Закритото преди години инфекциозно отделение във Враца отваря отново

10:16, 10 мар. 20
За истината

До края на седмицата във Враца се очаква да бъде отворено отново закритото преди години инфекциозно отделение. По думите на изпълнителния директор на най-голямото лечебно заведение в областта д-р Петър Керемедчиев, това решение е извънредно и е свързано с мерките за овладяване на заразата с коронавирус, предаде Радио Видин. Прочетете още »

Екоинспекцията във Враца ще възложи нов опис на опасните химикали, сред които имаше и червен живак

18:19, 5 февр. 20
За истината

Районната инспекция по опазване на околната среда (РИОСВ) във Враца ще поиска да бъде направен нов опис по вид и количество на опасните химикали, открити в подземния етаж на бившия военен завод „Гаврил Генов“ в града.  Ще го прави независима и оторизирана за това фирма в присъствието на представители на отговорните институции в града, предаде […] Прочетете още »

Съдържанието на 90 сандъка с опасни химикали във Враца беше „описано“ без да бъдат отворени

12:33, 29 ян. 20
За истината

По-малко от 5 часа е отнело на русенска фирма да отвори и направи подробен опис на 90-те сандъка с химикали, които бяха намерени в подземния етаж на бившия военен завод „Гаврил Генов“ във Враца. Според експерти от екологичната инспекция и граждани, посетили склада след описа, голяма част от закованите сандъци нито са разтваряни, за да […] Прочетете още »

Видео: Неохранявани сандъци с червен живак бяхя открит във Враца

23:17, 22 ян. 20
За истината

Живачен оксид и други опасни за живота и здравето химикали са били открити в подземния етаж на бившия военен завод "Гаврил Генов" във Враца. Те са били опаковани в 90 сандъка и са били складирани в неохранявани подземия на предприятието, което не работи от години. Прочетете още »

Червен живак беше открит в бивш военен завод във Враца (видео)

23:07, 22 ян. 20
За истината

Живачен оксид и други опасни за живота и здравето химикали са били открити в подземния етаж на бившия военен завод "Гаврил Генов" във Враца. Те са били опаковани в 90 сандъка и са били складирани в неохранявани подземия на предприятието, което не работи от години. Прочетете още »

Кметът, в чийто дом бяха намерени боеприпаси и нелегални цигари, подава оставка

10:35, 17 ян. 20
За истината

Кметът на врачанското село Соколаре Николай Нинов (ГЕРБ) е подал оставка, след като в дома му бяха намерени цигари без бандерол и незаконни боеприпаси. Прочетете още »

Нелегални цигари и боеприпаси са открити в дома на кмета на с. Соколаре

12:33, 16 ян. 20
За истината

След оперативно-следствени действия и извършена проверка в частен дом във врачанското с. Соколаре полицейски служители откриват 444 патрони от различен калибър, самоделно изработен пистолет, пушка и 980 къса цигари от различни марки, без бандерол, съобщи дирекцията на полицията във Враца. По информация на регионалното издание „Зов нюз“ става дума за дома на кмета на селото Николай Нинов. Прочетете още »

Съкратен екоинспектор във Враца е върнат на работа от премиера

11:30, 9 юли 19
За истината

Служител на Районната инспекция по околната среда във Враца беше съкратен от работа, но бързо върнат лично от премиера Бойко Борисов. Зад съкращаването на екоинспектора регионалните медии заподозряха прикрит мотив – казуса за транспортирането на опасни химикали от „Химко Враца“. Прочетете още »

Тече проверка във врачанската фирма, която съхранява 110 тона опасен химикал

14:05, 19 юни 19
За истината

Представители на ДАНС, прокуратурата, Криминална лаборатория, областния управител и експерти на Регионалната инспекция по опазване на околната среда (РИОСВ) – Враца влязоха на проверка във фирма “Камибо”, където се съхраняват 110 тона опасен химикал, съобщи регионалното издание „Зов нюз“. Прочетете още »

Бивш зам.-министър и двама директори на болницата във Враца отиват на съд за безстопанственост

14:37, 18 мар. 19
За истината

Бивш заместник-министър и двама изпълнителни директори на МБАЛ „Христо Ботев“ АД – гр. Враца са обвинени от Софийска градска прокуратура за извършени от тях длъжностно престъпление, сключване на неизгодна сделка и безстопанственост. Прочетете още »