Екоинспекцията във Велико Търново глоби с 20 хил. лв. дървопреработвателното предприятие „Кроношпан“ за обгазяване на града

9:50, 11 ян. 23
За истината

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново глоби с 20 хил. лева дървопреработвателното предприятие „Кроношпан“ за обгазяване на града, съобщиха от екоинспекцията. Прочетете още »

Рекордно количество марихуана, разпространявана около училища, задържа полицията в Горна Оряховица

15:28, 13 дек. 22
За истината

Рекордно количество марихуана – близо 200 кг. с пазарна стойност около 6 млн. лева, е иззето при полицейска акция, проведена снощи в Горна Оряховица. Прочетете още »

Няма да има Експертен съвет за инвестицията на Румен Гайтански край с. Върбовка, РИОСВ го отмени

16:23, 22 ное. 22
Емилия Димитрова

Два дни преди датата, на която трябваше да се проведе дълго чаканото второ заседание на Експертния екологичен съвет към РИОСВ Велико Търново, който да приеме Доклад за въздействието върху околната среда на завод за каменна вата и инсталация за горене на боклук край с. Върбовка, община Павликени, заседанието беше отменено. Прочетете още »

Седем години по-късно: свлачището край Сухиндол най-накрая ще бъде укрепено

10:00, 21 ное. 22
Емилия Димитрова

Свлачището, което през 2015 г. затвори пътя Севлиево – Сухиндол, по който се стига и до язовир „Александър Стамболийски“ е на път да бъде укрепено още в рамките на тази година. Прочетете още »

Екоинспекцията в Търново най-после свиква експертен съвет за горенето на боклук край Павликени

11:48, 16 ное. 22
Емилия Димитрова

Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) във Велико Търново най-после свиква Експертен екологичен съвет, който да вземе съдбоносно решение за инвестиционното намерение на фирма „Петрургия“, собственост на Румен Гайтански-Вълка за изграждане на логистична и складова база за каменни фракции, цех за производство на каменна вата и „собствен енергоизточник“, който според екоактивисти ще бъде […] Прочетете още »

Областният управител на Велико Търново върна решения на четири от общинските съвети в областта

10:00, 15 ное. 22
За истината

Областният управител на Велико Търново инж. Георги Гугучков върна решения на общинските съвети в Полски Тръмбеш, Горна Оряховица, Сухиндол и Велико Търново. Прочетете още »

Оранжерия за отглеждане на канабисови растения разкриха служители на ГДБОП във Великотърновско

13:10, 7 сеп. 22
За истината

Модерно оборудвана оранжерия за отглеждане на канабисови растения разкриха служители на ГДБОП – Главна Дирекция „Борба с организираната престъпност“(ГДБОП) във Великотърновско. Прочетете още »

Прокуратурата проверява случая с починалата родилка от Горна Оряховица

16:57, 30 авг. 22
За истината

Окръжна прокуратура – Велико Търново се е самосезирала по публикации в медиите за смъртта на 21-годишна родилка от Горна Оряховица, починала на 26 август в болницата във Велико Търново, съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »

Областният управител на Велико Търново даде на прокурор кмета на Златарица

15:39, 15 юли 22
Емилия Димитрова

Областният управител на Велико Търново Людмила Илиева поиска от прокуратурата да извърши проверка на действията на кмета на община Златарица Михаил Ганев „относно полагането на достатъчно грижи във връзка с възложената му работа по укрепване на свлачище в село Калайджии“, пише в писмото, което Илиева изпрати до Окръжна прокуратура Велико Търново. Прочетете още »

Над 18 хил. подписа срещу завод за боклуци край с. Върбовка са внесени в РИОСВ – В. Търново

11:26, 5 юли 22
Емилия Димитрова

Повече от осемнадесет хиляди (18 136) са подписите срещу изграждането на инсинератори за изгаряне на отпадъци край павликенското село Върбовка, съобщиха от неправителствената организация „Ти решаваш“. В последния ден на юни подписите вяха внесени в Регионалната инспекция по околна среда и води във Велико Търново. Прочетете още »