Екоинспекцията в Благоевград започна процедура за нарушенията на „Мелнишките пирамиди“

18:34, 14 ян. 22
За истината

РИОСВ (Регионална инспекция по околната среда и водите) – Благоевград започна административно-наказателно производство по реда на Закона за защитените територии за констатираните нарушения в „Мелнишките пирамиди“. Това заяви вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов при проверка на място в защитената територия. Прочетете още »

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг от Общината ще се проведе в Благоевград

9:57, 6 ян. 22
За истината

Обществено обсъждане за поемането на нов дългосрочен дълг ще се проведе днес – присъствено и онлайн в Благоевград. Прочетете още »

Увредени са около 2 дка в защитена територия до „Мелнишки пирамиди“

19:04, 29 дек. 21
За истината

За извършването на изкопни дейности и унищожение на дървета в в защитената територия – природна забележителност „Мелнишки пирамиди“, съобщи днес министърът на екологията Борсилав Сандов. Той публикува снимки и изпрати проверка на място. Прочетете още »

Кметът на Благоевград предлага увеличение на такса смет в града и редуциране на налога за бизнеса и в селата

16:30, 18 ное. 21
За истината

Кметът Илко Стоянов предлага Общински съвет – Благоевград да гласува увеличение на такса смет за домакинствата в града от 1,1 на 2,9, намаляване размера на таксата за сметосъбирането и сметоизвозването в селата от 12 на 7 промила, както и редуциране на такса смет за бизнеса от 6 на 5,7 промила. Прочетете още »

Антикорупционната комисия влезе в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“

16:41, 2 ное. 21
За истината

Служители на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) влязоха в сградата на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград, съобщава БНР.  Прочетете още »

Община Благоевград е осъдена да плати за счупен крак на необезопасена шахта

18:14, 4 окт. 21
За истината

Окръжен съд – Благоевград осъди Общината да плати обезщетение от 20 хил. лева на 24-годишна жена, счупила крака си в необезопасена шахта в града. Прочетете още »

В Благоевградска област няма разкрити COVID зони

9:17, 20 сеп. 21
За истината

Пациентите с COVID-19 от област Благоевград и още седем области в страната няма да могат да се лекуват безплатно в домашни условия, съобщава БНТ. Причината е липсата на разкрити в съответната област COVID зони, където след преглед се изписват безплатни лекарства за домашно лечение при леките и средно тежки случаи на коронавирус. Прочетете още »

Бившият шеф на ДАНС е задържан за бракониерство

10:07, 21 юли 21
За истината

Доскорошният председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Димитър Георгиев е задържан за бракониерство. Полицията го е арестувала близо до благоевградското село Сушица след подаден сигнал за незаконен лов в района, съобщи БНР. Прочетете още »

Новият кмет на Благоевград планира кметските наместници в общината да се избират от жителите на селата

16:44, 19 юли 21
За истината

Кметските наместници в община Благоевград ще се избират от жителите на селата. Това заяви на  пресконференция новият кмет на Благоевград Илко Стоянов, цитиран от БНР. Прочетете още »

Антикорупционната комисия наложи глоба на ректор за конфликт на интереси

14:52, 7 юли 21
За истината

КПКОНПИ е установила конфликт на интереси за проф. д-р Борислав Юруков – ректор на Югозападен университет „Неофит Рилски“. Прочетете още »