BG | EN

Прокуратурата е разкрила организирана престъпна група, занимаваща се със сделки за саниране

Снимка: скрийншот НОВА ТВ


Специализираната прокуратура и ГДБОП са разбили организирана престъпна група за данъчни престъпления, занимаваща се със сделки за саниране в различни общини на страната, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от НОВА ТВ. Задържани са четирима души, които не са обявявали печалба пред НАП след спечелени търгове за саниране за милиони левове в десетки общини. Според държавното обвинение, те регистрирали фирми на бедни и безработни хора, участвали в обществени поръчки за ремонт на сгради, почистване на корита на реки и саниране.

Според Гешев, щетите са за стотици милиони. Иззети са над 750 хил. лева и златни турски монети с лика на Ататюрк от банкови касети, казал още той пред медиите днес. 

Общо 20 фирми участвали в обществени поръчки в различни общини у нас. Те спечелили над 50 обществени поръчки за ремонт и саниране на различни сгради. Изпълнили са всичко по поръчките, но след това не са отчитали парите си и така не са плащали ДДС, обяснил зам.-главният прокурор.

„Интересното в този случай е, че тук става въпрос за сделки, касаещи строително-монтажни работи и саниране. От една страна са поставени лица на групата, а от друга – различни общини на страната“, коментирал още Гешев. 

Тепърва се събират доказателства дали има нарушения при възлагането и печеленото на обществените поръчки, допълва по темата НОВА ТВ.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините