Прокуратурата разпореди проверка на плаж „Смокиня“, където РИОСВ не откри нарушения

16:33, 13 апр. 21
За истината

Окръжната прокуратура в Бургас се е самосезирала и е разпоредила незабавна проверка на информацията за разораване на пясъчна ивица на плаж „Смокиня“ в община Созопол, сигнал за което беше подаден от граждани преди няколко дни. Проверката ще бъде осъществена от служители на дирекцията на МВР в Бургас, съобщиха от държавното обвинение. В същото време от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас съобщиха, че са проверили сигналите и не са открили нарушения. Прочетете още »

Задържан с кокаин за близо 400 хил. лв. отива на съд в Бургас

15:57, 12 апр. 21
За истината

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд А.А., който е обвинен за това, че държал кокаин, с цел разпространение. Стойността на дрогата е над 380 хил. лева, съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »

Неправителствена организация обяви акция „Да изчистим парк „Росенец“

16:18, 8 апр. 21
За истината

Инициатива „Да изчистим парк „Росенец“ обяви сдружение „Активен Живот“. Акцията се провежда със съдействието на Община Бургас на 24 април (събота), се посочва в поканата към гражданите на Бургас. Прочетете още »

кашони с цигари

Контрабандни цигари за 5 млн.лв. задържаха митничари в Бургас

17:33, 30 мар. 21
За истината

Окръжната прокуратура в Бургас е започнала досъдебно производство за контрабандно пренасяне на над 13 милиона къса цигари на стойност близо 5 млн. лв., поставени в полуремарке, натоварено на ферибот от Грузия. Прочетете още »

„Бургасбус“ подписа договор за доставка на нови 34 електрически автобуса

14:27, 29 мар. 21
За истината

"Бургасбус" подписа договор за доставка на нови 34 електрически автобуса, от общо 56, на испанската марка Irizar. Те са 12-метрови и ще обслужват линиите на градския транспорт. Прочетете още »

Бившият апелативен прокурор на Бургас Емил Христов осъди прокуратурата за 65 хил. лв.

17:56, 25 мар. 21
За истината

Бившият апелативен прокурор на Бургас Емил Христов е осъдил прокуратурата за 65 хил. лв. обезщетение за нанесени му неимуществени вреди от водено срещу него близо 3 години разследване, по което така и не е бил обвинен. Прочетете още »

рибарска лодка в морето

Обсъжда се забрана на улова на попчета и бяла мида през размножителния период

15:56, 25 мар. 21
Петя Михова

Въвеждане на забрана на улова на попчетата и бялата мида през периода им на размножаване предлагат рибарски сдружения и експерти. Причината е, че заради климатичните промени се наблюдава по-ранно затоплане на водата. Поради тази причина някои видове започват да хвърлят хайвера си по-рано. Прочетете още »

Вечерен час за непълнолетни и по-строги мерки от днес в Бургас

15:56, 24 мар. 21
Петя Михова

По-строги мерки срещу разпространението на коронавируса ще бъдат въведени от днес в област Бургас. Това стана ясно от заповед на директора на здравната инспекция. Причината е завишеният брой на заболели в региона. 496 са регистрираните нови случаи на коронавирус в областта. Прочетете още »

Подписка против въвеждането на 5 G мрежата е внесена в Общинския съвет в Бургас

17:28, 23 мар. 21
За истината

Подписка против въвеждането на 5 G технологията в Бургас е внесена в Общинския съвет, съобщи БНР. В нея се иска въвеждане на мораториум докато не бъдат направени необходимите изследвания, които да покажат дали технологията е безопасна за здравето и не вреди на околната среда. Прочетете още »

Бургазлии се разтревожиха заради рязането на дървета в града

17:55, 17 мар. 21
Петя Михова

Сигнали на граждани заради кастренето и рязането на дървета в града станаха повод за питане на общински съветник към местната администрация. Прочетете още »