Социална пекарна даде работа на 12 безработни младежи с увреждания по европейски проект

10:17, 24 ян. 22
За истината

Общо 12 безработни младежи с увреждания и безработни до 29 години работят във варненската Пекарна "Радост" - социално предприятие, създадено по европейски проект. Прочетете още »

Плановият прием и операциите във всички болници във Варненска област са спрени

14:48, 17 ян. 22
За истината

От утре – 18 януари спира плановия план прием и плановата оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна. Това реши Областния кризисен щаб на онлайн заседание. Прочетете още »

Две варненски общини въведоха режим на тока

9:20, 17 ян. 22
За истината

Две върненски общини въвидоха режим на тока. Това са община Дългопол и община Вълчи дол, а причината е, че не могат да се справят с високите сметки. Прочетете още »

Как „скрити работи“ за 5 млн. евро изплуваха от дъното на варненското езеро

16:32, 14 ян. 22
За истината

Тази история бе разказана в "Черна книга на правителственото разхищение 2020", но развитието Прочетете още »

Кардиолог отива на съд за причиняване смъртта на пациент поради немарливост

17:19, 6 ян. 22
За истината

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 63-годишната доктор Т.В. – кардиолог в специализирано болнично заведение,за причиняване смъртта на пациент по непредпазливост поради немарливо изпълнение на служебни ангажименти. Прочетете още »

Само Варна остава с новогодишна заря

14:50, 30 дек. 21
За истината

От трите големи града в България – София, Пловдив и Варна, само морският град остана с новогодишна заря. София се отказа от гърмежите в подкрепа на инициативата на фондация „Четири лапи“. Малко по-късно към нея се присъедини и Пловдив. Прочетете още »

Областният управител на Варна оспори прехвърлянето на акции от Пловдивския панаир

18:37, 20 дек. 21
За истината

Областният управител на Варна оспори пред Административния съд решението на Общинския съвет в града за прехвърляне на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир на частно дружество. Марио Смърков упражни правомощието си по  Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), съобщиха от областната администрация.    Прочетете още »

Видео: „Карантината“ – пристанище – фантом за 14 млн. лв.

17:54, 20 дек. 21
За истината

млн. лв. от таз сума са осигурени от европейско финансиране по програма "Рибарство и аквакултури". Останалите 6 млн. лрв. са публични средства от бюджета на Варна. Прочетете още »

„Карантината“ – пристанище фантом за 14 млн. лв.

17:43, 20 дек. 21
За истината

"Карантината" e пристанище - фантом, за което Община Варна похарчи 14 млн. лв. (без ДДС). Около 8 млн. лв. от таз сума са осигурени от европейско финансиране по програма "Рибарство и аквакултури". Останалите 6 млн. лрв. са публични средства от бюджета на Варна. Прочетете още »

Прокуратурата започна проверки за апортирането на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир в друго дружество на Георги Гергов

11:56, 20 дек. 21
За истината

Окръжна прокуратура – Варна разпореди две проверки във връзка с апортната сделка на Община Варна за прехвърляне на притежавани 29% от акции от „Международен панаир Пловдив“ АД на частно дружество с общинско участие, съобщиха от прокуратурата днес. Прочетете още »