контейнери варна

Добрич обяви обществена поръчка за почистване на града за 1,5 млн. лв.

10:20, 18 окт. 21
За истината

Община Добрич обяви обществена поръчка – открита процедура, за „Почистване на улици, тротоари и места за обществено ползване на територията на Община град Добрич“. Прогнозната стойност на поръчката е 1,5 млн. лв. без ДДС. Прочетете още »

сградата на Община Добричка

И Община Добричка няма да подкрепи бизнес плана на местното „ВиК“ дружество

10:39, 30 сеп. 21
За истината

Представителят на Община Добричка ще гласува с „въздържал се” при съгласуване на Бизнес плана за развитие на дейността на „ВиК Добрич” АД за регулаторния период 2022-2026 година на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК. Прочетете още »

Прокуратурата в Добрич се самосезира по сигнал за унищожаване на дюни в „Албена“

13:31, 16 сеп. 21
За истината

Окръжната прокуратура в Добрич се е самосезирала след публикации в медии за потенциално унищожаване на пясъчни дюни в курортен комплекс „Албена“. Назначена е проверка, която има за цел да се установи има ли данни за евентуално извършено престъпление, а именно противозаконно унищожение или повреждане на защитена територия или местообитание, съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »

ГЕРБ обвини ДСБ- Добрич в намеса в партийните дела

15:26, 31 авг. 21
За истината

Добричката организация на ГЕРБ изпрати декларация, в която обвинява представителите на Демократи за силна България в Добрич в груба намеса във вътрешнопартийния живот на младежката организация на ГЕРБ. Повод за това стана изборът на държавен служител от Добрич в ръководството на младежката организация на ГЕРБ (МГЕРБ) на партиен форум в неделя, който избор ДСБ – […] Прочетете още »

Държавен служител влезе в ръководството на младежката организация на ГЕРБ

12:23, 30 авг. 21
За истината

Според Закона за държавния служител – чл.7 ал.2 т.5, държавен служител не може да заема ръководна или контролна длъжност в политическа партия, припомнят в протестна Декларация от Демократи за силна България – Добрич. Демократи за силна България в Добрич излязоха с декларация във връзка с избора на Мария Момчилова от град Добрич за член на […] Прочетете още »

сградата на Община Добричка

Кметът на община Добричка въведе режим на водата в с. Стожер… ако дойде

8:35, 26 авг. 21
За истината

В добричкото село Стожер, където в началото на м. август беше обявено частично бедствено положение заради проблеми с водоснабдяването местната управа предприе нов подход. Със своя заповед от 20 август т.г. кметът на Община Добричка, в обхвата на която попада селото, е издала заповед за въвеждане на режим на водоснабяването "при евентуално възобновяване". Прочетете още »

Кризисният щаб в Община Добричка заседава спешно заради безводието в с.Стожер (допълнена)

11:57, 5 авг. 21
За истината

Частичното бедствено положение се въвежда от днес – 5 август, първоначално за 7-дневен срок Спешно заседание на кризисния щаб се свиква днес в община Добричка. Поводът е ситуацията с безводието в село Стожер, което продължава от месеци. Прочетете още »

Община Добрич обяви обществена поръчка за доставка на компютърна техника и хардуерно оборудване

15:43, 4 авг. 21
За истината

Община Добрич обяви обществена поръчка за „Доставка на оборудване по обособени позиции” с прогнозна стойност 102 429.16 лева без ДДС. Прочетете още »

Жители на добричко село затварят път заради безводие (допълнена)

10:09, 22 юли 21
За истината

Жителите на добричкото село Стожер ще спрат днес движението на пътя Добрич – Варна в рамките на планирания протест срещу системната липса на вода в населеното място. Прочетете още »

Екоинспекцията във Варна проверява сигнал за унищожаване на дюни между Кранево и Албена

19:59, 28 юни 21
За истината

Експерти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионалната инспекция по околна среда и води – Варна (РИОСВ-Варна) извършиха съвместна проверка по подаден сигнал за умишлено заустване на река Батова и унищожаване на дюните. По време на проверката на 21 юни е извършен обход на плаж „Кранево–север“, устието на река Батовска, южната част на плажа на курорта Албена и плаж […] Прочетете още »