Множество нарушения са открити при проверката на имота на нос „Чукалята“ в парк „Росенец“

19:49, 13 авг. 20
Петя Михова

Множество нарушения са открити при проверката, разпоредена от Върховната административна прокуратура на имота на нос „Чукалята“ в парк „Росенец“. В същото време Община Бургас все още очаква строителят на обекта да представи изисканите документи. Според бургаския общински съветник Димитър Найденов има противоречие между данните от местната администрация и заключението на прокруратурата. Прочетете още »

Ток колкото месечното потребление на Кюстендил откраднаха две ферми за криптовалута

17:14, 13 авг. 20
За истината

Екип на ЧЕЗ Разпределение България е разкрил кражби на електроенергия в град Кюстендил, която, по първоначални изчисления, е приблизително равна на месечното потребление на целия град. Установените нарушения са в ДАП-Кюстендил и в сгради на бившата фабрика за обувки, намираща се в северната промишлена зона, а откритите незаконно включени кабели средно и ниско напрежение към […] Прочетете още »

Шефката на РИОСВ – Бургас ще оглави екоинспекцията в Хасково

16:40, 13 авг. 20
За истината

Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Бургас инж. Тонка Атанасова напуска поста. Тя ще ще оглави екоинспекцията в Хасково. Прочетете още »

Заради пропуски в наказателното постановление, съдът отмени глоба на фирмата, чиито отпадъци горяха под АМ „Струма“

11:59, 13 авг. 20
За истината

Районният съд в Дупница отмени акт за 4 хил. лв. на шефа на фирма „Феникс“ Кольо Илиев, наложен му от общината в Дупница, след като той отказал да почисти отпадъците на терен където след пожар преди година се повреди виадукт на магистрала „Струма“. Прочетете още »

Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия за близо 100 хил. лева

17:20, 12 авг. 20
За истината

Бившият министър на икономиката и енергетиката, а сега кмет на район „Средец“ в София от „Демократична България“ Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Той беше обвинен в конфликт на интереси заради това, че като министър е отдал концесия на „Каолин“ – предприятие, в което е притежавал акции. КПКОНПИ трябва да плати 99 639 лв.. Прочетете още »

Шефът на КРС си дал близо 20 хил. лв. за добре свършена работа

15:48, 12 авг. 20
За истината

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров е взел близо 20 000 лв. в края на месец юли, съобщи Mediapool. По телефона Димитров обяснил пред медията, че голяма част от парите са бонус – т.нар. допълнително материално стимулиране (ДМС) за добре свършена работа, какъвто се раздава в края на всяко тримесечие на […] Прочетете още »

Български хелзинкски комитет отново осъди прокуратурата за отказ да предостави обществена информация

12:26, 12 авг. 20
За истината

Българският хелзинкски комитет (БХК) отново осъди прокуратурата за отказан достъп до информация. Този път става въпрос за непубличен документ, свързан със статистиката за домашното насилие в България, съобщи в страницата си неправителствената организация. Това е второ осъдително решение срещу прокуратурата за последните седмици, след като в края на юли правозащитната организация я осъди за отказа й […] Прочетете още »

Здравният министър поиска смяна на директора на МБАЛ – Добрич

19:06, 11 авг. 20
За истината

Нарастващо напрежение заради бързото разпространение на коронавируса и състоянието на местната болница доведе в града здравния министър и главния здравен инспектор. Повече от месец няма резултати от започнала проверка на болницата. „Свикваме общо събрание на акционерите, което да избере нов управител на многопрофилната болница в Добрич и съответно да извърши промени в съвета на директорите. […] Прочетете още »

Със стикери, вместо на площада, протестират в Севлиево

11:43, 11 авг. 20
Емилия Димитрова

Гражданите на Севлиево, които подкрепят протестите с искането за оставка на правителството и главния прокурор, от днес изразяват съпричастността си не на площада, а чрез стикери, на които пише „Аз подкрепям протестите“ и „Оставка“. Идеята за нетрадиционния протест е на регионалното издание „Севлиево онлайн„. Прочетете още »

Всички работници на газопровода „Балкански поток“ край Търговище ще бъдат тествани за коронавирус

22:12, 10 авг. 20
Диана Желязкова

Строителите на газопровода „Балкански поток“ край Търговище масово ще бъдат тествани за СOVID-19. Ще бъдат взети проби от около 300 души, работещи по трасето, след като в региона беше установен един случай на заразен работник – мъж на 60 години от Попово. Прочетете още »