Общинската администрация в Габрово планира увеличение на данъците от следващата година

13:07, 5 ное. 19

Само дни, след изборите за местна власт, които в Габрово бяха спечелени отново от Таня Христова (ГЕРБ) администрацията й обяви на сайта си, че пранира сериозно увеличение на местните данъци от догодина планира. Прочетете още »

Мечка е забелязана в двора на математическата гимназия в Габрово, се твърди в сигнал до Горското стопанство

10:18, 3 окт. 19

Служители на Държавно горско стопанство в Габрово дават нощни дежурства в местната математическа гимназия, след като в стопанството е постъпил сигнал, че в двора на учебното заведение е забелязана мечка, предаде регионалното издание „Севлиево онлайн„. Прочетете още »

В габровско село полицията намери 5 кг. хероин и 1 кг. кокаин

13:53, 23 авг. 19

Полицията откри близо 5 килограма хероин и 1 килограм кокаин, подготвени за разпространение, в къщата на 65-годишен мъж в габровското село Гергини. Прочетете още »

Кабинетът одобри създаването на болница в Габрово

17:47, 21 авг. 19

Кабинетът одобри днес създаването на Многопрофилна болница за активно лечение "Свети Иван Рилски Габрово" ЕООД. Според съобщението на правителствената пресслужба това е първото лечебно заведение, което се създава с решение на Министерския съвет в съответствие с промените в Закона за лечебните заведения. Прочетете още »

Бащата, обвинен за убийството на сина си в Габрово, е направил самопризнания

14:57, 4 юли 19

Трийсет и една годишният Диян Марианов, уличен в убийството на 5-годишния си син, е направил пълни самопризнания, потвърди днес на пресконференция ст. комисар Борислав Муеров, директор на Областната дирекция на МВР в Габрово, цитиран от „Севлиево онлайн“. Прочетете още »

За три години прокуратурата е протестирала 52 пъти наредби на общинските съвети в област Габрово

8:17, 23 май 19

От началото на този управленски мандат, прокуратурата в област Габрово е подала 52 протеста срещу наредби или отделни текстове от тях, приети с решения на общинските съвети в четирите общини на областта. Само в четири случая съдът е отхвърлил протестите. В останалите наредбите са отменени, а в последствие прегласувани. Най-много протести са подадени срещу общинския […] Прочетете още »

Директорът на полицията в Габрово е подал оставка

17:12, 12 апр. 19

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е поискал оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Габрово ст. комисар Борислав Бончев и той я е подал. Това съобщи самият Маринов в интервю за „Хоризонт“ от Лион. Прочетете още »

След протест в Габрово има задържани, Томислав Дончев призова към спокойствие

9:08, 12 апр. 19

След вчерашния протест в Габрово са задържани 9 души, на 3-ма от тях лица ще бъдат образувани досъдебни производства за възпрепятстване на изпълнение на служебните задължение на орган на реда. Полицейски служител и двама двама журналисти са леко пострадали. Ситуацията в момента е спокойна. Прочетете още »

Прокуратурата повдигна обвинения на трима души за побоя над магазинер в Габрово

10:34, 11 апр. 19

Районната прокуратура в Габрово повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над служител в магазин в града. Лицата са задържани за срок от 72 часа, допълват от прокуратурата. Тримата мъже, съответно Н.М. (на 21 години), Й.А. (на 20 години) и П.А. (на 30 години), са привлечени като обвиняеми, за това че на 07.04.2019 г. в […] Прочетете още »

Върху медицински работници в Габрово е оказван натиск да не участват в протест

15:43, 20 мар. 19

Медицинските специалисти в Габрово отново ще излязат на протест за достойни условия на труд и адекватно заплащане, съобщи регионалното издание „Габрово нюз“. Прочетете още »