Прокуратурата дава на съд добрички общински съветник, карал пиян и опитал да избегне полицейска проверка

14:21, 22 юли 22
За истината

46-годишният П.И. – общински съветник в Община Добричка, ще отговарят пред Районния съд за управление на автомобил след употреба на алкохол, както и за това, че противозаконно попречил на полицейски служител да изпълни задълженията си при извършване на полицейска проверка. Срещу него е внесен обвинителен акт на Районна  прокуратура – Добрич за извършени две престъпления, […] Прочетете още »

Временни противоепидемични мерки влизат от днес в Добричка област

8:43, 20 юли 22
За истината

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Светла Ангелова от днес 20 юли до 18 август в област Добрич влизат в сила временни противоепидемични мерки. Прочетете още »

Делото срещу втория помощник – капитан на кораба „VERA SU“ не тръгна

15:09, 7 юли 22
За истината

Окръжният съд в Добрич не даде ход на разпоредителното заседание по делото, образувано срещу втория помощник – капитан на заседналия през миналата есен край Камен бряг кораб „VERA SU“. Прочетете още »

Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добруджа е незаконосъобразен, реши окончателно ВАС

20:21, 5 юли 22
За истината

Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението на Административен съд – Варна от януари тази година, с което е отменен отказа на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич, съобщиха от ВАС. Прочетете още »

Община Добрич пак ще ремонтира центъра с кредит до 12 млн. лв.

15:38, 20 юни 22
За истината

Единадесет години след края на ремонта на центъра на Добрич с европейски средства, реализиран през 2011 г. на стойност от 5 млн. лв. по програма „Региони в растеж“, Общината обявява международен конкурс за проект за обновяване на централната градска част.  Прочетете още »

Миролюба Бенатова обучава в Добрич възрастни хора на медийна грамотност онлайн

13:36, 14 юни 22
За истината

Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич ще бъде домакин на обучението „Медийна грамотност онлайн за възрастни хора“, съобщават от културния институт. То ще се състои на 30 юни, четвъртък, от 10:00 до 13:00 часа. Водещ на лекцията ще бъде разследващата журналистка Миролюба Бенатова. Прочетете още »

Общинско дружество поема градския транспорт в Добрич с нови цени на билетите от 1 юни

16:31, 26 май 22
За истината

От 1 юни 2022 година общественият превоз на пътници на територията на гр. Добрич ще се осъществява от общинското дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД, а цената на билета се променя от 1 лев на 1.20лв. Това съобщиха днес на пресконференция от добричката общинска администрация. Прочетете още »

Заповедта предучилищната подготовка в Добрич задължително да е в детска градина отпадна на първа инстанция

8:23, 19 май 22
За истината

Административният съд в Добрич уважи жалбата на родители от Добрич срещу заповед на кмета на Общината Йордан Йорданов за това задължителното предучилищно образование на територията на община град Добрич да се осъществява от детските градини от учебната 2022-2023 г. Прочетете още »

Обществена поръчка за строителство и ремонти в над 40 села обяви Община Добричка

9:53, 5 май 22
Ивилина Панайотова

Община Добричка обяви обществена поръчка за изграждане, ремонт и реконструкция на сгради, съоръжения и обекти, собственост на общината в 43 села. Прочетете още »