Монтана излиза на протест, за да спре инсталация за обезвреждане на медицински отпадъци

13:59, 16 окт. 20
За истината

Инвестиционно предложение на фирмата “Огоста 2017” ООД за изграждането на инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в промишлената зона на Монтана, предизвика недоволство в града, информира регионалното издание „Зов нюз“. В социалните мрежи вече е организиран протест, който ще започне от сградата на Община Монтана в определения за закъснялото обществено обсъждане ден – 22 октомври. Прочетете още »

Нивото на монтанския язовир „Огоста“ спадна до критични стойности

10:33, 3 февр. 20
За истината

Нивото на монтанския язовир ”Огоста” спадна до най-ниските стойности от завиряването през 1987 година, съобщиха от “Напоителни системи”. Основна причина за маловодието е сушата през последните месеци и липсата на валежи в началото на зимата, обясни пред Радио Видин управителят на Напоителни системи ЕАД клон Мизия, Гриша Босашки. Прочетете още »

Бивш директор на домове за възрастни хора и болни от деменция е предадена на съд за длъжностни престъпления

17:13, 22 юли 19
За истината

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.П. за извършени от нея четири длъжностни престъпления, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Прочетете още »

Депутатът Димитър Аврамов отива на съд за търговия с влияние

13:52, 11 ян. 19
За истината

Специализираната прокуратура приключи разследването срещу народния представител от ДПС Димитър Аврамов за търговия с влияние, предстои изготвяне и внасяне в съда на обвинителен акт. Това съобщи днес пресцентърът на държавното обвинение. Прочетете още »

Забавени заплати в размер на общо 650 хил. лв. дължат работодатели от Монтанско

10:11, 26 окт. 18
За истината

От началото на годината 19 фирми от региона на Монтана бавят възнагражденията на работниците си. Те са дължали 1 000 300 лева заплати. След намесата на инспекцията са били изплатени 770 хил. лв. Информацията е на Димитър Петров, директор на Инспекцията по труда в Монтана, цитиран от БНР. Прочетете още »

Над 1 милион лева забавени заплати в Монтанско от началото на годината

9:44, 1 авг. 18
За истината

Над 1 милион лева забавени заплати на работници са констатирали от Инспекцията по труда при проверки от началото на годината в Монтанско. Прочетете още »

Избягалият арестант Петър Петров се предал в Монтана

16:38, 28 юни 18
За истината

Петър Петров, който скочи от тоалетната на втория етаж на Трето районно полицейско управление в Пловдив и изчезна, се е предал сам на властите. Арестуваният за разпространение на наркотици мъж от Монтана бе издирван в продължение на три дни от пловдивската полиция, но усилията на служителите на реда се оказаха безуспешни. Петров се озовал в […] Прочетете още »

Пет общини от област Монтана водят дела за наложени корекции по Европроекти

9:49, 31 май 18
За истината

„Става дума за отказ да им бъдат изплатени между 5 и 20 % по договорите за изпълнение на проектите” обяснил председателят на Административния съд в Монтана Огнян Евгениев по време на провелия се Ден на отворените врати в съда. Прочетете още »

Стрелбища и въртележки черпели безплатно ток от сградата на Общината в Лом

10:21, 26 апр. 18
За истината

Въртележки и стрелбища били вързани и черпели ток от сградата на Общината в Лом без да плащат за това. Прочетете още »