Полицай е наказан за грубо отношение към лекари в Девин

23:49, 6 мар. 20
Елена Павлова

Служител в Районното управление на МВР в Девин е наказан за грубо отношение към екип на Филиала на Iпешна медицинска помощ (ФСМП) в града. Инспекторът в криминална полиция Илия Гадженаков е с наложено „порицание“ за срок от 6 месеца, което бе потвърдено и от Административния съд в Смолян. Прочетете още »

Кандидати за съветници поискаха касиране на изборите в Девин

9:05, 6 ное. 19
За истината

Трима кандидати за общински съветници от листата на Местна коалиция МИР (Демократична България – Обединение, ПП МИР) в Девин поискаха касиране на изборите за общински съветници в Девин, предаде регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Прокуратурата започва разследване на катастрофата с джип на зам.-председателя на ОбС в Девин

10:39, 2 сеп. 19
За истината

Окръжната прокуратура в Смолян, поема разследването за смъртта на 14-годишното момче, което почина след тежка катастрофа при нереглементиран туристически тур към местността Вълчи камък. Той бе изпълняван с джипа на Велизар Шанов – зам.-председател на Общинския съвет в Девин и старши експерт в Областна дирекция „Земеделие“ в Смолян. Прочетете още »

Почина пострадал в катастрофата с джип на зам.-председателя на ОбС в Девин

11:10, 26 авг. 19
За истината

Родопското село Гьоврен се прости с 14-годишния Джанер Юреклиев, който пострада тежко по време на нерагламентирано туристическо пътуване към местността Вълчи камък с джипа на Велизар Шанов – зам.-председател на Общински съвет - Девин и старши експерт в Областна дирекция „Земеделие“ в Смолян. Прочетете още »

Конкурсът за шеф на болницата в Девин отново се провали

13:48, 4 ян. 19
За истината

Насроченият за днес (4 януари) конкурс от 10.00 часа за изпълнителен директор на „МБАЛ Девин“ ЕАД не се е състоял, научи „Отзвук“. Информацията бе потвърдена от председателя на Общинския съвет в града Руси Чаушев. На конкурса са се явили и двамата кандидати – досегашният изпълнителен директор Радка Грозданова и проф. д-р Ивона Даскалова, дългогодишен началник […] Прочетете още »

Инициативни комитети обявиха стачна готовност в Девин заради предстоящ конкурс за директор на болницата

13:06, 3 ян. 19
За истината

Инициативните комитети „Здраве за общините Девин, Борино и Доспат“ и „За Девин“ обявиха стачна готовност в декларация до министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров по повод насрочения за утре (4 януари 2019г.) конкурс за директор на „МБАЛ Девин“ ЕАД. Прочетете още »

Търговец осъди Община Девин за незаконна такса битови отпадъци

9:19, 3 окт. 18
За истината

Незаконна такса битови отпадъци от 24 510,80 лева е поискала Община Девин за четири години от едноличен търговец в града, без да е извършвала сметосъбиране, съобщи регионалното издание „Отзвук“. Прочетете още »

Административният съд в Смолян отмени Правилника на ОбС Девин

13:39, 8 мар. 18
За истината

Административен съд – Смолян отмени Правилника за организацията и дейността, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, приет с решение № 5 по протокол № 3 от 26.11.2015 г. на ОбС – Девин, изменен с решение № 6 по протокол №1 от 28.01.2016 г. и решение № 96 по протокол № 8 от 27.06.2016 […] Прочетете още »

Бившият девински районен прокурор е единствен кандидат за поста в нов конкурс

13:14, 24 фев. 18
За истината

Мария Дамянова е единствен кандидат в обявения конкурс за районен прокурор в Девин. Конкурсът е обявен на 17 януари т.г., а седмица след това петчленен състав на Върховният административен съд отмени наказанието на Дамянова, наложено заради конфликт на интереси. Прочетете още »

Хотели в Девин „лекуват“ с обикновена вместо с минерална вода

17:03, 26 ное. 17
За истината

Топлопроводът за 2.5 млн. лева с лековита вода от Беденски бани, открит на 16 септември т. г. от премиера Бойко Борисов в Девин, е пресъхнал две седмици след „мощната подкрепа на правителството” и тържествената церемония в центъра на града. Прочетете още »