Протест срещу презастрояването ще се проведе във Варна

3:29, 10 юни 21
За истината

Протест с искане за спиране на презастрояването, което превзема града, убива зеленината, трови въздуха, унищожава гледките е свикан за днес във Варна, съобщават организаторите от сдружение „Варна диша“.  Прочетете още »

Експертният екологичен съвет иска допълнителни анализи по проекта за пристанище за горива в Белослав

21:05, 9 юни 21
За истината

Ще бъде проведено ново заседание на Експертния екологичен съвет на РИОСВ-Варна, на което да бъде разгледан доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за изграждане на „Пристанище за обществен транспорт с регионално значение за горива – Варна” с прилежаща акватория на южния бряг на Белославско езеро в землището на град Белослав, с възложител […] Прочетете още »

Комисията за защита на конкуренцията образува производство срещу ВиК-Варна

11:00, 9 юни 21
За истината

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала за установяване на евентуално господстващо положение от страна на „Водоснабдяване и канализация – Варна“. Прочетете още »

Информация за събаряне на знаков плувен комплекс събра за часове граждани на протест във Варна

12:01, 4 юни 21
За истината

Десетки граждани на Варна се събраха тази сутрин на протест, организиран за часове в социалните мрежи. Поводът е появилата се вчера информация, че един от плувните комплекси в града, който няма аналог, предстои да бъде съборен и на негово място да се постори жилищна сграда. Прочетете още »

С флашмоб във Варна протестиращи поискаха оставката на Иван Гешев

8:11, 3 юни 21
За истината

Флашмоб с наслов „Правосъдие без каскет“ организираха варненци в социалната мрежа Фейсбук. На събитието снощи се събраха около 50 граждани и представители на различни политически сили пред Съдебната палата на площад „Независимост“ в града с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Прочетете още »

Община Варна пусна обществена поръчка за ремонт на ремонтираната тръба в езерото

12:37, 28 май 21
За истината

Община Варна пусна нова обществена поръчка за ремонта на напорния тръбопровод, който отвежда фекалните води от варненските квартали "Аспарухово" и "Галата" към пречиствателна станция по дъното на Варненското езеро. Прочетете още »

Граждани заведоха колективен иск срещу ВиК – Варна

15:48, 21 май 21
За истината

Жителите на селищно образувание „Панорама“ в община Аксаково заведоха колективно дело срещу ВиК – Варна за прекратено водоподаване от 5 години. Прочетете още »

бетоновоз излива с помпа бетон на плажа

„Мистериозно изчезна“ бетонът, излят на плажа „Кабакум“ край Варна (допълнена)

18:39, 28 апр. 21
За истината

Проверка на институциите не установи незаконно строителство на плаж „Кабакум“, открити са само връзки за електричество и вода. Продължават проверките, поставени ли са бетонови стъпки. Дали са извадени или заровени бетоновите блокчета и точното им местоположение все още не може да се установи. Това заяви, цитиран от Радио Варна областният управител Стоян Пасев. Думите му са […] Прочетете още »

Санкции за 6 млн. лв. са били наложени на Варна по европроекти след 2015 г.

10:40, 21 апр. 21
За истината

Финансови санкции в размер на близо 6 млн. лв. са били наложени на община Варна при изпълнението на пет проекта с европейско финансиране, започнали и приключили в периода 2015 – 2021 г. Това показва справка, предоставена на „Дневник“ по Закона за достъп до обществена информация. Прочетете още »

Двама отиват на съд за смъртта на дете в басейн на Златни пясъци през 2011 г.

17:57, 13 апр. 21
За истината

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд двама души с обвинение, че са причинили смъртта на 13-годишно германско дете поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, съобщиха от държавното обвинение. Случаят е от лятото на 2011 година в хотел в курорта "Златни пясъци". Прочетете още »