Заводите „Арсенал“ искат да увеличат производството на експлозиви без промяна в инсталациите

15:54, 13 ян. 23
Венелина Попова

В средата на декември 2022 г. в районната екоинспекция в Стара Загора е внесено уведомление за инвестиционно предложение от „Арсенал“ АД – Казанлък. То е за увеличаване на капацитета на химическата инсталация за производство на експлозиви на площадката на т.нар. „Завод 3“, но без промяна на производствените инсталации. Прочетете още »

В „Арсенал“- Казанлък синдикатите легитимират действията на работодателя

10:21, 14 ян. 22
Венелина Попова

т понеделник, 17 януари оръжейният завод „Арсенал“ – АД в Казанлък пуска работниците си в отпуск до 11 февруари. Заповедта е подписана от изпълнителния директор на дружеството инженер Николай Ибушев и е съгласувана със синдикатите. Прочетете още »

Пореден инцидент в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък и първи за годината

16:39, 26 авг. 21
Венелина Попова

Пожар е избухнал по обед в цех 140 за готова продукция в Завод 3 на „Арсенал“АД. В него се съхранявали взривни материали на площ около 150 кв. м., съобщи БНР като се позовава на информация от МВР. Един работник с тежки трамви е починал по пътя за болницата. По първоначална информация той е 56 годишен […] Прочетете още »

Полицейско насилие в Казанлък (любителски кадри)

20:28, 22 мар. 21
Za Istinata

След задържането на шофьора, преследван от полицията в Казанлък в понеделник (22 мварт т.г), до местната телевизия "Пресс ТВ" е изпратено любителско видео. На него е документирано полицейското насилие упражнено след задържането на мъжа. Прочетете още »

Протести „за“ и „против“ полицейските служители, които биха задържан в Казанлък

9:58, 22 мар. 21
За истината

На полюсни мнения застанаха тази сутрин протестиращи в Казанлък. Едните излязоха в подкрепа на полицаите, упражнили насилие над задържан, а другите - срещу полицейския произвол. Повод за протестите стана случай от вчера, при който полицаи задържат след рисково скоростно каране по улиците на града дрогиран водач, след което започват да бият арестувания и с поставени белезници човек. Задържането е заснето от случаен свидетел. Прочетете още »

Полицията задържа баща и син с нелегална бензиностанция

11:12, 3 дек. 20
За истината

Полицията в Казанлък задържа баща и син – на 49 и на 19 години, които продавали нелегално горива. По информация на МВР в дома им в Гурково е установен специално оборудван за целта гараж, а до него полицията стигнала откривайки импровизирана мобилна станция за зареждане във вид на товарен автомобил „Ивеко“. Прочетете още »

Граждани се самоорганизират за отбелязване на Шипченската епопея

9:29, 18 авг. 20
Емилия Димитрова

След като управляващите отказаха да организират честване на годишнина от Шипченската епопея, заради мерките за ограничаване разпространението на коронавируса, граждани от няколко общини се самоорганизираха и обявиха, че тази събота, 22 август, на връх Шипка героите ще бъдат почетени. Прочетете още »