Дирекцията по горите в Кюстендил предупреди за измами с дървата за огрев

15:47, 7 ное. 22
За истината

Измамите с покупко-продажба на дърва за огрев в Кюстендилско зачестяват, съобщават от Регионалната дирекция по горите (РДГ). Прочетете още »

Кметът на Кюстендил се отказа да вдига таксата за „Синя зона“ в града

15:17, 18 окт. 22
За истината

Паркирането в Кюстендил запазва цената си от 1 лв. на час навсякъде в града, съобщи кметът Петър Паунов. Това означава, че Общината се отказва от анонсираното вчера увеличение на цените в част от „синята зона“ на града. Прочетете още »

Нерегламентирано притежание на акцизни стоки и лихварство установи полицията при операция в Кюстендил и Дупница

11:07, 26 авг. 22
За истината

Досъдебни производства – за нерегламентирано притежание на акцизни стоки и упражняване на лихварска дейност са образувани след акция на няколко институции в Кюстендил. Прочетете още »

Спира се движението на моторно-превозни средства в Национален парк „Рила“ от 1 юли до 30 септември

14:00, 29 юни 22
За истината

Директорът на Регионална дирекция по горите – Кюстендил издаде заповед, с която да бъде ограничен достъпът на моторни превозни средства до горските територии, по горски пътища, собственост на Община Сапарева баня за периода от 01 юли до 30 септември. Прочетете още »

Десет решения на общинските съвети са отменени от областния управител на Кюстендил заради незаконосъобразност

12:11, 15 юни 22
За истината

10 решения на общинските съвети в Кюстендилска област са върнати за ново разглеждане, като незаконосъобразни, от областния управител Катя Димитрова, при упражняване на административен контрол, за периода от 14.01.2022 г. до 14.06.2022 г. 9 от тях вече са прегласувани от местните законодателни власти. В посочения период е осъществен административен контрол върху общо 684 решения на […] Прочетете още »

Протест срещу незаконното извозване на отпадаци от община Кюстендил в закрито сметище

10:50, 10 юни 22
За истината

Жители на кюстендилското село Радловци, от съседното Блатец и от Кюстендил излязоха на протест срещу незаконното сметище, на което от Община Кюстендил от месеци нерегламентирано карат отпадъци. Прочетете още »

Окончателно: Общински съвет – Кюстендил не може да даде на концесия средновековната „Дервиш баня“

18:18, 22 мар. 22
За истината

Със свое решение Върховният административен съд (ВАС) окончателно отхвърли възможността общинските съветници в Кюстендил да се разпореждат със средновековната забележителност „Дервиш баня“, която се намира в централната част на града. Прочетете още »

За 22 март е насрочено общественото обсъждане на бюджета на Кюстендил

9:16, 16 мар. 22
За истината

Публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Кюстендил за 2022 година ще се проведе на 22 май от 12:00 часа в Заседателната зала на общинска администрация. Прочетете още »