Мобилна библиотека ще пътува до читателите в Северозападна България

13:03, 8 дек. 20
За истината

Мобилна библиотека ще посещава населените места в Северозападна България по съвместен проект на регионалните библиотеки във Видин и Враца, в партньорство с библиотеката в Монтана и младежка организация от Норвегия. Прочетете още »

Отново поръчка без конкурс за за „Автомагистрали“ ЕАД

13:39, 2 окт. 20
За истината

На държавното дружеството, критикувано, че поради липса на капацитет наема подизпълнители, маскирани с договори за външни услуги без конкурс и този път се възлага поръчка за над 1 млрд. лева. Срещу 1.08 млрд. лева държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД трябва да проектира и изгради близо 66 км. от пътя Видин – Ботевград в участъка между пътен […] Прочетете още »

Община Видин ще търси съдебна отговорност от строителите на Дунав мост 2

10:11, 21 юли 20
За истината

Община Видин ще търси отговорност, включително и съдебна, от строителите на Дунав мост 2 – FCC, заради нарушената подземна инфраструктура при изграждането на жп линия в близост до ромския квартал “Нов път”, съобщи кметът на града Цветан Ценков, цитиран от БТА. Прочетете още »

Жители на Дунавци излязоха на пореден протест заради свинеферма

13:50, 14 юни 20
За истината

Жители на Дунавци протестирахаднес за пореден път срещу местна свинеферма, която според тях замърсява района и въздуха. Прочетете още »

Новият кмет на Чупрене ще рестартира проекта за ски комплекс под връх Миджур

16:35, 19 май 20
За истината

Новият кмет на видинската община Чупрене Анжело Добричов (ГЕРБ) има намерение да рестартираме проекта за създаване на ски комплекс под вр. Миджур. За това съобщи самият той в интервю за Радио Видин. Предшественика на Добричов обаче вече продаде терените, върху които трябва да бъде реализирана идеята, на свои роднини. Прочетете още »

Окончателна присъда за бивш Директор на Областна дирекция „Земеделие“ във Видин

18:13, 29 ян. 20
За истината

Върховният касационен съд потвърди окончателно осъдителната присъда на бивш Директор на Областна дирекция „Земеделие“ във Видин, обвинен за престъпление по служба, във връзка с извършени продажби на земеделски земи – държавна собственост, представляващи бивши стопански дворове в множество села в област Видин. Прочетете още »

Лекари от АГ отделението във видинската болница подадоха оставки

9:32, 20 ян. 20
За истината

Предизвестия за напускане са подали четирима лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин, съобщи завеждащият отделението д-р Слави Любенов, цитиран от Радио Видин.  Прочетете още »

Полиция и прокуратура проверяват смъртта на новородено във видинската болница

16:59, 30 дек. 19
За истината

Окръжна прокуратура – Видин e издала разпореждане до районно управление на полицията във Видин за извършване на проверка по случая за починало новородено в многопрофилната болница „Света Петка“ в града. Прочетете още »

Акушер-гинеколог получи условна присъда за смърт на бебе при раждането му

15:46, 23 дек. 19
За истината

Лекар в отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „Св. Петка“ във Видин е признат за виновен от съда за немарливо изпълнение на професионалните задължения, довели до смъртта на плод по време на раждане. Прочетете още »

Фонд „Земеделие“ иска от собственици на къщи за гости в Северозападна България да върнат близо 2,5 млн. лв.

16:04, 19 ное. 19
За истината

Близо 2,5 млн. лв. ще връщат собственици на “къщи за гости” от областите Видин, Монтана и Враца, показва справка в сайта на Държавен фонд “Земеделие”. Бенефициентите са със 100% наложени санкции от фонда и ще трябва да върнат цялата получена субсидия. Прочетете още »