Читалище успя да осъди строителна фирма за некачествен ремонт

15:09, 27 апр. 22
За истината

Строителна фирма, извършила некачествен ремонт на читалище е осъдена да плати 13 500 лева. Прочетете още »

Условно наказание получи купувач на гласове за ДПС в Монтанско

12:05, 21 ян. 22
За истината

Районният съд в Монтана одобри споразумение на прокуратурата със защитата на подсъдим за купуване на гласове. Прочетете още »

Монтана ще гласува „въздържал се“ за поскъпването на водата

9:47, 28 юли 21
За истината

Представителят на Община Монтана ще гласува с „Въздържал се“ по време на извънредното общо събрание на Асоциацията по В и К за областта по проекта за бизнес план на „В и К ООД – Монтана, който предвижда поскъпване на водата. Това решиха на своето заседание общинските съветници в Монтана, като не се разбра защо общинският […] Прочетете още »

Прокуратурата образува досъдебно производство за купуване на гласове в Монтанско

11:54, 4 юли 21
За истината

Териториално отделение-Лом при Районна прокуратура-Монтана привлече към наказателна отговорност Б.П. по обвинение за извършено от него престъпление. Прочетете още »

Заместник-областeн управител на Монтана е осъден на първа инстанция за шофиране след употреба на алкохол

15:03, 20 апр. 21
За истината

Заместник-областният управител на Монтана Цветко Цветков е осъден на първа инстанция заради шофиране след употреба на алкохол. Той обаче не се признава за виновен и заявява, че проблемът дошъл от лекарството му за сърце, в което имало спирт, съобщава регионалното издание "Зов нюз". Прочетете още »

Наркооранжерия е разкрита в монтанско село

14:19, 7 апр. 21
За истината

Действаща модерно оборудвана наркооранжерия е установена от разследващите в с. Говежда, Монтанска област след постъпил оперативен сигнал, съобщиха от прокуратурата. Прочетете още »

С 9 еднакви пътни знака в Монтанско „повишават вниманието на водачите“

15:39, 13 ян. 21
За истината

Улицата води към гробищния парк, но в участъка, наситен със знаци „път с предимство“ няма пресечки. На пътна отсечка с дължина 360 метра в село Мадан един и същи знак – движение по път с предимство, е поставен през около 10 метра. Това показват снимки на наскоро ремонтираната улица, публикувани от потребители в социалните мрежи. Прочетете още »

Жителите на Монтана отново протестират срещу изграждане на инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци

10:01, 4 дек. 20
За истината

В Монтана днес граждани се събират на протест на фона на провеждащото се заседание на Експертния съвет под егидата на РИОСВ, който трябва да вземе решение за изграждането на Инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в Монтана. Прочетете още »