Жители на Смолян излязоха на протест и затвориха разкопана преди половин година улица

18:08, 16 сеп. 21
Елена Павлова

Жители на град Смолян, затвориха тази сутрин в знак на протест, улицата, на която живеят. Хората настояват за незабавно асфалтиране на ул. „Кольо Шишманов”. Те заплашиха, че ако до седмица не стартират ремонтните дейности, ще блокират и главни пътни артерии в града.  Прочетете още »

НАП започна проверка на спортния тотализатор

13:47, 16 сеп. 21
За истината

Национална агенция за приходите започва проверки в Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ и още 14 дружества, получатели на обществен ресурс от Министерството на младежта и спорта. Прочетете още »

Прокуратурата в Добрич се самосезира по сигнал за унищожаване на дюни в „Албена“

13:31, 16 сеп. 21
За истината

Окръжната прокуратура в Добрич се е самосезирала след публикации в медии за потенциално унищожаване на пясъчни дюни в курортен комплекс „Албена“. Назначена е проверка, която има за цел да се установи има ли данни за евентуално извършено престъпление, а именно противозаконно унищожение или повреждане на защитена територия или местообитание, съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »

Трима министри са сменени в новото служебно правителство, Янев остава премиер

9:39, 16 сеп. 21
За истината

Президентът Румен Радев представи официално структурата и състава на третия служебен кабинет, който назначава в рамките на мандата си като държавен глава. Церемонията започна в 9 часа. Прочетете още »

Недостъпен за пешеходци тротоар в Севлиево се оказа „проектиран по всички правила“

15:42, 15 сеп. 21
Емилия Димитрова

Не е проблем, че тротоар на севлиевската ул. „Марин Попов“, по който след ремонт бе оставено около педя място за пешеходци, не става за придвижване. Възможност за движение има по отсрещния тротоар, а Община Севлиево няма задължение на всяка улица да осигури тротоари от двете страни. Това се разбира от отговор на кмета на Севлиево Иван Иванов (ГЕРБ) на питане от общински съветник. Прочетете още »

Производители на рибни продукти алармират за нерегламентиран улов на диви миди

14:43, 15 сеп. 21
Петя Михова

За нерегламентиран улов на диви миди сигнализират от Асоциацията на производителите на рибни продукти БГФИШ. Те посочват, че по този начин браншът ще да бъде компрометиран и има риск за здравето на хората. Според тях институциите трябва да предприемат мерки. От организацията са притеснени, че ако проблемът се задълбочи може да бъде спрян износът на България на миди и рапани към Западна Европа. Прочетете още »

След шест години чакане и за три пъти повече пари започна укрепването на свлачище край Сухиндол

16:19, 14 сеп. 21
Емилия Димитрова

Започна укрепването на свлачището, за което Община Сухиндол чака шеста година пари от държавата. Заради пропадането, започнало през 2005 г. пътят между Сухиндол, Павликени и Севлиево беше затворен в продължение на години, но от 2019 г. го отвориха аварийно, с предупреждението, че е опасен за преминаване. Прочетете още »

Парламентарната комисия за „Росенец“ не заседава заради липса на кворум

15:57, 14 сеп. 21
За истината

Неявяването на депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП провали последното за този парламент заседание на т. нар. комисия „Росенец“. Заседанието трябваше да се проведе днес, а на него беше поканен почетният лидер на ДПС Ахмед Доган, който също не се появи в Парламента. Той трябваше да даде разяснения как обитава имотите, наричани „летни сараи“. Прочетете още »

Броят на заразените и на починалите от COVID-19 продължава да расте

10:20, 14 сеп. 21
За истината

Почти две хиляди са новите случаи на коронавирус, въведени в Единната информационна система за последното денонощие у нас. В навечерието на новата учебна година 20 хил. учители са заявили, че искат да бъдат тествани. Прочетете още »

Трето поред замърсяване на река Луда Яна край Панагюрище за месец

15:27, 13 сеп. 21
За истината

Замърсяване на река Луда Яна е регистрирано за трети път през последния месец. Причината този път е спукан тръбопровод за производствени води в „Панагюрска медна компания“. Прочетете още »