Служебният кабинет смени и зам.-областния управител на Габрово

13:34, 16 авг. 22
Емилия Димитрова

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев от 12 август 2022 г. за заместник-областен управител на Габрово е назначен Андрей Николов. От поста е освободен досегашния му предшественик Ивелин Стоянов.  Прочетете още »

Музеят на хумора в Габрово няма да приема реклами и спонсорство от компании за изкопаеми горива

12:56, 29 юли 22
Емилия Димитрова

Музеят на хумора и сатирата в Габрово няма да приема реклами и спонсорства от компании за изкопаеми горива, обявиха от институцията. Прочетете още »

Утре ще бъде подписан договорът за строителство на тунела под връх Шипка

14:45, 7 юни 22
Емилия Димитрова

Утре председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев ще подпише три договора, с които реално се пристъпва към изграждане на тунела под връх Шипка - за проектиране, за строителство и за строителен надзор. Прочетете още »

Водата в област Габрово става 3.40 лв за кубик

17:29, 1 юни 22
Емилия Димитрова

С решение на КЕВР, от 1.06.2022 г. за водоснабдителните и канализационните услуги на територията, обслужвана от ВиК Габрово ще се плаща 3.40 лв. с ДДС за кубик вода. Прочетете още »

Окончателно: ВиК Габрово няма да плаща глоба на КЕВР за неизпълнен бизнес план

16:40, 18 май 22
Емилия Димитрова

ВиК Габрово няма да плаща 20 хил. лв. глоба на КЕВР стана ясно на 17 май т.г., след като на втора съдебна инстанция Административният съд в Габрово отмени Акт за установяване на административно нарушение на дружеството, съставен от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Прочетете още »

Одит за пътна безопасност искат институциите за път, пуснат в експлоатация през 2019 г.

12:49, 8 апр. 22
Емилия Димитрова

От Областна администрация Габрово ще настояват пред Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за решаване на проблема с конфликтното кръстовище на републикански път II-44 в района на с. Враниловци. Прочетете още »

Потърсилите убежище в област Габрово граждани на Украйна са 320

11:27, 8 апр. 22
Емилия Димитрова

Към 1 април т.г 320 украински бежанци са потърсили убежище в четирите община на габровска област. Най-много са настанените в Габрово, 50 са устроени в Севлиево, 28 са в Дряново и 19 в Трявна. Прочетете още »

Поредно политическо назначение в държавното „Плод-зеленчук“ – Габрово. Този път е човек на БСП

15:26, 29 мар. 22
Емилия Димитрова

От края на февруари държавното дружество „Плод-зеленчук“ в Габрово е назначен Валери Митов, областен председател на БСП в Габрово. Прочетете още »

Областният управител на Габрово поиска експертна оценка на проекта за горене на боклук край с. Върбовка

15:29, 11 мар. 22
Емилия Димитрова

Заводът за горене на боклук край павликенското село Върбовка и отражението му върху околната среда в региона са обсъдили днес областният управител на Габрово Ралица Манолова и заместникът й Ивелин Стоянов с вицепремиера по климатични политики и министър на околната Прочетете още »

Специализираният музей в Трявна сложи началото на протестите на работещите в музеи и галерии в област Габрово

10:51, 21 фев. 22
Емилия Димитрова

Работещите в специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна поставиха началото на символичния протест на работещите в музеите, галериите, библиотеките, читалищата и музикалните и танцови изкуства, обединени в Независимата синдикална федерация „Култура” към КНСБ. Прочетете още »