Полицията предотврати трафик на просяци към Франция и Швеция

11:23, 10 окт. 19

При съвместни действия на Специализираната прокуратура, дирекцията за борба с организираната престъпност и полицията във Видин са били задържани двама души, обвинени за трафик на хора във Франция и Швеция с цел набиране, транспортиране и склоняване към просия, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Видинската болница от днес остава без лекари по неврология

10:09, 19 авг. 19

Видинската Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка“ от днес остава без лекари по неврология. В момента има лекар в отделението, но той няма специалност и не може да изпише шестимата пациенти, които се лекуват там, съобщава регионалното издание „Зов нюз“. Прочетете още »

Граждани във Видин протестираха за запазване на единствената болница в областта

18:17, 1 юли 19

Във Видин граждани излязоха на протест с искане да се запази целостта на останалата вече единствена болница в областта, предадоха местните медии. Над 100 специалисти по здравни грижи и лекари от Многопрофилната болница за активно лечение „Света Петка “ в града са подадоха колективна оставка.  Прочетете още »

Медицински сестри и лекари във Видин подадоха колективна оставка

8:32, 30 юни 19

Повече от сто медицински сестри, рентгенолози и лаборанти от видинската болница обявиха, че напускат. Към тях се присъединяват и шестима лекари, включително двама завеждащи отделение. Основният аргумент на напускащите е унизително заплащане и недостиг на кадри, съобщи НОВА ТВ. Прочетете още »

Здравни работници във Видин започнаха ефективни протести

9:26, 13 юни 19

Едночасови ефективни протести започнаха от днес специалистите по здравни грижи във Видинската болница. Причината са неизпълнените искания за достойни условия на труд и адекватно възнаграждение. Прочетете още »

Съдът отстрани от длъжност кмета на село Чупрене

17:13, 9 май 19

Кметът на село Чупрене Ваньо Костин ще бъде отстранен от длъжност, за да не пречи на разследването, което се води срещу него за продажбата на общински земи на фирми на родственици, се разбира от съобщение на прокуратурата от днес. Прочетете още »

Работата на общинската администрация в Чупрене е блокирана

8:00, 23 апр. 19

Работата на общинската администрацията във видинската община Чупрене е блокирана заради липсата на кмет, предаде БНР. Прочетете още »

Кметът на Чупрене е в ареста с обвинение за престъпление по служба

13:25, 10 апр. 19

Кметът на община Чупрене Ваньо Костин е обвинен за престъпление по служба и деклариране на неверни данни в декларацията му за конфликт на интереси, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за 72 часа в ареста.  Разследването е започнало преди година по сигнал на жител на Чупрене. Прочетете още »

Прокуратурата разследва кмета на Чупрене за продажба на общински земи в бъдещ курорт на родственици

10:25, 9 апр. 19

Специализираната прокуратура съобщи, че извършва следствени действия по отношение на кмета на село Чупрене Ваньо Костин. Прочетете още »

Здравното министерство излезе с позиция за нередностите във видинската болница

18:21, 21 ян. 19

„Хемодиализното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин ще получи седем нови апарата за хемодиализа и шест диализни кресла. Обществената поръчка вече е приключила, има избран изпълнител и предстои сключването на договора за доставка. Няма никакъв риск за пациентите на отделението, свързан с качеството на апаратурата и подготовката на персонала. Компромис с безопасността на пациентите […] Прочетете още »