BG | EN

Има арестувани при акция срещу купуването на гласове в Бургас (допълнена)

пари, белезници
Илюстративна снимка: МВР

В Бургас има арестувани при провеждащата се в момента акция срещу купуването на гласове за предстоящите избори „2 в 1“.

Операцията е започнала от 7:30 часа тази сутрин от квартал „Горно Езерово“, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас, цитирани от БТА.

Местни медии допълват, че при специализиранат полицейска операция срещу купуването на гласове за предстоящите избори са задържни вече общо 9 души.

В къщи и хранителни магазини са извършени претърсвания от служители на бургаската полиция. Проверени са 17 адреса.

Схемите са на приниципа „опрощаване на задължения” и предлагането на пари за гласуване за определена партия или кандидат, съобщиха пред журналисти старши комисар Емил Павлов, директор на ОД на МВР-Бургас и Районният прокурор Мария Маркова.

По информация на полицията, за глас се плащат между 50 и 100 лева.

Към настоящия момент в МВР-Бургас са постъпили 25 сигнала, които касаят предстоящите избори. Преобладават сигналите за кварталите с концентрирано ромско население. В тях се казва, че се изготвят списъци с имена на лица, които да гласуват за определен кандидат, уточнява комисар Павлов.

Към момента Районна прокуратура Бургас наблюдава 7 досъдебни производства. „Събрани са като веществени доказателства намерените списъци с имена, в които са налице данни, че точно на тези лица ще им бъдат предлагани съответните финансови възнаграждения“, коментира ръководителят на Районната прокуратура Мария Маркова. 

Специализираната полицейска операция продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините