Само „Изправи се! Мутри вън!“ е с нова листа в Габрово

16:36, 9 юни 21
Емилия Димитрова

Партиите и коалициите, които се регистрираха в Районната избирателна комисия в Габрово за парламентарните избори на 11 юли т.г. ще разчитат на същите кандидати, с които излязоха на избори на 4 април. Това стана ясно снощи, след като изтече срокът за регистрация на кандидатските листи в Районната избирателна комисия. Прочетете още »

Севлиево окончателно изгуби 4 млн. евро за развитие на селските райони

14:28, 9 юни 21
Емилия Димитрова

Една година Община Севлиево упорито крие от гражданите, че Местната инициативна група (МИГ) „Севлиево“, чийто председател е заместник-кметът Невена Тодорова, няма да получи и стотинка по Програмата за развитие на селските райони. Решението е на Върховния административен съд (ВАС) от 23 юни 2020 г. и е окончателно. С него Севлиево се размина с 4 млн. […] Прочетете още »

машина за гласуване

„Чуждо тяло“- дезертиралият от ДПС Илтер Бейзатов отново е втори в листата на ГЕРБ за Шумен

12:40, 9 юни 21
Диана Желязкова

Шампионът по преференции в Делиормана на предишните избори, бизнесменът от Венец Илтер Бейзатов, син на доскорошния шеф на ловното дружество Паламара Бейзат Яхя, отново е втори в кандидат – депутатската листа на ГЕРБ в Шумен. Прочетете още »

„Автомагистрали“ е сключвало договори с големи авансови вноски

16:46, 2 юни 21
За истината

Сметната палата потвърди, че от държавната фирма „Автомагистрали“ са превъзлагали работата на доставчици, заобикаляйки закона „Автомагистрали Хемус“ е получила близо 600 млн. лв. авансови плащания от„Автомагистрали“ за строежа на магистрала „Хемус“ и на пътя Видин – Ботевград. Това е най-голямата авансово раздадена сума от държавната компания на „доставчик на специфични дейности и пътни принадлежности“. Това […] Прочетете още »

Антикорупционният фонд сигнализира за съмнителна обществена поръчка в Министерството на отбраната

11:32, 2 юни 21
За истината

Антикорупционният фонд (АКФ) сезира Агенцията за обществени поръчки (АОП) за съмнителни поръчки на Министерството на отбраната (МО) на стойност 2,5 млн. лева, част от която изглежда разписана за конкретен доставчик на конкретен модел автомобил. Прочетете още »

Платформа за проверка на фактите стартира и в България

18:25, 31 май 21
За истината

Независима платформа за проверка на фактите стартира и в България. Factcheck.bg е инициатива на Асоциацията на европейските журналисти – България. Прочетете още »

С пет на сто са се увеличи избирателните секции в риск от купен и контролиран вот спрямо 2017 г.

16:33, 27 май 21
Емилия Димитрова

Какъв е размерът на контролирания и купен вот? Къде са секциите в риск от контролиран и купен вот и кои партии получиха най-много гласове в рисковите секции? Изследване на фондация „Антикорупционен фонд“, представено по-рано днес, анализира резултатите от вота на 4 април т.г. и очертава размера и влиянието на купения и контролиран вот у нас. Прочетете още »

Провалът в правосъдието води до съдебен тормоз над журналисти, обяви професионална организация

10:51, 26 май 21
За истината

Делата, заведени от бившия директор на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев срещу журналиста от „Капитал“ Николай Стоянов представляват атака, която цели да откаже журналист и активисти от това да изобличават нередности, пише в позиция на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) – България по повод заведените три дела от Мавродиев срещу Николай Стоянов.  Прочетете още »

Схема с фиктивни безработни ощетява Държавното обществено осигуряване

14:31, 25 май 21
За истината

Фирми-нарушители пробват схеми, за да източват средства от Държавното обществено осигуряване в съучастие с работниците и служителите си, алармираха слушатели на „Хоризонт“. Периодично добиват гласност механизми, с които се ощетяват фондовете в Националния осигурителен институт – освен „Пенсии“, също така и тези за болест и майчинство. Прочетете още »

Излезе заек. Гешев е поискал, а Борисов му е дал да живее в „Бояна“ срещу скромен наем

17:10, 21 май 21
Полина Паунова

„За истината“ публикува текст на Полина Паунова от „Свободна Европа“. Когато през август миналата година главният прокурор Иван Гешев беше попитан дали след избирането си на поста се е нанесъл в правителствената резиденция „Бояна“, той каза само, че живее „в държавен имот“. Шефът на обвинението тогава лаконично коментира, че „от този храст няма да излезне […] Прочетете още »