В Габрово 12 години по-късно: „Демократична България“ с шанс за мандат, ГЕРБ остава с един

10:20, 13 юли 21
Емилия Димитрова

„Демократична България“, която не е имала депутат от Габрово от 2009 г., има реален шанс да изпрати свой народен представител от избирателния район в 46-ия парламент. Това сочат резултатите от изборите на 11 юли т.г., когато партията увеличи подкрепата си от 5.40% на 8.50 %, но преди да се е завъртяла въртележката от преразпределението на […] Прочетете още »

При 100% обработени пртоколи ГЕРБ е първа политическа сила в област Габрово

10:23, 12 юли 21
Емилия Димитрова

Тази сутрин в 6.30 ч. от РИК Габрово приключиха с обработването на всичките 100 процента от протоколите на секцинните избирателни комисии в четирите общини на избирателния район, съобщи регионаното издание „Севлиево онлайн“.  Прочетете още »

Община Габрово е платила 48 хил. лв., за да обжалва 1.3 млн. лв. финансови корекции по европроекти

6:16, 18 юни 21
Емилия Димитрова

Малко над 1.3 млн. лв. финансови корекции са наложени на Община Габрово за изпълнението на шест проекта в периода 2016 г.- 2020 г. За същия период за съдебни дела срещу органа, наложил корекциите Община Габрово е платила 48 325 лв. Прочетете още »

Габровска област е на второ място в страната по дял на възрастното население

13:53, 26 апр. 21
За истината

Област Габрово е на второ място в страната по най-голям дял на възрастно население - 29.1% от жителите на областта са на 65 и повече години Прочетете още »

Земеделски производител, фалшифицирал договори, за да вземе субсидия, отива на съд

14:44, 7 апр. 21
За истината

Земеделски производител от Габрово, представил фалшиви договори за наем към заявления за подпомагане по схеми и мерки за директни плащания с евросредства, ще бъде изправен на съд по искане на габровската окръжна прокуратура. Прочетете още »

С десет хиляди по-малко гласуваха в Габрово до обед спрямо вота през 2017 г.

17:22, 4 апр. 21
Емилия Димитрова

Въпреки извилите се преди обед опашки пред секциите, с десет хиляди са по-малко гласувалите в област Габрово към 12 ч. днес спрямо парламентарните избори през 2017 г. Прочетете още »

кутия с бюлетини

В област Габрово се разкриват четири болнични Covid секции и други две за карантинирани

11:26, 2 апр. 21
Емилия Димитрова

Четири Covid секции ще има в болниците на област Габрово, други две са за карантинирани, но те са само за общините Габрово и Севлиево, което означава, че поставените под изолация в Дряново и Трявна няма да могат да гласуват. Прочетете още »

карта

Четири консорциума искат да строят тунела под Шипка

15:48, 22 мар. 21
Емилия Димитрова

Днес бяха отворени ценовите оферти в тръжната процедура за избор на строител на тунела под Шипка. Подадени са общо четири предложения. Прочетете още »

Взаимноучителната метода влезе в музея на образованието в Габрово

20:44, 18 мар. 21
Емилия Димитрова

Съвместен урок по английски език на тема „Ролята на взаимното обучение в съвременния образователен процес“ реализираха дългогодишните партньори в музейно-педагогическата практика Национален музей на образованието и Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово. Прочетете още »

Автомобилният състезател Крум Дончев ще води листата на БСП в Габрово

17:01, 3 февр. 21
Емилия Димитрова

Един от най-успешните, според спортни медии, пилоти в България Крум Дончев ще бъде водач на листата на БСП в Габрово за предстоящия парламентарен вот. Информация за водачите на червените листи публикува днес epicenter.bg. Номинацията на непознатият в Габрово софиянец дойде само ден, след като социалистите в Габрово категорично застанаха зад Кристина Сидорова за водач на […] Прочетете още »