След като заплаши член на ВСС Иван Гешев бе окончателно избран за главен прокурор

18:39, 14 ное. 19

С 20 „за“ и 4 - „против" - много повече от необходимите 17, за да бъде избран Иван Гешев вече е шестият главен прокурор на Република България след 1989 г. Прочетете още »

С 1 млрд. евро през 2018 г. българите зад граница са най-големите „чуждестранни инвеститори“

15:59, 14 ное. 19

Над 1 млрд. евро са влезли в България през 2018 година: толкова са парите, изпратени от българи, работещи в чужбина. Те са най-големият чуждестранен инвеститор в страната, съобщава "Дойче веле". Прочетете още »

Общинският съвет в Свиленград ще е с човек по-малко заради къса листа на ГЕРБ

13:46, 13 ное. 19

В следващите 4 години Общинският съвет в Свиленград ще има само 20 вместо 21 члена, както бе до сега. Причината, че листата на победилата в града ГЕРБ се оказа къса. Прочетете още »

Бюлетините от балотажа в Гурково ще бъдат преброени повторно

19:50, 12 ное. 19

Административният съд в Стара Загора уважи жалбата на Иван Иванов – изгубилият изборите за кмет на община Гурково кандидат на ГЕРБ и постанови повторно преброяване на бюлетините от балотажа. Прочетете още »

Свръх контролът по депонирането на черупките от рапани затруднява бизнеса, твърдят от асоциация

17:42, 12 ное. 19

Депонирането на черупките от рапани вече не може да става на общите сметища. Преди да бъдат изхвърлени, преработвателните предприятия трябва да докажат, че в черупките не е останала жива тъкан. Това създава проблем на бизнеса, тъй като този процес е допълнителна бюрокрация и оскъпява дейността им. Прочетете още »

Данъчна децентрализация поиска от премиера Институтът за пазарна икономика

14:04, 12 ное. 19

Днес Петър Ганев от Института за пазарна икономика (ИПИ) внесе отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с предложение за преотстъпване на част от приходите от облагането на доходите на физическите лица на общините. Прочетете още »

Според Борисов след година в България ще има истинска диверсификация на газовите доставки

1:55, 12 ное. 19

"Догодина България ще може да доставя газ от много места, от Кипър, от Азербайджан, от Кипър, от Израел или втечнен газ от Америка". Това каза премиерът Бойко Борисов днес по време на инспекция на трасето между хасковските села Войводово и Орлово, където се изгражда междусистемната газова връзка Гърция – България. Прочетете още »

Второ прекратено дело за изборните резултати в Смолянско

17:10, 11 ное. 19

Тримата кандидати за общински съветници от Местна коалиция „МИР“ в Девин се отказаха от своето искане за касиране на изборните резултати. С молби от днес тримата уведомили съда, че оттеглят жалбите си. Прочетете още »

Съдът задължи Столичната община да публикува данни за замърсяването на въздуха и във фейсбук

14:07, 11 ное. 19

Софийският градски съд (СГС) задължи Столичната община да създаде на сайта си и на страницата си във фейсбук пряк достъп до Системата за предоставяне на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух в реално време. И в момента тези данни се публикуват на сайта на общината. Според съда обаче те трябва да са по-широко […] Прочетете още »

Кметът на Несебър полага днес клетва с белезници

8:55, 11 ное. 19

Избраният за кмет на Несебър Николай Димитров, който е в следствения арест в София, с обвинение като ръководител на престъпна група за купуване на гласове, днес ще бъде конвоиран до Община Несебър, за да положи клетва. Прочетете още »