Забраната за камиони предизвика ново напрежение в Айтос

16:06, 29 сеп. 21
За истината

Забранителни знаци за камиони над 12 тона станаха повод за ново напрежение в Айтос. Те бяха поставени вчера като временна мярка след тежката катастрофа с тир, при която загинаха един мъж и двете му деца, и последвалите граждански протести. Сега, обаче, ограничението е на път да остави част от районите в града без възможност за […] Прочетете още »

Кмет на бургаско село е отстранен за кражба и унищожаване на общинска собственост

15:21, 15 дек. 20
За истината

Кметът на село Вресово, в бургаската община Руен е отстранен от длъжност с решение на Районен съд – Айтос, съобщи прокуратурата. Причината е, че кметът присвоил близо 30 хил. лв. от свои съселяни, а в последствие, за да прикрие кражбата, подпалил общинска собственост. Прочетете още »

Граничар и двама бивши полицаи са арестувани за производство и разпространение на марихуана

14:22, 12 май 20
За истината

Служител на гранична полиция и двама бивши полицаи са арестувани за производство, притежание и разпространение на марихуана, съобщиха МВР и прокуратурата. Наркотичното вещество е открито в помещение на стопански двор в Айтос. При обиск са  иззети над 3 кг. пакетиран канабис и 57 растения марихуана. Прочетете още »

Съдът обяви за недействителни изборите в две села

14:43, 6 фев. 20
За истината

Изборите за кмет в село Водно, община Дулово и в село Карагеоргиево, община Айтос са недействителни. Това постанови Върховният административен съд. Решенията и по двете дела са окончателни и означават провеждане на нови избори в двете села. Прочетете още »

Условна присъда от шест месеца за купуване на гласове в Айтос

8:28, 29 май 19
За истината

Районният съд в Айтос наложи условно наказание от шест месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години, спрямо Митко М., обвинен в „купуване“ на гласове, съобщиха от прокуратурата. Прочетете още »