Полицията задържа баща и син с нелегална бензиностанция

11:12, 3 дек. 20
За истината

Полицията в Казанлък задържа баща и син – на 49 и на 19 години, които продавали нелегално горива. По информация на МВР в дома им в Гурково е установен специално оборудван за целта гараж, а до него полицията стигнала откривайки импровизирана мобилна станция за зареждане във вид на товарен автомобил „Ивеко“. Прочетете още »

Граждани се самоорганизират за отбелязване на Шипченската епопея

9:29, 18 авг. 20
Емилия Димитрова

След като управляващите отказаха да организират честване на годишнина от Шипченската епопея, заради мерките за ограничаване разпространението на коронавируса, граждани от няколко общини се самоорганизираха и обявиха, че тази събота, 22 август, на връх Шипка героите ще бъдат почетени. Прочетете още »

В Кърджали зрее протест срещу строежа на фабрика за горене на пластмаса

14:00, 19 юни 20
За истината

Общинският съветник от „Демократична България“ Радослав Милев алармира обществеността на Кърджали, че на 800 метра от жилищни блокове, почти в центъра на Кърджали и на 100 метра от бреговата ивица на язовир „Студен кладенец“ вероятно ще заработи инсталация за преработване на пластмасови отпадъци, съобщи Радио Кърджали. Прочетете още »

Казанлък обяви, че голям италиански инвеститор търси имот край града

16:54, 3 окт. 19
За истината

Италиански инвеститор в сферата на машиностроенето проявява интерес към имоти в Индустриална зона – Казанлък. Планираната инвестиция е между 150 и 450 милиона евро, съобщават от Общината. В публикуваната информация обаче няма подробности за вида на инвестицията, нито за самия инвеститор. Прочетете още »

БСП видя схема за търговия с влияние при опит за продажба на общинска собственост край Равда

14:56, 10 апр. 19
Венелина Попова

Имотен скандал раздели общинските съветници в Казанлък на последната сесия на ОбС в града. Причината е решението за намаляване със 100 хил. лв.на цената на имот частна общинска собственост в землището на село Равда, община Несебър. Прочетете още »

Началникът на Пътната полиция в Казанлък е намерен прострелян

16:07, 14 дек. 18
За истината

Началникът на КАТ-Казанлък Тодор Николов, който преди два дни бе обявен за изчезнал, е намерен днес край с. Бузовград, общ. Казанлък, в личния си лек автомобил, като е установено, че е починал от прострелване в слепоочието с огнестрелно оръжие. Прочетете още »

Иранец е посредничил при „реализирането“ на краденото от „Арсенал” оръжие и фалшивите документи

16:48, 7 дек. 18
За истината

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане под стража на двама участници в 5-членна организирана престъпна група за производство и разпространение на неистински документи за самоличност (български, канадски, италиански, ирански и др.), съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Прочетете още »

Спецпрокуратурата ще проверява „Арсенал“ – Казанлък за нелегално изнасяне на оръжие от завода

12:53, 5 дек. 18
За истината

Голямо количество оръжие е намерено в гараж в София при операция на ГДБОП. Открити са картечници автомати пистолети и части, и патрони. Заглушители за автомати и пистолети, правени в завод „Арсенал“ по поръчка за спецчастите, най-вероятно са били изнасяни нелегално от завода, се разбра от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Подробности за проведените две реализации […] Прочетете още »

Една искра стига да запали тлеещия конфликт

11:05, 23 окт. 18
Венелина Попова

Събития от последните месеци, както и изследване, направено по поръчка на фондация „Фридрих Еберт“, поставиха отново на дневен ред въпроса за ромите, за провалената им интеграция и за липсата на адекватни политики на държавата към тях. Прочетете още »