Онлайн ученето ви плаши? Розалина има решение

20:08, 11 ное. 20
За истината

Текстът е част от съдържанието на месечния бюлетин на Фондация „Америка за България“. Първи ноември е двоен празник за жителите на Котел. Тогава градът празнува не само народните будители от 18 и 19 век – учители, книжовници, филантропи и революционери, но и собствения си, немалък принос към духовното и интелектуално пробуждане на българския народ и […] Прочетете още »

„Думите не ми стигат“: идея на майки на деца с увреждания породи лавина от доброта

12:32, 6 ное. 20
За истината

„Такова възхищение от всички вас, че думите не ми стигат“: лавина от доброта превърна скромна идея на майки на деца с увреждания в мощна инициатива. За нея разказва Веселина Божилова от „Дойче веле“. Всичко започва на 12 октомври тази година. Ина Маринова, администратор на група на майки на деца с увреждания и майка на 18-годишно […] Прочетете още »

Недостиг на маски? Една майка и предприемач има решение

17:38, 12 юни 20
За истината

В края на февруари тази година минувачите с маски са често срещана гледка по българските улици. Медицински маски обаче се намират все по-трудно в аптеките, поради което хората започват да търсят алтернативни канали за снабдяване или да си изработват маски вкъщи. Моника Гецова си набавя маски от текстил без особени проблеми. Тя е собственик на […] Прочетете още »

От Чикаго до Арнаутито – историята на един успял детски писател

9:12, 27 май 20
Венелина Попова

Познавам Никола Райков от гражданските акции на групата „Запазете Бедечка“ в Стара Загора за запазването на един парк. Винаги усмихнат, лицето му излъчва светлина, изглежда истински щастлив човек. Същата светлина открих и в неговите книги-игри за деца, които се продават в многохилядни тиражи онлайн, но имат и електронни версии за свободно четене. Защото, казва писателят, […] Прочетете още »

За малките хора, които движат света и тяхната Чудна градина

12:17, 26 май 20
Диана Желязкова

Или как една фондация от Добрич осигурява работа и бъдеще на хора, отхвърлени заради интелектуалните си затруднения „Малките хора са тези, които движат света““. Една борбена и вдъхновяваща жена от Добрич често повтаря това пред приятели, журналисти или в социалните мрежи. Мария Методиева е от личностите, които безспорно „движат“ света, но трудно може да бъде вместена […] Прочетете още »

Студенти от Габрово създадоха платформа в помощ на туризма, след кризата COVID-19 (видео)

16:01, 10 апр. 20
За истината

Студенти от Технически университет в Габрово са разработили търговски портал в помощ на туристическия бизнес, който се очаква да бъде сред най-тежко засегнатите от пандемията, предизвикана от коронавируса. За това съобщава електронното издание "Севлиево онлайн" Прочетете още »

Коронавирус в България: кой помага на ромите?

0:59, 10 апр. 20
За истината

"Здравното медиаторство не е професия, а мисия, която се изпълнява срещу минималната работна заплата", сподели за ДВ професор Ивайло Търнев. Той е човекът, без чиито усилия здравният медиатор днес нямаше да е законово призната професия. Прочетете още »

Маски със сърце – Историята на Ирена Трифонова и Адриана Александрова (Видео)

0:00, 20 мар. 20
За истината

Благородна мисия изпълняват две врачанки. Майка и дъщеря шият предпазни маски и вместо да печелят от най-дефицитната стока в момента на българския пазар, ги подаряват. Историята им разказа "Телевизия Враца". Прочетете още »

Дигитална справедливост – историята Жана и проекта Justiceto.me

14:52, 29 февр. 20
За истината

Идеята за създаване на web платформа за електронно подаване и обработка на жалби от потребители, чиито права са били нарушени, възниква през 2013 година. Прочетете още »

Дигитализирай 3.0 – историята на „Враца софтуер общество“ (видео)

17:31, 4 февр. 20
За истината

Все по-голяма част от бизнеса се насочва към рекламиране на своите продукти и услуги в социалните мрежи. Това е възможност не само за самите предприемачи, а и за хората който се занимават с дигитален маркетинг. Развитието на ИТ -сектора позволява да се работи от Враца за клиенти във всяка една точка на света и по-този […] Прочетете още »