Проект за подземен паркинг сблъска граждани и инвеститор в Бургас

17:56, 19 ян. 21
Петя Михова

Ново обществено обсъждане на проекта за изграждане на подземен паркинг под хотел „България“ в центъра на Бургас поискаха членове от партията „Средна Европейска Класа“. Според тях на първата дискусия не се е чула позицията на всички граждани, които са заявили участие. От „Организация за закрила на българските граждани“ пък събират подписка против проекта. Те смятат, […] Прочетете още »

Доброволци премахнаха тревата от плажната ивица в парк „Росенец“

7:57, 18 ян. 21
За истината

Акция по почистването на плажната ивица край лятното имение, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“ проведоха доброволци в неделя. Прочетете още »

Частен съдебен изпълнител, свързан с продажбата на либийския танкер „Бадр“ е осъден по друго дело

18:34, 15 ян. 21
За истината

Окръжният съд в Бургас наложи условна присъда от 1 година и 6 месеца “Лишаване от свобода“, отложена с 3 години, на частния съдебен изпълнител Тотко Колев. Той беше признат за виновен, в това че е допуснал частно лице да придобие общински имот, като е нанесъл имуществени вреди в размер на близо 100 хил. лв. за […] Прочетете още »

Проектантът на сараите в „Росенец“ иска плажът там да остане частен

15:20, 6 ян. 21
Петя Михова

Искането бреговата ивица в парк „Росенец“ да бъде вписана като плаж се обжалва, съобщи бургаският общински съветник Димитър Найденов. След съвместната му акция с Христо Иванов в парк „Росенец“ миналото лято, те изпратиха искане до Министерството на туризма бреговата ивица да бъде вписана като плаж. В момента процедурата се обжалва с мотива, че на терена […] Прочетете още »

Министерство на културата не откри нарушения при събарянето на сградите, които вдигнаха бургазлии на протест

9:16, 24 дек. 20
Петя Михова

Няма нарушения при събарянето на сградите в имота на площад „Тройката“ в Бургас, където се намира и книжарница „Хеликон“. Това посочват от Министерството на културата в отговор на отправени въпроси по Закона за достъп до обществена информация. Проверката на институцията беше направена в началото на годината, след протест с искане за запазването на старите сгради. Прочетете още »

Основен свидетел промени показанията си в дело за подкуп срещу бивш служител на ИАРА – Бургас

13:39, 9 дек. 20
Петя Михова

Дело за подкуп в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) продължава днес в Бургас. По време на процеса срещу вече бившия служител на ИАРА Янчо Георгиев в Бургаския окръжен съд бяха разпитани свидетели, които не потвърдиха извършеното престъпление, като единият от тях промени първоначалните си покзания, дадени пред разследващите. Прочетете още »

Таксиметровият бранш в Бургас ще бъде подпомогнат с данъчни облекчения

18:50, 8 дек. 20
Петя Михова

Значителни загуби регистрират дружеството за таксиметрови услуги в Бургас заради икономическите последици от коронакризата. Очаква се приходите тази година да са с между 30 и 35 % по-малко в сравнение с миналата. Прочетете още »

Фризер за ваксини срещу COVID-19 се оказа по-голям от вратата, през която трябва да мине

17:35, 7 дек. 20
За истината

Специалния фризер за съхранение на ваксините срещу COVID-19 се оказа по-голям от вратата на помещението, в която трябваше да бъде инсталиран в Бургас, това съобщи Би Ти Ви. Освен това той е бил транспортиран в нарушение на инструкциите за експлоатацията му, което може да се отрази на работата му. Прочетете още »

Екоминистерството иска обявяване на бедствено положение в Бургас заради безводието

13:40, 1 дек. 20
За истината

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) иска в Бургас да бъде въведено бедствено положение, за да може в бързи срокове местното ВиК-дружество да вземе мерки за справяне с очертаващото се безводие. Това е записано в месечния график за декември за използване на водите на комплексно значимите язовири в страната, цитиран днес от „Дневник“. Веднага обаче се […] Прочетете още »

Три детски градини в Бургас отварят извънредно, за да поемат грижата за децата на бургаските медици

17:37, 26 ное. 20
За истината

Три детски градини в община Бургас отварят извънредно, за да поемат от понеделник грижата за децата в яслена и градинска група, и за тези в 1, 2 и 3 клас на бургаските лекари и медицински лица. Това съобщи в официалната си страница днес Община Бургас.  Прочетете още »