Във Враца стартира инициативата „Подари ученическа раница на дете в нужда“

10:41, 3 авг. 21
За истината

Инициатива за подпомагане на деца от социално слаби семейства във врачанския регион под мотото „Подари ученическа раница на дете в нужда“ започна в началото на август по инициатива на сдружение „Бъди добър! Прави добро!“.  Прочетете още »

„Америка за България“ обяви конкурс за експозицията „Тракийски съкровища“ в историческия музей на Враца

8:43, 10 юни 21
За истината

Конкурс за създаването на съвременно художествено-пространствено оформление и представяне на залата с постоянната експозиция „Тракийски съкровища“ в Регионален исторически музей (РИМ) – Враца обяви Фондация „Америка за България“. Срокът за кандидатстване е 27 август 2021г. Прочетете още »

Библиотеката във Враца подарява на децата читателски карти

10:38, 28 май 21
За истината

По случай Международния ден на детето 1 юни регионалната библиотека “Христо Ботев” във Враца подарява на децата едногодишна читателска карта за библиотеката. Прочетете още »

Двама души са обвинени за купуване на гласове във врачански села

12:49, 20 май 21
За истината

Районна прокуратура във Враца привлече като обвиняеми двама души за купуване на гласове на последните парламентарни избори, проведени на 4 април. Прочетете още »

Условни присъди и глоби за мигранти, преминали незаконно българската граница

9:53, 16 апр. 21
За истината

Наказания от по 6 месеца “лишаване от свобода” с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на по 100 лева за всеки, са наложени на сирийски граждани, които са преминали незаконно българската граница. Прочетете още »

Враца, Добрич и Ловеч ще имат временно изпълняващи областни управители до изборите

15:06, 9 мар. 21
За истината

Правителството определи временно изпълняващи областни управители за областите Враца, Добрич и Ловеч. Причината е, че титулярите на поста се включват в предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори. Прочетете още »

От днес маските на открито са задължителни във Враца

8:56, 5 мар. 21
За истината

Заради високата заболеваемост, от днес маските на открито стават задължителни на места със струпване на повече хора във Враца. Прочетете още »

сградата, където се помещава РЗИ-Враца

Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на РЗИ – Враца

10:25, 23 фев. 21
За истината

Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца. Това се случва близо две години след като титулярът на поста д-р Орлин Димитров изненадващо беше освободен от длъжност, а на негово място като „временно изпълняващ длъжноста“ беше назначена шефката на Центъра за кожно-венерически заболявания д-р Кети Ценова. Прочетете още »

Кметът на Козлодуй не е в конфликт на интереси, реши съдът

9:59, 15 фев. 21
За истината

Върховния административен съд (ВАС) постанови, че решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) по отношение на кмета на Община Козлодуй Маринела Николова за конфликт на интереси с дружество, което наема общински земеделски земи, е незаконно. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Прочетете още »

Екоинспекцията във Враца започва наказателно производство срещу инсталация за биогаз заради замърсяване

9:18, 2 фев. 21
За истината

Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Враца констатира замърсяване на река Косовец, вследствие възникнала производствена авария в инсталация за производство на биогаз във врачанското село Царевец, съобщиха от екоинспекцията. Прочетете още »