В Пазарджишко започна акция срещу нерегламентирани таксита

10:11, 13 ян. 20
За истината

Полицията в Пазарджик започна масирана проверка срещу нерегламентираните таксита. Акцията ще се проведе на територията на цялата област, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от БНР. Прочетете още »

Съд потвърди отстраняването на кмета на Стрелча

18:45, 10 ян. 20
За истината

Административният съд в Пазарджик потвърди предсрочното прекратяване на правомощията на кмета на община Стрелча Стойно Чачов, съобщи БНР. Той бе отстранен от поста в края на миналата година от общинската избирателна комисия, с мотив, че е собственик на търговско дружество. Прочетете още »

Втора инстанция потвърди условната присъда на кмета на Септември

13:17, 10 дек. 19
За истината

Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на окръжния съд в Пазарджик, с което кметът на Община Септември Марин Рачев беше осъден условно на 2 години и 6 месеца затвор, отложен с 4 години изпитателен срок. Прочетете още »

Мъж, арестуван за кражба, почина в ареста

12:45, 11 окт. 19
За истината

В пазарджишкия следствен арест е починал 55-годишен мъж, задържан за кражба. Мъжът е бил пребит от търговците, които се опитал да окраде. В ареста е прегледан от лекар, който заключил, че състоянието му е стабилно, но два часа по-късно човекът умира. Прочетете още »

Сигнал: Кмет продава ток от трафопоста на кметството и санкционира „неправилно гласували“

9:08, 10 юни 19
За истината

Община Сърница започна пълна проверка за стопанисването и управлението на кметство Медени поляни след получен сигнал, че местният кмет е продавал ток на няколко домакинства от трафопоста на кметската сграда, съобщиха местни медии. Прочетете още »

Училищни директори настояват за промени в Закона за достъп до обществена информация

11:08, 15 апр. 19
За истината

Директори на учебни заведения в Пазарджик започват подписка с искане за промяна на Закона за достъп до обществена информация, предаде БНР. Прочетете още »

Стойно Чачов остава кмет на Стрелча и излиза в отпуск

12:58, 5 апр. 19
За истината

Окръжният съд в Пазарджик заседава днес по делото за отстраняване от длъжност на кмета на Стрелча Стойно Чачов, обвинен в принуда. Прочетете още »

Кметът на Стрелча е обвинен за принуда

15:02, 21 мар. 19
За истината

Районна прокуратура-Панагюрище е повдигнала днес обвинение на кмета на община Стрелча – Стойно Чачов, за принуда, оказана по отношение на негов служител. Спрямо Чачов е взета мярка парична гаранция в размер на 2 хил. лв. Прочетете още »

Прокуратурата наблюдава производството срещу председателя на БСП в Карабунар за кражба на тротоарни плочки

14:05, 19 мар. 19
За истината

Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за опит за кражба на тротоарни плочки, гранитни павета и бордюр, собственост на пазарджишката община Септември. Във връзка с кражбата са били задържани председателят на БСП в с. Карабунар и сина му, съобщиха местните медии. В декларация до медиите общинската организация на БСП в Септември заявява, че полицията се използва […] Прочетете още »