членове на БСП, които напускат партията, на снимка от 3 март

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП

10:48, 4 мар. 21
За истината

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1-ви март. Сред тях са членове на ръководството в местната структура, както и общински съветници. Прочетете още »

контейнери варна

Общината във Варна подготвя обществена поръчка за сметопочистване

9:33, 26 февр. 21
За истината

Общината във Варна подготвя обществена поръчка за сметопочистване, при която се предвижда избраните фирми-изпълнители да въведат в експлоатация за своя сметка система за събиране и транспортиране на отпадъци чрез подземни контейнери. Прочетете още »

изсечената борова гора

Варненци излизат на втори протест срещу унищожаването на борова гора над града

10:59, 19 февр. 21
За истината

Жители на селищно образувание Горна Трака край Варна започнаха петиция срещу изсичането на гората, която по кадастрална карта се води към Коджа тепе. Гората е била засадена с противоерозионна цел, против наводнения и за спиране на вятъра, твърдят местните хора и подготвят втори протест срещу унищожаването й. Прочетете още »

Тръбата за отпадни води във Варненското езеро има нови пукнатини

13:00, 11 февр. 21
За истината

Нови пукнатини са се образували по тръбопровода, по който преминават отпадните води от варненските квартали "Аспарухово" и "Галата", положен на дъното на Варненското езеро. Прочетете още »

След ново изтичане на фекални води във Варненското езеро РЗИ определи водата като „добра“. Какво означава това?

18:22, 28 ян. 21
За истината

Водата на плаж „Аспарухово“ и плаж „Южен“ във Варна е с добри показатели за къпане. Това са резултатите от направените изследвания на РЗИ – Варна във връзка настъпилата авария на тръбопровода за отпадни води, който след месеци ремонт за милиони левове се спука на 15 януари т.г.. Прочетете още »

Отново изтичат отпадни води от ремонтираната тръба във Варненското езеро (обновена)

7:46, 26 ян. 21
За истината

Ремонтираната тръба, която пренася по дъното на Варненското езеро отпадните води от кварталите „Аспарухово“ и „Галата“ към пречиствателната станция в село Тополи, отново е скъсана. Това се разбира от публикация в един от сайтовете на Общината, определена като „Сервизна информация“ с дата 25.1.2021 г.. Проблемът е бил крит 10 дни, каза обаче министърът на околната […] Прочетете още »

Заради съмнения за пристрастност на вещите лица делото за Хитрино се отлага за февруари

13:37, 25 ян. 21
За истината

Варненският апелативен съд отложи разглеждането на делото за влаковата катастрофа в Хитрино за 22 февруари. Съдебният състав прецени, че е нужно събиране на писмени доказателства, след като поверениците на частните обвинители изразиха съмнения за пристрастност на част от вещите лица, извършили по-голяма част от експертизите пред първоинстанционния Шуменски окръжен съд. Прочетете още »

В Апелативен съд – Варна започва на втора инстанция делото за жп катастрофата в село Хитрино

8:55, 25 ян. 21
За истината

В Апелативен съд – Варна започва днес разглеждането на делото за жп катастрофата в шуменското село Хитрино на 10 декември 2016 г., при която 7 души загубиха живота си. Присъдата на първоинстанционния Окръжен съд в Шумен е обжалвана от всички страни в процеса – двамата подсъдими и частните обвинители, а прокуратурата я протестира, съобщиха от […] Прочетете още »

Сдружения сезираха прокуратурата за корупционни схеми в Община Варна

15:03, 12 ян. 21
За истината

Девет граждански сдружения, членове, на които пребивават в палатковия лагер до Община Варна, като част от националните протести срещу правителството, представиха документи, които са предали на специализираната прокуратура за корупционни схеми в Общината, свързани с изграждането на четири обекта, предаде Радио Варна.  Прочетете още »