Жители на Дунавци излязоха на пореден протест заради свинеферма

13:50, 14 юни 20
За истината

Жители на Дунавци протестирахаднес за пореден път срещу местна свинеферма, която според тях замърсява района и въздуха. Прочетете още »

Новият кмет на Чупрене ще рестартира проекта за ски комплекс под връх Миджур

16:35, 19 май 20
За истината

Новият кмет на видинската община Чупрене Анжело Добричов (ГЕРБ) има намерение да рестартираме проекта за създаване на ски комплекс под вр. Миджур. За това съобщи самият той в интервю за Радио Видин. Предшественика на Добричов обаче вече продаде терените, върху които трябва да бъде реализирана идеята, на свои роднини. Прочетете още »

Окончателна присъда за бивш Директор на Областна дирекция „Земеделие“ във Видин

18:13, 29 ян. 20
За истината

Върховният касационен съд потвърди окончателно осъдителната присъда на бивш Директор на Областна дирекция „Земеделие“ във Видин, обвинен за престъпление по служба, във връзка с извършени продажби на земеделски земи – държавна собственост, представляващи бивши стопански дворове в множество села в област Видин. Прочетете още »

Лекари от АГ отделението във видинската болница подадоха оставки

9:32, 20 ян. 20
За истината

Предизвестия за напускане са подали четирима лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин, съобщи завеждащият отделението д-р Слави Любенов, цитиран от Радио Видин.  Прочетете още »

Полиция и прокуратура проверяват смъртта на новородено във видинската болница

16:59, 30 дек. 19
За истината

Окръжна прокуратура – Видин e издала разпореждане до районно управление на полицията във Видин за извършване на проверка по случая за починало новородено в многопрофилната болница „Света Петка“ в града. Прочетете още »

Акушер-гинеколог получи условна присъда за смърт на бебе при раждането му

15:46, 23 дек. 19
За истината

Лекар в отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „Св. Петка“ във Видин е признат за виновен от съда за немарливо изпълнение на професионалните задължения, довели до смъртта на плод по време на раждане. Прочетете още »

Фонд „Земеделие“ иска от собственици на къщи за гости в Северозападна България да върнат близо 2,5 млн. лв.

16:04, 19 ное. 19
За истината

Близо 2,5 млн. лв. ще връщат собственици на “къщи за гости” от областите Видин, Монтана и Враца, показва справка в сайта на Държавен фонд “Земеделие”. Бенефициентите са със 100% наложени санкции от фонда и ще трябва да върнат цялата получена субсидия. Прочетете още »

Полицията предотврати трафик на просяци към Франция и Швеция

11:23, 10 окт. 19
За истината

При съвместни действия на Специализираната прокуратура, дирекцията за борба с организираната престъпност и полицията във Видин са били задържани двама души, обвинени за трафик на хора във Франция и Швеция с цел набиране, транспортиране и склоняване към просия, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Видинската болница от днес остава без лекари по неврология

10:09, 19 авг. 19
За истината

Видинската Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка“ от днес остава без лекари по неврология. В момента има лекар в отделението, но той няма специалност и не може да изпише шестимата пациенти, които се лекуват там, съобщава регионалното издание „Зов нюз“. Прочетете още »

Граждани във Видин протестираха за запазване на единствената болница в областта

18:17, 1 юли 19
За истината

Във Видин граждани излязоха на протест с искане да се запази целостта на останалата вече единствена болница в областта, предадоха местните медии. Над 100 специалисти по здравни грижи и лекари от Многопрофилната болница за активно лечение „Света Петка “ в града са подадоха колективна оставка.  Прочетете още »