Иван Костов смята, че Борисов продължава да управлява България с „мафиотска пирамида“

19:30, 5 фев. 23
За истината

Бившия премиер Иван Костов смята, че България е запълнила един от двата големи разлома, пред които е изправена, като е осигурила силна парламентарна подкрепа за изпращането на военна помощ в Украйна. Прочетете още »

Защо беше освободен шефът на сметната палата

17:05, 31 ян. 23
За истината

Защо беше освободен шефът на Сметната палата? Генка Шикерова от „Свободна Европа“ разговаря с бившия председател на палатата Цветан Цветков и журналиста от „Дневник“ Спас Спасов. Прочетете още »

Жени с големи сърца: те са помогнали за лечението на над 100 деца в България

23:30, 21 дек. 22
За истината

Те са на различна възраст, имат различни професии, живеят в България и чужбина и имат големи сърца. Запознайте се с плетачките, които даряват надежда. Прочетете още »

Колекционерът на Трабанти

6:56, 9 дек. 22
Иван Атанасов

В къщата си в с. Белица Георги е събрал, както сам казва „“Н“ на брой трабанти“ – от първия модел, произведен в някогашната Германска демократична република, до едни от последните, излезли на пазара в края на 80-те години. Прочетете още »

Да надживееш системата

14:51, 10 ное. 22
За истината

Да надживееш системата / To Outlive the System from America for Bulgaria Foundation on Vimeo. Цветана Джерманова иска да изразява мислите си свободно. Режимът, който държи страната в желязната си хватка 45 години, обаче смята желанието ѝ за опасно и Цветана плаща висока цена за своето свободомислие. Прочетете още »

Нови трасета за по-лек трафик на „Кап. Андреево“

23:33, 8 ное. 22
Иван Атанасов

С изграждането на още две специализирани входящи трасета за хладилни камиони и стоки на ГКПП „Капитан Андреево“ трябва да бъде намалено времето за изчакване на влизане в Прочетете още »

„Тайнственият“ път на мигрантите през България

10:54, 19 окт. 22
Иван Атанасов

Местните хора, които живеят край границата с Турция разказват от къде и как се преминава желязната ограда, даже описват и начините по които се прави. Така тайните маршрути стават обществена тайна. Още по темата четете тук. Прочетете още »

The Ghost – Призракът

18:04, 21 сеп. 22
За истината

изуален артист Мич Брезунек откри изложба в в Пловди, която пресъздава дигитално 12 български паметника на Съветската армия, фактически разположени в Европейския съюз. Прочетете още »

Модернизация или ликвидация на ТЕЦ „Брикел“ поискаха граждани от Гълъбово

11:54, 15 сеп. 22
Иван Атанасов

Граждани от Гълъбово и работници от ТЕЦ „Брикел“ се събраха на 13 декември пред сградата на централата за два протеста, охранявани от полицейски сили от Гълъбово, Стара Загора и Казанлък. Прочетете още »