Община град Добрич обяви спешна обществена поръчка за охрана на общински обекти

11:55, 8 апр. 21
За истината

Община град Добрич обяви обществена поръчка за охрана на общински обекти. Тя е с прогнозна стойност 443 496 лева без ДДС. Поръчката е обявена на 5 април, а крайният срок за подаване на офертите е 12 април (т.е. само една работна седмица), а начина на възлагане е пряко договаряне. Прочетете още »

сградата на Община Добричка

Съдът върна отстранен преди половин година съветник на община Добричка

16:38, 19 мар. 21
За истината

Общинският съветник от „БСП за България” Ярослава Василева се връща в Общинския съвет на Община Добричка след като Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението на Административния съд в Добрич от август 2020 година. Василева беше отстранена от местния парламент, тъй като според Общинската избирателна комисия не е положила клетва в законния срок. Прочетете още »

Доброволци изрисуваха стените на детското отделение в добричката болница

11:29, 16 мар. 21
За истината

Художници от Сдружението за свободно изкуство в Добрич изрисуваха стените на детското отделение в многопрофилната болница в Добрич. Прочетете още »

Безплатна академия за жени предприемачи ще се проведе в Добрич

17:55, 9 мар. 21
За истината

Академия за жени предприемачи организира в Добрич Американското посолство в България в партньорство с Висше училище по мениджмънт, съобщиха от учебното заведение. Концепцията за създаване на академията (AWE – Academy for Women Entrepreneurs) е разработена от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ. Нейната цел е да предостави възможности на жени с […] Прочетете още »

Враца, Добрич и Ловеч ще имат временно изпълняващи областни управители до изборите

15:06, 9 мар. 21
За истината

Правителството определи временно изпълняващи областни управители за областите Враца, Добрич и Ловеч. Причината е, че титулярите на поста се включват в предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори. Прочетете още »

Община Добрич обяви обществена поръчка за обзавеждане на приюта за бездомни хора

11:27, 4 мар. 21
За истината

Община Добрич обяви обществена поръчка, част от която предвижда доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане на приюта за бездомни лица и семейства в града Прочетете още »

400 м. бракониерски мрежи бяха открити в Дуранкулашкото езеро

13:32, 8 февр. 21
За истината

Хрилни мрежи с обща дължина 400 м. с улов в тях на риба от вида щука и сребриста каракуда откриха служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) – Добрич в Дуранкулашкото езеро. Прочетете още »

Кмет на община с 3797 жители си предложи 3720 лв. заплата

16:07, 2 февр. 21
За истината

Кметът на малката добричка община Крушари, която по официални денни от 2019 година е едва с 3797 жители ще получава основна заплата от 3720 лв. Това гласува на последното си заседание общинският съвет, като одобри предложението, внесено от кмета на Крушари Илхан Мюстеджеб. Прочетете още »

Заповедта за обявяването на защитени зони “Калиакра” отива в Конституционния съд

8:50, 14 дек. 20
За истината

Bъpxoвният aдминиcтpaтивeн cъд cпpя пpoизвoдcтвoтo пo дeлo cpeщy зaпoвeд нa миниcтъpa нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe зa oбявявaнe нa зaщитeнa зoнa “Kaлиaĸpa” и сезира Koнcтитyциoнния cъд. Повод е пpeдвидeнaтa зaбpaнa зa oбжaлвaнe нa зaпoвeдтa нa еко миниcтъpa зa oбявявaнe нa зaщитeнa зoнa, която според магистратите ограничава основни права на гражданите, дадени от Конституцията. Това се […] Прочетете още »