Какво стана с оставката на Борисов?

15:49, 26 ное. 20
Даниел Смилов

Какво стана с оттеглянето на Борисов? През последните месеци премиерът успешно се скри. И сега сигурно се надява хората да забравят и за скандалите, и за оттеглянето му. Като рибки в аквариум с памет за 15 секунди. „За истината“ публикува коментар от Даниел Смилов за „Дойче веле“ Има времена, в които нациите трябва да се обединяват. […] Прочетете още »

Проф. Жеко Ганев: Коронавирусната пандемия не е „заговор срещу човечеството“, а резултат от силно замърсената околна среда

14:16, 26 ное. 20
Венелина Попова

Един български учен се опитва да разгадае природата на вируса Сovid-19 (Sars-Сov-2), който според него е наночастица на границата на неорганичната и органичната материя и се превръща в активна жива клетка едва след като разчете информация от човешкото ДНК. Прочетете още »

Шокът в здравната система

8:50, 23 ное. 20
Венелина Попова

„За истината“ публикува текст на Венелина Попова за сайта „Тоест„ Здравната ни система не издържа на пандемичния натиск, а последният случай с двама души в Пловдив, които умират, след като чакат да бъдат приети в болница, доказа за пореден път пълното безсилие на властите да овладеят и контролират кризата. Макар да знаеха, че вирусът мутира […] Прочетете още »

Това в България не може да се случи

11:36, 18 ное. 20
Ясен Бояджиев

„За истината“ публикува коментар на Ясен Бояджиев за „Дойче веле“. Представете си само: най-овластеният човек в страната говори врели-некипели и затова медиите решават да спрат да го излъчват. В България това не може да се случи. Тук измислиците се леят на воля. Поредният пример: Прочетете още »

Премахнете зелено-червените коридори

11:12, 16 ное. 20
Веселина Седларска

„За истината“ публикува текст на Веселина Седларска от сайта „Редута“ Живеем в приказка, разказвана от луд човек. Навън се играе някакво ново представление на „Улицата“, в което като сценарист изглежда да е привлечен и Камен Донев. Събота, 15 ч., студено. Пред кварталния супермаркет са застанали три майки с три дечица. Не може да влязат, има […] Прочетете още »

Да те управлява премиер-демократ по душа

20:22, 10 ное. 20
Венелина Попова

Да, днес е 10 ноември. Допреди 20-ти години отбелязвахме с особено въодушевление тази дата. Отбелязвахме я като края на един режим, който отне на бившите хора, както ги наричаха комунистите, живота, земята, фабриките, имуществото; съсипа семействата им като ги раздели или ги екстрадира в затънтената провинция и принуди елита на нацията – фабриканти, банкери, офицери, […] Прочетете още »

Хората започнаха да умират вкъщи, а властта няма план

10:25, 4 ное. 20
Ясен Бояджиев

Цялата суматоха около коронавируса в България води до един извод: властта няма и никога не е имала план за действие. Вместо това – хаос и безотговорност. Какво правиха от пролетта насам? Вижда се с просто око: нищо. „За истината“ публикува коментар на Ясен Бояджиев за „Дойче веле“. Само преди две седмици, когато новите случаи на зараза […] Прочетете още »

Коронавирус: ако Борисов се беше погрижил за медиците така, както за кръчмите

23:41, 3 ное. 20
Емилия Милчева

Високата загриженост на премиера Борисов за нощните заведения контрастира с пълната му незаинтересованост към състоянието на здравната система. Нима кръчмите са по-важни от болниците? „За истината“ публикува текст на Емилия Милчева за „Дойче веле„. Що за управляващи има България, след като собствениците на заведения демонстративно не спазваха наложената им забрана за работа заради пандемията от […] Прочетете още »

Първо беше „Турски“, после стана „Балкански“. Накрая се оказа руски поток

11:07, 30 окт. 20
За истината

„За истината“ публикува материал на Иван Бедров и Николай Лавчиев за „Свободна Европа“. Малко преди Коледа в България трябва да завърши строителството на един газопровод. Той свързва две части на „Турски поток“ – тази на територията на Турция и тази на територията на Сърбия. По него Русия ще може да изнася природен газ по дъното на […] Прочетете още »

Борисов и завоят към политическото средновековие

18:31, 29 окт. 20
Даниел Смилов

„За истината“ публикува коментар на Даниел Смилов за „Дойче веле“. Кризата с коронавируса направи съвсем отчетлива следната дългосрочна тенденция в десния политически спектър. В икономически план всички развити държави предприеха масивна държавна подкрепа за икономиката. И САЩ, и ЕС вече изразходиха и планират да изхарчат трилиони публични средства, за да стимулират своите стопанства. Както и да […] Прочетете още »