Граждани на Враца протестираха в защита на уволнен за втори път експерт по опасни химични вещества

15:29, 17 юни 20
За истината

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда (РИОСВ) – Враца Николай Йорданов уволни експерта по опасни химични вещества Георги Караиванов, съобщиха местните медии. Това е втори директор на врачанската екоинспекция, който уволнява Караиванов. Първият път под натиска на местната общност инспекторът беше върнат на работа лично от премиера Борисов. Сега жители на Враца отново застанаха […] Прочетете още »

Акт след акт за тонер касетите във Враца, но действия няма

13:13, 4 юни 20
За истината

Италианските тонер касети продължават да са на незаконната площадка във Враца. Те трябваше да бъдат извозени от там още в началото на годината. На фирмата, която ги е разтоварила там са съставени вече два акта, но действие няма. Прочетете още »

Пещерите Серапионова и Дедова дупка, и местността средно поречие на река Негованка вече са защитени територии

13:15, 28 май 20
За истината

Две пещери, „Серпионовата“ в землището на село Лютиброд и „Дедова дупка“ в землището на село Челопек са обявени от министерството на околната среда и водите за защитени територии със заповед на министъра на околната среда. Прочетете още »

При падането на покрива на Военното окръжие във Враца са нанесени поражения на две къщи

13:34, 15 май 20
За истината

Падането на покривната конструкция на Военното окръжие във Враца при разразилата се тази нощ буря в града нанесе поражения на две частни къщи. Падналата конструкция е причинила сериозни щети и върху паркираните пред сградата на Окръжието превозни средства, съобщиха от областната управа във Враца след съвместното заседание на областния и общински кризисен щаб по защита […] Прочетете още »

Общинските съветници във Враца спряха финансирането на „Малки граждански инициативи”

10:08, 4 май 20
За истината

Общинските съветници във Враца спряха финансирането по изпълнение на проекта „Малки граждански инициативи”. Решението е взето на последното заседание на местния парламент, а предложението за отмяната е мотивирано с извънредното положение. Жители на малките населени места, кандидатствали с проекти по програмата, обаче, не са съгласни с мотивите на съветниците. Прочетете още »

Остра дискусия във Враца за строителство на завод за батерии

13:20, 30 апр. 20
За истината

Няма изготвена оценка за влияние върху околната среда за заявеното инвеститорска намерение от фирмата, която иска да произвеждат биполярни оловни акумулаторни батерии в града. Това обяви вчера на заседанието на общинския съвет във Враца кметът на общината Калин Каменов. Срещу инвеститорското намерение във Враца има създадена електронна петиция и подписка, както и специална група в […] Прочетете още »

Жена почина след като е лекувана по телефона (допълнена)

17:53, 2 апр. 20
За истината

Късно снощи във врачанската многопрофилна болница е починала 52-годишна жена от перитонит. Тя е била лекувана от личния си лекар по телефона, съобщи регионалното издание zovnews.com. По-късно пред БНТ личния лекар на жената заявява, че тя не е изпълнила предписания от него преглед при специалист – уролог, а няколко дни по-късно по телефона той и […] Прочетете още »

Закритото преди години инфекциозно отделение във Враца отваря отново

10:16, 10 мар. 20
За истината

До края на седмицата във Враца се очаква да бъде отворено отново закритото преди години инфекциозно отделение. По думите на изпълнителния директор на най-голямото лечебно заведение в областта д-р Петър Керемедчиев, това решение е извънредно и е свързано с мерките за овладяване на заразата с коронавирус, предаде Радио Видин. Прочетете още »

Екоинспекцията във Враца ще възложи нов опис на опасните химикали, сред които имаше и червен живак

18:19, 5 февр. 20
За истината

Районната инспекция по опазване на околната среда (РИОСВ) във Враца ще поиска да бъде направен нов опис по вид и количество на опасните химикали, открити в подземния етаж на бившия военен завод „Гаврил Генов“ в града.  Ще го прави независима и оторизирана за това фирма в присъствието на представители на отговорните институции в града, предаде […] Прочетете още »

Съдържанието на 90 сандъка с опасни химикали във Враца беше „описано“ без да бъдат отворени

12:33, 29 ян. 20
За истината

По-малко от 5 часа е отнело на русенска фирма да отвори и направи подробен опис на 90-те сандъка с химикали, които бяха намерени в подземния етаж на бившия военен завод „Гаврил Генов“ във Враца. Според експерти от екологичната инспекция и граждани, посетили склада след описа, голяма част от закованите сандъци нито са разтваряни, за да […] Прочетете още »