Областният управител на Бургас забрани изграждането на пясъчни диги по плажовете

16:10, 8 дек. 21
За истината

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова издаде заповед, с която се забранява извършването на действия, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица. Прочетете още »

Община Бургас ще продаде около 60 имота в парк „Росенец“

17:24, 1 дек. 21
Петя Михова

Около 60 имота, по около и малко над декар всеки ще продаде Община Бургас във вилната зона „Росенец“ чрез публичен търг с тайно наддаване. Докладната записка беше гласувана на сесията на местния парламент. Парцелите във вилната зона „Росенец“ са отредени за вилно застрояване и ще бъдат добавени в програмата за разпореждане с общинската собственост. Прочетете още »

Приключи първият етап от разширяването на пристана на остров „Света Анастасия“

15:12, 30 ное. 21
За истината

Приключи първият етап от проекта за удължаване на пристана на остров „Света Анастасия“ край Бургас. Днес областният управител проф. Мария Нейкова е подписала Акт 15 за строеж „Реконструкция и разширяване на съществуващ пристан и създаване на убежище за малки плавателни съдове на острова, съобщиха от областната администрация. Прочетете още »

Министерство на туризма проверява за незаконно изграждане на пясъчна дига на плаж “Несебър – юг”

16:31, 23 ное. 21
За истината

Във връзка с постъпили сигнали министърът на туризма Стела Балтова издаде заповед за извършването на проверка на концесионера за незаконно изграждане на пясъчна дига на морски плаж „Несебър – юг“, община Несебър, област Бургас, съобщиха от ведомството. Прочетете още »

Обществено обсъждане на проект на Програма за подобряване качеството на атмосферния въздух ще се проведе в Бургас

18:48, 22 ное. 21
За истината

Общинската администрация в Бургас обяви днес, че на 25 ноември (четвъртък) ще проведе обществено обсъждане на проект на Програма за подобряване качеството на атмосферния въздух на Община Бургас за периода 2021-2027 г. Прочетете още »

ВАС: Разрешението за строеж на ваканционен комплекс край „Алепу“ е нищожно

14:56, 16 ное. 21
За истината

Разрешението за строеж на ваканционен комплекс (придобил популярност като т.нар. "подпорна стена") в местността "Алепу" край Созопол е нищожно, потвърди Върховният административен съд. Решението е окончателно.  Прочетете още »

Бургаският съд решава до месец по делото за плажа в парк „Росенец“

16:20, 10 ное. 21
Петя Михова

Бургаският административен съд решава по делото за специализираната карта за плажа край т. нар. „сараи“ в „Росенец“. Вече са събрани достатъчно доказателства по делото и то навлиза в крайна фаза. Днес беше оттеглено искането на жалбоподателя „Стрейтлайн“ за извършване на съдебно-геоложка експертиза. Прочетете още »

Мъж е задържан за купуване на гласове в Бургас

15:26, 5 ное. 21
За истината

Специализирана акция на жандармерията и бургаската полиция срещу купуването на гласове се проведе рано тази сутрин в бургаския квартал „Горно Езерово“. Претърсени са няколко къщи в квартала, съобщава БНР. В една от тях на  ул. „Перла“ бе задържан мъж на 36 години. Според съседите му той се занимава със строителство, а не с търговия на гласове.  Прочетете още »

Къща – културна ценност, се срути 6 години след като Община Бургас я взе, за да я реставрира (допълнена)

10:04, 5 ное. 21
За истината

Почти 6 години след като Община Бургас придоби от държавата собствеността върху втория етаж от къщата – недвижима културна ценност, на композитора Георги Шагунов, част от сградата се срути. А Общината я взе, за да я реставрира бързо и съхрани. Прочетете още »

МОСВ: Има несъответствие между одобреното инвестиционно предложение и издадените разрешения за строеж в Синеморец

16:35, 4 ное. 21
За истината

В имота за строеж „Хотел“ в местност „Поляните“ край Синеморец, община Царево, строителните дейности са изпълнени в нарушение на Закона за опазване на околната среда (ЗООС), без съгласуване по реда на ЗООС и Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). Това потвърждава министърът на околната среда и водите Асен Личев в писмо до началника на Дирекция „Национален […] Прочетете още »