BG | EN

Елена Йончева получи обвинение за пране на пари

Елена Йончева
Снимка:
www.bsp.bg

Прокуратурата е повдигнала ообвинение за пране на пари срещу народният представител
„БСП за България“  Елена Йончева. Разследването срещу нея е за извършени финансови операции с пари, за които има съмнение, че са присвоени от КТБ, са потвърдили от държавното обвинение пред редица национални медии.

През ноември миналата година главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата от левицата Елена Йончева заради разследване за пране на пари в особено големи размери, след което тя сама се отказа от него.

Пред bTV Елена Йончева днес е заявила, че обвинението е абсурдно и че правителството и Бойко Борисов са започнали „да използват създадената и контролирана Специализирана прокуратурата за сплашване, заплаха и публично унижение на своите противници”.

Разследването срещу Йончева, което започна по сигнал на депутати от ГЕРБ, е за извършени преди шест години финансови операции с пари, присвоени от фалиралата през 2014 година Корпоративна търговска банка. Води се от Специализираната прокуратура.

Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания. Свидетели разказали пред тях, че има основание да се предполага, че Елена Йончева е знаела или предполагала за престъпния произход на средствата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините