Морската вода не е замърсена, установи проверка на „Морска администрация“

15:36, 6 авг. 20
За истината

„Трудно ще стане ясно кой от преминалите 150 кораба в извънтериториални води е изхвърлил товара си и дали го е направил по правилния начин“ – това коментира пред БНР Станислав Станков от „Пристанищен и екологичен контрол“ към Изпълнителната агенция „Морска администрация, която проверява сигнала за наличие на палмово масло по плажове на Черноморието. Прочетете още »

Седмица след замърсяването на плажовете с палмово масло няма резултати от пробите, а извършителят не е намерен

11:29, 6 авг. 20
За истината

Седмица след замърсяването на редица плажни ивици по Българското Черноморие с палмово масло резултати от пробите на мазните топчета, взети от Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) все още няма. Не е намерен и причинителят на замърсяването, а отговорните институции си прехвърлят една на друга журналистическите въпроси по темата. Прочетете още »

Христо Иванов отново в „Росенец“, а Община Бургас проверява законно ли живее Доган в „сарая“ си

18:06, 4 авг. 20
За истината

Активисти на „Демократична България“ днес направиха изненадваща проверка на затворения с огради достъп до плажната ивица край т.нар. "сарай" на Ахмед Доган. Поводът беше информация, че незаконната ограда, която препятстваше движението по общинския път, отново е издигната и преминаването по него е невъзможно. Прочетете още »

Топчета от палмово масло стигнаха и до северния плаж в Бургас

17:08, 3 авг. 20
За истината

Топчета от палмово масло излязоха днес и на северния плаж в Бургас. За първи път замърсяването се появи през миналата седмица на плажната ивица в Иракли. Последваха сигнали за плажовете Обзор, Арапя, Корал и Ахтопол. Прочетете още »

Плажът на Иракли е замърсен с палмово масло

15:26, 31 юли 20
За истината

Един от най-красивите плажове по Българското черноморие – Иракли, е замърсен с топчета палмово масло, за които към момента се предполага, че са изхвърлени от преминаващ кораб. Прочетете още »

Антикорупционната комисия глоби шефа на РДНСК-Бургас за конфликт на интереси

11:31, 30 юли 20
Петя Михова

Глоба от 10 хил. лв. е била наложена на началника на РДНСК – Бургас Милен Ненчев, съобщиха от антикорупционната камисия. Причината е установен конфликт на интереси. Прочетете още »

Пътят към имота, свързван с Доган в парк „Росенец“ остава общински

15:46, 28 юли 20
Петя Михова

Решението за промяна на Подробния устройствен план (ПУП) на парк „Росенец“ от м. април, с което общински път, водещ до частен имот, свързан с Ахмед Доган беше преобразуван в частен, беше оттеглено на днешната сесия на Общинския съвет в Бургас. Докладната записка на групата от ГЕРБ за оттеглянето беше внесена извънредно като втора точка от […] Прочетете още »

ГЕРБ даде заден за собствеността на пътя към имението на Доган в парка Росенец

17:43, 27 юли 20
Петя Михова

Най-вероятно на утрешната сесия на Общински съвет – Бургас решението за частната улица, водеща до „сараите“ на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган“ в парк „Росенец“ ще бъде отменено. Това може да стане възможно, след като днес групата общински съветници от ГЕРБ – Бургас поиска решението, което през април наложи силово, да бъде оттеглено. Докладната […] Прочетете още »

Административният съд в Бургас ще гледа протеста срещу разрешението за строеж на „Алепу“

9:02, 27 юли 20
За истината

Административният съд в Бургас ще гледа днес внесения от прокуратурата протест срещу разрешението за строеж в защитената местност „Алепу“, съобщи Радио Бургас. Там фирма „Алепу вилидж“ предвижда изграждането на курортен комплекс, чиято част е подпорната стена, предизвикала серия от протести и проверки. Прочетете още »