Днес и утре показват плановете на Община Габрово за „Етър“-а

11:52, 14 дек. 19
За истината

Предизвикалият множество спорове и коментари проект за превръщане на Архитектурно-етнографския комплекс „Етър“ в музей за креативен културен туризъм ще бъде представен пред заинтересованите граждани днес и утре в комплекса. Прочетете още »

Увеличение на данъци и такси предстои в повечето общини на Хасковска област

8:40, 14 дек. 19
Иван Атанасов

Предколедно увеличение на местни такси и данъци очаква жителите на повечето общини в Хасковска област. След като това се случи в най-голямата община – Хасково, данъкоплатците в още пет общини ще се наложи да плащат повече за попълването на местния бюджет. Това ще се случи в общините Харманли, Симеоновград, Тополовград, Димитровград, Любимец, Свиленград. Увеличението е от […] Прочетете още »

Гражданин на Благоевград към общинските съветници: „Вие, сте срам!“ (видео)

16:13, 13 дек. 19
За истината

Общинският съвет в Благоевград е без председател вече повече от месец след местните избори. Причината за това е, че съветниците не успяват да се обединят около една кандидатура. Така на практика, съветът не може да започне същинската си работа, а това се отрязява и върху функционирането на местната администрация. Прочетете още »

Министерствата на екологията и регионалното развитие са отговорни за водната криза в Перник, реши прокуратурата

15:05, 13 дек. 19
За истината

Двама министри не са направили необходимото, за да се избегне водната криза в Перник, се разбира от заключението на проверката, извършена от Окръжната прокуратура в Перник. Това са министърът на околната среда и водите (МОСВ) Нено Димов и министърът на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Петя Аврамова. Прочетете още »

Протести в Асеновград зарази липсата на пречиствателна станция

11:16, 13 дек. 19
За истината

Жители на Асеновград протестираха тази сутрин пред сградата на Общината заради неработещата пречиствателна станция за отпадни води в града. Съоръжението за 32 млн. лева е открито предизборно в края на октомври и все още не работи, предаде БНР. Прочетете още »

Автобусните превозвачи протестират символично от днес

7:27, 13 дек. 19
За истината

Автобусните превозвачи започват символичен протест от днес до 13 януари. Фирмите са недоволни от въвеждането на тол таксите за превозни средства над 3,5 тона и системата „бонус – малус“. Превозвачите настояват и за инкриминиране на нерегламентираните превози. Протестът ще премине в ефективна стачка, ако проблемите в бранша не бъдат решени до 13 януари, заявиха превозвачите. Прочетете още »

Съдът освободи от ареста кмета на Несебър срещу парична гаранция от 40 хил. лева

16:56, 12 дек. 19
За истината

Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемите за купуване на гласове Николай Димитров – кмет на община Несебър и общинския съветник Петър Тодоров, съобщи БНР. Прочетете още »

Хасковската болница се разследва за измама с поставяне на стентове

11:45, 12 дек. 19
За истината

Районната прокуратура в Хасково наблюдава досъдебно производство по сигнал за източване на здравната каса, чрез измама с поставяне на стентове на пациенти от Инвазивното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Хасково. Прочетете още »

Висшият съдебен съвет освободи Сотир Цацаров и отвори пътя за предсрочно назначаване на Иван Гешев

10:22, 12 дек. 19
За истината

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие оставката на главния прокурор Сотир Цацаров с 20 гласа „За“ единодушно и без дебат, след като вчера парламентът реши със 165 гласа „За“ Сотир Цацаров да оглави антикорупционната комисия. Прочетете още »

Екоинспекцията ще глоби „Лукойл Нефтохим“ за задушливите миризми в Бургас

18:15, 11 дек. 19
За истината

Кметът на Бургас ще настоява комплексните разрешителни, които се издават от Министерството на околната среда и водите, на предприятията на територията на общината, да минават през одобрение на Общински съвет. По отношение на „Лукойл Нефтохим“АД ще бъдат предприети административно-наказателни действия заради разпространението на миризми извън границите на производствената площадка, съобщи Регионалната инспекция по околна среда […] Прочетете още »