BG | EN

Прокуратурата повдигна още едно обвинение на Стайко Стайков (обновена)

Стайко Стайков
Снимката е публикувана с права за публичен достъп във Фейсбук

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Стайко Стайков, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Първоначалното обвинение на Стайко Стайков – син на задържания през септември м.г. бизнесмен Миню Стайков, бе обявен за издирване от „Интерпол“ за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления.
От съобщението на прокуратурата става ясно, че на Стайков е повдигнато и ново обвинение – за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

На 28 януари Стайков – син беше настанен в „Пирогов“, където потърсил помощ с обяснението, че е бил отвлечен и пребит. Същия ден той внесе чрез адвокат в специализираната прокуратура писмена молба, с която обявява, че е научил, че е издирван, едва същия ден и е готов да съдейства на разследването, а вечерта бе преместен в МВР болница.
МВР няма данни, които да потвърждават версията за отвличане на сина на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, както твърди самият той, каза пред репортери министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Специализираният наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и постанови „Домашен арест“ за Стайко Стайков. Решението е мотивирано със сериозни здравословни проблеми, които не позволяват той да остане в ареста, предаде bTV.

Миню Стайков и още десет души бяха задържани в началото на септември 2018 при акция на спецпрокуратурата във „Винпром Карнобат“, „СИС индустрийс“ и „Топаз мел“. Към момента са повдигнати обвинения на осем души, двама от които все още се издирват.

Преди малко повече от месец апелативният спецсъд наложи запори и възбрани на множество имоти, сметки и дружествени дялове на Миню Стайков.Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините