Кметски наместник беше осъдена за съставяне на фалшиви документи

14:20, 4 апр. 22
За истината

Кметският наместник на монтанското село Буковец беше осъдена от районният съд в Лом на „пробация“ заради съставени от нея  неистински официални документи за отдаване под аренда на земеделски земи Прочетете още »

Купувач на гласове за ГЕРБ-СДС се споразумя с прокуратурата за условно наказание

12:28, 27 ян. 22
За истината

Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между защитата на 56-годишен мъж от монтанското село Сливовик и прокуратурата в Лом за условно наказание от 7 месеца „лишаване от свобода“ за купуване на гласове. Прочетете още »

КПКОНПИ проверява обществени поръчки в Лом

13:53, 17 ян. 22
За истината

Служители на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) проверяват Община Лом по постъпила информация, че фирми, избрани формално за изпълнители по обществени поръчки, не извършват възложените им дейности, а те се изпълняват реално от дружества, собственост на заместник-кмета на града. Прочетете още »

Лом и Видин ще кандидатстват с общ проект за газифициране

13:05, 26 окт. 21
За истината

Общините Лом и Видин обединяват усилията си за газификация на двата града. Финансиране ще се търси от средствата от Европейския съюз, предвидени в Плана за възстановяване и устойчивост на България. Целта е да се даде тласък в съживяването и икономическото развитие на региона и привличането на нови инвеститори. Прочетете още »

На Митница Лом са задържани 2 млн. заготовки за цигарени кутии

9:08, 24 окт. 18
За истината

Служители на Митница Лом са предотвратили трафика на над 2 млн. броя опаковки за цигари от началото на тази година до момента. Последният случай е от преди няколко дни в района на Дунав мост 2, когато в микробус, пътуващ към Белгия са открити 230 кг. заготовки за цигарени кутии, съобщиха от агенцията в информация до […] Прочетете още »

Двадесет и пет хиляден град и пет околни села остават седем дни без вода заради авария

9:35, 18 окт. 18
За истината

Град Лом и пет околни села остава без вода през следващите седем дни. Причината е тежка авария и невъзможност за ремонт на тотално компрометиран участък от напорния водопровод в свлачищен район край село Добри дол, става ясно от съобщение на местната общинска администрация. Прочетете още »

Картонени опаковки за 1 милион кутии цигари, имитиращи известна марка, задържаха митничари на Дунав мост 2

12:26, 11 сеп. 18
За истината

Картонени опаковки за 1 милион кутии цигари, имитиращи известна марка, са открили митнически служители при проверка на товарен автомобил, превозващ медикаменти към страна от Европейския съюз. Прочетете още »

Офшорки и руска гражданка са собственици на военен завод „Миджур“

9:41, 2 юли 18
За истината

Офшорки от Сейшелите и Белиз и мистериозна руска гражданка са собственици на скандално известния военен завод „Миджур“, показва справка в Търговския регистър, направена от регионалното издание „Зов нюз“. Прочетете още »