Шест години след нарушението Прокуратурата внесе в съда дело за къща за гости

14:12, 23 авг. 21
За истината

Окръжна прокуратура-Велико Търново предаде на съд обвиняема за използване не по предназначение на получени финансови средства от еврофондове за изграждане на къща за гости. Това съобщиха от държавното обвинение по повод нарушение, извършено през 2015 година. Прочетете още »

Отлагане на масовите мероприятия в област Велико Търново препоръча кризисният щаб

14:41, 20 авг. 21
За истината

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса в област Велико Търново препоръча на всички кметове на десетте общини в област Велико Търново да отложат провеждането на събори и масови мероприятие със събиране на много хора на едно място. Причината за взетото решение по време на днешното заседание на щаба е, че за една седмица заболеваемостта […] Прочетете още »

Социалистите във В. Търново се надигнаха срещу авторитарното редене на листата в региона

14:23, 27 май 21
Емилия Димитрова

Социалистите от Областния съвет на БСП Велико Търново отказват за участват в подреждането на кандидат-депутатската листа, заявиха самите те в декларация, която лично предадоха на Корнелия Нинова. „Не желаем да бъдем съучастници в готвената от националното ръководство поредна загуба на изборите“, пише в декларацията. Прочетете още »

Мандрата в Елена и Държавният резерв са преустановили взаимоотношенията си

16:17, 23 апр. 21
За истината

От Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ опровергаха твърдението, че от мандрата в Елена са изчезнали 38 тона кашкавал за държавния резерв. Мандрата в град Елена е възстановила в пълни количества на държавата кашкавала, за който беше установена липса, посочват от Държавния резерв. В същото време от мандрата заявяват, че няма да платят наложените им глоби заради […] Прочетете още »

Протестна партия шах ще играят днес деца пред Община Велико Търново

9:40, 10 мар. 21
За истината

Деца, родители и хора, които ги подкрепят ще се съберат днес в 16:45 пред сградата на Общината Велико Търново на мирен протест. Причината е, че малките шахматисти, носители на редица отличия, са оставени без място на закрито, където да играят, след като от Общината за пореден път им отказват помещение. Прочетете още »

АПИ обяви обществена поръчка за проектиране обходния път на Павликени

17:14, 8 ян. 21
За истината

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) откри тръжна процедура за избор на изпълнител за проектиране на доизграждането на път ІІІ-303 обходен път на град Павликени. Целта на поръчката е да се актуализира технически проект от 80-те години на миналия век за обходен път с дължина между 4,5 км и 5 км., поясняват от пътната агенция. Прогнозната стойност […] Прочетете още »

Областната болница във Велико Търново търси доброволци за куриери между отделенията

18:16, 1 дек. 20
За истината

Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново търси доброволци, които да извършват куриерски услуги между отделенията, лабораторията и болничната аптека, съобщи БНР.  Прочетете още »

Жители на Златарица излязоха на протест заради замърсяване на реката

9:27, 20 окт. 20
За истината

Жители на град Златарица излязоха на протест, недоволни от мандра в близкия град Елена, чиято дейност те обявяват за причинител на замърсяване на река Златаришка. Преди седмица на бента на река Златаришка се появи много мъртва риба.  Прочетете още »

Съдът във Велико Търново осъди двама иманяри за незаконно притежавани антики

20:34, 4 юли 20
За истината

Окръжният съд във Велико Търново постанови условни присъди на двама иманяри за незаконно притежаваните от тях антични предмети за близо 13 хиляди лева. Прочетете още »

Пещерите Серапионова и Дедова дупка, и местността средно поречие на река Негованка вече са защитени територии

13:15, 28 май 20
За истината

Две пещери, „Серпионовата“ в землището на село Лютиброд и „Дедова дупка“ в землището на село Челопек са обявени от министерството на околната среда и водите за защитени територии със заповед на министъра на околната среда. Прочетете още »