Одит за пътна безопасност искат институциите за път, пуснат в експлоатация през 2019 г.

12:49, 8 апр. 22
Емилия Димитрова

От Областна администрация Габрово ще настояват пред Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за решаване на проблема с конфликтното кръстовище на републикански път II-44 в района на с. Враниловци. Прочетете още »

Потърсилите убежище в област Габрово граждани на Украйна са 320

11:27, 8 апр. 22
Емилия Димитрова

Към 1 април т.г 320 украински бежанци са потърсили убежище в четирите община на габровска област. Най-много са настанените в Габрово, 50 са устроени в Севлиево, 28 са в Дряново и 19 в Трявна. Прочетете още »

Поредно политическо назначение в държавното „Плод-зеленчук“ – Габрово. Този път е човек на БСП

15:26, 29 мар. 22
Емилия Димитрова

От края на февруари държавното дружество „Плод-зеленчук“ в Габрово е назначен Валери Митов, областен председател на БСП в Габрово. Прочетете още »

Областният управител на Габрово поиска експертна оценка на проекта за горене на боклук край с. Върбовка

15:29, 11 мар. 22
Емилия Димитрова

Заводът за горене на боклук край павликенското село Върбовка и отражението му върху околната среда в региона са обсъдили днес областният управител на Габрово Ралица Манолова и заместникът й Ивелин Стоянов с вицепремиера по климатични политики и министър на околната Прочетете още »

Специализираният музей в Трявна сложи началото на протестите на работещите в музеи и галерии в област Габрово

10:51, 21 фев. 22
Емилия Димитрова

Работещите в специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна поставиха началото на символичния протест на работещите в музеите, галериите, библиотеките, читалищата и музикалните и танцови изкуства, обединени в Независимата синдикална федерация „Култура” към КНСБ. Прочетете още »

Съд постанови, че чиновническото бездействие може да е „правилно и законосъобразно“

15:11, 20 фев. 22
Емилия Димитрова

рхитект на Община Габрово, блокирали инвестиция за близо 1 млн. лв. като "правилни и законосъобразни". Те са квалифицирани като "бездействие", което не е наказуемо. Казусът е заплетен, заложникът е частната инвестиция, а вероятността да се намери решение, което удовлетворява и двете страни - нищожна. Прочетете още »

В Габрово плащат за студени тръби на парното, КЕВР отива на място да провери

8:05, 14 фев. 22
Емилия Димитрова

Днес от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) влизат на проверка в „Топлофикация – Габрово“. Проверката е планова, но се изтегля напред във времето, след колективна жалба от клиенти на дружеството срещу лошото качество на топлоподаване, изпратена едновременно до Министерството на енергетиката, омбудсмана на републиката и КЕВР. Прочетете още »

Кметът на Габрово обжалва решението на Правителството за приемане плана на парк „Българка“

9:40, 8 фев. 22
Емилия Димитрова

Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) решението на Министерски съвет от декември м.г., с което е приет Плана за управление на Природен парк "Българка". Прочетете още »

„Две папки без финансиране“ – тунелът под Шипка се оказа поредният кух проект на ГЕРБ

18:47, 27 ян. 22
Емилия Димитрова

Проектът за тунел под връх Шипка никога не е бил спиран, нито променян. В момента той представлява две папки идеен проект, без проектна готовност за започване на строителство. Прочетете още »

Министър Гроздан Караджов отива в Габрово за дискусия за тунела под Шипка

11:02, 24 ян. 22
Емилия Димитрова

На 27 януари т.г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов ще пристигне в Габрово за участие в дискусия за бъдещето на проекта за изграждане на тунел под връх Шипка. Прочетете още »