На живо: Представяне на „Черна книга на правителственото разхищение 2020“

16:55, 14 ян. 21
За истината

За шеста поредна година екип от разследващи журналисти разказват в „Черната книга на правителственото разхищение 2020 г.“ истории за пилеене на публични средства и дават примери за пропуснати възможности да живеем по-добре. Част от журналистите, участващи в тазгодишното издание на книгата, са автори и в „За истината“. Прочетете още »

Изпаряването на стадионите във Варна

11:31, 24 дек. 20
За истината

По една и съща схема през 2017 година Варна остана без стадионите си „Юрий Гагарин“ и „Спартак”. Частните компании печелят от имотите, а данъкоплатците се разделят със собствеността си. „Черната книга“ и журналистът Спас Спасов разказват във видео репортаж, как се изпариха стадионите на Варна. Прочетете още »

Пропуски в тол системата за милиони

9:14, 22 дек. 20
За истината

Новата система за електронни винетки и тол такси трябваше да инжектира стотици милиони левове в пътна инфраструктура. Засега обаче ефективността й е спорна, а разходите около нея се трупат. Защо се стигна до такава развръзка, обясняво в разследването си за „Черната книга“ журналистката Мила Чернева. Прочетете още »

На кого е гората? 10 години след заменките

17:08, 16 дек. 20
За истината

„За истината“ публикува видео на Генка Шикерова и Мирослав Михайлов за „Свободна Европа“. Преди 10 години правителството замени хиляди декари атрактивни земи в планината и край морето. Сделките са определени като „най-големият грабеж на прехода“. Прочетете още »

Защо булевард катастрофира в стадион във Варна?

15:39, 10 дек. 20
За истината

Реконструкцията на варненския бул. "Васил Левски" се е превърнало в нарицателно за проект - провал и трагикомичен низ от гафове. Какви са фактите? Прочетете още »

Енергийна Ефективност, Благоевград

9:00, 4 дек. 20
За истината

Още през 2017 година в разследване за "Черната книга на правителственото разхищение" беше публикувано разследване, според което Благоевград се бе оказал първенец по санирани блокове по Националната програма за енергийна ефективност. Тя бе реализирана с пари от държавния бюджет. Прочетете още »

Христо Иванов коментира интервюто на Бойко Борисов за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“

23:52, 2 дек. 20
За истината

"В България националната сигурност е подменена от няколко човека, които правят каквото си искат". Това каза Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България” в предаването "Алтернативата" по TV1. Прочетете още »

„Дупка“ за 43 млн. лв.

16:50, 29 ное. 20
За истината

В края на 2018 г. Община Варна купи от пловдивския бизнесмен Георги Гергов открит паркинг с терен под 3 дка в центъра на града за астрономическата цена от 43.2 млн. лв. Имотът, известен като „Дупката“, граничи с пешеходната търговска улица „Княз Борис I“, но въпреки това сделката звучи като щедър подарък за Гергов. Прочетете още »

Единственото заведение в село Стойките стана библиотека

13:47, 24 ное. 20
За истината

Около 300 книги има вече във фонда на необичайното кафене, което служи и за библиотека, и за читалня в селото. Негов създател е бившия кмет на селото Георги Георгиев. Прочетете още »

Нагъл, по-нагъл, Бойко Борисов

16:10, 14 ное. 20
За истината

Бойко Борисов смени джипа с нескопосан кадър от дома си. С не съвсем адекватни разпореждания се мъчи да демонстрира, че владее хаоса, в който управляващите ни вкараха. Прочетете още »