Глобата за Община Габрово заради концерт по време на пандемия ще бъде 3 хил. лв.

13:22, 4 ян. 21
За истината

На Община Габрово е съставен акт за това, че е нарушила противоепидемичните мерки, като организира на 30 декември концерт за изпращане на 2020 година на площада в центъра на града. Прочетете още »

Община Габрово може да бъде глобена заради общоградски новогодишен концерт

16:49, 31 дек. 20
За истината

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че най-вероятно ще бъдат наложени санкции заради големия празничен концерт, на който снощи – 30 декември, в Габрово беше изпратена 2020 година. Организатор на традиционното за края на годината събитие е Общината, съобщи регионалното издание „Габрово нюз“. Прочетете още »

Областен управител на ГЕРБ в Габрово влезе в ръководството на „Републиканци за България“

14:07, 2 окт. 20
Емилия Димитрова

Областният управител на Габрово от първия мандат на Борисов (2009-2013) Мариян Костадинов е избран за член на Изпълнителния съвет на „Републиканци за България“. Костадинов бе един от петдесетте учредители на партията на Цветан Цветанов от област Габрово. Толкова бил прагът за участници от регион в учредителната конференция на 27 септември т.г. Прочетете още »

В област Габрово няма родители, пожелали децата им да учат дистанционно

17:40, 14 сеп. 20
Емилия Димитрова

Нито един родител на ученик от област Габрово не е заявил желание детето му да учи дистанционно, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов в отговор на въпрос от „За истината“. Това, разбира се, може да се промени в хода на учебната година, подчерта Маринов, който е разпоредил пълна свобода на […] Прочетете още »

Здравен инспектор в Габрово е задържан при получаване на подкуп

16:49, 3 юни 20
Емилия Димитрова

Здравен инспектор от Габрово е задържан в момент на получаване на подкуп от собственик на търговски обект, съобщиха днес от пресслужбата на МВР в областния град.  Прочетете още »

Новите безработни в Габровска област надхвърлиха 1000 души

17:35, 10 апр. 20
Емилия Димитрова

На осемнайстия ден от обявявянето на извънредното положение у нас, новорегистрираните безработни в габровска област са 1185. Според данни от дирекция „Бюро по труда“ в Габрово 919 от тях са заявили при регистрацията си, че са освободени от работа заради кризата с коронавируса. Прочетете още »

Студенти от Габрово създадоха платформа в помощ на туризма, след кризата COVID-19 (видео)

16:01, 10 апр. 20
За истината

Студенти от Технически университет в Габрово са разработили търговски портал в помощ на туристическия бизнес, който се очаква да бъде сред най-тежко засегнатите от пандемията, предизвикана от коронавируса. За това съобщава електронното издание "Севлиево онлайн" Прочетете още »

Изписан е първият пациент с коронавирус в Габрово

13:21, 25 мар. 20
Емилия Димитрова

Изписан е първият положителен пациент с коронавирус в Габрово обявиха от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Другата пациентка, която даде положителна проба за COVID 19 е в подобрено общо състояние, но все още не е изписана“, съобщават от лечебното заведение. Прочетете още »

Жена от Габрово получи от Германия документ, че е починала

18:02, 18 февр. 20
За истината

Жена от Габрово получи акт за собствената си смърт от Германия, съобщи прокуратурата. Държавното обвинение установило, че той е издаден въз основа на фалшиви официални документи, представени от чужденка пред германските власти. Прочетете още »

Прокуратурата образува досъдебно производство за складирания боклук край габровското село Яворец

17:40, 12 февр. 20
Емилия Димитрова

Районна прокуратура Габрово образува досъдебно производство за складираните на производствена площадка до габровското село Яворец боклуци с неясен произход. Прочетете още »