Близо 13,3 млн. лв. ще струва рехабилитацията на 15 км. туристически път до хижа „Вихрен”

16:16, 18 окт. 21
За истината

Дружеството по Закона за задълженията и договорите „Банско 2021“ ще строи новия път до хижа „Вихрен” в Банско. Прочетете още »

Започва масово тестване за коронавирус, обяви здравният министър

16:46, 15 апр. 20
За истината

Започва масово тестване на българските граждани за коронаруса COVID-19 с PCR тестове. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в Банско, където е заедно с премиера Бойко Борисов. В момента в Банско се извършва масово тестване на жителите след края на карантината. Прочетете още »

Зимният курорт Банско се поставя под строга карантина

20:05, 17 мар. 20
За истината

Зимният курорт Банско е поставен под карантина. След трима заразени с коронавирус и опасност от разрастване на заразата, градът се поставя в пълна изолация за две седмици. Това съобщи на извънреден брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за противодействие на COVID-19 ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Прочетете още »

Забранен е риболовът в 17 езера на парк „Пирин“

9:39, 9 юли 18
За истината

Със заповед на директора на Национален парк „Пирин“ Росен Баненски е забранен риболовът в 17 езера на парка. Решението е мотивирано със Закона за защитените територии, закона за рибарството и аквакултурите, както и плана за управление на НП „Пирин“. Прочетете още »

Учредена е Организация за управление на туристически район „Рила – Пирин”

21:38, 31 окт. 17
За истината

На своето редовно заседание днес Общински съвет – Банско даде своето съгласие за създаване на Организация за управление на туристически район „Рила – Пирин”, съобщава сайтът blagoevgrad-news. Това е един от общо деветте туристически райони, на които е разпределена територията на страната съгласно новите разпоредби на Закона за туризма. Прочетете още »