Заради коронакризата Община Бургас отлага част от планираните инфраструктурни проекти

19:05, 22 окт. 20
Петя Михова

Община Бургас ще отложи част от предвидените за тази година инфраструктурни проекти за следващата заради намалението на планираните средства за капиталови разходи. Кризата с коронавируса засегна всички сфери в социалния и икономическия живот. Това даде отражение и върху бюджета на Община Бургас, обясни зам.-кметът Чанка Коралска. Прочетете още »

Военната прокуратура е отказала да образува производство по случая „Росенец“ (допълнена)

13:18, 21 окт. 20
За истината

Военната прокуратура в Сливен е отказала да образува досъдебно производство срещу служителите от Националната служба за охрана (НСО) по случая “Росенец”на 7 юли т.г., когато цивилни охранители, които не се легитимираха, блъскаха лидера на „Да, България“ Христо Иванов, за да не позволят на него и още двама души да останат на брега в близост до т.нар. […] Прочетете още »

Крипто-ферма в Бургаско е точила ток за 70 хил. лева месечно (допълнена)

13:54, 7 окт. 20
Петя Михова

Кражба на ток, чрез действаща „ферма“ за криптовалута в бургаския град Българово разкриха полиция и EVN. По първоначална информация става въпрос за нанесени щети от близо 70 хил. лв. месечно. Прочетете още »

Прокуратурата откри нови нарушения при разрешението за строеж на „Алепу“

12:28, 5 окт. 20
За истината

Законът за устройство на територията задължава главния архитект на Община Созопол да уведоми гражданите за конкретното разрешение за строеж по отношение на предизвикалия протести и проверки строеж на „Алепу“ и произнасянето на РИОСВ – Бургас, както и да се посочи начинът за осигуряване на обществен достъп до съдържанието на разрешението и приложението към него. Прокурори констатирали, […] Прочетете още »

Съдът отново не даде ход на делото за строежа на хотел в местността „Алепу“

12:21, 21 сеп. 20
За истината

За втори път Административният съд в Бургас не даде ход на делото за строежа на хотел в местността „Алепу“ край Созопол. Първият опит за започване на делото беше в края на юли, когато заради процесуални пречки, ненавременно уведомяване и неявяване на представител на възложителя „Алепу Вилидж“ и болничен на адвоката им беше отложено за днес. Прочетете още »

Общински съветници питат екоминистъра: Законно ли е да се назначава директор на РИОСВ без конкурс?

14:21, 17 сеп. 20
Петя Михова

Бургаски общински съветници от „Движение България на гражданите“ (ДБГ) съобщиха, че изпращат питания до премиера Бойко Борисов и до екоминистъра Емил Димитров относно назначаването на новия директор на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в града. Детелина Иванова беше назначена на поста, след като дългогодишният директор Тонка Атанасова напусна, след спечелен конкурс в […] Прочетете още »

Община Бургас отказа достъп на граждани до пълния отчет на бюджета за 2019 г.

18:55, 15 сеп. 20
Петя Михова

От Община Бургас отказаха достъп на граждани до пълния годишен отчет за изпълнение на бюджета за 2019 г. По време на общественото обсъждане присъстващите поискаха той да им бъде предоставен в пълния размер от 189 страници, а не само наличния от 29. Причината е, че целият документът не е качен нито в сайта на Общинския […] Прочетете още »

Общинските съветници в Несебър обсъждат днес искането за отделяне на Обзор

10:41, 31 авг. 20
За истината

Жителите на Обзор искат градът да се отдели в самостоятелна община. Около 1 300 души са подкрепили подписката, внесена в общинския съвет на Несебър и днес искането ще се гледа на заседание на разширена комисия в състав от всички Общински съветници. Прочетете още »

Директорът на полицията в Бургас отново подаде оставка, а на поста застана предшественикът му

15:17, 28 авг. 20
За истината

Началникът на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Радослав Сотиров напусна поста. Тази сутрин той е провел кратка среща с ръководния състав на полицията в Бургас, на която е благодарил за съвместната работа.  Овакантената позиция заема предшественикът му – старши комисар Калоян Калоянов. Прочетете още »

Според екоинспекцията в Бургас джипове могат да минават през р. Велека (Видео)

10:56, 24 авг. 20
За истината

Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Бургас и служители на Териториално поделение Държавно ловно стопанство (ТП ДЛС) Граматиково не откриха нарушения при проверката, извършена след публикуван в социалните мрежи и медиите видеоклип с джипове, преминаващи през река Велека. Прочетете още »