Върховният административен съд прекрати правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов

18:10, 14 апр. 21
За истината

С решение на Върховния административен съд (ВАС) правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов са прекратени предсрочно. Решението на съда е окончателно. Прочетете още »

Потъналата в дългове община Хаджидимово си е купила Мерцедес с „амбиентно интериорно осветление в седем цвята“

11:19, 7 апр. 21
За истината

Антикорупционният фонд (АКФ) сигнализира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за съмнителна обществена поръчка на Община Хаджидимово за доставка на луксозен лек автомобил. Прочетете още »

Полицаите, нарушили противоепидемичните мерки, ще бъдат уволнени

21:58, 19 февр. 21
За истината

Полицаите, които са празнували в заведение край Сандански, в нарушение на противоепидемичните мерки, ще бъдат уволнени. Това се разбира от съобщение на дирекцията на МВР в Благоевград. Прочетете още »

Дознателка се призна за виновна и получи условна присъда

19:16, 17 февр. 21
За истината

Бивша дознателка от Благоевград се споразумя с Районната прокуратура в Благоевград и получи една година и половина условна присъда, с тригодишен изпитателен срок, след като се е признала за виновна по 4 обвинения - за престъпление по служба, разгласяване на информация, лъжесвидетелстване и лично укривателство. Прочетете още »

купон полицеи Благоевград

В Благоевград тече проверка за нарушаване на Covid мерките от полицейски служители

15:34, 16 февр. 21
За истината

Директорът на областната дирекция на МВР в Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов е разпоредил незабавна проверка във връзка с получени данни за нарушаване на противоепидемичните мерки от полицейски служители. Прочетете още »

Национален парк “Пирин” проверява сигнал за убийството на 14 диви кози

14:29, 15 дек. 20
За истината

Дирекцията на Националния парк „Пирин“ е започнала проверка по случая с публикувани в социалните мрежи снимки на избити в парка 14 бременни диви кози, съобщи БНР. Прочетете още »

Енергийна Ефективност, Благоевград

9:00, 4 дек. 20
За истината

Още през 2017 година в разследване за "Черната книга на правителственото разхищение" беше публикувано разследване, според което Благоевград се бе оказал първенец по санирани блокове по Националната програма за енергийна ефективност. Тя бе реализирана с пари от държавния бюджет. Прочетете още »

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при бившия кмет на Благоевград

13:48, 25 ное. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решение за установяване на конфликт на интереси по отношение на бившия кмет на Община Благоевград Атанас Камбитов, съобщиха днес от Антикорупционния орган. Прочетете още »

Общински съветници в Благоевград предлагат пълно затваряне на града за три седмици

10:10, 19 ное. 20
За истината

Затваряне на Благоевград за 3 седмици са предложили общински съветници по време на първото заседание на новосъздадения Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към метния парламент,което се проведе снощи. Предлага се да останат отворени само общински и държавни учреждения, аптеки, банки, бензиностанции и хранителни магазини, информира регионалното издание „Благоевград нюз“. Прочетете още »

Конституционният съд се произнесе по казуса, свързан с кмета на Благоевград

20:29, 24 сеп. 20
За истината

Конституционният съд отхвърли искането на тричленен състав на Върховния административен съд и на 63-ма народни представители от 44-тото Народно събрание за установяване на противоконституционност на чл. 42, ал. 1, т. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Казусът касае оставането на поста на благоевградския кмет Румен Томов. Прочетете още »