Доскорошният председател на СЕМ вече работи за Главния прокурор

15:31, 17 май 22
За истината

Доскорошният председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева вече работи в дирекция “Публична комуникация” към администрацията на главния прокурор Иван Гешев, съобщи „Свободна Европа“. Прочетете още »

Цяла седмица протестна блокада в Белащица

10:46, 17 май 22
За истината

От днес до 23 май, включително жителите на Белащица ще протестират с блокада на пътя в Родопската яка заради кариерите в района и няма да допускат преминаването на камиони. Прочетете още »

Прокуратурата проверява казуса с боядисването на каменната облицовка на Младежкия дом в Пазарджик

18:20, 16 май 22
За истината

Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира и разпореди проверка по публикации в медиите и излъчен тв репортаж от пресконференция на Камарата на архитектите в България във връзка с боядисването с графити на каменната облицовка на сградата на Младежкия дом в града. Прочетете още »

ВАС допусна производство срещу Иван Гешев, предложено от правосъдния министър

16:34, 16 май 22
За истината

Върховният административен съд частично отмени решение на Пленума на Висшия съдебен съвет, с което е оставено изцяло без разглеждане предложение на министъра на правосъдието на България за образуване на производство срещу главния прокурор Иван Гешев, касаещо придобилия популярност случай „Жоси“. Прочетете още »

Има нови данни за участието на висши чиновници в схемата с магистрала „Хемус“

13:55, 16 май 22
За истината

Има доказателства, че в аферата с магистрала „Хемус“ са участвали хора на високи държавни позиции и че става дума за добре организирана и планирана схема за пране на пари. Това се разбра при гледането на мярката за отклонение на единствения обвиняем по случая. Прочетете още »

Полицията задържа 38-годишен бургазлия за забитите кирки в украински автомобили

11:09, 16 май 22
За истината

Полицията задържа 38-годишен бургазлия за съпричастност към случаите по забиване на кирки в коли с украинска регистрация, съобщиха от пресцентъра на МВР в града. Прочетете още »

Мечетата, които бяха намерени изоставени в Родопите, вече са върнати в природата

10:29, 16 май 22
За истината

Трите мечета, които през юни миналата година бяха намерени изоставени в Родопите, бяха върнати в природата. Прочетете още »

„Малките“ кметове готвят собствен политически проект за влизане в местната власт

15:11, 13 май 22
Диана Желязкова

Националното сдружение на кметовете на кметства ще създаде собствено движение, което след това вероятно ще прерасне в политически проект за участие в избори и влизане в местната власт. Прочетете още »

Бившата шефка на служба „Заведения за социални услуги“ в Банско е предадена на съд

14:29, 13 май 22
За истината

Окръжна прокуратура-Благоевград предаде на съд бившата шефка на служба „Заведения за социални услуги“ в Банско. Прочетете още »

Архитектите в Пазарджик ще сезират прокуратурата за ремонта на Младежкия дом

10:43, 13 май 22
За истината

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява незабавно да бъдат преустановени намесите, които се извършват по фасадата на сградата на Младежкия дом в Пазарджик и обяви, че ако това не стане ще сезира прокуратурата. Прочетете още »