Наркооранжерия е разкрита в монтанско село

14:19, 7 апр. 21
За истината

Действаща модерно оборудвана наркооранжерия е установена от разследващите в с. Говежда, Монтанска област след постъпил оперативен сигнал, съобщиха от прокуратурата. Прочетете още »

С 9 еднакви пътни знака в Монтанско „повишават вниманието на водачите“

15:39, 13 ян. 21
За истината

Улицата води към гробищния парк, но в участъка, наситен със знаци „път с предимство“ няма пресечки. На пътна отсечка с дължина 360 метра в село Мадан един и същи знак – движение по път с предимство, е поставен през около 10 метра. Това показват снимки на наскоро ремонтираната улица, публикувани от потребители в социалните мрежи. Прочетете още »

Жителите на Монтана отново протестират срещу изграждане на инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци

10:01, 4 дек. 20
За истината

В Монтана днес граждани се събират на протест на фона на провеждащото се заседание на Експертния съвет под егидата на РИОСВ, който трябва да вземе решение за изграждането на Инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в Монтана. Прочетете още »

Монтана излиза на протест, за да спре инсталация за обезвреждане на медицински отпадъци

13:59, 16 окт. 20
За истината

Инвестиционно предложение на фирмата “Огоста 2017” ООД за изграждането на инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в промишлената зона на Монтана, предизвика недоволство в града, информира регионалното издание „Зов нюз“. В социалните мрежи вече е организиран протест, който ще започне от сградата на Община Монтана в определения за закъснялото обществено обсъждане ден – 22 октомври. Прочетете още »

Нивото на монтанския язовир „Огоста“ спадна до критични стойности

10:33, 3 февр. 20
За истината

Нивото на монтанския язовир ”Огоста” спадна до най-ниските стойности от завиряването през 1987 година, съобщиха от “Напоителни системи”. Основна причина за маловодието е сушата през последните месеци и липсата на валежи в началото на зимата, обясни пред Радио Видин управителят на Напоителни системи ЕАД клон Мизия, Гриша Босашки. Прочетете още »

Бивш директор на домове за възрастни хора и болни от деменция е предадена на съд за длъжностни престъпления

17:13, 22 юли 19
За истината

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.П. за извършени от нея четири длъжностни престъпления, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Прочетете още »

Депутатът Димитър Аврамов отива на съд за търговия с влияние

13:52, 11 ян. 19
За истината

Специализираната прокуратура приключи разследването срещу народния представител от ДПС Димитър Аврамов за търговия с влияние, предстои изготвяне и внасяне в съда на обвинителен акт. Това съобщи днес пресцентърът на държавното обвинение. Прочетете още »

Забавени заплати в размер на общо 650 хил. лв. дължат работодатели от Монтанско

10:11, 26 окт. 18
За истината

От началото на годината 19 фирми от региона на Монтана бавят възнагражденията на работниците си. Те са дължали 1 000 300 лева заплати. След намесата на инспекцията са били изплатени 770 хил. лв. Информацията е на Димитър Петров, директор на Инспекцията по труда в Монтана, цитиран от БНР. Прочетете още »

Над 1 милион лева забавени заплати в Монтанско от началото на годината

9:44, 1 авг. 18
За истината

Над 1 милион лева забавени заплати на работници са констатирали от Инспекцията по труда при проверки от началото на годината в Монтанско. Прочетете още »

Избягалият арестант Петър Петров се предал в Монтана

16:38, 28 юни 18
За истината

Петър Петров, който скочи от тоалетната на втория етаж на Трето районно полицейско управление в Пловдив и изчезна, се е предал сам на властите. Арестуваният за разпространение на наркотици мъж от Монтана бе издирван в продължение на три дни от пловдивската полиция, но усилията на служителите на реда се оказаха безуспешни. Петров се озовал в […] Прочетете още »