BG | EN

Как с. Дъбрава се превърна в The Brava


 

С интересно събитие се очаква да изпратим лятото в Благоевград. Или по-скоро на няколко километра от града, в едно планинско селце, което за четвърта поредна година, ще се превърне рок столица на България.

На 21 и 22 септември „Дъбрава Балкан фест“ /The Brava Balkan Fest/ ще събере в селото почитатели на рока.
То е малко и китно, сгушено в полите на Рила, на около 10 километра от областния център Благоевград. В Дъбрава намираш спокойствие и чист въздух…и много рок, особено откакто Росен Георгиев става кмет на селото, преди четири години.

Млад ентусиаст, твърдо решен да осъществи мечтите си и да материализира любовта си към рок музиката. Така, преди четири години, той създава The Brava Fest. Фестивал, който се осъществява в първите 2 години, единствено благодарение на приятели, които подкрепят идеята.

Днес, 4 години по-късно фестивалът живее собствен живот и се радва на подкрепата на сериозни партньори, които повярваха в Росен. Фондация „Америка за България“ за втора година ще помогне за реализацията на събитието, помощ идва и от община Благоевград.

Хедлайнер на тазгодишното издание на фестивала ще е Марко Мендоса – басист на „Уайтснейк“, на обновените „Тин Лизи“, на суперзвездната банда The Dead Daisies и мн. др. Марко ще изсвири парчета от авторския си албум, наречен просто Viva La Rock.

Тази година, Дъбрава ще посрещне и редица големи имена и много гости – гърците The Bullets, звездите от Македония Last Expedition – банда с над 20 г. история, която неизменно влиза в местните класации за топ рок, сърбите от Hadži prodane duše, победител от 50 издание на Китариадата край Зайчар, която събира десетки хиляди фенове, включително и световни знаменитости и турската банда Saints’n Sinners.

Входът за The Brava Balkan Fest е свободен, а с. Дъбрава ще приюти и всички, които обичат да спят под звездите в специално осигурената зона за палатки.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините