БСП подаде сигнал до прокуратурата срещу служебния социален министър Лазар Лазаров заради проект на предшественика му

15:06, 27 ян. 23
Емилия Димитрова

Сигнал до прокуратурата срещу служебния социален министър Лазар Лазаров подадоха на 26 януари т.г. народните представители от “БСП за България“. Той е за неправомерно разходване на европейски средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Прочетете още »

„Етъра“ стана част от световната молиноложка общност

11:49, 27 ян. 23
Емилия Димитрова

Етнографският музей на открито „Етър“ край Габрово стана част от международната общност на Международното общество по молинология TIMS – общество, в което членуват лица и организации, които имат интерес към съоръжения, задвижвани с вода и вятър. Прочетете още »

Втора година в Габрово стоят на студено, но плащат повече за парно и искат намеса на институциите

16:44, 18 ян. 23
Емилия Димитрова

Поредна жалба срещу "Топлофикация" - Габрово изпратиха преди дни нейни абонати. Те настояват за проверки, санкции и компенсации, заради честите аварии на топлоелектрическата централата, но и защото тръбите на парното им са студени, дори когато авария няма. Прочетете още »

Габрово е с най-много заболели в страната, но няма потвърден грипен вирус

10:56, 12 ян. 23
Емилия Димитрова

Въпреки, че габровска област е с най-много заболели от грип и остри респираторни заболявания в страната, към момента грипна епидемия не е обявена, а учениците няма да излизат в грипна ваканция, потвърди за „За истината“ началникът на Регионалното управление по образованието (РУО) в града Георги Маринов. Прочетете още »

Мутафчията на „Етъра“ Христо Маринов е обявен за живо човешко съкровище

11:29, 6 дек. 22
Емилия Димитрова

Христо Маринов – майсторът мутафчия в етнографския музей на открито „Етъра“ край Габрово, е едно от шестте живи човешки съкровища на България за 2022 г. Прочетете още »

За 41-та годишнина на паметника на вр. Бузлуджа ще бъде представен фотоалбума „Строи се монумент“

12:19, 22 ное. 22
Емилия Димитрова

По случай 41 години от откриване на Дом-паметника на вр. Бузлуджа, която бе отбелязана на 23 август т.г., изле Прочетете още »

Прокуратурата привлече председателя на ТЕЛК в Габрово като обвиняем за подкуп

10:26, 22 ное. 22
Емилия Димитрова

Окръжна прокуратура Габрово е привлякла като обвиняем председателят на габровската трудово-експертна лекарска комисия (ТЕЛК). Прочетете още »

„Не съм съгласна с Вас, министър Иван Шишков“ – кметът на Габрово за тунела под Шипка

10:47, 18 ное. 22
Емилия Димитрова

„Не съм съгласна с Вас, министър Иван Шишков! Случването на тунела под връх Шипка не е вероятно, както казвате, то е задължително!“. Това написа в пост във фейсбук кметът на Габрово Таня Христова, обръщайки се министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Прочетете още »