Габрово купува дигитална система за градския Планетариум

20:19, 27 ян. 21
За истината

Астрономическата обсерватория и Планетариумът в Габрово ще имат с модерна дигитална система в звездната си зала. Това съобщава местното издание „Габрово нюз“. Доставката и монтажът на системата ще бъдат извършени от специализираната италианска компания „Skypoint“. Прочетете още »

В музей „Етъра“ ще бъде създадена една от най-модерните реставрационни лаборатории у нас

19:53, 27 ян. 21
За истината

Една от най-модерните лаборатории за консервация и реставрация на културни паметници ще бъде създадена в габровския музей „Етър“ до края на 2022 година. Предвижда се в нея да работи екип от четирима души. Това съобщава регионалното издание "100 вести". Прочетете още »

Държавата обеща спешен ремонт на проблемен път дни преди насрочения граждански протест

18:56, 27 ян. 21
За истината

Дни преди обявените протести на гражданските сдружения „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“ заради дългогодишен проблем със състоянието на пътя до пловдивското село Лилково, областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви, че са осигурени средства за реконструкция на пътя и в момента, в който метеорологичните условия позволят ремонтът ще започне. Прочетете още »

Ресторантьори протестираха в цялата страна заради здравните мерки

17:00, 27 ян. 21
За истината

Ресторантьори от цялата страна се събраха днес на протест в „триъгълника на властта“ в София заради решението на здравния министър Костадин Ангелов заведенията за хранене да отворят на 1 март, а не още в началото на следващия месец, както иска част от бизнеса. Протестът бе под надслов „Марш към свободата“. Прочетете още »

околовръстен път Пловдив

Прекратяването на поръчката за обходен път в Пловдив е обжалвано пред КЗК

14:34, 27 ян. 21
За истината

Решението за прекратяване на обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията. Това се разбира от информацията, публикувана в сайта на комисията. Прочетете още »

Няколко фабрики и кораб са обявени за продан Русенско

19:59, 26 ян. 21
За истината

Няколко фабрики и дори кораб са обявени за продан в района на Русе от съдия-изпълнители. От днес започва да тече срокът за участие в търг за придобиване на самоходния товарен кораб „Перелик“, съобщава „Русе медиа“. Прочетете още »

Цветни води отново замърсиха р. Русенски Лом (видео)

19:43, 26 ян. 21
За истината

Вода с тъмносин до ръждивокафяв цвят отново е замърсила р. Русенски Лом. Това показват снимки, публикувани в местни издания и социалните мрежи. Прочетете още »

Правителството удължи извънредната епидемична обстановка до края на април

15:12, 26 ян. 21
За истината

На извънредно правителствено заседание днес бе взето решение за удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до 30 април, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. В момента тя е до 31 януари. Прочетете още »

БЧК и посолството на САЩ обявиха информационна кампания за COVID-19

13:10, 26 ян. 21
За истината

Информационна кампания за COVID-19 под мотото "Направи го за тези, които обичаш" започват посолството на ДАЩ в България и Българският червен кръст (БЧК). Прочетете още »