БСП ще опита да си върне изгубения мандат в Габрово, но е малко вероятно

15:06, 9 авг. 22
Емилия Димитрова

Председателят на областната структура на БСП в Габрово Валери Митов ще води листата на социалистите за вота на 2 октомври, реши Националният съвет на партията в края на миналата седмица. Прочетете още »

„Синдромът Радев“: обратната метаморфоза на един президент

11:35, 8 авг. 22
За истината

Румен Радев е пример, макар необичаен, за онзи преход от едно състояние в друго, което наричаме метаморфоза. Това е внезапен преход на живи системи от едно състояние в друго, който преход е организиран около един елемент от старата система, покрай който се формира новата. Прочетете още »

Недопустимо е в центъра на Пловдив да има символи на руската агресия

14:30, 29 юли 22
За истината

на витрина в центъра на Пловдив се появиха символи, одобряващи руската окупация на Украйна Прочетете още »

Смисълът от третия мандат

12:35, 18 юли 22
Даниел Смилов

Защо е по-добре да има правителство, а не избори – Даниел Смилов анализира пред „Дойче веле“ аргументите в полза на успеха на третия мандат, макар вероятността за обратното да е по-голяма. Прочетете още »

„Снимките и видеото са манипулирани“. Как Гешев използва Брюксел, за да заглуши евродоклада в София

12:42, 16 юли 22
Борис Митов

„За истината“ публикува текст на Борис Митов и Генка Шикерова от „Свободна Европа„. Часове преди поредния критичен евродоклад за България една новина от Брюксел „гръмна“ в София. Евродепутат от Чехия обяви, че според българска експертиза снимките от спалнята на Бойко Борисов са манипулирани. Всъщност това се оказва не особено коректно и съвсем не ново. Прочетете още »

Пази Боже!

13:48, 12 юли 22
Венелина Попова

Колко трябва да си нагъл, за да стовариш вината за състоянието на магистралите-най-голяма гордост на 12 годишното ти управление на едно правителство, което падна на шестия месец от конструирането си. Прочетете още »

Грешните сметки, които свалиха правителството на Петков

8:47, 8 юли 22
Даниел Смилов

И на децата стана ясно, че нито правителството „Петков“ е „предало Македония“, нито България е в икономически колапс. Кривите сметки, че ИТН ще успее да се скрие зад рева по тези теми, не излязоха, пише в анализ за „Дойче веле“ Даниел Смилов. Прочетете още »

„Как е възможно това, защо хората не са ядосани?“ – Дияна отговаря

12:14, 28 юни 22
За истината

„Трябва да ти пука и да си ядосан. Добрият журналист трябва да е непрекъснато ядосан. Не можеш да свикваш и да се примиряваш с безобразията.“ Прочетете още »