Села в община Малко Търново може да останат без автобусен транспорт

20:08, 29 ное. 19
Петя Михова

Заради липса на допълнително финансиране автобусният транспорт до и от малките населени места в община Малко Търново може да бъде спрян от началото на 2020 г. Това посочи Румен Христов, управител на най-голямата фирма в бранша в област Бургас. Прочетете още »

Директорът и четирима служители на агенцията по храните в Бургас са отстранени от длъжност

17:45, 27 ное. 19
За истината

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност директора и още четирима служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в Бургас. Информация за това подаде прокуратурата. Прочетете още »

Имущество на семейство Баневи за близо 142 млн. лв. е запорирано

16:38, 26 ное. 19
За истината

Апелативният съд в Бургас запорира имущество на семейство Николай и Евгения Баневи и майката на Николай Банев – Мария на обща стойност 141.8 млн. лв., съобщи днес прокуратурата. Прочетете още »

Дигата на централния плаж в Созопол ще бъде премахната

16:56, 23 ное. 19
За истината

Пясъчната дига на централния плаж в Созопол, която предизвика недоволството на местните хора, ще бъде премахната и ще се възстанови първоначалният вид на плажната ивица, съобщи в морския град министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от регионалните медии. Прочетете още »

Свръх контролът по депонирането на черупките от рапани затруднява бизнеса, твърдят от асоциация

17:42, 12 ное. 19
Петя Михова

Депонирането на черупките от рапани вече не може да става на общите сметища. Преди да бъдат изхвърлени, преработвателните предприятия трябва да докажат, че в черупките не е останала жива тъкан. Това създава проблем на бизнеса, тъй като този процес е допълнителна бюрокрация и оскъпява дейността им. Прочетете още »

Съдът отстрани от длъжност двама служители по безопасност на храните в Бургас, обвинени за участие в група за подкупи

15:29, 30 окт. 19
За истината

Апелативният специализиран наказателент съд отстрани от длъжност двама от петимата задържани в края на август за вземане на подкупи служители в Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Бургас. Нови двама души са обвинени за участие в организираната престъпна група за подкупи и длъжностни престъпления на територията на област Бургас, съобщи прокуратурата. Като ръководител […] Прочетете още »

Съдът остави в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството в село Орешник

17:01, 17 окт. 19
Петя Михова

Бургаският апелативен съд остави в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството на фелдшер в тополовградското село Орешник. Пачелиев поиска днес от съда мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека. Прочетете още »

Прокуратурата разследва група за изнудвания в Бургас

15:23, 14 окт. 19
За истината

Специализирана полицейска акция, насочена срещу организирана престъпна група за изнудвания се провежда в Бургас, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Протестиращи блокираха пътя Бургас – Созопол

14:29, 4 окт. 19
За истината

Около 50 жители на Черноморец блокираха днес за 15 минути движението на колите по главния път Бургас – Созопол на изхода на града. Хората са недоволни от изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че протестите им са политизирани и че наследниците на имотите, които попадат в обхвата на военните поделения, обявени за продажба са […] Прочетете още »

Нефтените утайници отново са причина за неприятни миризми във въздуха в Бургас

18:13, 30 сеп. 19
Петя Михова

Стари нефтени утайници са станали причина за неприятни миризми, за които жителите на Бургас сигнализираха в часовете от 06:45 до 09:23 тази сутрин, съобщи Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас. Прочетете още »