Съдът потвърди изборния резултат в Кранево

12:54, 11 февр. 20
За истината

Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на Административен съд – Добрич по делото, образувано по жалба на кандидата за кмет – Атанаска Иванова, с която се оспорват изборните резултати в крайморското село Кранево. Прочетете още »

Прокуратурата разследва нападение над кмета на с. Стожер

10:13, 17 ян. 20
За истината

Кметът на село Стожер Илко Митков е бил ударен пред сградата на кметството от земеделски производител, съобщи прокуратурата. В резултат на удара, кметът е с контузия на едното око. Прочетете още »

Кметове на добрички села заплашиха с гражданско неподчинение заради липса на вода

11:28, 4 юли 19
За истината

Кметове и общински съветници от над 20 села в община Добричка се събраха на протест пред сградата на ВиК-Добрич. Недоволството им е предизвикано от нарушеното от години водоподаване в населените места и липсата на адекватна реакция от водното дружество, съобщи БНР. Прочетете още »

Прокурор от Добрич получи присъда за лъжесвидетелстване

14:36, 27 мар. 19
За истината

Прокурор от Окръжна прокуратура в Добрич бе осъдена от Специализирания наказателен съд на пробация за срок от 6 месеца за лъжесвидетелстване. Прочетете още »

Бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов ще бъде съден за изнудване

13:37, 29 ян. 19
За истината

Днес, 29 януари 2019 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Живко Мартинов, обвинен за изнудване на добрички бизнесмен, с цел да набави за себе си облага от 4 тона суров суджук, 30 кг филе „Елена“ и 30 кг телешка пастърма, съобщи пресцентърът на прокуратурата. Прочетете още »

Инфекциозното отделение в добричката болница затвори временно

9:48, 18 ян. 19
За истината

Отделението по инфекциозни болести в многопрофилната болница в Добрич временно е затворено. Причината е, че и двамата лекари, които работят в него, са болни, съобщи БНР.  Прочетете още »

Прокуратурата обвини бившия депутат Живко Мартинов в изнудване

11:13, 11 ян. 19
За истината

Специализираната прокуратура приключва разследването срещу бившия народен представител Живко Мартинов. Престъплението, в което е обвинен Мартинов е изнудване – престъпление, за което законът предвижда наказание Лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5 хил. до 10 хил. лева и конфискация на имущество на дееца. Предстои внасянето на делото в съда, съобщи пресцентърът […] Прочетете още »

Специализираната прокуратура разпореди охрана на свидетел по делото срещу бившия депутат Живко Мартинов

13:02, 27 дек. 18
За истината

Специализираната прокуратура взе мерки за незабавна защита на свидетел по делото срещу Живко Мартинов чрез осигуряване на личната му физическа охрана, съобщи пресцентърът на държавното обвинение. Прочетете още »

Заради незаконно обвинение прокуратурата е осъдена да плати 5 хил. лв. обезщетение на гражданин от Добрич

16:28, 9 ное. 18
За истината

Прокуратурата на Република България да плати 5 хил. лева обезщетение на мъж от Добрич заради незаконно обвинение, реши Окръжният съд в града. Прочетете още »

Прокуратурата обвини кмета на Шабла за престъпление със средства от фондовете на Европейския съюз

14:48, 6 ное. 18
За истината

Кметът на община Шабла Мариян Жечев е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич. Делото за престъпление със средства от фондовете на Европейския съюз по член 248а, ал. 5, във връзка с ал. 2 и ал. 1 от НК, е насрочено за разглеждане на 6 декември тази година в Добричкия окръжен […] Прочетете още »