ЕК налага мерки за защита на журналистите

14:48, 16 сеп. 21
За истината

Европейската комисия отправи в сряда серия от препоръка към всички държави членки да предприемат необходимите действия за защита живота и независимостта на журналисти, съобщава електронното издание Mediapool. Темата за безопасността и свободата на журналистите в ЕС става неизменна част от годишния доклад за върховенството на закона, който се изготвя от комисията. Прочетете още »

„Тайната бърлога“ на Борисов – защо елитно горско стопанство с години е работило на огромна загуба

13:32, 16 сеп. 21
Диана Желязкова

Тайната бърлога на Бойко Борисов – ловно стопанство Паламара“ – под това заглавие съпредседателят на Зелените и депутат от ДБ Владислав Панев публикува видео от ловната резиденция край шуменското село Венец, известна като неофициалният център на властта. Прочетете още »

Помпена станция край Шумен продължава да бълва фекални води

13:26, 15 сеп. 21
Диана Желязкова

Повече от година помпената станция край шуменския квартал Дивдядово продължава да прелива битово-фекални води. Съоръжението трябва да изпомпва отпадните води на квартала до пречиствателната станция, но непрекъснато прелива, а от институциите обясняват това или с аварии, или с проливни дъждове. Миналото лято заради бълващата мръсни води станция се беше образувало огромно фекално езеро край жп линията София- Варна, на площ близо 30 дка и с дълбочина до 7 метра. Прочетете още »

Общински съветник в Дряново поиска цензура при отразяване на заседания

12:41, 13 сеп. 21
Емилия Димитрова

Общинският съветник от Дряново Светлана Лакова (БСП за България ) e предложила колегите й да Прочетете още »

Извършители на жесток побой в Шумен искат споразумение с прокуратурата и условни присъди

17:51, 8 сеп. 21
Диана Желязкова

Извършителите на брутален побой, който шокира хората в Шумен заради дързостта и необяснимата жестокост на престъплението, искат споразумение с прокуратурата и условни присъди. Жертва на побоя стана случаен минувач в центъра на града, който беше нападнат съвсем безпричинно от непознати агресивни мъже, при това пред погледите на десетки свидетели. По-късно се оказа, че нападателите – трима мъже от Велики Преслав, са били под въздействието на алкохол, а един от тях и на кокаин. Прочетете още »

Борисов пак тръгна на обиколка в Делиормана

14:17, 4 сеп. 21
Диана Желязкова

Бившият премиер премина необезпокоявано по незавършения и неоткрит за движение участък на магистрала „Хемус“ между Търговище и Шумен. След като беше поизчезнал от общественото полезрение, през последните дни Бойко Борисов отново тръгна по българските села и паланки. Вчера бившият премиер направи рейд по неоткрития за движение участък на магистрала „Хемус“ между Търговище и Шумен, докато […] Прочетете още »

Смолян настоява за медицински хелкоптер – 15% от населението няма достъп до спешна помощ

18:10, 2 сеп. 21
Елена Павлова

Представители на институции, фирми и граждани на Смолянска област се събраха в сряда на форум, проведен в залата на Областната администрация, водени от идеята за обединяване на усилията за определяне на Смолян като оперативна база за система за спешна медицинска помощ по въздуха. Прочетете още »

„Недомислици в законите“ създават напрежение около предстоящия референдум в шуменското село Мадара

16:19, 1 сеп. 21
Диана Желязкова

Непълноти в законите и липса на достатъчно практика създават напрежение около предстоящия референдум в шуменското село Мадара. На 26 септември жителите на селото трябва да решат дали искат да се отделят от община Шумен и да се присъединят към съседната община Каспичан. Прочетете още »

Доклад на сметната палата: Търговските дружества с държавно участие не са контролирани ефективно от министъра на икономиката

14:44, 30 авг. 21
За истината

Дейността на министъра на икономиката по упражняването на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала не е достатъчно ефективна. Това е основният извод от извършения от Сметната палата одит на дейността на министъра на икономиката по упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала за периода от […] Прочетете още »

По проект за 4.2 млн. лв. Севлиево направи тротоари, по които се минава на „куц крак“

9:03, 27 авг. 21
Емилия Димитрова

Една педя. Точно толкова е мястото за пешеходци по наскоро ремонтиран тротоар в Севлиево. Ремонтът е приключил, тротоарите са неизползваеми, а Общината засега не казва ще има ли ремонт на ремонта и за чия сметка ще е той. Прочетете още »