Бетон вместо гранит – защо в Баня бе нарушен проект за ремонт на тротоари

13:36, 14 сеп. 22
За истината

Жители на карловския град Баня сигнализират за извършваща се подмяна на оригинални гранитни бордюри от царско време с бетонни, по време на проект за ремонт на тротоари. Прочетете още »

Агенцията по храните проверява за нерегламентирана продажба на риба от р.Стряма в района на наводненията

15:51, 8 сеп. 22
За истината

Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив проверява нерегламентираната продажба на риба от река Стряма в района на наводненията. Прочетете още »

Разследват за престъпление наводнението в няколко карловски села

17:34, 2 сеп. 22
За истината

Във връзка с наводнението в няколко села в община Карлово е започнало разследване за евентуално извършено престъпление – причиняване по непредпазливост на наводнение, в резултат на което са настъпили значителни имуществени вреди. Прочетете още »

Полицията откри 37 мигранти в микробус

16:00, 8 юли 22
За истината

Полицията в Карлово задържа шофьор на микробус, превозвал 37 нелегални мигранти и водач на пилотиращ го лек автомобил, съобщиха от дирекцията на МВР в Пловдив. Прочетете още »

Протест затвори пътя Пловдив – Карлово

9:47, 4 юли 22
За истината

Работодатели и работници затвориха пътя Пловдив – Карлово в знак на протест срещу окаяното състоянието на основната улица в Южната индустриална зона на подбалканския град. Прочетете още »

Замърсяване в района на розоварна в карловското село Слатина установи проверка

10:40, 5 юни 20
За истината

В момента на проверката не беше установено заустване на отпадъчни води, но ясно са личали следи от замърсяване в дерето край предприятието, съобщи Регионалната инспекция по околната среда (РИОСВ) в Пловдив след проверка в розоварна в карловското село Слатина.  Сигналът за замърсяване на река Стряма от розоварната е подаден от гражданин и е проверен на […] Прочетете още »

Специализираният съд наказа с „Пробация“ кмета на Карлово за безстопанственост

13:50, 22 май 20
За истината

Специализираният наказателен съд определи наказание „Пробация“ за кмета на община Карлово Емил Кабаиванов, обвинен от Специализираната прокуратура за безстопанственост. Прочетете още »

Колективна оставка подадоха лекари и медицински сестри в Карлово

12:49, 26 сеп. 19
За истината

Медицинските сестри и лекари от детското отделение на болницата в Карлово са подали колективна оставка на 13 септември, съобщи БНТ. Прочетете още »