Борисов в църква без маска: правителството ще плати глобата

10:38, 16 окт. 20
За истината

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч ще наложи на администрацията на Министерския съвет (МС) глоба от 1000 лв. заради посещението на премиера Бойко Борисов без маска в храм в града, научи „Дневник“ от директора й д-р Анета Винева. Прочетете още »

В Ловеч събират документи и предмети, свързани с концлагера „Слънчев бряг“

12:17, 27 юни 20
За истината

Община Ловеч започна дарителска акция по събирането на документи, снимки и предмети, свързани с  бившия концлагер „Слънчев бряг“, съществувал между 1959 и 1962 г. край града, съобщи БНР. Прочетете още »

Риболовен клуб предупреди за предаварийна ситуация около моста на Боаза

18:11, 5 апр. 20
За истината

Членовете на Риболовен клуб „Балканка“ са установили проблеми край моста „Боаза“ на река Вит. След проверка на място от клуба съобщиха в профила си във „Фейсбук“, че изровената баластра близо до основите на моста застрашава сигурността му и настояха за „незабавни, аварийни мерки за възстановяване целостта, сигурността, устойчивосттта, интегритета и функционалността на противоерозионния праг.“ Прочетете още »

11-годишно дете подаде сигнал срещу баща си за системен тормоз

11:33, 9 мар. 20
За истината

В Районна прокуратура-Ловеч е  образувано досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на малолетно лице, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. Прочетете още »

ТЕЛК – Ловеч затвори врати заради конфликт на членовете и председателя на комисията

11:52, 17 дек. 19
За истината

Ръководството на областната болница в Ловеч започва процедура по закриване на Трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) към лечебното заведение, след като вчера целият състав на комисията, която се занимава с експертиза на трайната и временна нетрудоспособност на лицата, получили увреждания на здравето, подаде молби за напускане. Причина за това стана завръщането на работа на председателя ѝ […] Прочетете още »

В Ловеч ще бъдат проверявани протоколи и бюлетини от първия тур на изборите

16:24, 20 ное. 19
За истината

Административният съд в Ловеч разпореди проверка на протоколите и бюлетините от първия тур на местните избори в 10 избирателни секции в общината след внесени жалби и оспорване на резултатите от трима кандидати за общински съветници. Прочетете още »

Инспекцията по труда в Ловеч установи нарушения на фирми при работа с опасни вещества

20:30, 29 сеп. 19
За истината

Инспекцията по труда в Ловеч е установила значителен брой нарушения в работата с опасни вещества в няколко предприятия в региона, предаде БНР. Прочетете още »

Директорът на НАП в Ловеч е уволнен дисциплинарно

19:01, 6 авг. 19
За истината

Директорът на НАП в Ловеч Виктор Стойчев е уволнен дисциплинарно, предаде БНР. От пресцентъра на приходната агенция са уточнили за националното радио, че уволнението е заради неоторизиран достъп до информационните системи на приходната агенция. Прочетете още »

Пациенти на хемодиализа в Ловеч сами плащат поддържащите лекарства

12:46, 26 февр. 19
За истината

Поддържащите лекарства за болните от хемодиализа в Ловеч липсват от началото на годината и пациентите сами плащат медикаментите си. Общо разходите са около 800 лева на седмица, съобщава bTV. Лечението се полага по Здравна каса. Прочетете още »

Председателят на ТЕЛК в Ловеч е арестувана за подкуп

16:37, 31 ян. 19
За истината

Окръжна прокуратура – Ловеч е повдигнала обвинения на председателя на ТЕЛК-Ловеч и лице, действащо като посредник при предаването на парични суми като подкуп за членовете на комисия. Целта е била получаването от множество, действително страдащи от различни заболявания лица, на завишен процент нетрудоспособност или определяне процент на нетрудоспособност на лица, които не страдат от заболяване, […] Прочетете още »