Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв (допълнена)

21:22, 23 май 20
За истината

Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв вчера, 22 май, след 17 часа. Тялото му е било намерено в района на дефектиралата тръба на Варненското езеро. Прочетете още »

Варненци протестираха срещу замърсяването на езерото и укриването на информация от властите

20:37, 22 май 20
За истината

Тази вечер варненци се събраха на организиран в социалните мрежи протест срещу дългопремълчаваната информация за авария на водопровод, при която месеци наред във Варненското езеро са изливани фекални води. Протестният флашмоб се проведе пред сградата на Община Варна с искане за оставката на кмета на града Иван Портних. Охраняващите полицаи проверяваха личните документи на протестиращите […] Прочетете още »

Тонове мъртва риба по брега на Варненското езеро (допълнена)

17:49, 19 май 20
За истината

Южният бряг на Варненското езеро, край село Константиново е покрит с мъртва риба, показва видео, разпрострнанено днес в социалните мрежи. Прочетете още »

Гражданско сдружение предлага по крайбрежната алея на Варна да не се допускат автомобили

10:47, 13 май 20
За истината

Подобряване на градската среда чрез превръщането на урбанизираните крайбрежни зони на Варна в пешеходни пространства за широко обществено ползване за спорт, отдих и рекреация и без движение на моторни превозни средства, предлагат от гражданско сдружение „Варна диша“ в писмо, изпратено до институциите. Прочетете още »

Плажове и паркове във Варна са отворени отново, но под условие

16:49, 27 апр. 20
За истината

Морската градина, още четири парка и два от плажовете във Варна са разрешени за посещение от днес. Това стана въз основа на заповед на министъра на здравеопазването. Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Прочетете още »

Екоинспекцията във Варна не откри източника на задушлива миризма в кв. „Аспарухово“

11:27, 15 апр. 20
За истината

Без резултат са останали извършените проверки на Регионалната инспекция по околна среда (РИОСВ) във Варна, които трябваше да установят източника на остра задушлива миризма във варненския квартал „Аспарухово“. За проблема сигнализираха жителите на квартала в края на миналата седмица. Прочетете още »

Достъпът до плажовете и крайбрежните зони в община Варна е забранен

8:14, 12 апр. 20
За истината

Достъпът до плажовете и крайбрежните зони в община Варна е забранен със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града, считано от 00.00 часа на 12.04.2020г. до края на извънредното положение. Прочетете още »

АГ болницата във Варна набира средства за респиратори за новородени

9:29, 10 апр. 20
За истината

Единственото специализирано лечебено заведение по гинекология и неонатология в Североизточна България, което се намира във Варна, започва благотворителна кампания за закупуване на респиратори за новородени, съобщи БНТ. В момента лечебното заведение разполага само с един и той е силно амортизиран. Прочетете още »

Общо 128 дела за нарушаване на карантинните мерки и за фалшиви новини в Североизточна България

14:33, 6 апр. 20
За истината

Общо 128 дела за извършени престъпления по време на извънредното положение, наложено като мярка за предотвратяване на разпространението на COVID-19 в България, са постъпили до днес на специален надзор в Апелативната прокуратура във Варна. Прочетете още »

Част от контейнерите с отпадъци на пристанище Варна-запад са изпратени към Италия

13:28, 27 мар. 20
За истината

На пристанище Варна-запад днес са били натоварени на кораб и са отпътували за Италия 20 от контейнерите с отпадъци, за които се води досъдебно производство от Районната прокуратура във Варна. За реекспорта им прокуратурата даде разрешение през февруари тази година, съобщиха от държавното обвинение.  Прочетете още »