Маски със сърце – Историята на Ирена Трифонова и Адриана Александрова (Видео)

0:00, 20 мар. 20
За истината

Благородна мисия изпълняват две врачанки. Майка и дъщеря шият предпазни маски и вместо да печелят от най-дефицитната стока в момента на българския пазар, ги подаряват. Историята им разказа "Телевизия Враца". Прочетете още »

Дигитална справедливост – историята Жана и проекта Justiceto.me

14:52, 29 февр. 20
За истината

Идеята за създаване на web платформа за електронно подаване и обработка на жалби от потребители, чиито права са били нарушени, възниква през 2013 година. Прочетете още »

Дигитализирай 3.0 – историята на „Враца софтуер общество“ (видео)

17:31, 4 февр. 20
За истината

Все по-голяма част от бизнеса се насочва към рекламиране на своите продукти и услуги в социалните мрежи. Това е възможност не само за самите предприемачи, а и за хората който се занимават с дигитален маркетинг. Развитието на ИТ -сектора позволява да се работи от Враца за клиенти във всяка една точка на света и по-този […] Прочетете още »

Умението да преподаваш на деца и учители – историята на Борислава Данева

15:31, 16 ян. 20
Za Istinata

Диференцираното преподаване е организиране на учебния процес по начин, съобразен както с конкретното ниво на знание на всеки ученик и неговото емоционално състояние, така и с особености в характера и вниманието към личните му проблеми. Прочетете още »

Атанас Русев и планът му за спасяването на Перник

21:59, 21 дек. 19
За истината

Той има план. План как да напълни язовир „Студена“ и да помогне на Перник да излезе от кризата. От повече от месец Атанас Русев чука по вратите на институциите, за да предложи своето решение. По първоначални оценки планът му може да увеличи притока към язовира, осигуряващ питейна вода на Перник, Батановци и няколко села в района, може да се увеличи с около 30 000 – 40 000 куб. м. вода на ден. Прочетете още »

Опасен ум – една история за креативност, иновации и младежи с бъдеще

14:55, 19 дек. 19
За истината

Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство в гр. Суворово създадоха система, която забранява изпреварването при насрещно движение Прочетете още »

Павел, който помага на хората да помагат на хора

14:05, 9 дек. 19
За истината

„За инстината“ публикува текст на Николай Лавчиев за „Свободна Европа“. Според много мнения и анализи доброволчестовото е дума, която не се отличава само с положителен смисъл. Причината за това се крие в периода на социализма, когато доброволческата дейност е задължителна, а тези, които не се включват, са заплашени от различни наказания. Прочетете още »

Петър, който спаси непознато момиче във влака

19:35, 26 ное. 19
За истината

"Ром ограби тотопункт", "Държавата бездейства срещу ромската престъпност" и "Мъж спаси намушкано момиче във влак". Това са истински заглавия. От първите две научавате какъв е произходът на извършителя, но не и от последното. Прочетете още »

Да надскочиш себе си – историята на Катя Демирова

15:15, 17 окт. 19
За истината

Историята на Катя Демирова – треньорът по скокове във вода, който помага на децата да преодолеят страховете си. Тя е тиха, скромна, с топла и мила усмивка. Притеснява се да говори за себе си, но очите й заблестяват, когато заговори за децата. За тези, на които е посветила огромна любов и почти цялото си свободно […] Прочетете още »