Смолян имитира разделно сметосъбиране и ще печата контейнери на 3D принтер по европроект

18:24, 31 ян. 23
Зарко Маринов

 Съдове за отпадъци от биоразградима пластмаса ще правят на 3D принтер в Смолян в рамките на демонстрационния месец на тема „Нови методи и нови ресурси за екологосъобразен живот“. В същото време местната администрация продължава да имитира разделно сметосъбиране. А кметът - да прикрива липсата на реална политика в тази дейност. Прочетете още »

„Извънземни в с. Щръклево“ – летището в Русе от летящите чинии до Airbus и Boeing

16:57, 26 ян. 23
Кристиян Юлзари

Денят е понеделник – 11 септември 1995 г. Хиляди хора бързат към русенското с. Щръклево – на десетина километра от града. По онова време изчезналите вече "Москвичи" и "Лади" все още са в движение и вдигат прах по пътя към селото, задминавайки велосипеди и каруци. Точно в 11 ч. на летището край селото трябва да кацнат 8 летящи чинии с извънземни от планетата Криси. За да ги посрещнат с венец от рози само за няколко часа се събират над 3 хил. души, поканени от три контактьорки.  Крисианците, разбира се, никога не пристигат на летището в Щръклево. А днес там вече не кацат и самолети. Прочетете още »

Цената на водата в Стара Загора е на път да се превърне в предизборна истерия

23:24, 24 ян. 23
Венелина Попова

На 23 януари т.г. старозагорските депутати от Продължаваме промяната коментираха въпроса за изпълнението на проекта за промяната на водопроводната мрежа в града и растящата цена на водата кратко и сдържано. А председателят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски призова той да не се политизира. Прочетете още »

Незаконна канализация излива фекални води до питейни сондажи край с. Мадара

13:40, 24 ян. 23
Диана Желязкова

Две години и половина след като вода от мръсната канализация на Шумен заля жп линията край града заради преливаща помпена станция, в района потече и река от фекална вода. Прочетете още »

Кметът на Смолян и 19 съветници съдят КЕВР за „опорочена“ процедура и свръхпечалба от 3 млн. лв. за местното ВиК

11:56, 23 ян. 23
Зарко Маринов

Кметът на Смолян Николай Мелемов е подал жалба до Административен съд - София град, с която иска отмяна на решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за цената на водата в Смолян. Това съобщи пресцентърът на местната администрация. Прочетете още »

Басейн Шумен

Изненада – в края на мандата си кметът на Шумен ще строи басейн с 9 млн. лв. общинско финансиране

16:56, 19 ян. 23
Диана Желязкова

В края на втория си мандат кметът на Шумен Любомир Христов /ГЕРБ/ обяви, че в града започва изграждането на плувен комплекс за 9 млн. лв. Прочетете още »

КЕВР няма да проверява „Топлофикация“ – Габрово, но поиска данни за качеството на услугите му (обновена)

16:44, 19 ян. 23
Емилия Димитрова

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) все пак ще влезе в „Топлофикация“ – Габрово, след поредния сигнал от граждани за лошо качество на топлоподаването. Въпреки че първоначално от дружеството беше поискана вътрешна проверка и становище, за което да уведоми недоволните си абонати, два дни по-късно бе взето решение КЕВР и Министерството на енергетиката да […] Прочетете още »

Протестите на прокуратурата продължавали да са най-големия проблем за Общинския съвет в Силистра, смята председателя му

18:28, 18 ян. 23
Димитър Пецов

Това затормозявало работата на местния орган на самоуправление, като го ангажира с представяне на доказателства, защита, разходи др. Прочетете още »

Втора година в Габрово стоят на студено, но плащат повече за парно и искат намеса на институциите

16:44, 18 ян. 23
Емилия Димитрова

Поредна жалба срещу "Топлофикация" - Габрово изпратиха преди дни нейни абонати. Те настояват за проверки, санкции и компенсации, заради честите аварии на топлоелектрическата централата, но и защото тръбите на парното им са студени, дори когато авария няма. Прочетете още »