На живо: Комисията по досиетата представя тритомника „ДС и българската икономика 1944-1991″

17:06, 19 ян. 22
За истината

Комисията по досиетата представя днес тритомника „ДС и българската икономика 1944-1991 от поредицата „Из архивите на Държавна сигурност“. Прочетете още »

Как „скрити работи“ за 5 млн. евро изплуваха от дъното на варненското езеро

16:32, 14 ян. 22
За истината

Тази история бе разказана в "Черна книга на правителственото разхищение 2020", но развитието Прочетете още »

„Карантината“ – пристанище фантом за 14 млн. лв.

17:43, 20 дек. 21
За истината

"Карантината" e пристанище - фантом, за което Община Варна похарчи 14 млн. лв. (без ДДС). Около 8 млн. лв. от таз сума са осигурени от европейско финансиране по програма "Рибарство и аквакултури". Останалите 6 млн. лрв. са публични средства от бюджета на Варна. Прочетете още »

Атаката над един ЛГБТ клуб и последиците от нея

11:04, 3 ное. 21
За истината

В това видео на „Свободна Европа“ са събрани фактите за атаката над столичен ЛБГТ клуб, който беше атакуван от група националисти, както и за последиците за извършителите, водени от кандидата за президент Боян Станков-Расате. Прочетете още »

„Ще правите точно каквото ви кажем…“- интервю с Явор Златанов за разследването „Осемте джуджета“

14:48, 4 окт. 21
За истината

„И в следващите 7 години, докато Иван Гешев е главен прокурор, вие ще правите точно каквото ви кажем.“ – Тази реплика е от разговора с Явор Златанов – съдружник с баща си Илия Златанов в асансьорните заводи „Изамет“ и липсващият досега глас в разследването „Осемте джуджета“ на Антикорупционния фонд. Прочетете още »

Дреме ни на ковида

17:56, 23 авг. 21
За истината

Ковидът съществува само за тези българи, които челно се сблъскат с него. За останалите болестта е конспиративна измислица, тиражирана от медиите. А наложените минимални мерки – пунта мара. Прочетете още »

Предизборна наказателна акция срещу ромите в Гурково

11:46, 1 юли 21
Венелина Попова

В навечерието на предсрочните парламентарни избори на 11 юли кметът на Гурково отправя арогантна заплаха към ромите от квартала "Изгрев - север", че ще спре водата, по незаконния водопровод, който общината сама им е построила. Прочетете още »

За какво призовават „Гласовете на Синеморец“

11:33, 29 юни 21
За истината

Граждански активисти внесоха подписка в екоминистерството срещу застрояването на с. Синеморец и за опазване на природен парк „Странджа“. За да подкрепят каузата си те направиха документален филм, наречен „Гласовете на Синеморец“. Прочетете още »