„Петата колона“ на Русия в България

14:13, 13 май 22
Георги Лозанов

Единствените страни, за които Кремъл каза, че трябва да излязат от НАТО, са Румъния и България. Това навярно не е случайно и води към нерадостни предположения за евентуална следваща военна операция, казва Тихомир Безлов. Прочетете още »

Делата са част от играта – историята на съдените журналисти в България

9:49, 5 май 22
Емилия Димитрова

Петдесет и осем съдебни дела за обида и клевета срещу журналисти от периода 2007-2020 г. Прочетете още »

Оръжие за Украйна: Кога ставаш участник във войната?

18:09, 3 май 22
За истината

Ще стане ли Германия участник във войната, ако изпраща оръжие и обучава украинските войници как да го обслужват? Отговорът не е еднозначен, а друг сходен прецедент няма. Какво казват експертите по международно право? Прочетете още »

„Предстои сериозна битка“. Защо репликите между Радев и кабинета не са просто скандал

14:16, 3 май 22
Иван Бедров

„За истината“ публикува коментар на Иван Бедров от „Свободна Европа“. Размяната на остри думи между президента и правителството не е нещо ново. Този път обаче не става дума за личен конфликт, а за дълбоко разделение по въпроса за бъдещето на България. И битката предстои. Прочетете още »

Войната в Украйна – демаркационна линия за българските политици

11:32, 29 апр. 22
Венелина Попова

През 1932-33 година съветските власти подложиха на гладна смърт милиони украинци, които са отказвали да влязат в колхозите и да приемат доброволно колективизацията на земята им. И тогава Сталин, и днес Путин намират едно и също оправдание за злодеянията и зверствата си – националистите в Украйна. Прочетете още »

Българският Айхман. Как шефът на Комсомола премълча опасността от Чернобил

16:33, 26 апр. 22
За истината

„За истината“ публикува откъс от разследването на Димитър Вацов „Българският Айхман: Записки от архивите“ за сайта „Маргиналия“по повод годишнината от аварията в Чернобил на 26 април 1986 г. Прочетете още »

Нелепицата с пътуването до Украйна: защо Кирил Петков отива в Киев?

13:31, 26 апр. 22
Емилия Милчева

Оказва се, че след два месеца война българските управляващи имат нужда да проверят на място какво точно се случва в Украйна. Визитата на българската делегация начело с премиера Кирил Петков е твърде неуместна. Ето защо: Прочетете още »

Девня с най-високи заплати в Североизточна България, Разград изпреварва Варна

18:10, 14 апр. 22
Диана Желязкова

Община Девня е начело в Североизтока по размер на брутната месечна заплата за 2020 г. – 1 745 лв. Данните са на Института за пазарна икономика, който публикува класация на средните заплати Прочетете още »

Организация: Хора, които не са спазвали професионалните и етични стандарти, които ще трябва да съблюдават, нямат място в СЕМ

21:38, 13 апр. 22
За истината

Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) призова народните представители и президента Румен Радев да номинират за членове на Съвета за електронни медии доказани професионалисти. Прочетете още »

Главният прокурор използва неверни твърдения, за да защити поста си

14:27, 12 апр. 22
За истината

Главният прокурор продължава линията по самоотбрана заради  внесеното искане на правосъдния министър във Висшия съдебен съвет за предсрочното му отстраняване от длъжност. Част от публично защитаваните тези на Иван Гешев са неверни и това се потвърждава от действащите закони или от информация, събрана по официален ред чрез Закона за достъп до обществена информация. Адв. Диана […] Прочетете още »