Антикорупционната комисия разследва ректора на Икономическия университет във Варна

14:28, 22 ян. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) образува производство за установяване на конфликт на интереси на ректора на Икономическия университет във Варна проф. д-р Евгени Станимиров.   Прочетете още »

Язовир „Цонево“ край Варна най-вероятно също е бил източен заради частен ВЕЦ

8:30, 11 ян. 20
За истината

Най-големият язовир във Варненска област и шестият по обем в страната, чието ниво в момента е най-ниското от 2002 година насам, най-вероятно е източен в интерес на частен ВЕЦ. Това показва анализ на нивата на язовира и графиците за използване на водите му през последните няколко години, направен от регионалния сайт Moreto.net. Прочетете още »

Варненски адвокат е осъден на 7 години затвор

11:13, 10 ян. 20
За истината

Повдигнатото обвинение спрямо 30-годишния адвокат и съответно произнесената присъда, са прецедент в съдебната практика, тъй като до настоящия момент не е имало такъв особено тежък случай, посочват от прокуратурата. Адвокат към Адвокатска колегия-Варна, към момента лишен от права да упражнява професията, е осъден от Варненски районен съд на 7 години затвор, които да изтърпи при […] Прочетете още »

Делото за потъването на кораба „Хера“ влиза в съда 16 години след трагедията

11:41, 9 ян. 20
За истината

Варненският окръжен съд ще разглежда делото за потъването на кораба „Хера“ през 2004г. По време на инцидента край Босфора загиват 19 моряци – 17 българи и двама украинци. Разследването приключва 15 години след инцидента, се посочва в съобщението на съда. Прочетете още »

Булевард, водопад, срутище и още чудеса за 113 млн. лв. във Варна

8:40, 7 ян. 20
За истината

В края на април т.г. при едно от внезапните си посещения във Варна, в присъствието на журналисти премиерът Бойко Борисов нареди на кмета Иван Портних: „Кажи им да пускат движението!“. След този ултиматум, въпреки продължаващите довършителни работи, загражденията по бул. „Васил Левски“ бяха премахнати. Движението беше пуснато, а социалните мрежи бяха залети от снимки и видеоклипове на необезопасени пешеходни подходи на височина 10 м над пътните платна, на недовършени и неизползваеми пешеходни надлези, на стълбища без предпазни парапети и без асансьори за хора с двигателни проблеми. Прочетете още »

Съдът обяви избора на кмет в село Бозвелийско за недействителен

15:14, 16 дек. 19
За истината

Варненският административен съд обяви за недействителен избора на Дамян Дамянов (ГЕРБ), избран за кмет на село Бозвелийско, община Провадия. Делото бе заведено по жалба на загубилия кандидат и няколко мандата кмет на селото Живко Панев (Коалиция “БСП за България“). Прочетете още »

Банкова служителка е обвинена в присвояване на близо 1 млн. лв. от сметки на клиенти

15:32, 27 ное. 19
За истината

Служителка на банков клон във Варна е задържана за 72 часа за присвояване на близо 1 млн. лв. Според обвинението, парите са били пренасочвани от сметките на вложители в банката. Информацията бе представена днес на брифинг в прокуратурата. Прочетете още »

Домусчиеви на съд за над 52 млн. лв. заради неспазена сделка за БМФ

10:21, 5 ное. 19
За истината

На братята Кирил и Георги Домусчиеви все пак вероятно няма да им се размине многомилионната неустойка за неспазване на поетите през 2008 г. ангажименти при приватизацията на Параходство "Български морски флот" (БМФ) Прочетете още »

Прокуратурата поиска отмяна на оправдателната присъда за изнудване на Марешки и Колева

12:08, 21 окт. 19
За истината

Отмяна на присъдата на Варненския окръжен съд, с която бяха признати за невиновни Веселин Марешки и бизнесдамата Красимира Колева, поискаха в протест до Апелативния съд от Окръжната прокуратура във Варна. Прочетете още »

Веселин Марешки е оправдан по дело за изнудване и заплахи

19:23, 18 окт. 19
За истината

Заместник-председателят на Народното събрание и председател на партия „Воля“ Веселин Марешки е оправдан по делото за изнудване на варненския бизнесмен Асен Миланов. Варненският окръжен съд намери за невинни Марешки и Красимира Колева по обвиненията за изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество. Отхвърлени са и предявените от Асен Миланов граждански искове в размер на 40 […] Прочетете още »