Над 50 кг хероин задържаха митнически служители в района на Дунав мост

18:26, 20 юни 22
За истината

Общо 51,095 кг хероин, укрит в два тайника на лек автомобил, задържаха митнически служители на сектор „Борба с наркотрафика – Лом“ в „Митница – Русе“, съобщават от Агенция „Митници“. Прочетете още »

Областният управител на Видин търси съдействие от екоминистерството за трансграничното замърсяване в община Брегово

18:00, 11 май 22
За истината

Областният управител на Видин Любен Иванов е потърсил съдействие от министъра на околната среда и водите да се предприемат действия за преодоляване последиците от трансграничното замърсяване на територията на община Брегово, възникнали в резултат на миннодобивната и преработвателна промишленост в мини „Бор“ в Сърбия. Прочетете още »

Гражданска инициатива спаси детска градина от закриване

9:36, 18 апр. 22
За истината

Подписка и петиция в интернет принудиха местната власт във Видин да се откаже от плановете си за закриване на детска градина, в която се учат 60 деца. Прочетете още »

Граничари предотвратиха опит за трафик на мигранти през Дунав мост II

19:16, 7 апр. 22
За истината

Досъдебни производства за опит за незаконно преминаване на държавната граница и опит за превеждане през държавната граница на чужди граждани са образувани във Видин, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Прочетете още »

Фалшификати на световни марки откриха митничари на Дунав мост 2

10:48, 17 фев. 22
За истината

Голямо количество разнородни стоки, обозначени с лого и надписи на запазени търговски марки, откриха митническите служители в района на ГКПП Дунав мост 2. Прочетете още »

Екоминистърът обяви природна забележителност „Башовишки печ“ за защитена територия

13:02, 31 ян. 22
За истината

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов подписа заповед за обявяване на природната забележителност „Башовишки печ“ за защитена територия. Тя се намира в землищата на село Орешец и село Бела, община Димово, както и село Гранитово, община Белоградчик, област Видин. Прочетете още »

Още едно ВиК е заплашено, че ще остане без ток

11:44, 3 дек. 21
За истината

Заради задължения от 515 хиляди лева към ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, голяма част от който е в просрочие от началото на предходния месец, електроразпределителното дружество ще спре тока на обекти на ВиК Видин. Това съобщиха в информация до медиите от ЕНЕРГО-ПРО. Прочетете още »

Санитари от Спешното във Видин обявиха гладна стачка

14:48, 10 ное. 21
За истината

Санитарите от спешното отделение във Видин обявиха гладна стачка. Служителите твърдят, че са финансово ощетени при разпределението на средствата за всички работещи на първа линия в условията на COVID, както и че заплащането им не е редовно. Те поискаха и оставката на ръководството на лечебното заведение. Прочетете още »

Болницата във Видин изнемогва и търси помощ от здравното министерство

15:55, 29 окт. 21
За истината

Ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение “Св. Петка“ във Видин е изпратило писмо до министъра на здравеопазването, в което го информира за големия брой хоспитализирани пациенти с доказан COVID-19, за запълнената леглова база и недостига на персонал в лечебното заведение. Прочетете още »

Във Видинска област въвеждат нови противоепидемични мерки след влизане в тъмночервената зона

16:12, 8 окт. 21
За истината

Временни противоепидемични мерки на територията на област Видин въвежда Областният кризисен щаб за периода от 11.10.2021 г. до 24.10.2021 г.. От 2 дни област Видин попада в тъмночервена зона по разпространение на COVID-19. Прочетете още »