Новият срок за завършването на „Арена Бургас“ е декември тази година

17:02, 31 май 20
Петя Михова

До края на годината се предвижда да бъде завършена залата „Арена Бургас“. Това каза днес премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в града. Прочетете още »

Пожар е избухнал в имот на Ахмед Доган край Бургас

13:11, 18 май 20
За истината

Сигнал за силно задимяване във вилен имот, разположен в парк „Росенец“ (Отманли), е получен в 11:40 в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас. От там съобщават, че гори покрив на сграда, която се намира до бившата хижа на „Трансвагон“ в парк Росенец. Според неофициална информация става въпрос за сочената за лятна резиденция на […] Прочетете още »

Рибари протестираха в Бургас заради забраната за улов на бяла мида

14:11, 14 май 20
За истината

Рибари и собственици на малки преработвателни предприятия протестираха днес пред сградата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас срещу 3-месечната забрана за улов на бяла мида. Прочетете още »

Община Бургас тегли дълг от близо 15 млн. лв. за довършване на текущи проекти

17:39, 28 апр. 20
Петя Михова

Община Бургас ще изтегли дълг в размер на до 14 784 885 лева от „Фонда за органите на местното самоуправление в България-ФЛАГ“. Това реши днес Общинският съвет в града. Прочетете още »

Служители на колекторски фирми се сбиха пред дома на длъжник

10:48, 14 апр. 20
За истината

Служители от софийска колекторска фирма и техни колеги от Ямбол са се сбили в Средец пред дома на 23-годишен мъж, който дължал неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв. Информацията е на дирекцията на МВР в Бургас. Прочетете още »

Тонове риба и бракониерски мрежи иззе Агенцията по рибарство от язовир „Мандра“

8:13, 10 апр. 20
За истината

Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакуртури (ИАРА) иззеха 1,2 т. риба и 8 км. бракониерски рибарски мрежи при акция в бургаския язовир „Мандра“ в нощта на 8-ми април. Прочетете още »

Крадец на колело в Бургас беше осъден на 6 месеца затвор

17:29, 7 апр. 20
За истината

Ефективна присъда от 6 месеца „лишаване от свобода“ е наложена на в Бургас за кражба на колело. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор, съобщиха от прокуратурата. Прочетете още »

Двама служители на Агенцията по рибарство в Бургас са задържани за подкуп и изнудване

10:06, 12 мар. 20
За истината

Окръжната прокуратура е задържала за срок до 72 часа двама служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас за изнудване и искане на подкуп, съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »

Съдбата на стара сграда обедини гражданите в Бургас

17:09, 25 февр. 20
Петя Михова

Стара сграда в Бургас изправи едни срещу други бизнес, министерство и гражданите. До този момент Бургас не е бил така единен за запазването на архитектурен паметник. Граждани в Бургас организираха протест в защита на старата сграда на книжарница „Хеликон“ на площад „Тройката“. От няколко месеца в града се носеха слухове, че тя, както и останалите […] Прочетете още »