Имената на членовете на РИК – СИЛИСТРА са ясни, но съгласие за окончателния й състав няма

21:47, 5 фев. 23
Димитър Пецов

По покана на областния управител на Силистра Николай Неделчев, в последния срок за провеждане се състояха консултации за формиране състава на Районна избирателна комисия - Силистра за провеждане на предстоящите на 2-ри април предсрочни избори. Прочетете още »

Прокурорско задържане за дрогирания шофьор, превозвал мигранти с камион без да има книжка

17:58, 3 фев. 23
За истината

Прокуратурата задържа 35-годишния столичанин, който вчера беше хванат да превозва в камион 40 мигранти, като е установено, че е шофирал товарен автомобил без да има книжка за това. Прочетете още »

Почти една четвърт от разрешенията за строеж в Община Тервел са за фотоволтаични системи

13:29, 3 фев. 23
За истината

През изминалата година Главният архитект на Община Тервел е издал 50 бр. разрешения за строеж, от които 11 са за фотоволтаици. Това се разбира от съобщение на общинската администрация. Прочетете още »

Русе, Добрич и още 4 области ще имат с по един депутат по-малко

17:07, 2 фев. 23
За истината

Шест области ще имат с по-един депутат по-малко от досега, показва решението Централната избирателна комисия, с което беше определен броят на мандатите в отделните изборни райони за предсрочния парламентарен вот на 2 април. Прочетете още »

Община Нови пазар търси частен доставчик за предоставяне на социална услуга „Център за обществена подкрепа“

15:32, 2 фев. 23
За истината

Община Нови пазар обявява конкурс за избор на частен доставчик, притежаващ управленски капацитет за предоставяне на социалната услуга „Център за обществена подкрепа“ с основни дейности: „Информиране и консултиране“; „Общностна работа“, „Застъпничество и посредничество“, „Терапия и рехабилитация“; „Обучение за придобиване на умения“ на територията на Община Нови пазар. Прочетете още »

Повече от 45 книги на местни автори ще бъдат представени в първия за годината Петъчен литературен салон в Сливен

11:54, 2 фев. 23
За истината

Повече от 45 книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2022г., ще бъдат представени на 3 февруари в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, в рамките на първия за годината Петъчен литературен салон. Прочетете още »

И Апелативният съд спря апорта на варненските акции в Пловдивския панаир

16:34, 1 фев. 23
За истината

Съдът окончателно спря увеличението на капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“ чрез апорт на акциите на Община Варна. Определението е до приключване на другото дело, с  което Община Пловдив оспорва всички решения на Акционерното събрание от 9 януари т.г., тъй като увеличението на капитала е едно от тях. Прочетете още »

Протест поиска от президента да наложи вето върху промените в Закона за горите

14:55, 1 фев. 23
За истината

„Ако Президентът все още иска да спаси българските гори, както заяви в началото на миналата година, нека наложи частично вето върху приетите промени в Закона за горите!“ Прочетете още »