В знак на протест срещу лошите пътища кмет плати винетка с 6 кг. стотинки

15:37, 26 февр. 21
За истината

Кметът на кърджалийското село Кран Мустафа Хюсеин плати годишната винетка за автомобила си с 6 килограма стотинки, като протест срещу лошото състояние на пътищата в родния му край. Прочетете още »

Бит и култура – Цвета Краянчева подари килими трета употреба на театъра в Кърджали

19:07, 8 окт. 20
За истината

Тъжната картина на българска култура и отношението на хората с власт към нея неачоквано стана още по-тъжна, след едно дарение за театъра в Кърджали. За него научихме от благодарственото, което ръководството му изпрати до председателя на Парламента Цвета Караянчева за това, че ръководството на парламента му е предоставило старите си килими, трета употреба. Прочетете още »

Съдът върна за допълнително разследване делото за катастрофата с участието на Лютви Местан

21:30, 15 сеп. 20
За истината

Окръжният съд в Кърджали върна за допълнително разследване делото за катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан край кърджалийското село Загорско на 14 април 2019 г., при която загина бебе. Прочетете още »

Прокуратурата обвини Лютви Местан и бащата на загиналото дете за катастрофата край Кърджали

16:16, 23 юли 20
За истината

Прокуратурата обвини и двамата шофьори за катастрофата с участието на автомобила на Лютви Местан край кърджалийското село Загорско на 14 април 2019 г., при която загина бебе. Прочетете още »

Спират протестите заради лошото състояние на пътя Ардино-Кърджали

20:29, 4 дек. 19
За истината

Жителите на Ардино спират протестите заради лошото състояние на пътя за Кърджали. Те са получили уверенията на регионалния министър Петя Аврамова, че ще започне изкърпване на най-проблемните участъци, а напролет ще се търсят варианти за цялостен ремонт, съобщи БНР. Тази сутрин протестиращите отново блокираха шосето, което е основно за няколко родопски общини. Прочетете още »

Разследването за катастрофата с Лютви Местан е удължено за трети път

8:10, 15 окт. 19
За истината

С два месеца се удължава разследването на катастрофата с участие на Лютви Местан от 14 април при кръстовището при село Загорско на пътя за граничен пункт „Маказа“, при която загина бебе на 6 месеца. Това съобщи пред радио „Фокус“ говорителят на Окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева. Прочетете още »

Бивш зам.-кмет на Кърджали е арестуван за присвояване на бюджетни средства

19:53, 15 май 19
За истината

Двама мъже от Кърджали са задържани за срок до 24 часа за документна измама и неправомерно усвояване на бюджетни средства, съобщи БНР. По данни на bTV, единият от арестуваните е бивш зам.-кмет на Кърджали. Прочетете още »

Родителите на починалото дете при катастрофата с Местан потърсиха помощ от Главния прокурор (обновена)

12:20, 24 апр. 19
За истината

Родителите на починалото 6-месечно дете при катастрофата с Лютви Местан на 14 април т.г. край Кърджали са потърсили Главния прокурор с молба за осъществяване на постоянен надзор върху разследването. Прочетете още »