Антимонополната комисия уличи в конфликт на интереси шефа на общинската болница във Велинград

11:37, 30 окт. 20
За истината

Управителят на общинската болница във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е уличен в конфликт на интереси. Това се разбира от съобщение на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Прочетете още »

Комисията за защита на конкуренцията разреши на „Еврохолд“ да купи ЧЕЗ

7:55, 30 окт. 20
За истината

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила на застрахователния холдинг „Еврохолд“ да придобие дружествата на чешката енергийна група ЧЕЗ в България, съобщиха от купувача пред Българската фондова борса в четвъртък. Прочетете още »

РИОСВ: Биоцентралата в с. Труд е в процес на безопасно извеждане от режим на работа

11:29, 29 окт. 20
За истината

Биоцентралата в пловдивското село Труд е в процес на постепенно безопасно извеждане от експлоатация, съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив няколко дни след като протестиращите срещу замърсяването на въздуха в с. Труд, подкрепени от Демократична България обявиха, че централата продължава да работи, въпреки наложената принудителна административна мярка.  Прочетете още »

В Русе се подготвя протест заради планове за нови замърсяващи производства

18:41, 28 окт. 20
За истината

Структурата на коалиция Демократична България в Русе настоява за преразглеждане на намеренията за промяна на общия устройствен план на Община Русе, така че с нея да не се допуснат нови замърсяващи производства в индустриалната зона “Тегра” (територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене /КТМ). Прочетете още »

Шефът на онкоболницата в Шумен е против разкриването на COVID сектор (допълнена)

12:58, 28 окт. 20
Диана Желязкова

Междувременно се оказа, че пациентите с коронавирус, настанени за лечение в преславската болница, ще бъдат местени в новоразкрития COVID сектор в Онкоцентъра в Шумен. В изпълнение на разпоредбите на здравните власти, в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен от вчера е разкрит COVID сектор с 20 легла. Заповедта за отварянето на сектора е издадена от […] Прочетете още »

Гимназисти и студенти ще учат онлайн, нощните клубове затварят за 14 дни

22:46, 27 окт. 20
За истината

Нови мерки, с цел ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, въведе със заповед от днес министърът на здравеопазването. С нея се преустановяват присъствените занятия за гимназисти и студенти, конферентните мероприятия се ограничават до 30 души, спира се работата на нощните заведения, прекратяват се екскурзиите и др., считано от 29 октомври до 12 ноември. Прочетете още »

Медици от COVID отделението във Велики Преслав напускат

17:09, 27 окт. 20
Диана Желязкова

Медици от новоразкритото отделение за лечение на COVID-19 в МБАЛ-Велики Преслав са започнали да напускат, като предстои среща, на която ще бъде обсъдена ситуацията. Засега пренасочването на болни от Шумен към лечебното заведение в старопрестолния град е преустановено, съобщи директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов. Прочетете още »

От утре забраняват нощните заведения и в Смолянска област

16:13, 27 окт. 20
За истината

Забранява се работата на дискотеки, пиано-барове и нощни заведения в Смолянска област. Затварят се и всички питейни заведения сред полунощ. Това реши днес Областният кризисен щаб, цитиран от регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

В Пазарджишко са намерили едва 1/3 от необходимите преброители

12:19, 27 окт. 20
За истината

В Пазарджик липсват желаещи за преброители и контрольори. Срокът за набирането на кандидати във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд, изтича след седмица, информира кореспондентът на БНР в Пазарджик. Прочетете още »

Доброволци алармираха за проблема със „скритите“ бунища на Варненските гори

19:37, 26 окт. 20
За истината

Близо 3 тона отпадъци са събрани от горите на местност „Перчемлията“, над Аладжа Манастир край Варна. Това е само едно от нерегламентираните сметища, забелязано от доброволци при обиколка на горите в региона. Прочетете още »