Веселин Марешки е оправдан по дело за изнудване и заплахи

19:23, 18 окт. 19

Заместник-председателят на Народното събрание и председател на партия „Воля“ Веселин Марешки е оправдан по делото за изнудване на варненския бизнесмен Асен Миланов. Варненският окръжен съд намери за невинни Марешки и Красимира Колева по обвиненията за изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество. Отхвърлени са и предявените от Асен Миланов граждански искове в размер на 40 […] Прочетете още »

Започва проверка на болницата, в която пациентка беше забравена в скенер

13:53, 18 окт. 19

Районната здравна каса във Велико Търново ще провери общинската болница в Павликени, където пациентка е била забравена с часове в скенера и била обявена за издирване от полицията. За случая е сезирана и прокуратурата, предаде БНР. Прочетете още »

Слави Трифонов си осигури национален ефир чрез покупката на телевизия „Стара Загора“

19:01, 17 окт. 19

Бившият телевизионен водещ и настоящ партиен лидер Слави Трифонов е купил телевизия "Стара Загора", съобщава "Дневник". Така той си осигурява лиценз за национален ефир, който телевизията притежава от средата на 2017 г. с решение на Съвета за електронни медии. Прочетете още »

Три условни присъди за смъртта на скиор на писта „Мечи чал“

18:01, 17 окт. 19

Изпълнителният директор на „Чепеларе спорт“, прокуристът на дружеството Станимир Мутафчийски и служителят Кирил Янков бяха осъдени за престъпно бездействие, довело до смъртта на 28-годишен скиор на писта „Мечи чал“ край Чепеларе през 2015 г. Съдебният процес срещу тримата подсъдими в Смолянския окръжен съд продължи две години продължи. Прочетете още »

Съдът остави в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството в село Орешник

17:01, 17 окт. 19

Бургаският апелативен съд остави в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството на фелдшер в тополовградското село Орешник. Пачелиев поиска днес от съда мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека. Прочетете още »

СЕМ уволни генералния директор на БНР, той заяви, че ще обжалва

15:02, 17 окт. 19

Съветът за електронни медии единодушно уволни генералния директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов. В мотивите си членовете на медийния регулатор се позоваха на Закона за радиото и телевизията и на Конституцията. Прочетете още »

Генералният директор на „Дойче веле“: В БНР са смесени ролите на журналисти и политици

15:40, 16 окт. 19

Като класически пример за това какво се случва, когато се смесят ролите на журналистите и политиците определи ситуацията в Българското национално радио генералният директор на „Дойче веле“ Петер Лимбург на среща със студенти и преподаватели от Факултета по журналистика на Софийския университет, предаде БНР. Прочетете още »

България удвои субсидията в офертата си към „Фолксваген“

11:30, 16 окт. 19

България е удвоила офертата си към автомобилния концерн “Фолксваген“ в опит да привлече компанията да построи завод за сглобяване на автомобили край София, съобщи Медиапул. Новото предложение е за увеличаване на субсидията от 135 млн.евро до 260 млн. евро. Прочетете още »

Недоглеждане в новата система за таксуване в градския транспорт на Бургас ощетява пътниците

17:22, 15 окт. 19

При въвеждането на системата за интегриран градски транспорт в Бургас, беше обявено, че гражданите ще могат да пътуват с прикачване на цената на едно таксуване в рамките на 45 мин. По-късно обаче се оказва, че за ползването на тази възможност има условие. Ако във времето между двете пътувания картата с предплатени пътувания бъде заредена, системата […] Прочетете още »

Антикорупционната комисия запорира имущество на Арабаджиеви за над 310 млн. лв.

14:42, 15 окт. 19

По искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) са допуснати обезпечителни мерки върху имущество на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, както и 9 юридически лица. Наложени е запор имущество на стойност над 310 милиона лева, съобщиха днес от комисията. Прочетете още »