Над 18 хил. подписа срещу завод за боклуци край с. Върбовка са внесени в РИОСВ – В. Търново

11:26, 5 юли 22
Емилия Димитрова

Повече от осемнадесет хиляди (18 136) са подписите срещу изграждането на инсинератори за изгаряне на отпадъци край павликенското село Върбовка, съобщиха от неправителствената организация „Ти решаваш“. В последния ден на юни подписите вяха внесени в Регионалната инспекция по околна среда и води във Велико Търново. Прочетете още »

Пет хил. лв. глоба за зам.-кмета на Стражица заради конфликт на интереси

13:58, 28 юни 22
За истината

Със свое решение Антикорупционната комисия  (КПКОНПИ) установи конфликт на интереси на бившия заместник-кмет на Община Стражица Георги Бянов. Прочетете още »

Община Стражица пусна обществена поръчка за 1,5 млн. лв. за реконструкция на част от водопроводната мрежа

11:36, 11 май 22
За истината

Обществената поръчка обхваща втори етап от реконструкцията на водопроводната мрежа на с.Камен и с. Сушица. Предвижда се и подмяна на прилежащите сградни водопроводни отклонения към подменяните водопроводи. Прочетете още »

Извън закона общинските съветници в Павликени са дали на Румен Гайтански път до находището край с. Върбовка

10:57, 26 апр. 22
Емилия Димитрова

Областният управител на Велико Търново върна решението на Общинския съвет в Павликени, с което общински път беше предоставен на дружество „Петрургия“ за добив на подземни богатства в находище край с. Върбовка. Прочетете още »

Близо половин милион лв. отнема Антикорупционната комисия от бившия шеф на „Автомобилна администрация“

12:27, 30 мар. 22
За истината

С решение на Апелативен съд – Велико Търново, което изцяло потвърждава решението на Окръжен съд – Плевен, в полза на държавата се отнема сумата от 451 046 лв. от бившия шеф на на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов. Това съобщиха днес от Антикорупционната комисия. Прочетете още »

В Павликени готвят нови протести след като Експертен съвет подкрепи завода за изгаряне на отпадъци

8:50, 1 фев. 22
За истината

Екологичният експертен съвет към РИОСВ Велико Търново подкрепи проекта за завод край село Върбовка за каменна вата с инсталация за изгаряне на 430 хиляди тона годишно на модифицирано гориво от битови отпадъци.  Прочетете още »

Социалисти канят Кирил Добрев да стане отново член на партията

15:02, 7 ян. 22
За истината

Най-голямата основна партийна организация в община Габрово, станала известна с екзотичното си име „Червените вещици“, е отправила покана към бившия организационен секретар на Столетницата, да се включи в редиците ѝ, съобщи регионалното издание Габровонюз.  Прочетете още »

Шест години след нарушението Прокуратурата внесе в съда дело за къща за гости

14:12, 23 авг. 21
За истината

Окръжна прокуратура-Велико Търново предаде на съд обвиняема за използване не по предназначение на получени финансови средства от еврофондове за изграждане на къща за гости. Това съобщиха от държавното обвинение по повод нарушение, извършено през 2015 година. Прочетете още »

Отлагане на масовите мероприятия в област Велико Търново препоръча кризисният щаб

14:41, 20 авг. 21
За истината

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса в област Велико Търново препоръча на всички кметове на десетте общини в област Велико Търново да отложат провеждането на събори и масови мероприятие със събиране на много хора на едно място. Причината за взетото решение по време на днешното заседание на щаба е, че за една седмица заболеваемостта […] Прочетете още »

Социалистите във В. Търново се надигнаха срещу авторитарното редене на листата в региона

14:23, 27 май 21
Емилия Димитрова

Социалистите от Областния съвет на БСП Велико Търново отказват за участват в подреждането на кандидат-депутатската листа, заявиха самите те в декларация, която лично предадоха на Корнелия Нинова. „Не желаем да бъдем съучастници в готвената от националното ръководство поредна загуба на изборите“, пише в декларацията. Прочетете още »