Конституционният съд се произнесе по казуса, свързан с кмета на Благоевград

20:29, 24 сеп. 20
За истината

Конституционният съд отхвърли искането на тричленен състав на Върховния административен съд и на 63-ма народни представители от 44-тото Народно събрание за установяване на противоконституционност на чл. 42, ал. 1, т. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Казусът касае оставането на поста на благоевградския кмет Румен Томов. Прочетете още »

Протестиращите в Благоевград тази вечер застават пред сградата на полицията

17:38, 3 авг. 20
За истината

Жители на Благоевград организират протест пред сградата на Областната дирекция на МВР тази вечер, съобщи регионалното издание „Благоевград нюз“. Протестът е провокиран от добилия публичност случай, при който участник в протестите край Благоевград съобщи, че е бил удрян и заплашван от полицаи, след като е бил спрян за „рутинна проверка“ от пътна полиция на път […] Прочетете още »

Делото за кмета на Благоевград чака решение на Конституционния съд

15:12, 25 юни 20
За истината

Върховният административен съд спря делото, касаещо отстраняването от длъжност на кмета на Благоевград Румен Томов, докато излезе решение на Конституционния съд (КС), предаде регионалното издание „Благоевград нюз„. Прочетете още »

Част от новостроящия се тунел ,,Железница“ на магистрала ,,Струма“ се срути и затрупа хора (обновена)

11:59, 24 юни 20
За истината

Тази сутрин около 10:30 часа е станало срутване в новостроящия се тунел „Железница” на автомагистрала „Струма“. По последна информация затрупани са били трима души, които са транспортирани в благоевградската болница. Няма пряка опасност за живота им, съобщи БНР. Прочетете още »

Кметската криза в Благоевград резонира в общинския съвет

17:53, 12 юни 20
За истината

Оставката на председателя на Общински съвет (ОбС) – Благоевград Андон Тодоров ще бъде гласувана на редовното заседание на местния парламент в края на юни. Това се разбраха благоевградските съветници по време на днешното извънредно заседание, в което общинският съветник и заместник-председател на ОбС-Благоевград Калоян Ханджийски поиска оставката на председателя. Прочетете още »

Административният съд отхвърли жалбата на кмета на Благоевград срещу отстраняването му

9:08, 22 май 20
За истината

Административният съд в Благоевград отхвърли жалбата на кмета Румен Томов, с която той оспорва решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за остраняването му. Прочетете още »

Пожар избухна в Дом за стари хора в Благоевград

12:29, 11 май 20
За истината

Пожар е избухнал в стая в Дома за стари хора „Света Петка“ в Благоевград, съобщи полицията. В дома има пациент с положителна проба за коронавирус. Прочетете още »

Делото за прекратените правомощия на кмета на Благоевград беше отложено

13:00, 7 май 20
За истината

В 10:30 днес, в Административния съд в Благоевград  трябваше да се разгледа делото, касаещо прекратените правомощия на кмета Румен Томов и определението, с което съдия Ваня Вълкадинова спря изпълнението на решение на Общинската избирателна комисия (ОИК). Прочетете още »

Административният съд спря решението за отстраняването на Румен Томов като кмет на Благоевград

8:13, 5 май 20
За истината

Административният съд в Благоевград спря изпълнението на решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/, с което бяха прекратени предсрочно пълномощията на Румен Томов като кмет на Благоевград. Прочетете още »

Общинската избирателна комисия в Благоевград гласува прекратяване мандата на кмета Румен Томов

22:15, 28 апр. 20
За истината

На извънредно заседание днес Общинската избирателна комисия в Благоевград гласува предсрочното прекратяване на правомощията на кмета на града Румен Томов. Предстои Общинският съвет да определи временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а президентът да насрочи дата за нови кметски избори. Прочетете още »