BG | EN

Служител на правителствената информационна служба е освободен от длъжност след като удари журналист

Снимка: АЕЖ – България

Служител на правителствената информационна служба е освободен от длъжност след като удари журналист по време на отразяване на посещението на министър-председателя в село Маноле този уикенд.

В съобщението на правителствената информационна служба до медиите от днес се казва, че служителят Любомир Методиев е освободен от длъжност по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов.

Преди дни при посещението на премиера Бойко Борисов в село Маноле, Пловдивско, Любомир Методиев удари по ръката с микрофон кореспондента на вестник „Монитор“ Елена Крумова, дошла да отразява събитието. В социалната мрежа „Фейсбук“ по-късно тя публикува снимка с шина на ръката си и информация, че травмата не е незначителна, а Манолев се извинил също в социалната мрежа, обяснявайки, че е наранил колегата без умисъл и най-сърдечно се извинява.

Според разкази на журналисти, присъствали на събитието, те попитали Методиев защо посяга на колега, а той отговорил, че му е омръзнало да приканва журналистите да слязат, пише dnevnik.bg.

В съобщението на правителствения пресцентър днес се посочва, че Методиев е поднесъл извинения. Но „правителствената информационна служба не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на правителствената информационна служба“, се казва още в съобщението.

По-рано днес в становище до медиите от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ)  поискаха отстраняването на Методиев. „Служител на Министерския съвет, позволил си да удари журналистка, няма място на държавна служба“, обявиха оттам, като допълват, че поднесеното извинение не е достатъчно.

Асоциацията на европейските журналисти – България, пише в становището си още, че има сведения, че това не е първият път, когато Методиев си позволява да се държи арогантно с журналисти. „През март по време на срещата ЕС – Турция във Варна с нас се свързаха представители на немски медии, за да се оплачат от грубо отношение от въпросния чиновник“, се казва още в становището на асоциацията.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени: Още за новините

Още от автора

Четирима задържани в Сандански и Кресна при акция на полицията

Четирима души са арестувани в хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и престъпленията, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите.

История за менторството, като инвестиция в общото ни бъдеще

Все повече професионалисти споделят опита си с млади хора, търсещи развитие отвъд формалното образование и професионалните практики и стажове.

Часът на Земята`2023 Включи се!

Часът на Земята – най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата Земя тази година ни призовава да запазим дивите животни.

Още за новините

За три дни АЕЖ – България събра парите за правна защита на Mediapool

Само за три дни Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) е успяла да събере сумата, необходима за правна помощ на електронното издание Mediapool.bg, след като то попадна под ударите на иск за 1 млн. лв., заведен от застрахователната компания “Лев Инс”.

Договорът за безвъзмездно отдаване на русенското летище не гарантира възстановяване на гражданските полети

Частният инвеститор “Еърпорт Русе”, който наскоро получи общинското Летище Русе за безвъзмездно ползване през следващите 10 години, не е длъжен да възстанови редовните граждански полети. 

Прокуратурата прекрати разследването за пране на пари срещу близкия до Борисов Бейзат Яхя

Окръжната прокуратура в Шумен прекрати разследването за пране на пари срещу близкия до Бойко Борисов бизнесмен Бейзат Яхя.