Срути се част от тавана на ремонтиран преди 5 години подлез във Варна

12:39, 23 сеп. 20
За истината

Част от окачения таван в подлеза на спирка „Делфинариум“ във Варна се е срутил около 7 часа тази сутрин, съобщиха жители на морския град в социалните мрежи. Публикациите са придружени със снимки и коментар, че малко преди това през подлеза са преминали деца, отиващи на училище. Прочетете още »

Веселин Марешки е осъден на 4 години затвор за рекет и изнудване

17:26, 14 сеп. 20
За истината

Варненският апелативен съд отмени частично оправдателната присъда на Окръжния съд във Варна спрямо двама подсъдими за изнудване, се посочва в съобщение на съда. Съдът е определил на Веселин Марешки – лидер на партия „Воля“ и зам.-председател на 44-тото Народно събрание, наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години при общ режим и глоба в размер на 8 […] Прочетете още »

изложба безотпадъци Варна

Пътуваща изложба разказва истории, посветени на живот #БезОтпадъци във Варна

15:05, 4 сеп. 20
За истината

Във фоайето на база Младежки дом във Варна, 16 визии, събрани в 8 пана, разказват истории, посветени на живот #БезОтпадъци. Изложбените пана съдържат информация за това кои продукти могат да се рециклират и кои не, както и идеи как да живеем в по-чисти и по-красиви места. Прочетете още »

Протестно автошествие се проведе и във Варна (ВИДЕО)

13:07, 2 сеп. 20
За истината

Протестно автошествие се проведе във Варна. Участниците в него се събраха на паркинга на хипермаркет „Метро“ и подеглиха по бул. „Владислав Варненчик“, след което продължиха по централните улици в града и стигнаха до сградата на областна администрация, където блокираха движението по ул. „Преслав“. Прочетете още »

Шефът на строителния контрол в Община Варна е арестуван

15:09, 21 авг. 20
За истината

Началникът на отдел „Строителен контрол“ в дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в Община Варна Иван Луканов е бил арестуван вчера. Това съобщи „Дневник„, като се позовава на източници, пожелали анонимност. Информацията е била потвърдена и от местната администрация. Прочетете още »

Морската вода не е замърсена, установи проверка на „Морска администрация“

15:36, 6 авг. 20
За истината

„Трудно ще стане ясно кой от преминалите 150 кораба в извънтериториални води е изхвърлил товара си и дали го е направил по правилния начин“ – това коментира пред БНР Станислав Станков от „Пристанищен и екологичен контрол“ към Изпълнителната агенция „Морска администрация, която проверява сигнала за наличие на палмово масло по плажове на Черноморието. Прочетете още »

Седмица след замърсяването на плажовете с палмово масло няма резултати от пробите, а извършителят не е намерен

11:29, 6 авг. 20
За истината

Седмица след замърсяването на редица плажни ивици по Българското Черноморие с палмово масло резултати от пробите на мазните топчета, взети от Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) все още няма. Не е намерен и причинителят на замърсяването, а отговорните институции си прехвърлят една на друга журналистическите въпроси по темата. Прочетете още »

Три хиляди скандират във Варна: „Оставка и затвор, Гешев е позор!“

20:26, 16 юли 20
За истината

За седми ден варненци поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев на протестно шествие, което премина през централните улици на града. Прочетете още »

Двама полицаи от Варна отиват на съд за подкуп и престъпление по служба

18:35, 23 юни 20
За истината

Двама старши полицаи от Специализираното подразделение за охрана на обществения ред във Варна ще бъдат съдени за подкуп и престъпление по служба, съобщиха от варненската окръжна прокуратура. Прочетете още »

Прокуратурата откри длъжностни престъпления при замърсяването на Варненското езеро

14:44, 17 юни 20
За истината

Досъдебно производство по повод замърсяване на Варненското езеро с отпадни води вследствие на скъсан подводен напорен тръбопровод образува Окръжната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Производството се води за извършени четири престъпни деяния с участието на длъжностни лица на различни нива – за документно престъпление с цел присвояване на средства от фондовете […] Прочетете още »