Чатът на Гешев с пиарката на Борисов: тази простичка наглед случка разкрива много

11:39, 14 сеп. 21
Емилия Милчева

„За истината“ публикува коментар на Емилия Милчева от „Дойче веле„. В нормалния свят, както обичаме да казваме в България, след такива чатове главният прокурор вече нямаше да е главен прокурор. Простичката наглед случка с чата между Иван Гешев и пиарката на Борисов разкрива много. Прочетете още »

„Искаме си парите!“, или за милионите и магистралите

12:12, 13 сеп. 21
Емилия Милчева

Дни наред пътните работници протестират - искат си парите. На улицата излязоха и ресторантьорите - гневни заради мерките срещу Ковид-19. Явно знаят, че преди избори протестите обикновено успяват. Прочетете още »

Как да се предотврати нов провал в България

9:06, 10 сеп. 21
Даниел Смилов

Има поне седем неща, които може да бъдат описани като ценно наследство на 46-ия български парламент. Но как да се предотврати нов провал след предстоящите избори? Даниел Смилов очертава най-важните стъпки в анализ за „Дойче веле„. Прочетете още »

ваксиниране

Правото ни да сме информирани важи не само за ваксините

16:00, 8 сеп. 21
Венелина Попова

Знам колко много този текст ще разгневи мнозина, особено медицинските среди у нас. Но ми се струва, че не можем да отклоняваме постоянно обществения дебат само в една посока, когато става дума за епидемията от Covid-19 и неговите мутации, а именно ваксинацията като единственото на този етап средство за защита от силно заразния вирус, който […] Прочетете още »

Повратна точка: нещо се случва в България

19:32, 5 сеп. 21
Георги Лозанов

Повратна точка? България е на път да осъзнае, че не ѝ трябва нов спасител, а нова политика. Така ще се разкъса омагьосаният кръг, в който властта разпределя порциите, а онези, които са ги получили, разпределят властта, пише Георги Лозанов в коментар за „Дойче веле„. Прочетете още »

Кирил Петков и Асен Василев правят партия? Да обобщим фактите.

13:11, 31 авг. 21
Емилия Милчева

Кирил Петков и Асен Василев са най-харесваните служебни министри. А над 90 000 души, обединени в група във Фейсбук, дори искат Петков за премиер. Правят ли двамата нов партиен проект? Емилия Милчева обобщава фактите в анализ за „Дойче веле„. Прочетете още »

Защо спада подкрепата за „Има такъв народ“

18:27, 26 авг. 21
Даниел Смилов

Политиката в България може и да изглежда хаотична, но това не означава, че в нея няма закономерности. Някои от тези закономерности са нови и си струва да се обсъдят внимателно в навечерието на връчването на третия мандат за съставяне на правителство. „За истината“ публикува коментар на Даниел Смилов за „Дойче веле“. Прочетете още »

България в задънена улица: сега е моментът Радев да се намеси

11:16, 26 авг. 21
За истината

„За истината“ публикува анализ на Веселин Стойнев за „Дойче веле„. Въпросът кой да вземе третия мандат и как той да се реализира успешно доведе до нови напрежения между т.нар. партии на промяната. Какво точно се случва? Да подредим нещата. Прочетете още »

Какъв план преследва „Има такъв народ“? Време е да кажат истината.

17:35, 20 авг. 21
Даниел Смилов

Вече и сериозни анализатори започват да подозират, че истинската цел на ИТН не е смяната на модела "Борисов" с по-адекватно и почтено управление. Какъв план преследват? Време е ИТН да вземат отношение по този въпрос. Прочетете още »

Фискална мъдрост: какво може да направи този парламент

9:54, 19 авг. 21
Красен Станчев

За истината публикува анализ на Красен Станчев за „Дойче веле„ „Правителството не следва да има разходи, които не са покрити с приходи от данъци, да заробва бъдещи поколения, финансирайки чрез дефицити публични разходи, предназначени да осигурят временни и краткосрочни ползи“. Джеймс М. Бюканън и Ричард Е. Уогнър („Демокрация в дефицит“, 1977). Казаното е нормативно определение […] Прочетете още »