Дими Паница

На днешния ден преди 10 години си отиде Дими Паница

7:30, 28 юли 21
Ленко Ленков

Преди 10 години ни напусна Дими Паница, основател и председател на Фондация „Свободна и демократична България“. Прочетете още »

Гражданите на Севлиево ще плащат за това, че Общината не изпълнява задълженията си

7:37, 26 юли 21
Емилия Димитрова

С решение на Районен съд Севлиево Община Севлиево е осъдена да заплати 3 хил. лв. неимуществени вреди за причинени страдания на съпруга, сина и дъщерята на починала жена, погребана по унизителен, според семейството, начин в общинския гробищен парк Прочетете още »

Асоциацията на европейските журналисти – България настоява за оставката на Иван Гешев

14:05, 21 юли 21
За истината

Асоциацията на европейските журналисти – България се обърна с призив към Висшия съдебен съвет (ВСС) да прекрати правомощията на главния прокурор Иван Гешев. Повод за искането е бездействието на прокуратурата за защита на журналисти, чиито права са нарушени от представители на българската държава, посочват от журналистическата организация. Прочетете още »

ЕК: Остават предизвикателствата пред съдебната система и медиите в България

18:48, 20 юли 21
За истината

Предизвикателствата за независимостта на съдебната система в България остават. Все още стои въпросът за липсата на прозрачност за собствеността на медиите, работната среда и безопасността на журналистите, които не са се подобрили. Това се казва в доклада по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на Европейската комисия, представен във вторник от Вицепрезидентът Вера Йоурова и […] Прочетете още »

Как гласуваха избирателите по общини в Смолянска област?

17:01, 19 юли 21
Зарко Маринов

Най-добрият резултат за ГЕРБ е в община Доспат (50,64%), за ИТН и "Демократична България" - в община Смолян, съответно 27,43% и 10,24%, за ДПС - в община Борино (68,42%), за БСП - в Златоград (25,02%), за ИСМВ - в Чепеларе (7,42%) Прочетете още »

„Не може само да ръкопляскаме“ – Едно от най-разпознаваемите лица на „Има такъв народ“ в Шумен напуска партията

17:30, 18 юли 21
Диана Желязкова

Едно от най-разпознаваемите лица на „Има такъв народ“ (ИТН) в Шумен, кметът на с. Мадара Неделчо Неделчев, обяви, че напуска партията, която според него е изменила на твърдо заявените си позиции.  Прочетете още »

Антикорупционната комисия изпрати материалите срещу Жeни Haчeвa по сигнала за натиск върху „Бул Био“ на пpoĸypaтypaтa

13:17, 16 юли 21
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество разследва бившия здравен заместник-министър Жени Начева за длъжностно престъпление. Прочетете още »

Съдът потвърди, че бившият кмет на Неделино е опростил публични дългове на съпругата си в конфликт на интереси

17:00, 15 юли 21
Елена Павлова

Бившият кмет на Неделино Стоян Беширов е опростил по време на мандата си дълг на дружеството „Ес Би Ен“, еднолична собственост на скъпругата му Виолета Беширова. Актът е извършен в явен конфликт на интереси, потвърди в свое решение от вчера Върховният административен съд. Прочетете още »

Илюзии са, че Нинова може да състави правителство, твърди бивши зам. председател на БСП

16:18, 14 юли 21
Диана Желязкова

Не е сериозно да се очаква, че БСП може да реализира управленски мандат. Това заяви пред „За истината“ бившият заместник-председател на БСП Димитър Дъбов. Той определи като „някакви илюзии“ изявленията на Корнелия Нинова, че ще се опита да състави правителство. Прочетете още »

„Какъв ви е проблемът“ – Севлиево унищожава дървета заради ремонт на тротоари

12:25, 7 юли 21
Емилия Димитрова

През последните десет години от улиците на Севлиево бавно изчезват дърветата. Те са отсечени, изкоренени или умрели, защото преди това са били „обезглавени“. Прочетете още »