Председателят на групата на ВМРО в ОбС – Пловдив е сред задържаните по разследването в Басейнова дирекция

17:14, 28 февр. 20
За истината

Областният лидер на ВМРО в Пловдив и председател на групата на ВМРО в Общински съвет (ОбС) – Пловдив е бил задържан днес като съучастник в организирана престъпна група. Това е станало при провеждаща се за втори път тази седмица акция на прокуратурата в Басейнова дирекция. Прочетете още »

Кампанията „Осинови щъркелово гнездо“ продължава и през тази година

13:25, 28 февр. 20
За истината

Инициатива на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в Гоце Делчев и читалище „Изгрев 1930“ в село Баничан „Осинови щъркелово гнездо“ ще се проведе и през тази година. Началото е 20 март – първият пролетен ден. Прочетете още »

Нова акция на прокуратурата в Басейнова дирекция – Пловдив

11:10, 28 февр. 20
За истината

Днес униформени са извели още няколко служители, а за арестуваната по-рано тази седмица шефка на дирекцията държавното обвинение поиска да бъде отстранена временно от длъжност. Специализираната прокуратура отново влезе в Басейнова дирекция – Пловдив. Местни медии показаха извеждането на служители от дирекцията за разпит. Сред тях е и бившият директор на РИОСВ – Пловдив Ивайло […] Прочетете още »

Кабинетът се отказа да купува нов правителствен самолет

19:53, 27 февр. 20
За истината

Правителството се отказа от решението си за покупка на нов самолет, който да се ползва при пътуванията на премиера и министри в чужбина. Парите – до 55 млн. лв., които трябваше бъдат дадени за него, ще се насочат към изграждането на спортни съоръжения, основно за два пловдивски футболни клуба, физкултурни салони и към „Български пощи“. Прочетете още »

Зам. кмет на Шумен обяви граждани, протестиращи срещу завод за боклук, за некомпетентни

16:33, 27 февр. 20
За истината

Заместник-кметът по строителство на Шумен Боян Тодоров обяви протестиращите срещу изграждането на завод за боклук граждани за „некомпетентни“ да дават мнение по тази тема. Заместникът на шуменския градоначалник изрази мнението си публично на днешното заседание на общинския съвет, на което беше поставен въпрос за потенциалните инвеститори на завода, предаде регионалното издание „Радиан„. Прочетете още »

Управителят на „ТАД Груп“ е освободен срещу 100 хил. лв. гаранция

14:36, 27 февр. 20
За истината

Шефът на фирма „ТАД Груп“ Иван Тодоров, който е един от тримата обвиняеми за хакерската атака срещу НАП, е бил освободен от ареста срещу 100 хил. лв. гаранция. Прокуратурата не е обжалвала съдебното решение и то е влязло в сила, предаде Медиапул. От държавното обвинение са отказали да коментират рязката смяна в позицията си. Прочетете още »

Пловдивските адвокати поискаха оставката на зам. председателя на Висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов

12:01, 27 февр. 20
За истината

Адвокатите от Пловдивската адвокатска колегия поискаха оставката на заместник председателя на Висшия адвокатски съвет – адв. Людмил Рангелов. Решението им е взето снощи на заседание от Адвокатски съвет – Пловдив. Действието им е продиктувано от интервю на Рангелов в национален ефир, където той изразява позиции, несъвместими с духа и текста на приетата единодушно декларация от […] Прочетете още »

Производители и търговци на млечни продукти отиват на съд за данъчни престъпления

17:38, 26 февр. 20
За истината

Прокуратурата предаде на съд трима производители и търговци на млечни продукти от Велико Търново и София за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления. Според държавното обвинение, от началото на юни 2017 г. до 4 юни 2018 г. те ощетили държавния бюджет с близо 1,2 млн. лв., чрез приспадане на неследващ се данъчен кредит […] Прочетете още »

Архитекти от 48 държави предложиха проекти за новата сграда на Карин дом във Варна

9:41, 26 февр. 20
За истината

Общо 174 са подадените проекти в архитектурния конкурс за нова сграда на центъра за социални, здравни и образователни услуги за деца със специални нужди и семействата им – „Карин дом“, във Варна. Участниците са от 48 държави в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и Австралия. Прочетете още »

Бившият министър на екологията Нено Димов остава в ареста

15:02, 25 февр. 20
За истината

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което искането на бившия министър на околната среда и водите Нено Димов за промяна на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека, беше отхвърлено. Нено Димов окончателно остава в ареста. Прочетете още »