Съдът запорира дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков

7:30, 13 ное. 18
За истината

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради, съобщи пресцентърът на прокуратурата. Прочетете още »

Агенция „Митници“ съобщи за нерегламентиран кран за точене на етилов алкохол в склад край Карнобат

15:49, 24 сеп. 18
За истината

При производството на алкохол в района на Карнобат е имало тръба, от която е преминавало нерегламентирано количество алкохол, съобщава БНР, като цитира информация от пресконференция на агенция „Митници“. Прочетете още »

Четвърти обвиняем по делото срещу Миню Стайков

16:13, 12 сеп. 18
За истината

Специализираната прокуратура предяви обвиненията на четвърти привлечен под наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По същото дело Специализираният наказателен съд постанови „Задържане под стража“ на бизнесмена Миню Стайков и още две лица. Прочетете още »

Специализираният наказателен съд остави в ареста собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков

20:13, 8 сеп. 18
За истината

Специализираният наказателен съд остави в ареста собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков, родственика му Белун Хазърбасанов и собственика на имота, където е бил разположен заводът за цигари без бандерол – Иван Димитров, съобщи БНР. Прочетете още »

Двама от обвинените по акцията във „Винпром Карнобат“ са обявени за общодържавно издирване, трети е с европейска заповед за арест

15:52, 7 сеп. 18
За истината

Прокуратурата е поискала мярка „задържане под стража” за три лица, сред които и бизнесменът Миню Стайков. Синът му Стайко Стайков се издирва с международна заповед за арест. Това стана ясно днес на брифинг, даден от прокуратурата по случая с извършените проверки във фирмите „Винпром Карнобат“, „Сис индустрийс“ и „Топаз мел“. Прочетете още »

Прокуратурата повдигна обвинения на осем души след вчерашната акция във фирмите на Миню Стайков

17:50, 6 сеп. 18
За истината

Осем от задържаните вчера десет души са обвинени след акцията на Специализираната прокуратура във фирмите на Миню Стайков. Според разследващите е на лице организирана престъпна група. Прочетете още »

Специализираната прокуратура влезе във „Винпром Карнобат“, „Сис Индустрийс“ и „Топаз Мел“

9:35, 5 сеп. 18
За истината

Специализираната прокуратура е започнала проверки в офисите на три фирми, които са разследвани за пране на пари. Процесуално-следствените действия – претърсвания и изземвания се извършват в помещения на „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД, съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »