Политици и свързани лица ползвали неправомерно държавни земи в Силистра

15:14, 11 авг. 22
Димитър Пецов

Какво може да накара служител на Областна дирекция „Земеделие“ Силистра да унищожи файловете от архива на тръжните процедури за ползване на земи от Държавен поземлен фонд? Какво или кого се е опитал да прикрие? Прочетете още »

„Тук все пак има близки отношения“- Защо разследване срещу знаков политик от Делиормана е изпратено в София

15:33, 10 авг. 22
Диана Желязкова

Пет месеца след полицейската акция срещу един от най-знаковите политици и бизнесмени в Шуменско Бейзат Яхя, случаят е напълно изчезнал от медийното и обществено внимание. Прочетете още »

Община Любимец купува за „Чистота“-та автомобил с 33 екстри, сред които система за разпознаване на умората

19:36, 5 авг. 22
Иван Атанасов

Автомобили за социалния патронаж и чистотата с подгряване на седалките, разпознаване на умората и аудио система с цветен сензорен дисплей с размер не по-малък от 8.25 инча купува хасковската община Любимец. Прочетете още »

Как новата цена на водата в Силистра отиде в съда

18:33, 5 авг. 22
Димитър Пецов

След решение от 21 юли т.г. на Комисията за енергийно и водно регулиране, с което се одобрява пет годишен бизнес план на ВиК-Силистра, от 1-ви август цената на кубик вода за битови потребители в града е вече над 5 лв. Прочетете още »

АЕЖ: БНТ дължи обяснение за публикуваната снимка, създаваща оптична измама

18:57, 3 авг. 22
За истината

Снимка, публикувана от Българската национална телевизия във вторник, предизвика множество публикации в различни медии, в които се твърдеше, че бившият премиер Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова напускат Министерски съвет хванати за ръце. Това захрани истинска буря от коментари в жълти сайтове, специалисти в очернящите кампании. Прочетете още »

За 5 години частни инсинератори са получили 60 млн. лв. за горене на отпадъци

17:25, 2 авг. 22
За истината

Непосредствено преди да напусне поста си зам.-министърът на земеделието Иван Христанов е подал в ГДБОП сигнали за действията на служители на Агенцията по безопасност на храните, които са били в полза на частни инсинератори. Прочетете още »

Застрояват идеалния център на Шумен в пълно затъмнение за проекта

14:13, 29 юли 22
Диана Желязкова

В последната година от мандата си кметският екип на Шумен пусна за застрояване общински парцел от почти декар и половина в идеалния център на града. Сега на това място има три масивни къщи от миналия век, които носят духа на старата градска архитектура. Те обаче ще бъдат съборени, а на терена ще се построят 4 […] Прочетете още »

Община Минерални бани ще плати втори път част от сметката за извършен ремонт

12:16, 26 юли 22
Иван Атанасов

Хасковската Община Минерални бани ще плати втори път за некачествен ремонт, при това на същия изпълнител. Това се разбира от споразумение, което местната администрация сключва с изпълнителя, с когото доскоро беше в съдебен спор. Прочетете още »

Законът и олигархичните интереси

9:38, 26 юли 22
Венелина Попова

Кметицата на Нова Загора Галя Захариева е внесла предложение в Общинския съвет за изменение на общия устройствен план на общината за поземлени имоти в землището на село Езеро. Прочетете още »

Не стъпало, а пропадане е причина за отчетена, но липсваща достъпна среда

8:12, 25 юли 22
Емилия Димитрова

След четири месеца мълчание и бездействие кметът на Севлиево призна, че достъпът до два от петте входа на наскоро санирана с европейски средства жилищна сграда не отговаря на българското и европейско законодателство. Прочетете още »