Част от контейнерите с отпадъци на пристанище Варна-запад са изпратени към Италия

13:28, 27 мар. 20
За истината

На пристанище Варна-запад днес са били натоварени на кораб и са отпътували за Италия 20 от контейнерите с отпадъци, за които се води досъдебно производство от Районната прокуратура във Варна. За реекспорта им прокуратурата даде разрешение през февруари тази година, съобщиха от държавното обвинение.  Прочетете още »

Варненското езеро е тежко замърсено от разрушен канализационен колектор

18:21, 12 мар. 20
За истината

При изкопни дейности, извършвани по реализацията на проект, възложен от Община Варна, е станала авария, причинила изтичането на отпадъчни води и мащабно замърсяване на Варненското езеро. Това се разбира от съобщение на Регионалната инспекция по околна среда (РИОСВ) във Варна. Прочетете още »

Варненският окръжен съд отложи старта на делото за потъването на кораба „Хера“

18:12, 10 мар. 20
За истината

Варненският окръжен съд не даде ход на разпоредителното заседание и отложи производството за потъването на кораба „Хера“ за 1 юни 2020 г. Корабът потъна на 13 февруари 2004 г., а по време на инцидента загинаха 17 български и двама украински моряци. Бяха открити телата само на петима от моряците. Подсъдими по делото са управителят и […] Прочетете още »

Българо-германски екип спечели конкурса за нова сграда на „Карин дом“ във Варна

16:51, 4 мар. 20
За истината

Архитектурно бюро UNAS Studio (България – Германия) спечели международния конкурс за нова сграда на центъра за социални, здравни и образователни услуги за деца със специални нужди и семействата им – „Карин дом“, във Варна. В конкурса участваха екипи от 48 държави с общо 174 проекта. Прочетете още »

Архитекти от 48 държави предложиха проекти за новата сграда на Карин дом във Варна

9:41, 26 февр. 20
За истината

Общо 174 са подадените проекти в архитектурния конкурс за нова сграда на центъра за социални, здравни и образователни услуги за деца със специални нужди и семействата им – „Карин дом“, във Варна. Участниците са от 48 държави в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и Австралия. Прочетете още »

Съд не разреши строителството на висока жилищна сграда до Морската градина във Варна

17:06, 19 февр. 20
За истината

Административният съд във Варна не допусна изграждането на висока жилищна сграда до Музея по история на медицината, намиращ се в центъра на Варна, в близост до Морската градина и архитектурно-археологическия резерват „Античен град Одесос – Варна”. Прочетете още »

Близо 2 години след разрешението за строеж варненската библиотека липсва в инвестиционната програма на Общината

16:06, 12 февр. 20
За истината

Проектантският екип на новата сграда за варненската библиотека „Петко Р. Славейков” е притеснен за нейната реализация. Проектът е в застой, след като през пролетта на 2018 г. беше издадено разрешение за строеж. Той не фигурира в инвестиционна програма на Община Варна за тази година, а в приетия бюджет не са предвидени средства, обяви в писмо […] Прочетете още »

7 години затвор за шофьора, убил варненския балетист Мартин Чикалов

9:47, 11 февр. 20
За истината

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди наказанието от 7 години „лишаване от свобода“ за Петър Здравков – шофьорът без книжка, който блъсна и уби колоездач, пресичащ пеш улица в центъра на Варна. Обвинението беше за причиняване на смърт по непредпазливост. Решението на съда е окончателно. Прочетете още »

Делото срещу бившия шеф на Митница „Варна-Запад“ и четирима началници на смени влиза в съда

10:45, 7 февр. 20
За истината

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу бившия началник на митнически пункт „Варна-Запад“, четирима старши митнически инспектори – бивши началници на смени, и управител на спедиторска фирма. Те са предадени на съд за участие в организирана престъпна група, създадена с цел искане и получаване на подкупи, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Тазгодишният международен балетен конкурс във Варна се отлага заради липса на средства

16:15, 6 февр. 20
За истината

Организаторите на Международния балетен конкурс – Варна съобщиха, че 29-то издание на конкурса, което трябваше да се проведе от 15 до 30 юли т.г., се отлага и няма да бъде проведено през настоящата година. Прочетете още »