Военноморските сили унищожиха морска мина край Камчия

10:43, 1 юли 22
За истината

Морска мина е била прихваната в Черно Море край р.Камчия. Тя е била забелязана от търговски кораб на 26 (морски) мили в морето, а впоследствие е унищожена с контролиран взрив от групата водолази-взривчици на ВМС. Военните специалисти класифицират мината като котвена, тип „Ям“, приведена в бойно положение. Прочетете още »

Тубдиспансерът във Варна: мотивите за ликвидиране на болницата от общинската власт са политически

10:23, 1 юли 22
За истината

Общинската власт във Варна иска ликвидирането на “СБАЛПФЗ – Варна“ ЕООД (бившият Тубдиспансер) и мотивите за това са политически. Прочетете още »

От утре във Варна: „Синя зона“ и в почивните дни

10:51, 30 юни 22
За истината

Синята зона във Варна вече ще се таксува и в почивни дни, които до сега бяха безплатни за паркиране, и ще важи вечер не до 19, а до 20 часа. Прочетете още »

Омбудсманът застана срещу предложените високи цени на водата във Варна, Ловеч и Търговище

12:54, 9 юни 22
За истината

Омбудсманът Диана Ковачева възрази срещу увеличение на цената на водата, заложено в ценовите предложения на бизнес плановете на „ВиК-Варна“, „ВиК“ – Ловеч и „ВиК“ – Търговище. Прочетете още »

„Демократична България“ ще сезира Сметната палата и Министерството на финансите за новия заем на Варна

16:47, 19 май 22
За истината

„Демократична България“ – Варна ще сезира Сметната палата и Министерството на финансите за тегленето на нов заем от 80 млн. лв. от общинската администрация и за продажбата на 140 дка общински имоти. Прочетете още »

По-високи цени за хартиените билети влизат сила днес във Варна

9:26, 12 май 22
За истината

Цената на хартиения билет за пътуване с масовия градски транспорт във Варна от днес - 12 май, е с 60 % по-висока и вече е 1,60 лв. за 60 минути времепътуване и 2,40 лв. за 90 минути времепътуване. Прочетете още »