Областният управител на Враца освободи от наеми ползватели на държавни имоти

9:06, 6 ян. 21
За истината

Областният управител на Враца Малина Николова издаде заповеди за освобождаване от наем на физически и юридически лица, ползватели на недвижими имоти, държавна собственост в периода от 04.01.2021 г. до два месеца след отмяната на извънредната епидемична обстановка. Прочетете още »

МБАЛ – Враца поиска отсрочване на задълженията към Общината

9:06, 19 авг. 20
За истината

Ръководството на многопрофилната болница във Враца е поискало от Община Враца да отсрочи задължения данък сгради, такса смет и данъка върху превозните средства на лечебното заведение за близо 1 млн. лева. Искането ще бъде разгледано на предстоящото заседание на местния парламент овъв Враца. Прочетете още »

Съдът оправда бившия директор на МБАЛ – Враца

8:31, 5 авг. 20
За истината

Врачанският окръжен съд оправда бившия изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Христо Ботев“ във Враца Светозар Луканов по обвинението за покупка на компютърен томограф за нуждите на лечебното заведение при завишени цени. Това е втора оправдателна присъда за бившия директор на врачанската болница след като преди близо година бе оправдан и по […] Прочетете още »

Екоинспекцията във Враца наложи нова глоба и готви принудително премахване на тонер касетите от Италия

11:19, 3 авг. 20
За истината

Директорът на РИОСВ – Враца е разпоредил изготвянето на технически спецификации с цел принудително изпълнение в случай, че фирмата – собственик не премахне доброволно тоновете тонер касети, внесени от Италия още миналата година и незаконно складирани на нерегламентирана площадка във Враца. На фирмата ще бъде наложена и нова глоба от 20 хил. лв., съобщи регионалното […] Прочетете още »

Спасяването на Дома на алпиниста обедини стотици клубове и граждани

7:20, 23 юли 20
За истината

Неясното бъдеще на Дома на алпиниста във Враца обедини организации и граждани в защита на сградата. След поредица от дела за собствеността й, през този месец става ясно, че според решение на последна инстанция със сградата ще се разпорежда Синдик и най-вероятно тя ще бъде пусната за публична продан. Това е законно юридически, но е […] Прочетете още »

Граждани на Враца протестираха в защита на уволнен за втори път експерт по опасни химични вещества

15:29, 17 юни 20
За истината

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда (РИОСВ) – Враца Николай Йорданов уволни експерта по опасни химични вещества Георги Караиванов, съобщиха местните медии. Това е втори директор на врачанската екоинспекция, който уволнява Караиванов. Първият път под натиска на местната общност инспекторът беше върнат на работа лично от премиера Борисов. Сега жители на Враца отново застанаха […] Прочетете още »

Акт след акт за тонер касетите във Враца, но действия няма

13:13, 4 юни 20
За истината

Италианските тонер касети продължават да са на незаконната площадка във Враца. Те трябваше да бъдат извозени от там още в началото на годината. На фирмата, която ги е разтоварила там са съставени вече два акта, но действие няма. Прочетете още »

Пещерите Серапионова и Дедова дупка, и местността средно поречие на река Негованка вече са защитени територии

13:15, 28 май 20
За истината

Две пещери, „Серпионовата“ в землището на село Лютиброд и „Дедова дупка“ в землището на село Челопек са обявени от министерството на околната среда и водите за защитени територии със заповед на министъра на околната среда. Прочетете още »

При падането на покрива на Военното окръжие във Враца са нанесени поражения на две къщи

13:34, 15 май 20
За истината

Падането на покривната конструкция на Военното окръжие във Враца при разразилата се тази нощ буря в града нанесе поражения на две частни къщи. Падналата конструкция е причинила сериозни щети и върху паркираните пред сградата на Окръжието превозни средства, съобщиха от областната управа във Враца след съвместното заседание на областния и общински кризисен щаб по защита […] Прочетете още »