Ново замърсяване на р. „Луда Яна“ и пълно мълчание от институциите

15:02, 3 ное. 20
За истината

Жители на пазарджишкото село Росен отново сигнализират за системно замърсяване на река Луда Яна от рудника за добив на меден концентрат в района, предаде кореспондентът на БНР в Пазарджик. Прочетете още »

В Пазарджишко са намерили едва 1/3 от необходимите преброители

12:19, 27 окт. 20
За истината

В Пазарджик липсват желаещи за преброители и контрольори. Срокът за набирането на кандидати във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд, изтича след седмица, информира кореспондентът на БНР в Пазарджик. Прочетете още »

Съд потвърди забрана за депониране на минни отпадъци край Стрелча

16:54, 4 сеп. 20
За истината

Пазарджишкият административен съд потвърди заповедта на директора на РИОСВ-Пазарджик Костадин Гешев, с която забрани на „Ватия Холдинг“ да се депонират минни отпадъци край град Стрелча, съобщи БНР. Прочетете още »

Двама души пострадаха при взрив в завод край Пазарджик

11:23, 4 юни 20
За истината

Работници са пострадали тежко при пожар, възникнал снощи заради неизправност на машина в цех на ММ Механикс, който се намира на територията на бившия завод за магнитни дискове в пазарджишкото село Драгор, съобщи регионалното издание „Под тепето„. Те са били транспортирани и настанени за лечение в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Прочетете още »

Полицията разследва блогър, откраднал снимка и създал фалшива новина за „смъртта“ на дете, за да търси популярност

11:24, 5 мар. 20
За истината

Блогър обяви дете от Пазарджик за починало, за да търси популярност в социалните мрежи, предадоха местните медии. Блогърът е ползвал снимка, направена от бащата на детето, който е един от популярните фотографи в града. Семейството е подало сигнал в полицията и в прокуратурата, съобщи кореспондентът на БНР в Пазарджик. Прочетете още »

Нефтеният разлив от производствена авария край Пазарджик не е замърсил река Марица

8:54, 5 февр. 20
За истината

Не е установено нефтено замърсяване на река Марица в района на Пловдив, сочат пробите на водата, взети тази сутрин. Цяла нощ на място дежуриха екипи на пожарната служба в готовност да ограничат разлива от инцидентното изпускане на нефтопродукти от завод „Каучук“ АД в отпадъчните води на предприятието, предаде БНР. Прочетете още »

Учителката, накарала деца да заплюят свой съученик, е наказана с предупреждение за уволнение

14:20, 4 февр. 20
За истината

Учителката от основно училище “Проф. Иван Батаклиев” в Пазарджик, която накара третокласници да заплюят свой съученик, е наказана с предупреждение за уволнение, предадоха местни медии. Прочетете още »

Прокуратурата проверява учителка, поискала от ученици да заплюят свой съученик за наказание

14:44, 3 февр. 20
За истината

Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата заради неприятен случай в училище „Проф. Иван Батаклиев“ в града. За да накаже свой ученик, тя накарала всички деца от класа – един по един в колона, да го заплюят, докато той е бил изправен пред дъската, предаде Радио Пловдив. Прочетете още »

Жители на пазарджишко село защитават детска градина с протест

11:10, 31 ян. 20
За истината

Протестно шествие в защита на детската градина в село Црънча организират жителите на селото в Пазарджик днес, предаде БНР. Прочетете още »