Първи затворен пункт с Гърция заради COVID-19

17:46, 26 мар. 20
Елена Павлова

ГКПП Златоград е затворен по настояване на Националния щаб на Република Гърция. Забраната е пълна и през граничния пункт от днес не могат да преминават никакви автомобили. Причината за затварянето на входа с южната ни съседка е наложената пълна карантина на община Мики, която е съседна на община Златоград. Прочетете още »

Глоба от 2 хил. лв. за пенсионер, превозил жена на стоп

12:55, 16 юли 18
За истината

Глоба от 2 хил. лева получил пенсионер от златоградското село Старцево, качил жена, която пренасяла чували с картофи до Неделино. Санкцията била наложена от ДАИ-Смолян след извършена спецакция на пътя Старцево – Неделино от местните полицаи. След обжалване на постановлението Златоградският районен съд го отменил поради липса на административно нарушение. Прочетете още »

Ефективна присъда за пияния водач, тръгнал да води деца на екскурзия

16:42, 15 юни 18
За истината

Осем месеца затвор при първоначален общ режим получи водачът на автобус, тръгнал да вози деца от Златоград на екскурзия. Въпреки чистото съдебно минало на 48-годишния Сава Къснаков, Златоградският районен съд прочете днес ефективна присъда, информира регионалното издание „Отзвук“. Шофьорът е наказан да плати и глоба от 500 лева. Съдебният състав го лишава от правото да […] Прочетете още »

Полицаи в Златоград са задържали пиян шофьор, тръгнал да вози ученици на екскурзия

12:16, 1 юни 18
За истината

Пиян шофьор е свален от автобус минути преди да тръгне с ученици на екскурзия. Случката е от тази сутрин в Златоград, предаде регионалното издание „Отзвук“. Водачът – на 48 години, е тестван с дрегер, който отчел 1,27 промила. Прочетете още »