Мъж, арестуван за кражба, почина в ареста

12:45, 11 окт. 19

В пазарджишкия следствен арест е починал 55-годишен мъж, задържан за кражба. Мъжът е бил пребит от търговците, които се опитал да окраде. В ареста е прегледан от лекар, който заключил, че състоянието му е стабилно, но два часа по-късно човекът умира. Прочетете още »

Сигнал: Кмет продава ток от трафопоста на кметството и санкционира „неправилно гласували“

9:08, 10 юни 19

Община Сърница започна пълна проверка за стопанисването и управлението на кметство Медени поляни след получен сигнал, че местният кмет е продавал ток на няколко домакинства от трафопоста на кметската сграда, съобщиха местни медии. Прочетете още »

Кметът на Стрелча е обвинен за принуда

15:02, 21 мар. 19

Районна прокуратура-Панагюрище е повдигнала днес обвинение на кмета на община Стрелча – Стойно Чачов, за принуда, оказана по отношение на негов служител. Спрямо Чачов е взета мярка парична гаранция в размер на 2 хил. лв. Прочетете още »

Прокуратурата наблюдава производството срещу председателя на БСП в Карабунар за кражба на тротоарни плочки

14:05, 19 мар. 19

Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за опит за кражба на тротоарни плочки, гранитни павета и бордюр, собственост на пазарджишката община Септември. Във връзка с кражбата са били задържани председателят на БСП в с. Карабунар и сина му, съобщиха местните медии. В декларация до медиите общинската организация на БСП в Септември заявява, че полицията се използва […] Прочетете още »

Втори месец жители на Пазарджик не могат да си върнат парите за платени, но неполучени винетки

11:29, 7 мар. 19

Десетки жители на Пазарджик организират протестна подписка, тъй като втори месец не могат да си върнат парите за платени, но неполучени винетки, съобщи БНР. Прочетете още »

Община Пазарджик е „забравила“ да си потърси 1 млн. евро от дружество на Гинка Върбакова

18:34, 4 ян. 19

Сдружението "Антикорупционен фонд" е сезирало прокуратурата за това, че местната власт в Пазарджик не полага достатъчно грижи за стопанисването на общинското имущество. Анализ на фонда е показал, че дружеството „Риал Стейтс“ ЕООД не е изпълнило задължението си по договора си с Община Пазарджик за изграждане на фотоволтаичен парк от 50 MW край селата Априлци, Елшица и Сбор. Прочетете още »

Кметът на община Белово осъди прокуратурата за 60 хиляди лева

12:52, 23 ное. 18

Кметът на община Белово Костадин Варев осъди прокуратурата да му заплати 60 хиляди лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Прочетете още »