„Задоволяване на нуждите“ – още една история за алчност и прахосничество

9:00, 13 ное. 20
За истината

През 1975 г. в идеалния център на Варна - на бул.“Цар Освободител“ 49, държавата отчуждава частни имоти на граждани и построява 6 етажна жилищна сграда. Тя става известна като „блока на митничарите”, тъй като в нея, освен обезщетените собственици, са настанени основно служители в митниците. В приземния етаж на сградата са построени и 7 гаража. Тяхната съдба е твърде любопитна. Прочетете още »

И Кръвният център във Варна започва да набира дарители на плазма

14:01, 10 ное. 20
За истината

Кръвният център във Варна набира желаещи, преболедували Covid-19, да дарят кръвна плазма, която ще помогне за лечението на други болни. За целта е необходимо кръводарителят да представи един от следните документи: епикриза от болнично лечение за Covid-19, положителен PCR тест или предписание за изолация (карантина), вследствие на положителен PCR-тест. Прочетете още »

Доброволци алармираха за проблема със „скритите“ бунища на Варненските гори

19:37, 26 окт. 20
За истината

Близо 3 тона отпадъци са събрани от горите на местност „Перчемлията“, над Аладжа Манастир край Варна. Това е само едно от нерегламентираните сметища, забелязано от доброволци при обиколка на горите в региона. Прочетете още »

Лидерът на БСП в Долни Чифлик е бил пребит в центъра на Варна

15:04, 23 окт. 20
За истината

Лидерът на общинската организация на БСП в Долни Чифлик е бил брутално пребит във Варна преди три дни. Това съобщиха днес от пресцентъра на левицата. Прочетете още »

Протест срещу строеж, свързан с Веселин Марешки в Морската градина на Варна

8:49, 12 окт. 20
За истината

Жители на Варна излязоха на протест с наслов „Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската градина във Варна“. Повод за неделната акция стана строителство в терен, собственост на компания, свързана с депутата Веселин Марешки в парка. Прочетете още »

Над 300 кг. отпадъци пластмаса и метал изчистиха доброволци от варненски плаж

16:05, 9 окт. 20
За истината

Над 300 кг. отпадъци пластмаса и метал изнесоха 35 доброволци при почистваща акция с 3 лодки на плаж Романтика край Варна, съобщиха от програма „Място България“. Прочетете още »

Открадната е известна пластика от градинка в центъра на Варна (допълнена)

8:39, 6 окт. 20
За истината

Пластика на богинята на лова Диана е открадната от градинката на „Севастопол“ в центъра на Варна. От композицията „Диана – богинята на лова“, висока 2,15 м., е останала само фигурата на лъва. Прочетете още »

Срути се част от тавана на ремонтиран преди 5 години подлез във Варна

12:39, 23 сеп. 20
За истината

Част от окачения таван в подлеза на спирка „Делфинариум“ във Варна се е срутил около 7 часа тази сутрин, съобщиха жители на морския град в социалните мрежи. Публикациите са придружени със снимки и коментар, че малко преди това през подлеза са преминали деца, отиващи на училище. Прочетете още »

Веселин Марешки е осъден на 4 години затвор за рекет и изнудване

17:26, 14 сеп. 20
За истината

Варненският апелативен съд отмени частично оправдателната присъда на Окръжния съд във Варна спрямо двама подсъдими за изнудване, се посочва в съобщение на съда. Съдът е определил на Веселин Марешки – лидер на партия „Воля“ и зам.-председател на 44-тото Народно събрание, наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години при общ режим и глоба в размер на 8 […] Прочетете още »

изложба безотпадъци Варна

Пътуваща изложба разказва истории, посветени на живот #БезОтпадъци във Варна

15:05, 4 сеп. 20
За истината

Във фоайето на база Младежки дом във Варна, 16 визии, събрани в 8 пана, разказват истории, посветени на живот #БезОтпадъци. Изложбените пана съдържат информация за това кои продукти могат да се рециклират и кои не, както и идеи как да живеем в по-чисти и по-красиви места. Прочетете още »