Екоминистреството започна извозването на незаконно складираните преди 2 години тонер касети

11:05, 29 апр. 22
За истината

Във Враца започна извозването на бракуваните тонер касети, които в началото на 2020 г. бяха складирани незаконно на нерегламентирана площадка в града. Прочетете още »

Делото за смъртта на 8-годишното дете в Мездра се връща във Врачанския окръжен съд

10:53, 19 апр. 22
За истината

Софийският апелативен съд отмени присъдата на Димитър Йотов – бащата на детето, чийто изстрел с пушка доведе до смъртта на 8-годишния внук на бившия депутат Тома Томов в Мездра.  Прочетете още »

Общинският съветник от Враца, задържан при акцията срещу педофили е пуснат под парична гаранция

11:29, 18 мар. 22
За истината

Общинският съветник от Враца Венелин Петров, който беше един от задържаните като част от мрежа педофили, е бил освободен от ареста срещу парична гаранция от 1 000 лева, информира регионалното издание „Зов нюз“. Прочетете още »

Поредица от грешки откриха проверяващите в случая с починалата 43-годишна жена пред Спешното отделение във Враца

14:16, 11 мар. 22
За истината

Министерство на здравеопазването публикува резултатите от проверките във врачанската болница "Христо Ботев" по случая с  43-годишна жена, която почина пред Спешното отделение на болницата. Прочетете още »

В Административен съд – Враца са образувани дела по протести на прокуратурата против разрешения за строеж на малки ВЕЦ

14:22, 4 мар. 22
За истината

В Административния съд във Враца са образувани осем дела след протести на окръжната прокуратура против разрешения за строеж на малки водноелектрически централи (МВЕЦ). Позволенията са издадени от главните архитекти на общините Мездра, Роман, Хайредин и Криводол Прочетете още »

С процедурни трикове Общински съвет – Брован се опитва да прескочи оспорване на областния управител

16:09, 2 мар. 22
За истината

Областният управител Стефан Красимиров оспори в съда четири решения на Общинския съвет – Борован от заседанието, проведено на 28 януари т.г., тъй като са приети по предложение на кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова, внесени след датата на прекратяване на правомощията й. Прочетете още »

Общинският съвет в Борован е гласувал предложения на кметица, чиито правомощия са отнети

11:14, 10 фев. 22
За истината

Областният управител на Враца Стефан Красимиров върна решения на Общинските съвети в Мездра и Борован, съобщиха от областната администрация. Прочетете още »

Утре ще се гледа делото за отстраняването на кметицата на Борован заради конфликт на интереси

13:26, 3 фев. 22
За истината

В Административен съд – Враца е образувано административно дело по жалба на Десислава Тодорова от с. Борован, заради предсрочното прекратяване на правомощията й като кмет на община Борован, съобщиха от съда. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 04.02.2022 г. от 10:00 часа. Прочетете още »

Областният управител на Враца ще отменя заповеди на кметове за ограничаване на уличното осветление

17:45, 2 фев. 22
За истината

Областният управител на Враца Стефан Красимиров е изискал информация от общинските администрации на територията на областта за въведени или предвиждани мерки за ограничаване потреблението на електричество, съобщиха от областната администрация. Прочетете още »

Започна проверка на случая с 43 годишната жена, починала в болницата във Враца

16:18, 1 фев. 22
За истината

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва проверка по случая с починалата 43-годишна жена в МБАЛ „Христо Ботев“- Враца, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Прочетете още »