу повишаването на такса смет в пернишките села. То е образувано по жалби на собственици на имоти в селата Драгичево, Рударци, Кладница, Студена и Мещица. Прочетете още »

ВАС отмени решение на пернишкия съд по казуса с изгаряне на биомаса в „Топлофикация – Перник“

18:48, 23 юли 20
За истината

Върховният административен съд (ВАС) отмени решение на Административния съд в Перник за отмяна на заповедта за спиране на част от мощностите на „Топлофикация – Перник“. Прочетете още »

Жители на Перник са били евакуирани заради скъсана дига на шламохранилище

15:34, 7 май 20
За истината

Жители на пернишкия квартал „Калкас“ са били евакуирани, след скъсване на дига на шламохранилище с пепел от ТЕЦ „Република“ тази сутрин. По първоначална информация са евакуирани и няколко къщи в ниската част на квартал „Хумни дол“. Полицията е блокирала достъпа до самото шламохранилище. Под вода е стадионът в населеното място.  Прочетете още »

Кметът на Перник забрани регистрации по настоящ адрес до края на извънредното положение

18:19, 30 апр. 20
За истината

Кметът на община Перник издаде заповед към кметовете на населените места в общината и кметските наместници за спиране на регистрациите по настоящ адрес, както и издаването на удостоверения за такъв. Заповедта е мотивирана с извънредното положение и усложнeната епидемична обстановка в страната. Мярката ще остане в сила до отмяна на извънредното положение. Прочетете още »

ТЕЦ „Бобов дол“ може да спре горенето на забранени отпадъци

12:15, 27 апр. 20
За истината

С писмо до главния прокурор Иван Гешев ръководството на  ТЕЦ „Бобов дол“ е декларирало намерение да спре горенето на нерегламентирани отпадъци. Това става след проверка, възложена от Върховната административна прокуратура на министъра на околната среда и водите. Прочетете още »

Перник ще купи електрически автобуси и зарядни станции

10:59, 26 мар. 20
За истината

Общинският съвет в Перник е одобрил предложение на кмета Станислав Владимиров за подписване на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от страна на ЕС за проект за въвеждане на електротранспорт в града. Съветниците са заседавали извънредно след разрешение на здравната инспекция и при спазване на условията за дистанция, се разбира от прессъобщение на Общината. Прочетете още »