В Благоевградска област няма разкрити COVID зони

9:17, 20 сеп. 21
За истината

Пациентите с COVID-19 от област Благоевград и още седем области в страната няма да могат да се лекуват безплатно в домашни условия, съобщава БНТ. Причината е липсата на разкрити в съответната област COVID зони, където след преглед се изписват безплатни лекарства за домашно лечение при леките и средно тежки случаи на коронавирус. Прочетете още »

Бившият шеф на ДАНС е задържан за бракониерство

10:07, 21 юли 21
За истината

Доскорошният председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Димитър Георгиев е задържан за бракониерство. Полицията го е арестувала близо до благоевградското село Сушица след подаден сигнал за незаконен лов в района, съобщи БНР. Прочетете още »

Новият кмет на Благоевград планира кметските наместници в общината да се избират от жителите на селата

16:44, 19 юли 21
За истината

Кметските наместници в община Благоевград ще се избират от жителите на селата. Това заяви на  пресконференция новият кмет на Благоевград Илко Стоянов, цитиран от БНР. Прочетете още »

Антикорупционната комисия наложи глоба на ректор за конфликт на интереси

14:52, 7 юли 21
За истината

КПКОНПИ е установила конфликт на интереси за проф. д-р Борислав Юруков – ректор на Югозападен университет „Неофит Рилски“. Прочетете още »

Антикорупционната комисия влезе в община Хаджидимово заради лимузина на кмета

21:33, 5 юли 21
За истината

Служители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество изземват документи за обществена поръчка, проведена в края на миналата година, научи БНТ. Прочетете още »

Кандидатът на „Има такъв народ“ печели кметското място в Благоевград

7:17, 5 юли 21
За истината

Илко Стоянов от „Има такъв народ“ (ИТН) печели кметското място в Благоевград. Поне това показват предварителните данни от проведените вчера избори в града. Стоянов печели на балотаж срещу подкрепения от БСП Румен Томов. Прочетете още »

машина за гласуване

Балотаж и ниска активност на изборите за кмет на Благоевград

9:52, 28 юни 21
За истината

С рекордно ниска избирателна активност приключиха частичните избори за кмет на Благоевград. При 20 процента обработени резултати на балотаж отиват независимият кандидат Румен Томов, чиито кметски правомощия бяха прекратени предсрочно, и кандидатът на партия „Има такъв народ“ Илко Стоянов. Прочетете още »

Ясен Попвасилев ще управлява Благоевград до избора на нов кмет

14:56, 21 апр. 21
За истината

Ясен Попвасилев е временно изпълняващият кмет на община Благоевград до провеждането на частични избори. Той бе избран на извънредната сесия на Общинския съвет днес с 30 гласа "за" и двама въздържали се. Прочетете още »

Върховният административен съд прекрати правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов

18:10, 14 апр. 21
За истината

С решение на Върховния административен съд (ВАС) правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов са прекратени предсрочно. Решението на съда е окончателно. Прочетете още »

Потъналата в дългове община Хаджидимово си е купила Мерцедес с „амбиентно интериорно осветление в седем цвята“

11:19, 7 апр. 21
За истината

Антикорупционният фонд (АКФ) сигнализира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за съмнителна обществена поръчка на Община Хаджидимово за доставка на луксозен лек автомобил. Прочетете още »