Условни присъди и глоби за мигранти, преминали незаконно българската граница

9:53, 16 апр. 21
За истината

Наказания от по 6 месеца “лишаване от свобода” с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на по 100 лева за всеки, са наложени на сирийски граждани, които са преминали незаконно българската граница. Прочетете още »

Враца, Добрич и Ловеч ще имат временно изпълняващи областни управители до изборите

15:06, 9 мар. 21
За истината

Правителството определи временно изпълняващи областни управители за областите Враца, Добрич и Ловеч. Причината е, че титулярите на поста се включват в предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори. Прочетете още »

От днес маските на открито са задължителни във Враца

8:56, 5 мар. 21
За истината

Заради високата заболеваемост, от днес маските на открито стават задължителни на места със струпване на повече хора във Враца. Прочетете още »

сградата, където се помещава РЗИ-Враца

Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на РЗИ – Враца

10:25, 23 февр. 21
За истината

Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца. Това се случва близо две години след като титулярът на поста д-р Орлин Димитров изненадващо беше освободен от длъжност, а на негово място като „временно изпълняващ длъжноста“ беше назначена шефката на Центъра за кожно-венерически заболявания д-р Кети Ценова. Прочетете още »

Кметът на Козлодуй не е в конфликт на интереси, реши съдът

9:59, 15 февр. 21
За истината

Върховния административен съд (ВАС) постанови, че решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) по отношение на кмета на Община Козлодуй Маринела Николова за конфликт на интереси с дружество, което наема общински земеделски земи, е незаконно. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Прочетете още »

Екоинспекцията във Враца започва наказателно производство срещу инсталация за биогаз заради замърсяване

9:18, 2 февр. 21
За истината

Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Враца констатира замърсяване на река Косовец, вследствие възникнала производствена авария в инсталация за производство на биогаз във врачанското село Царевец, съобщиха от екоинспекцията. Прочетете още »

Мароканци са опитали да преминат нелегално границата при Оряхово

8:53, 1 февр. 21
За истината

Районната прокуратура във Враца води разследване по образувани три бързи производства срещу трима граждани от Мароко, опитали да излязат нелегално от България. Те били открити в камион с унгарска регистрация, пътуващ от Турция за Унгария. Прочетете още »

Експерт на Държавен Фонд „Земеделие“ отива на съд за подкуп и измама

13:10, 28 ян. 21
За истината

Експерт в регионална структура на Държавен Фонд „Земеделие“ (ДФЗ) във Враца ще бъде изправен пред съда за измама и подкуп. Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Враца, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Прочетете още »

Областният управител на Враца освободи от наеми ползватели на държавни имоти

9:06, 6 ян. 21
За истината

Областният управител на Враца Малина Николова издаде заповеди за освобождаване от наем на физически и юридически лица, ползватели на недвижими имоти, държавна собственост в периода от 04.01.2021 г. до два месеца след отмяната на извънредната епидемична обстановка. Прочетете още »