Административният съд отхвърли жалбата на кмета на Благоевград срещу отстраняването му

9:08, 22 май 20
За истината

Административният съд в Благоевград отхвърли жалбата на кмета Румен Томов, с която той оспорва решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за остраняването му. Прочетете още »

Пожар избухна в Дом за стари хора в Благоевград

12:29, 11 май 20
За истината

Пожар е избухнал в стая в Дома за стари хора „Света Петка“ в Благоевград, съобщи полицията. В дома има пациент с положителна проба за коронавирус. Прочетете още »

Делото за прекратените правомощия на кмета на Благоевград беше отложено

13:00, 7 май 20
За истината

В 10:30 днес, в Административния съд в Благоевград  трябваше да се разгледа делото, касаещо прекратените правомощия на кмета Румен Томов и определението, с което съдия Ваня Вълкадинова спря изпълнението на решение на Общинската избирателна комисия (ОИК). Прочетете още »

Административният съд спря решението за отстраняването на Румен Томов като кмет на Благоевград

8:13, 5 май 20
За истината

Административният съд в Благоевград спря изпълнението на решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/, с което бяха прекратени предсрочно пълномощията на Румен Томов като кмет на Благоевград. Прочетете още »

Общинската избирателна комисия в Благоевград гласува прекратяване мандата на кмета Румен Томов

22:15, 28 апр. 20
За истината

На извънредно заседание днес Общинската избирателна комисия в Благоевград гласува предсрочното прекратяване на правомощията на кмета на града Румен Томов. Предстои Общинският съвет да определи временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а президентът да насрочи дата за нови кметски избори. Прочетете още »

ВАС остави в сила решение за предсрочното прекратяване на мандата на кмета на Община Благоевград

13:27, 16 апр. 20
За истината

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди решение на благоевградския административен съд, касаещо предсрочно прекратяване на мандата на кмета на Община Благоевград. Така, според днешното решение на ВАС, мандатът на кмета на Благоевград Румен Томов (независим, подкрепен от БСП) трябва да бъде прекратен.  Прочетете още »

Собственици на заведения за бързо хранене в Благоевград протестираха символично

14:13, 6 апр. 20
За истината

В Благоевград се проведе символичен протест на собственици на заведения за бързо хранене, съобщи БНТ. Причината за недоволство на бизнеса е невъзможността заведенията да работят дори след като са опитали да се приспособят към новите изисквания. Прочетете още »

От Благоевград до Париж, през Лил, Бордо и Ла Рошел за 87 хил. лева и за сметка на данъкоплатците

13:59, 25 февр. 20
Мариета Димитрова

Близо 87 хил. лв. в рамките на две години са или похарчени от бюджета на Благоевград за задгранични пътувания на бившия кмет на града Атанас Камбитов и хора от "вътрешния кръг" в администрацията му като в тази сума не влизат командировъчните, които са им били изплатени. Прочетете още »

Иван Гешев обеща да провери и сделката за приватизацията на „Булгартабак“

14:03, 20 февр. 20
Мариета Димитрова

Всички приватизационни сделки, включително тази за „Булгартабак“, ще бъдат проверени, увери днес главният прокурор Иван Гешев, притиснат от журналистически въпроси в Благоевград за сделката, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски. Прочетете още »