Скандал във варненската екоинспекция заради нова инсталация за изгаряне на боклук

0:31, 21 окт. 22
Спас Спасов

Инвестиционно намерение за подмяна на технологично оборудване в мобилна инсталация за изгаряне на отпадъци в Девня, както и за увеличаване на количеството изгаряни отпадъци и добавяне на нови предизвика конфликт между директора на районната екоинспекция във Варна Весела Кирилова и дирекцията за контрол на околната среда във ведомството. Прочетете още »

Протестно шествие иска спиране на инсталации за горене на отпадъци

10:27, 8 мар. 21
За истината

С искане за по-чист въздух и спиране на проектите за инсталации за горене на отпадъци от 18 часа тази вечер протестно шествие ще тръгне от Министерството на здравеопазването към МОСВ. Прочетете още »

В Девня зрее протест срещу искане на инвеститор да изгаря повече опасни отпадъци

17:51, 20 ян. 20
За истината

Ново инвестиционно предложение за увеличаване на капацитета на действаща инсталация за изгаряне на опасни и неопасни отпадъци в град Девня е внесено в Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна.  Прочетете още »

Условна присъда за бившия кмет на Девня по дело за длъжностно присвояване

10:41, 17 апр. 19
За истината

Състав на Девненския районен съд призна за виновен бившия кмет на община Девня Атанас Кузев за „длъжностно присвояване в големи размери – 38 298 лева, като му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изтърпяване е отложено с 5-годишен изпитателен срок“, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Николай и Евгения Баневи са арестувани, прокуратурата разследва източване на „Полимери“ АД

16:07, 26 окт. 18
За истината

Специализираната прокуратура е започнала разследване на дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД. Николай Банев и съпругата му Евгения са арестувани тази сутрин в Ница (Франция), съобщи днес пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев. Прочетете още »