Съкратен екоинспектор във Враца е върнат на работа от премиера

11:30, 9 юли 19

Служител на Районната инспекция по околната среда във Враца беше съкратен от работа, но бързо върнат лично от премиера Бойко Борисов. Зад съкращаването на екоинспектора регионалните медии заподозряха прикрит мотив – казуса за транспортирането на опасни химикали от „Химко Враца“. Прочетете още »

Тече проверка във врачанската фирма, която съхранява 110 тона опасен химикал

14:05, 19 юни 19

Представители на ДАНС, прокуратурата, Криминална лаборатория, областния управител и експерти на Регионалната инспекция по опазване на околната среда (РИОСВ) – Враца влязоха на проверка във фирма “Камибо”, където се съхраняват 110 тона опасен химикал, съобщи регионалното издание „Зов нюз“. Прочетете още »

Бивш зам.-министър и двама директори на болницата във Враца отиват на съд за безстопанственост

14:37, 18 мар. 19

Бивш заместник-министър и двама изпълнителни директори на МБАЛ „Христо Ботев“ АД – гр. Враца са обвинени от Софийска градска прокуратура за извършени от тях длъжностно престъпление, сключване на неизгодна сделка и безстопанственост. Прочетете още »

Прокуратурата проверява фирма на съпругата на кмета на Криводол

9:38, 6 мар. 19

Окръжна прокуратура – Враца е била сезирана да извърши проверка на фирма, собственост на съпругата на кмета на община Криводол. Повод за проверката на „Пепи-Д“ ЕООД  е подаден сигнал от общинския съветник Христо Доков от Криводол, към който постъпили множество други сигнали  от притеснени частни собственици на земя в Криводол. Прочетете още »

Когато съдбата ти подари IT кариера – историята на Светослав Василев

9:00, 24 дек. 18

Как „Враца софтуер общество“ промени живота на едно момче, което работеше като портиер в интернет зала Прочетете още »

Фондация „Америка за България“ дарява 150 хил. лева на Обществения дарителски фонд „За Враца“

10:18, 27 ное. 18

Фондация „Америка за България“ ще направи дарение от 150 хил. лева на Обществения дарителски фонд „За Враца“, съобщи регионалното издание „Зов нюз“. Средствата ще бъдат използвани, за да обединят силите на местната общност за популяризиране на Враца като желана туристическа дестинация и да осигурят възможности за спорт на децата и семействата от града, пояснява изданието. Прочетете още »

Съдът остави в ареста кмета, задържан в плантация от марихуана

12:32, 23 окт. 18

Кметът на врачанското село Добруша Ивайло Илиев (независим) остава в ареста, а задържаният заедно с него за съпричастност към отглеждане на наркотика общински съветник в Криводол Ивайло Вълков (ДПС) е с мярка „домашен арест“ след решение на Районния съд във Враца, съобщиха местните медии. Прочетете още »

Полициятта иззе документи на детски лекар, подписани докато бил в чужбина

11:51, 23 окт. 18

Полицията във Враца е иззела 46 амбулаторни листове на пациенти, подписани и подпечатани от детски лекар, и с положени подписи за пациент, удостоверяващи извършени медицински прегледи на конкретна дата през месец септември 2018г. На посочената дата лекарят е бил извън България. Прочетете още »

Две автошколи във Враца са запечатани заради нередности

12:15, 17 окт. 18

След извършени проверки на всички автошколи на територията на област Враца,  два центъра за подготовка на водачи на моторни превозни средства са били запечатани за установени нередности, съобщиха от пресцентъра на полицията. Прочетете още »

Управител на дружество ще бъде съден за неверни данни в искане за подпомагане по „Натура 2000“

7:31, 20 сеп. 18

Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд собственик на фирма, пожелал да получи подпомагане по мярка „Натура 2000“, като използвал неверни данни. Проверка установила, че има дублиране на очертаните от обвиняемия парцели с тези на други кандидати за подпомагане. Прочетете още »