Съдът във Велико Търново осъди двама иманяри за незаконно притежавани антики

20:34, 4 юли 20
За истината

Окръжният съд във Велико Търново постанови условни присъди на двама иманяри за незаконно притежаваните от тях антични предмети за близо 13 хиляди лева. Прочетете още »

Пещерите Серапионова и Дедова дупка, и местността средно поречие на река Негованка вече са защитени територии

13:15, 28 май 20
За истината

Две пещери, „Серпионовата“ в землището на село Лютиброд и „Дедова дупка“ в землището на село Челопек са обявени от министерството на околната среда и водите за защитени територии със заповед на министъра на околната среда. Прочетете още »

Антикорупционната комисия отново глоби кмета на Стражица за конфликт на интереси

15:39, 13 май 20
За истината

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) глоби кмета на Стражица Румен Павлов с 15 хил. лева за конфликт на интереси. Производството срещу него е по сигнал, че с общински пари е осигурил материални облаги на брат си и дъщеря си. Прочетете още »

Производители и търговци на млечни продукти отиват на съд за данъчни престъпления

17:38, 26 февр. 20
За истината

Прокуратурата предаде на съд трима производители и търговци на млечни продукти от Велико Търново и София за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления. Според държавното обвинение, от началото на юни 2017 г. до 4 юни 2018 г. те ощетили държавния бюджет с близо 1,2 млн. лв., чрез приспадане на неследващ се данъчен кредит […] Прочетете още »

Антикорупционната комисия налага глоба от 60 хил. лв. на кмета на Стражица за конфликт на интереси

13:59, 20 февр. 20
За истината

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е наложила глоба от общо 60 хил. лв. на кмета на община Стражица Румен Павлов. Според комисията, той е издал 69 разрешителни на брат си – едноличен търговец, за почистване от дървесна растителност на имоти. Освен това общината, представлявана от кмета Павлов, сключила с едноличния търговец – брат на кмета, договор за […] Прочетете още »

Институциите не откриха нарушения в дома за хора с деменция в Горско Косово

17:24, 28 ян. 20
За истината

Окръжната прокуратура във Велико Търново съобщи, че възложената от нея комплексна проверка в Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Горско Косово, община Сухиндол не е открила нарушения. Проверката започна след като Омбудсманът Диана Ковачева сезира главния прокурор Иван Гешев за изключително лошите условия за хората, настанени в социалната институция и факта, че за […] Прочетете още »

Социалното министерство спира приема на хора в дома в с. Горско Косово

13:13, 3 ян. 20
За истината

Настаняването на нови хора в дома за пълнолетни лица с деменция в село Горско Косово ще бъде преустановено, съобщи тази сутрин в ефира на НОВА телевизия министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Вчера националният омбудсман сезира главния прокурор със сигнал за условията в дома и обезпокоително голям брой смъртни случаи през последната година. Прочетете още »

Вътрешна сигурност на МВР провежда акция във Велико Търново

8:28, 3 ян. 20
За истината

Най-малко един служител на Пътна полиция във Велико Търново е арестуван снощи след операция на Вътрешна сигурност в МВР. Прочетете още »

Омбудсманът сезира прокуратурата за 24 смъртни случая в Дом за хора с деменция (обновена)

11:08, 2 ян. 20
За истината

Омбудсманът Диана Ковачева сезира главния прокурор Иван Гешев с искане да бъде извършена проверка в Дом за пълнолетни лица с деменция в с. Горско Косово, община Сухиндол. Внезапна проверка на експертите на обществения защитник през декември миналата година е констатирала изключително лоши условия за хората, настанени в социалната институция, а за една година в дома е […] Прочетете още »

Земеделски производител е обвинен за опит да получи помощи с фалшиви договори за наем на земя

13:06, 11 февр. 19
За истината

Окръжна прокуратура-Велико Търново предаде на съд земеделски производител, който представил фалшиви договори за наем на земеделски земи, с цел да получи средства от европейските фондове, съобщи прокуратурата. Прочетете още »