В област Габрово няма родители, пожелали децата им да учат дистанционно

17:40, 14 сеп. 20
Емилия Димитрова

Нито един родител на ученик от област Габрово не е заявил желание детето му да учи дистанционно, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов в отговор на въпрос от „За истината“. Това, разбира се, може да се промени в хода на учебната година, подчерта Маринов, който е разпоредил пълна свобода на […] Прочетете още »

Здравен инспектор в Габрово е задържан при получаване на подкуп

16:49, 3 юни 20
Емилия Димитрова

Здравен инспектор от Габрово е задържан в момент на получаване на подкуп от собственик на търговски обект, съобщиха днес от пресслужбата на МВР в областния град.  Прочетете още »

Новите безработни в Габровска област надхвърлиха 1000 души

17:35, 10 апр. 20
Емилия Димитрова

На осемнайстия ден от обявявянето на извънредното положение у нас, новорегистрираните безработни в габровска област са 1185. Според данни от дирекция „Бюро по труда“ в Габрово 919 от тях са заявили при регистрацията си, че са освободени от работа заради кризата с коронавируса. Прочетете още »

Студенти от Габрово създадоха платформа в помощ на туризма, след кризата COVID-19 (видео)

16:01, 10 апр. 20
За истината

Студенти от Технически университет в Габрово са разработили търговски портал в помощ на туристическия бизнес, който се очаква да бъде сред най-тежко засегнатите от пандемията, предизвикана от коронавируса. За това съобщава електронното издание "Севлиево онлайн" Прочетете още »

Изписан е първият пациент с коронавирус в Габрово

13:21, 25 мар. 20
Емилия Димитрова

Изписан е първият положителен пациент с коронавирус в Габрово обявиха от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Другата пациентка, която даде положителна проба за COVID 19 е в подобрено общо състояние, но все още не е изписана“, съобщават от лечебното заведение. Прочетете още »

Жена от Габрово получи от Германия документ, че е починала

18:02, 18 февр. 20
За истината

Жена от Габрово получи акт за собствената си смърт от Германия, съобщи прокуратурата. Държавното обвинение установило, че той е издаден въз основа на фалшиви официални документи, представени от чужденка пред германските власти. Прочетете още »

Прокуратурата образува досъдебно производство за складирания боклук край габровското село Яворец

17:40, 12 февр. 20
Емилия Димитрова

Районна прокуратура Габрово образува досъдебно производство за складираните на производствена площадка до габровското село Яворец боклуци с неясен произход. Прочетете още »

Прокуратурата разследва лекар от спешна помощ в Габрово заради починала пациентка

12:21, 22 ян. 20
За истината

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт на 72 – годишна жена,  вследствие на лекарска небрежност проявена от дежурен лекар от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Габрово. Прочетете още »

Двадесет и три дружества се състезаваха за бизнес награди в Габрово

14:51, 20 ян. 20
За истината

Двадесет и три дружества в шест категории бяха номинирани за връчването на наградите „Дързостта да бъдеш първи“, връчвани от областния управител на Габрово. Прочетете още »

Априловската гимназия в Габрово става на 185 години

14:18, 14 ян. 20
За истината

Първоприемник на първото новобългарско светско училище, основано преди 185 години в Габрово, Националната Априловска гимназия е в центъра на събитията, с които ще бъде отбелязан юбилеят. Прочетете още »