Двама служители на Агенцията по рибарство в Бургас са задържани за подкуп и изнудване

10:06, 12 мар. 20
За истината

Окръжната прокуратура е задържала за срок до 72 часа двама служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас за изнудване и искане на подкуп, съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »

Съдбата на стара сграда обедини гражданите в Бургас

17:09, 25 февр. 20
Петя Михова

Стара сграда в Бургас изправи едни срещу други бизнес, министерство и гражданите. До този момент Бургас не е бил така единен за запазването на архитектурен паметник. Граждани в Бургас организираха протест в защита на старата сграда на книжарница „Хеликон“ на площад „Тройката“. От няколко месеца в града се носеха слухове, че тя, както и останалите […] Прочетете още »

Условна присъда получи бившия шеф на Общинска служба земеделие в Руен

14:27, 17 февр. 20
За истината

Бившият началник на службата по земеделие в Община Руен се споразумя с прокуратурата за условно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години. Бончо Бончев е лишен от право да заема длъжността началник на Общинската служба по земеделие за срок от 3 години. Прочетете още »

Бургаски окръжен съд ще решава за отнемане на имущество за над 140 млн. лв. от Николай и Евгения Баневи

14:50, 29 ян. 20
За истината

Бургаският окръжен съд ще решава дали да се отнеме имущество на стойност 140 523 982.29 лв., собственост на Николай и Евгения Баневи и свързани с тях юридически лица. Искане за това внася Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), а решението е взето на заседание на комисията днес. Прочетете още »

Мъж, издирван за убийство на украинска правозащитничка, е задържан в Бургас

18:16, 27 ян. 20
За истината

В Бургас е задържан мъж, издирван с червена бюлетина на Интерпол за смъртта на украинската правозащитничка Екатерина Гандзюк през 2018 г., съобщи Свободна Европа. Прочетете още »

Ще вдигнат ли заплатите си общинските съветници в Бургас

14:35, 20 ян. 20
За истината

Заплатите на общинските съветници в Бургас ще бъдат увеличени ако предложението на председателя му Севдалина Турманова бъде прието. Прочетете още »

Свършиха терените в Индустриален и логистичен парк – Бургас

13:00, 20 ян. 20
За истината

Свободните терени за развитието на бизнеспроекти в Индустриален и логистичен парк – Бургас са вече изчерпани. За това съобщиха от местната администрация в града. В края на 2019 г. площите в парка са запълнени 95%. Прочетете още »

Кметът на Бургас обяви съкращение на общинската администрация

9:03, 8 ян. 20
Петя Михова

През тази година кметът на Бургас планира 5% съкращение на общинската администрация. Над 305 млн. лв. е рамката на бюджета на Бургас за 2020 г. Преходния остатък от миналата година е в размер на над 24 млн. лв. Завишени са налозите за автомобилите, които замърсяват града, но не се предвижда увеличение на основните данъци, посочи […] Прочетете още »

Кметът на Несебър Николай Димитров остава в ареста

11:57, 20 дек. 19
За истината

Апелативният специализиран наказателен съд е отменил определението на първата съдебна инстанция, с което мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на кмета на Несебър Николай Димитров бе измемена в по-лека, съобщава Радио Бургас. С постоянна мярка задържане под стража остава и общинският съветник Петър Тодоров. Прочетете още »

Бургас влиза в 2020 г. с дефицит от 30 млн лв.

18:07, 19 дек. 19
Петя Михова

Близо 30 млн. лева е заложеният дефицит в бюджета на Бургас за следващата година. Това каза кметът Димитър Николов по време на редовната сесия на Общинския съвет . Прочетете още »