Омбудсманът застана срещу предложените високи цени на водата във Варна, Ловеч и Търговище

12:54, 9 юни 22
За истината

Омбудсманът Диана Ковачева възрази срещу увеличение на цената на водата, заложено в ценовите предложения на бизнес плановете на „ВиК-Варна“, „ВиК“ – Ловеч и „ВиК“ – Търговище. Прочетете още »

Към момента няма опасност за гражданите заради изтичането на амоняк от ловешкото предприятие „Мелта“

9:33, 20 май 22
За истината

Към момента няма опасност за гражданите по повод сигналите за изтичане на амоняк в „Мелта“, съобщиха от Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия на територията на община Ловеч. Прочетете още »

Незаконен добив на баластра установиха полицаи в Ловешко

2:10, 20 ян. 22
За истината

Служители на ДАНС, полицията, Агенция „Митници“ и НАП са установили незаконен добив на баластра край ловешкото село Александрово и притежание на незаконна колонка за дизелово гориво в частна фирма. Прочетете още »

Антикорупционната комисия влезе в Община Луковит

15:37, 13 ян. 22
За истината

Служители на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) влязоха в Община Луковит по сигнал за неправомерни действия от лица, заемащи висши публични длъжности. Прочетете още »

Кметът на Ловеч забрани използването на пиратки в града и населените места в общината

10:32, 13 дек. 21
Емилия Димитрова

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова издаде заповед да не се употребяват пиротехнически изделия по предстоящите новогодишни празници. Прочетете още »

Полицията разследва сигнал за фиктивно извършване и отчитане на ваксинации за СОVID-19

16:27, 12 окт. 21
За истината

Служители на полицията в Ябланица и дирекцията на МВР в Ловеч провеждат разследване по сигнал за фиктивно извършване и отчитане на ваксинации за СОVID-19 от медицинско лице в Ябланица, с цел издаване на сертификати с невярно съдържание, съобщават от МВР. Прочетете още »

Повишени нива на нитрати са установени във водата на три ловешки села

16:07, 2 авг. 21
За истината

Временно е надвишена концентрацията на нитрати в питейната вода на селата Дойренци, Дренов и Владиня в община Ловеч, съобщиха от „ВиК“ – Ловеч. Водата от водопроводната мрежа на селата е препоръчително да не се консумира, а за деца до 3-годишна възраст ограничението е задължително. Прочетете още »

Самодейци протестираха с хоро под дъжда в Ловеч

14:14, 17 мар. 21
За истината

Самодейци и членове на читалища излязоха на протест в Ловеч заради издадената от здравните власти в града заповед за въвеждане на нови по-строги противоепидемични мерки, които включват и преустановяване на тяхната дейност. Прочетете още »

Враца, Добрич и Ловеч ще имат временно изпълняващи областни управители до изборите

15:06, 9 мар. 21
За истината

Правителството определи временно изпълняващи областни управители за областите Враца, Добрич и Ловеч. Причината е, че титулярите на поста се включват в предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори. Прочетете още »

Двойно са се увеличили в Ловеч сигналите за неизплатени заплати

13:36, 18 фев. 21
За истината

В област Ловеч сигналите от работници до Инспекцията по труда за неизплатени заплати или обезщетения след прекратени трудови правоотношения през 2020 г. са се увеличили двойно спрямо предходната година. Прочетете още »