Частично бедствено положение е обявено във Велинград

12:43, 15 апр. 21
За истината

Частично бедствено положение е обявено във Велинград до 21 април заради разрушени диги на река Малка Мътница, след контролирано изпускане на едноименния язовир. Прочетете още »

сградата на Община Велинград

Община Велинград ще изгражда подпорна стена чрез директно възлагане

14:01, 5 мар. 21
За истината

Активирало се свлачище край Велинград може да разруши новоизградения път до селата Абланица, Цветино и Магарево. Пътят е единствената връзка с другите населени места, затова спешно започва изграждането на подпорна стена Прочетете още »

Във Велинград може да се долекуват преболедували COVID-19

16:31, 2 дек. 20
За истината

В Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска“ може да се долекуват пациенти с COVID-19. В болницата се постъпва с направление от личния лекар или от пулмолог, посочва в интервю за Радио Пловдив директорът д-р Цветан Дафов. Прочетете още »

Антимонополната комисия уличи в конфликт на интереси шефа на общинската болница във Велинград

11:37, 30 окт. 20
За истината

Управителят на общинската болница във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е уличен в конфликт на интереси. Това се разбира от съобщение на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Прочетете още »

Медици във Велинград подават колективна оставка

11:31, 25 юни 20
За истината

Голяма част от медиците в болницата във Велинград подават днес колективна оставка заради непрекъснато променящите се правила и инструкции на здравните власти за работа с пациенти с коронавирус, предаде Би Ти Ви от мястото на събитието. Прочетете още »

Организирана престъпна група е действала в горско стопанство във Велинград обяви прокуратурата

16:45, 6 фев. 20
За истината

В Държавно горско стопанство „Алабак“ във Велинград е действала организирана престъпна група, в която са участвали  директорът, двама негови подчинени и собственик на търговско дружество, занимаващо се с добив и транпортиране на дървен материал. Това се разбира от съобщение на прокуратурата, според което ръководител на групата е бил старшият лесничей на стопанството, който бил и […] Прочетете още »

Длъжностни лица от Държавно горско стопанство – Велинград са задържани за незаконна търговия с дървесина

9:57, 6 юни 18
За истината

Органите на реда установили незаконна товарна дейност от временен склад на сечище, чиято експлоатация била спряна още миналата година. Сечището и горският масив били общинска собственост и добивът в този район бил преустановен. В хода на работата по случая служители на Икономическа полиция установили, че извършителите са служители на Държавно горско стопанство във Велинград, на […] Прочетете още »