Мъж падна от нос „Калиакра“ при опит за селфи

17:08, 30 май 20
За истината

Млад мъж падна от скалите на нос „Калиакра“ при опит да си прави селфи отвъд огражденията и като по чудо оцеля. Това е втори случай на падане от носа за последния месец. Прочетете още »

Отпадна забраната за конференции, семинари, изложения

15:54, 30 май 20
За истината

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която позволи провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия. В заповедта са описани и забраните, които продължават да важат и към момента. Прочетете още »

Заместник-министър Красимир Живков получи обвинение заради вноса на боклук у нас

14:40, 30 май 20
За истината

Десет души са обвиняеми по случая с внос на опасен боклук. Сред тях са заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови. За четирима прокуратурата ще поиска постоянен арест, съобщи БНР, като цитира говорителят на прокуратурата Сийка Милева. Прочетете още »

Община Смолян е глобена за наемане на работници без трудови договори

10:01, 30 май 20
Елена Павлова

Община Смолян ще трябва да плати две глоби за общо 3 хил. лв. затова че е назначила на граждански договори служители, които са изпълнявали задължения при условия, за които се полага трудов договор. Прочетете още »

Министърът на образованието даде 1 година гратисен период за училището в Поликраище

18:43, 29 май 20
За истината

Министърът на образованието Красимир Вълчев даде една година гратисен период на основното училище в горнооряховското село Поликраище и обеща да не го закрива, съобщи БНР. Прочетете още »

Дряново ще съди колеж-фантом за неизплатени задължения

16:40, 29 май 20
Емилия Димитрова

Община Дряново да заведе съдебно дело срещу „Регионално сдружение за социален просперитет“ за неиздължени суми по договор, по който сдружението трябваше вече да е отворило Висш колеж по биодинамика в града. За това се обединиха единодушно общинските съветници, подкрепяйки предложението на кмета Трифон Панчев. Прочетете още »

Жители на с. Поликраище протестираха срещу затварянето на местното училище

11:56, 29 май 20
За истината

Жители на село Поликраище излязоха на протест срещу решението на Общинския съвет в Горна Оряховица за закриване на основното училище в населеното място, съобщи БНР. Това е поредното, предложено за закриване училище в малко населено масто. Прочетете още »

Административният съд в Смолян заседава в зимна градина

10:31, 29 май 20
Елена Павлова

Административният съд в Смолян изнесе съдебните заседания в зимната си градина. От две седмици съдиите заседават в залата, използвана за коктейли, семинари и събрания. Прочетете още »

Съдът върна делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви и ги пусна под домашен арест

19:33, 28 май 20
За истината

Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу Ветко Арабаджиев, по което той, съпругата му Маринела и още петима души са обвинени за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари. Прочетете още »

Зам.-министърът на околната среда Красимир Живков и още петима души са арестувани

17:36, 28 май 20
За истината

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, бивш директор на РИОСВ – Плевен и още четирима души са задържани за 24 часа по разследване на престъпна група за внос на опасни отпадъци, основно от Италия. Прочетете още »