След обществен натиск, съветниците в Добрич разрешиха разширяване на „Чудната градина“

17:52, 30 ное. 21
За истината

Социалното предприятие „Чудната градина“ получи общински терен от 14,2 декара за срок до 21 юни 2028 година, върху който да разшири дейността си. Прочетете още »

Като за последно – безразборна сеч и машини, нарязани за скрап, в елитния държавен конезавод „Кабиюк“

2:30, 28 ное. 21
Диана Желязкова

Държавният конезавод „Кабиюк“, в шуменското село Коньвец се разграбва, а дейността му – от отглеждане на елитни породи коне и търговия с тях е заменена с дърводобив. Това твърдят служители в предприятието. В същото време част от техниката, с която разполага дружеството е нарязана за скрап. Прочетете още »

Оратория* за туба и флейта – как Севлиево плати 14 хил. лв. за войната на кмета си с двама музиканти

17:53, 25 ное. 21
Емилия Димитрова

Близо 14 хил. лв. ще струва на Севлиево упорството на местната администрация да се раздели на всяка цена с двама от музикантите в Севлиевската духова музика. Повод за това бяха съкращения в бюджета на оркестъра, а премълчаната причина - че двамата музиканти бяха динствените, свирили през 2019 г. на предизборен концерт на опонента на преизбрания кмет на града Иван Иванов (ГЕРБ). Прочетете още »

Параграф 22 – никой не знае колко мръсен е въздухът в Силистра

17:43, 16 ное. 21
Димитър Пецов

твърде оптимистични данни. Но дали те отговарят на действителността? Прочетете още »

„Не знам дали е саботаж“ – фирми в Делиормана бавят снабдяването с дърва за огрев

13:01, 9 ное. 21
Диана Желязкова

Фирми в Делиормана бавят дърводобива и и затрудняват снабдяването на населението с дърва за огрев с различни оправдания – голям брой работници болни от Covid-19, с различни неразположения или на гроздобер във Франция. Прочетете още »

Главният прокурор си е чатил с пиар-а на Борисов от възпитание

14:00, 8 ное. 21
За истината

Чатът между главния прокурор Иван Гешев и пиарката на бившия премиер Бойко Борисов Севделина Арнаудова бил от учтивост. Това е записано в прокурорското постановление, с което се отказва разследване по случая. Прочетете още »

Уволнен е директорът на „Паламара“, който отвори за граждани „любимата резиденция на Борисов“ и осветли неизгодни договори

16:29, 5 ное. 21
Диана Желязкова

Новият директор на държавното ловно стопанство Паламара Гюнай Кадиров, който през септември отвори любимата резиденция на Борисов за „простосмъртни“, е освободен от длъжност. Изненадващото му уволнение идва само три месеца, след като той пое стопанството и за това кратко време се опита за осветли неизгодните договори и спорните назначения в „Паламара“, чийно неофициален домакин досега […] Прочетете още »

Имената на наемателите и купувачите на държавни имоти в Габрово без търг се оказаха „защитени лични данни“

14:16, 28 окт. 21
Емилия Димитрова

Данните за купувачите и наемателите на имоти държавна собственост, обект на разпоредителни сделки, сключени без търг, са достъпни в публичен регистър, но не могат да бъдат предоставени по реда на Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), защото са лични данни. Прочетете още »

Дряново няма да си върне нито лев от проваления проект да стане „световен град на природосъобразния живот“

10:34, 27 окт. 21
Емилия Димитрова

Две години и половина след официалното откриване на колежа по биодинамично земеделие в Дряново, неосъществените „академици“ продължават да пишат печалната му история, но вече от съдебните зали. Прочетете още »

Добрич купува 20 нови дизелови автобуси със заем от 4,5 млн. лв.

14:57, 26 окт. 21
За истината

Минимум 20 нови дизелови автобуси за обслужване на градския транспорт в Добрич ще бъдат закупени с помощта на заем. Това решиха днес общинските съветници по предложение на местната администрация. Прочетете още »