Прокуратурата проверява казуса с боядисването на каменната облицовка на Младежкия дом в Пазарджик

18:20, 16 май 22
За истината

Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира и разпореди проверка по публикации в медиите и излъчен тв репортаж от пресконференция на Камарата на архитектите в България във връзка с боядисването с графити на каменната облицовка на сградата на Младежкия дом в града. Прочетете още »

Архитектите в Пазарджик ще сезират прокуратурата за ремонта на Младежкия дом

10:43, 13 май 22
За истината

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява незабавно да бъдат преустановени намесите, които се извършват по фасадата на сградата на Младежкия дом в Пазарджик и обяви, че ако това не стане ще сезира прокуратурата. Прочетете още »

Архитектите в Пазаржик скочиха срещу оцветяването на каменни обществени сгради

10:58, 3 май 22
За истината

Архитектите в Пазаржик скочиха срещу идеите на Общината да даде на сградите на културни институции в града „цвят и настроение“. Прочетете още »

Билетите за градския транспорт в Пазарджик поскъпват с 50% от 4 април

11:48, 31 мар. 22
За истината

Билетите за градски транспорт в Пазарджик поскъпват с 50% - от 1 на 1,50 лева. Промяната влиза в сила от 4 април, понеделник. Това съобщиха двете транспортни дружества - "Тролейбусен транспорт" и "Хебър бус", които обслужват линиите в града.  Прочетете още »

Полицейски шеф е хваната да краде в търговски обект

15:26, 28 мар. 22
За истината

Със заповед на министъра на вътрешните работи е образувано дисциплинарно производство срещу началника на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР в Пазарджик Неделка Преждарова, заради кражба от търговски обект.  Прочетете още »

Отстраненият кмет на с. Ветрен дол спечели отново изборите

9:16, 7 мар. 22
За истината

Димитър Христосков (ПП „Републиканци за България“) спечели с 6 гласа преднина изборите в пазаржишкото с. Ветрен дол, които се проведоха вчера. Частичният вот за кмет на селото се проведе след отстраняването на Христосков за това, че по време на мандата си като кмет той е притежавал и търговско дружество. Прочетете още »

Съдът не призна и втория референдум срещу депото за отпадъци в Ситово

15:02, 17 ян. 22
За истината

Пазарджишкият административен съд за втори път не призна резултатите от повторния референдума в село Синитово, който се проведе на 19 декември м.г. На него жителите на селото за втори път гласуваха, че са против изграждането на депо за промишлени отпадъци в землището им. Прочетете още »

Тръгва делото на инвеститора срещу референдума за депо за индустриални отпадъци в землището на с. Синитово

9:44, 7 ян. 22
За истината

Административният съд в Пазарджик ще заседава по делото, което инвеститорът на проекта за изграждане на депо за индустриални отпадъци в землището на пазарджишкото село Синитово води срещу законността на проведения в края на миналата година референдум, при който жителите застанаха против изграждането на депото. Прочетете още »

Жителите на пазарджишкото с. Синитово гласуваха против изграждането на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци

16:23, 20 дек. 21
За истината

Общо 782-ма души от 1553-ма, имащи право на вот, са гласували на провелия се вчера референдум в пазарджишкото село Синитово. На него трябваше да се определи дали жителите са съгласни в землището на селото да бъде изградена площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци, както и одобряват ли разширяване на площадката. Прочетете още »