Бившият полицай, обрал банков офис в Дупница се споразумя за присъда от 3,5 г. затвор

16:59, 19 авг. 21
За истината

Окръжният съд в Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 6 месеца за бившия полицай Крум Йорданов, извършил банков грабеж преди два месеца в Дупница. Прочетете още »

Акция на полицията, жандармерията и НАП срещу превоза с джипове до Рилските езера

8:15, 22 юли 21
За истината

Акция на полицията с участието и на жандармерията и екипи на НАП срещу нерегламентиран превоз на туристи с джипове в района под Седемте рилски езера се проведе вчера. Информацията потвърди късно снощи за Националното радио кметът на Сапарева баня Калин Гелев. Прочетете още »

Съдът в Кюстендил отне имущество за 2,5 млн. лв. на братя Галеви

15:10, 8 мар. 21
За истината

Състав на Окръжния съд в Кюстендил постанови отнемане в полза на държавата на имущество за 2,5 млн. лв. на т.нар. братя Галеви, осъдени за създаване на организирана престъпна група и рекет през 2012 г., но впоследствие укрили се и от близо 9 години – обявени за международно издирване, съобщи БНР. Прочетете още »

Теренът при горялото депо с отпадъци под АМ „Струма“ бе почистен повече от година след пожара

15:49, 2 ное. 20
За истината

Теренът при горялото депо с отпадъци под АМ „Струма“ при Дупница, където пожарът в средата на август миналата година повреди сериозно виадукта на магистралата, вече е почистен, предаде кореспондентът на БНР в Кюстендил, като се позовава на РИОСВ и общината. Почистени са над 5 хил. куб. метра отпадъци. Прочетете още »

Ток колкото месечното потребление на Кюстендил откраднаха две ферми за криптовалута

17:14, 13 авг. 20
За истината

Екип на ЧЕЗ Разпределение България е разкрил кражби на електроенергия в град Кюстендил, която, по първоначални изчисления, е приблизително равна на месечното потребление на целия град. Установените нарушения са в ДАП-Кюстендил и в сгради на бившата фабрика за обувки, намираща се в северната промишлена зона, а откритите незаконно включени кабели средно и ниско напрежение към […] Прочетете още »

Реновирането на пътеките до Седемте рилски езера продължава, но без багери

9:16, 3 авг. 20
За истината

През тази седмица ще бъде подновен проектът за реновирането на пътеките по циркуса на Седемте рилски езера, който беше спрян, след като посетители снимаха, че рехабилитацията се извършва с багери. Прочетете още »

Осем години след началото на процеса съдът насрочи за решаване делото за отнемане на имущество от братя Галеви

17:11, 29 юни 20
За истината

Състав на Окръжния съд в Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество за 4,2 млн. лева, което Антикорупционната комисия води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви и техните съпруги. Процесът започна през 2012 год. и досега са проведени 39 съдебни заседания по делото, припомня БНР. Прочетете още »

Ромският квартал „Изток“ в Кюстендил под карантина заради случаите с коронавирус

11:37, 17 юни 20
За истината

В кюстендилския квартал „Изток” се въвеждат карантинни мерки заради огнище на корона вирус. Според заповед, издадена от директора на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил, мерките ще бъдат в сила 14 дни, считано от днес. Прочетете още »

Археолози откриха антично селище при изкопни работи за водопровод в община Рила

12:39, 20 апр. 20
За истината

Нови археологически открития са направени в община Рила. Изненадващо работници, които прокарвали водопровод, откриват предполагаемо старо селище, съобщи Би Ти Ви. Прочетете още »