Бургас вече не е в „зелена Covid зона“, откриват се нови легла за болни

15:49, 23 юли 21
За истината

Бургаска област се подготвя за ръст на случаите на коронавирус след като областта премина от зелената в жълтата зона на увеличен риск от COVID-19. Лечебните заведения поетапно откриват отново COVID легла, информира Радио Бургас. Прочетете още »

Делото за разораните пясъчни дюни на плаж Смокиня започна отново

13:19, 20 юли 21
За истината

Делото за унищожаването на пясъчни дюни на плаж Смокиня в началото на 2019 година влезе в съда. Обвиняеми са двама души – бизнесменът Иван Нончев и Манол Пазвантов. Първият наел втория, като багерист да изравни дюните. Делото е за унищожаването на над 1200 кв. метра бели дюни. Прочетете още »

В Царево се обявиха против нови защитени зони до приемането на ОУП

8:50, 14 юли 21
За истината

Против обявяването на нови защитени зони и местности в Царево, до приемането на Общ устройствен план (ОУП), се обяви общинският съвет в морския град. Докладната записка беше внесена от кмета Георги Лапчев след постъпили жалби на собственици на земи около Корал. Прочетете още »

ГЕРБ и БСП са с най-сериозен отлив на гласове на изборите в Бургаска област

18:21, 13 юли 21
Петя Михова

Коалицията ГЕРБ – СДС и БСП имат най-сериозен отлив на гласове на изборите в област Бургас. Ако през април за коалицията са гласували 25.68% от бургазлии, то сега това са направили 23.72%. Промяна има и в народните представители, които ГЕРБ – СДС се очаква да излъчи в новото Народно събрание. На предходните избори това бяха […] Прочетете още »

В Царево обсъждат отказ да бъдат съгласувани нови 1056 декара защитени зони по „Натура 2000“

10:13, 13 юли 21
За истината

Отказ да бъдат съгласувани нови 1056 декара защитени зони по „Натура 2000“ край къмпинг Корал ще обсъжда днес на заседание Общинският съвет в Царево, съобщава БНР. Прочетете още »

Протест заради лошото състояние на пътя Приморско – Китен

14:25, 9 юли 21
За истината

Представители на туристическия бранш и жители на Приморско излязоха на протест заради лошото състояние на вътрешния път Приморско – Китен. Прочетете още »

Общински съветник от Созопол е разследван за купуване на гласове

19:20, 7 юли 21
За истината

Общински съветник от Созопол е разследваният кандидат-депутат за купуване на гласове. Следствието срещу Цветелин Георгиев се води от Софийската градска прокуратура, съобщи Радио Бургас.  Прочетете още »

Оранжерията на Доган в Росенец трябва да бъде съборена, реши Административният съд в Бургас

17:59, 2 юли 21
Петя Михова

Бургаският административен съд реши оранжерията в имота в парк „Росенец“, свързван с Ахмед Доган, да бъде премахната. Делото е по жалба на фирмата „Хермес солар“ срещу заповед на Община Бургас за събарянето на постройката. Прочетете още »

следи от верижна машина на пясъка на плаж "Смокиня"

Строежи са маскирани като преместваеми обекти на плаж „Смокините – север“

10:44, 2 юли 21
За истината

Началникът на ДНСК арх. Влади Калинов подаде сигнал до Върховна административна прокуратура във връзка с издадени от главния архитект на община Созопол 5 разрешителни за поставяне на преместваеми обекти на територията на морски плаж „Смокините -север“, съобщи Радио Бургас. Прочетете още »