При два водопровода Свищов редовно остава без вода

12:50, 24 ян. 20
За истината

Новият водопровод на града се оказал изграден от турски полиетиленови тръби, каквито се използват за поливане на земеделски земи. Град Свищов, който разполага с два водопровода – нов и стар, редовно остава без вода. Причината е, че старият водопровод е изключително амортизиран, а новият е изграден некачествено и от две години не може да бъде […] Прочетете още »

Полицията залови арестанта, избягал от дирекцията на МВР в Разград

10:14, 24 ян. 20
За истината

Обявеният за общодържавно издирване Емил Великов, който избяга от сградата на дирекцията на МВР в Разград по време на разпит преди повече от седмица, е бил задържан снощи около 22 часа, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Прокуратурата обвини трима руснаци за отравянето на Емилиян Гебрев

15:04, 23 ян. 20
За истината

Трима руски граждани са обвинени в опит за предумишлено убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев през 2015 г. с неизвестно вещество, съобщи прокуратурата. Тримата са обявени за издирване чрез Интерпол и с европейска заповед за арест. Обявени и чрез Шенгенската информационна система. Прочетете още »

„Да, България“: Проблемите с водата в Шумен са заради умишлено източване на огромни ресурси

13:05, 23 ян. 20
Диана Желязкова

Проблемите на водния сектор в Шумен не са резултат от случайности или климатични промени, а се дължат на умишлено източване на огромни ресурси – за това предупреждава местната организация на Движение „Да, България“ в позиция до медиите.  Прочетете още »

Съд отмени решението, с което ОИК отказа да прекрати пълномощията на кмета на Благоевград

7:58, 23 ян. 20
За истината

Административният съд в Благоевград отмени решението на Общинската избирателна комисия, с което тя отказва да прекрати предсрочно правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов, съобщи БНР.  Прочетете още »

Червен живак беше открит в бивш военен завод във Враца (видео)

23:07, 22 ян. 20
За истината

Живачен оксид и други опасни за живота и здравето химикали са били открити в подземния етаж на бившия военен завод "Гаврил Генов" във Враца. Те са били опаковани в 90 сандъка и са били складирани в неохранявани подземия на предприятието, което не работи от години. Прочетете още »

Общо 25 години затвор за машинистите, обвинени за катастрофата в Хитрино (допълнена)

19:55, 22 ян. 20
Диана Желязкова

Ефективни присъди от 15 години затвор за главния машинист на влака от Хитрино Димитър Михнев и 10 години за неговия колега Радослав Петков – това постанови днес състав на шуменския Окръжен съд. Прочетете още »

Служител на прокуратурата в Търговище задържан за шофиране с 2,96 промила алкохол

17:00, 22 ян. 20
За истината

Служител на Окръжната прокуратура в Търговище е бил задържан след шофиране с 2,96 промила алкохол в кръвта, предаде БНР. Прочетете още »

Антикорупционната комисия разследва ректора на Икономическия университет във Варна

14:28, 22 ян. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) образува производство за установяване на конфликт на интереси на ректора на Икономическия университет във Варна проф. д-р Евгени Станимиров.   Прочетете още »

Прокуратурата разследва лекар от спешна помощ в Габрово заради починала пациентка

12:21, 22 ян. 20
За истината

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт на 72 – годишна жена,  вследствие на лекарска небрежност проявена от дежурен лекар от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Габрово. Прочетете още »