Съдът задължи собственици на тютюнев склад – паметник на културата в Пловдив, да го укрепят

13:59, 27 юли 21
За истината

Бизнесмените Георги Бранеков и Александър Николич трябва да укрепят съборения от тях тютюнев склад на ул.„Одрин” 8 в Пловдив, представляващ паметник на културата. Това е окончателното решение на Върховния административен съд, който отхвърля жалбата на собствениците на културната ценност за отмяна заповедта на кмета на Пловдив да укрепят останките на сградата, съобщи регионалното издание „Под […] Прочетете още »

път в ремонт

РДНСК глоби АПИ, строителя и надзора на пътя между Ребърково и Ботевград

10:21, 27 юли 21
За истината

Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Софийска област глоби участниците в ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград, съобщават от РДНСК. Прочетете още »

Прокуратурата е прекратила разследването срещу шефове на АПИ за катастрофата край Своге

18:51, 26 юли 21
За истината

Софийска градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Светослав Глосов и Дончо Атанасов за катастрофата край Своге, в резултат на която през лятото на 2018 година загинаха 20 души, съобщи Mediapool. Двамата бяха обвинени, че неизпълнението на своите задължения са целели облага за изпълнителите на ремонта на пътя – „Трейс“. Прочетете още »

Възобновеното дело на лекаря, застрелял крадец в гаража си беше отложено за септември

15:51, 26 юли 21
За истината

Възобновеният процес в срещу д-р Иван Димитров, който се гледа в Пловдивския окръжен съд за убийството на Жоро Джевизов-Плъха беше отложен за 27 септември заради непълното представяне на веществените доказателства в съда. Причината е, че домакинът на II Районно управление, където се съхраняват е в отпуск и така не са били открити някои веществени доказателства като […] Прочетете още »

Министерство на здравеопазването спира спорната реконструкция на недовършената детска болница (допълнена)

12:31, 26 юли 21
За истината

Строителят заяви, че не е уведомен за прекратяване на договора. Министерството на здравеопазването окончателно се отказа от реконструкцията на недовършения строеж, който беше предвиден да стане нова детска болница, като разпореди спиране на договора с „Главболгарстрой“ за довършване на съществуващия строеж в София. Това съобщиха от инициативата „ЗА истинска детска болница“ в социалната мрежа „Фейсбук“. […] Прочетете още »

Проблемът с водата в село Брестовица остава

12:12, 26 юли 21
За истината

Трайно решение се очаква до 3 години. Анализ и доклад за качеството на водата, изготвени от екип от научни специалисти от БАН, Минно-геоложки университет и ВиК експерти доказват недвусмислено, че причина за наличието на манган във водата е МВЕЦ „Кадиево“. Това съобщи днес прокуратурата, която обяви, че е приключила с проверката за качеството на водата […] Прочетете още »

Гражданите на Севлиево ще плащат за това, че Общината не изпълнява задълженията си

7:37, 26 юли 21
Емилия Димитрова

С решение на Районен съд Севлиево Община Севлиево е осъдена да заплати 3 хил. лв. неимуществени вреди за причинени страдания на съпруга, сина и дъщерята на починала жена, погребана по унизителен, според семейството, начин в общинския гробищен парк Прочетете още »

Няколко души се събраха пред бежанския център в Харманли с искане за вечерен час за мигрантите

18:54, 25 юли 21
Иван Атанасов

Да се ограничи движението из града на мигрантите и да им се наложи вечерен час. С това искане малцина протестиращи излязоха пред бежанския център в Харманли. Прочетете още »

Пари на вятъра: 30 тона асфалт е изхвърлен в канавка на магистрала „Марица“

16:26, 23 юли 21
Иван Атанасов

Близо 30 тона втвърдена асфалтова смес изхвърлиха работници на пътноподдържаща фирма след сигнал на кореспондента на За истината в Харманли. Прочетете още »

Бургас вече не е в „зелена Covid зона“, откриват се нови легла за болни

15:49, 23 юли 21
За истината

Бургаска област се подготвя за ръст на случаите на коронавирус след като областта премина от зелената в жълтата зона на увеличен риск от COVID-19. Лечебните заведения поетапно откриват отново COVID легла, информира Радио Бургас. Прочетете още »