Заповедта за обявяването на защитени зони “Калиакра” отива в Конституционния съд

8:50, 14 дек. 20
За истината

Bъpxoвният aдминиcтpaтивeн cъд cпpя пpoизвoдcтвoтo пo дeлo cpeщy зaпoвeд нa миниcтъpa нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe зa oбявявaнe нa зaщитeнa зoнa “Kaлиaĸpa” и сезира Koнcтитyциoнния cъд. Повод е пpeдвидeнaтa зaбpaнa зa oбжaлвaнe нa зaпoвeдтa нa еко миниcтъpa зa oбявявaнe нa зaщитeнa зoнa, която според магистратите ограничава основни права на гражданите, дадени от Конституцията. Това се […] Прочетете още »

Пакистанец спечели дело срещу мълчалив отказ на МВР-Добрич по разрешително за пребиваване в България

18:13, 11 дек. 20
За истината

Пакистанският гражданин Акил Сарвар спечели делото по жалбата си срещу мълчаливия отказ на Директора на Областната дирекция на МВР-Добрич да му се предостави еднократно разрешение за продължително пребиваване в България. Решението е на Административния съд в Добрич. Прочетете още »

РЗИ-Добрич помоли общините да командироват медицински сестри към областната болница

18:31, 4 дек. 20
За истината

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич се нуждае от медицински сестри, които да подкрепят персонала на четири от отделенията в здравното заведение. От РЗИ са изпратили писмо до пет от общо осемте общини в област Добрич с молба да командироват медицински сестри от училищното здравеопазване или от лечебните заведения за доболнична помощ – общински […] Прочетете още »

Община Добрич обжалва наложена финансова корекция от 1 млн. лв. по проекта за водния цикъл на града

11:50, 25 ное. 20
За истината

Финансова корекция в размер на 1 033 703 лева е наложена на Община Добрич по проекта за водния цикъл. Това съобщиха регионалните медии, като цитираха данни, изнесени по време на сесията на Общинския съвет. От администрацията заявиха, че ще обжалват. Прочетете още »

Общински съвет – Тервел ще гласува отсрочване плащането на наеми за земеделски земи

17:57, 23 окт. 20
За истината

Кметът на Община Тервел Симеон Симеонов ще внесе в общинския съвет предложение за отсрочване с един месец на плащанията към Общината за наем на обработваеми земеделски земи. Мярката се предприема в подкрепа на земеделците, които тази година имаха изключително лоша реколта, се посочва в съобщение на местната администрация.  Прочетете още »

Държавният холдинг се договори с Енерго про да не спира тока на ВиК – Шумен и ВиК – Добрич

13:29, 30 сеп. 20
Диана Желязкова

Българският ВиК Холдинг и Енерго про – Варна постигнаха споразумение за погасяване на задълженията на  ВиК-дружествата в Добрич и Шумен до 9 октомври. Това съобщи на сайта си МРРБ и увери, че няма опасност от спиране на водата в двата областни града заради неплатените сметки за ток на ВиК-операторите. Прочетете още »

Член на секционна комисия е гласувал два пъти на евроизборите

12:44, 28 сеп. 20
За истината

Член на секционната избирателна комисия (СИК) в добричкото село Писарoво е глобен с 1000 лева, защото е гласувал два пъти в изборите за Европейски парламент през 2019 година. Той се е признал за виновен и по предложение на прокуратурата в Генерал Тошево съдът го е освободил от наказателна отговорност и му е наложил само глоба. Прочетете още »

От 29 септември област Добрич и област Шумен може да останат без вода заради дългове към Енергото (допълнена)

10:19, 24 сеп. 20
За истината

От 29 септември 2020 г. област Добрич и област Шумен може да останат без вода заради дългове от 10,5 милиона лева. Енерго-про започва подготовка по преустановяване на снабдяването с електроенергия на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен, съобщиха в информация до медиите от енергоснабдителното дружество днес. Прочетете още »

Здравният министър поиска смяна на директора на МБАЛ – Добрич

19:06, 11 авг. 20
За истината

Нарастващо напрежение заради бързото разпространение на коронавируса и състоянието на местната болница доведе в града здравния министър и главния здравен инспектор. Повече от месец няма резултати от започнала проверка на болницата. „Свикваме общо събрание на акционерите, което да избере нов управител на многопрофилната болница в Добрич и съответно да извърши промени в съвета на директорите. […] Прочетете още »

Бившият депутат Живко Мартинов получи условна присъда за присвояване на 1 тон суджук

15:18, 21 юли 20
За истината

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов получи условна присъда от 2 години, отложена с 4 годишен изпитателен срок по делото, станалото известно като „Суджукгейт“. Прочетете още »