Национален парк “Пирин” проверява сигнал за убийството на 14 диви кози

14:29, 15 дек. 20
За истината

Дирекцията на Националния парк „Пирин“ е започнала проверка по случая с публикувани в социалните мрежи снимки на избити в парка 14 бременни диви кози, съобщи БНР. Прочетете още »

Енергийна Ефективност, Благоевград

9:00, 4 дек. 20
За истината

Още през 2017 година в разследване за "Черната книга на правителственото разхищение" беше публикувано разследване, според което Благоевград се бе оказал първенец по санирани блокове по Националната програма за енергийна ефективност. Тя бе реализирана с пари от държавния бюджет. Прочетете още »

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при бившия кмет на Благоевград

13:48, 25 ное. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решение за установяване на конфликт на интереси по отношение на бившия кмет на Община Благоевград Атанас Камбитов, съобщиха днес от Антикорупционния орган. Прочетете още »

Общински съветници в Благоевград предлагат пълно затваряне на града за три седмици

10:10, 19 ное. 20
За истината

Затваряне на Благоевград за 3 седмици са предложили общински съветници по време на първото заседание на новосъздадения Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към метния парламент,което се проведе снощи. Предлага се да останат отворени само общински и държавни учреждения, аптеки, банки, бензиностанции и хранителни магазини, информира регионалното издание „Благоевград нюз“. Прочетете още »

Конституционният съд се произнесе по казуса, свързан с кмета на Благоевград

20:29, 24 сеп. 20
За истината

Конституционният съд отхвърли искането на тричленен състав на Върховния административен съд и на 63-ма народни представители от 44-тото Народно събрание за установяване на противоконституционност на чл. 42, ал. 1, т. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Казусът касае оставането на поста на благоевградския кмет Румен Томов. Прочетете още »

Протестиращите в Благоевград тази вечер застават пред сградата на полицията

17:38, 3 авг. 20
За истината

Жители на Благоевград организират протест пред сградата на Областната дирекция на МВР тази вечер, съобщи регионалното издание „Благоевград нюз“. Протестът е провокиран от добилия публичност случай, при който участник в протестите край Благоевград съобщи, че е бил удрян и заплашван от полицаи, след като е бил спрян за „рутинна проверка“ от пътна полиция на път […] Прочетете още »

Делото за кмета на Благоевград чака решение на Конституционния съд

15:12, 25 юни 20
За истината

Върховният административен съд спря делото, касаещо отстраняването от длъжност на кмета на Благоевград Румен Томов, докато излезе решение на Конституционния съд (КС), предаде регионалното издание „Благоевград нюз„. Прочетете още »

Част от новостроящия се тунел ,,Железница“ на магистрала ,,Струма“ се срути и затрупа хора (обновена)

11:59, 24 юни 20
За истината

Тази сутрин около 10:30 часа е станало срутване в новостроящия се тунел „Железница” на автомагистрала „Струма“. По последна информация затрупани са били трима души, които са транспортирани в благоевградската болница. Няма пряка опасност за живота им, съобщи БНР. Прочетете още »

Кметската криза в Благоевград резонира в общинския съвет

17:53, 12 юни 20
За истината

Оставката на председателя на Общински съвет (ОбС) – Благоевград Андон Тодоров ще бъде гласувана на редовното заседание на местния парламент в края на юни. Това се разбраха благоевградските съветници по време на днешното извънредно заседание, в което общинският съветник и заместник-председател на ОбС-Благоевград Калоян Ханджийски поиска оставката на председателя. Прочетете още »

Административният съд отхвърли жалбата на кмета на Благоевград срещу отстраняването му

9:08, 22 май 20
За истината

Административният съд в Благоевград отхвърли жалбата на кмета Румен Томов, с която той оспорва решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за остраняването му. Прочетете още »