Институциите не откриха нарушения в дома за хора с деменция в Горско Косово

17:24, 28 ян. 20
За истината

Окръжната прокуратура във Велико Търново съобщи, че възложената от нея комплексна проверка в Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Горско Косово, община Сухиндол не е открила нарушения. Проверката започна след като Омбудсманът Диана Ковачева сезира главния прокурор Иван Гешев за изключително лошите условия за хората, настанени в социалната институция и факта, че за […] Прочетете още »

Социалното министерство спира приема на хора в дома в с. Горско Косово

13:13, 3 ян. 20
За истината

Настаняването на нови хора в дома за пълнолетни лица с деменция в село Горско Косово ще бъде преустановено, съобщи тази сутрин в ефира на НОВА телевизия министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Вчера националният омбудсман сезира главния прокурор със сигнал за условията в дома и обезпокоително голям брой смъртни случаи през последната година. Прочетете още »

Вътрешна сигурност на МВР провежда акция във Велико Търново

8:28, 3 ян. 20
За истината

Най-малко един служител на Пътна полиция във Велико Търново е арестуван снощи след операция на Вътрешна сигурност в МВР. Прочетете още »

Омбудсманът сезира прокуратурата за 24 смъртни случая в Дом за хора с деменция (обновена)

11:08, 2 ян. 20
За истината

Омбудсманът Диана Ковачева сезира главния прокурор Иван Гешев с искане да бъде извършена проверка в Дом за пълнолетни лица с деменция в с. Горско Косово, община Сухиндол. Внезапна проверка на експертите на обществения защитник през декември миналата година е констатирала изключително лоши условия за хората, настанени в социалната институция, а за една година в дома е […] Прочетете още »

Земеделски производител е обвинен за опит да получи помощи с фалшиви договори за наем на земя

13:06, 11 февр. 19
За истината

Окръжна прокуратура-Велико Търново предаде на съд земеделски производител, който представил фалшиви договори за наем на земеделски земи, с цел да получи средства от европейските фондове, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Медиците в Спешна помощ – Горна Оряховица масово подадоха молби за напускане

19:42, 25 ян. 19
За истината

Екипът на Спешна помощ – Горна Оряховица, се събра на извънредно събрание, на което присъства и областното ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ и решиха да подадат оставки, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Прочетете още »

Млад фермер се е опитал да получи с измама 25.5 хил. лв. евросубсидия

16:36, 15 окт. 18
За истината

Окръжна прокуратура – Велико Търново е внесла в съда обвинителен акт срещу мъж, представил неверни сведения пред Държавен фонд „Земеделие“, за да получи средства от европейски фондове.  Прочетете още »

Първият кораб, отнет от КОНПИ, е бил продаден на търг от агенцията по приходите

9:51, 12 окт. 18
За истината

Националната агенция по приходите (НАП) във Велико Търново е продала на търг кораба „Балканска принцеса“, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция, цитирани от БТА. Корабът „Bolkan Princess“ („Балканска принцеса“) е бил продаден през август за 50 хил. лв. след като е бил отнет от КОНПИ от предишния му собственик. Прочетете още »

Незаконен склад с храни с изтекъл срок откриха в Горна Оряховица

12:57, 4 окт. 18
За истината

Незаконен склад с храни с изтекъл срок на годност установиха полицията и Агенцията по безопасност на храните в Горна Оряховица, съобщи БНР. Помещението е запечатано. На ползвателя му ще бъде съставен акт за 2000 лева. Прочетете още »

Прокуратурата обмисля дали да не обвини Димитър Върбанов в лъжествидетелстване

17:10, 28 сеп. 18
За истината

Районният съд във Велико Търново освободи двамата задържани, срещу които бяха повдигнати обвинения за нападение над журналиста Димитър Върбанов. Прокуратурата се отказа от поисканата мярка „задържане под стража“, а двамата обвиняеми обмислят да подадат сигнал до прокуратурата срещу репортера за набеждаване и за престъпление срещу правосъдието, съобщи БНР.  Прочетете още »