Огромен шанс. Но България ще го пропилее.

10:48, 3 юни 20
Ясен Бояджиев

България получава огромен шанс: да се сдобие с милиарди, с които да се промени, да стане много по-добро място за живеене. Но по всичко изглежда, че това няма да се случи. Ясен Бояджиев от „Дойче веле“ обяснява защо. На кризата, породена от пандемията, Брюксел иска да отговори с много пари. И с идеята възстановяването на икономиката да […] Прочетете още »

Какво се крие зад „истинската история“ на Васил Божков

18:33, 1 юни 20
Даниел Смилов

В "Истинската история" на Васил Божков няма нови съществени елементи. Добавени са нови обвинения към управляващите, но няма нови доказателства, които да ги подкрепят. Прочетете още »

Грозно, срамно, жестоко: гаврата в Лясковец

13:26, 29 май 20
Ивайло Дичев

Четирима злодеи се гаврят с ромско момче. Четирима срещу един, истинска школа за мъжество. А родителите им позорно опитват да се споразумеят с майката на детето. Как ще завърши тази срамна история и как се стигна дотук, обеснява Ивайло Дичев в анализ за „Дойче веле“. Четирима злодеи пребиват без причина 15-годишно ромско момче, горят го с цигари, напъхват […] Прочетете още »

Краят на плоския данък в България?

11:26, 26 май 20
Емилия Милчева

Властта се кани да „стриже“ гражданите с нови данъци. В края на 2020 се очертава бюджетен дефицит. Няма да има „тлъстинки“ за раздаване, а ще трябва да се раздаде, защото изборите са идната пролет. Какво са замислили? „За истината“ препубликува анализ на Емилия Милчева за „Дойче веле“ Когато вместо допълнително парче пица, властта се кани […] Прочетете още »

Коронавирус в България: какво точно се случи в Осина?

16:30, 21 май 20
Емилия Милчева

Какво точно се случи в българското село Осина, превърнало се изведнъж в огнище на новия коронавирус? Вече седмици тече спорът чия е вината за КОВИД-19 в Осина. Емилия Милчева от „Дойче веле“ тръгна по следите на заразата. Специалисти в България вече констатират известно затихване на заразата, а през последните дни броят на новозаразените с коронавируса […] Прочетете още »

Да проверим версията на Васил Божков

16:16, 21 май 20
Даниел Смилов

България е на 111-о място по свобода на медиите, защото огромната част от тях все още се правят, че в момента в страната няма гигантски политически скандал. А когато медията не може или не иска да отрази и разследва политически скандал от такъв мащаб, тя се превръща в нещо друго. Може би премиерът е прав, когато казва, че това друго е от пернатия вид мисирка. Прочетете още »

Клатят клона, на който се крепи почти всичко в България

10:30, 20 май 20
Ясен Бояджиев

Тези дни се видя много ясно какво може да обедини всички парламентарни партии в България. Борбата срещу коронавируса? Не, не познахте. Обедини ги данък добавена стойност и борбата срещу него. ДДС-то, както фамилиарно го наричат всички - в среден, а не в мъжки род. Прочетете още »

„Гледаме едно повторение“. По какво си приличат случаите на Васил Божков и Цветан Василев

10:21, 20 май 20
Паулина Паунова

Прокуратурата няма да се занимава с SMS кореспонденията между бизнесмена Васил Божков и човека, вписан в телефона му с името Vladi Goranov. Това стана ясно от интервю на шефа на обвинението Иван Гешев пред БНТ през изминалия уикенд. Прочетете още »

Vladi Goranov, Борисов и Божков: когато приятелите на властта станат „олигарси“

10:12, 20 май 20
Емилия Милчева

След есемеси с лицето Vladi Goranov бизнесменът Васил Божков пусна нова серия в профила си във Фейсбук, представен от компанията му "Нове холдинг" като канал за връзки с обществото. Прочетете още »