Служител на правителствената информационна служба е освободен от длъжност след като удари журналист

Снимка: АЕЖ – България

Служител на правителствената информационна служба е освободен от длъжност след като удари журналист по време на отразяване на посещението на министър-председателя в село Маноле този уикенд.

В съобщението на правителствената информационна служба до медиите от днес се казва, че служителят Любомир Методиев е освободен от длъжност по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов.

Преди дни при посещението на премиера Бойко Борисов в село Маноле, Пловдивско, Любомир Методиев удари по ръката с микрофон кореспондента на вестник „Монитор“ Елена Крумова, дошла да отразява събитието. В социалната мрежа „Фейсбук“ по-късно тя публикува снимка с шина на ръката си и информация, че травмата не е незначителна, а Манолев се извинил също в социалната мрежа, обяснявайки, че е наранил колегата без умисъл и най-сърдечно се извинява.

Според разкази на журналисти, присъствали на събитието, те попитали Методиев защо посяга на колега, а той отговорил, че му е омръзнало да приканва журналистите да слязат, пише dnevnik.bg.

В съобщението на правителствения пресцентър днес се посочва, че Методиев е поднесъл извинения. Но „правителствената информационна служба не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на правителствената информационна служба“, се казва още в съобщението.

По-рано днес в становище до медиите от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ)  поискаха отстраняването на Методиев. „Служител на Министерския съвет, позволил си да удари журналистка, няма място на държавна служба“, обявиха оттам, като допълват, че поднесеното извинение не е достатъчно.

Асоциацията на европейските журналисти – България, пише в становището си още, че има сведения, че това не е първият път, когато Методиев си позволява да се държи арогантно с журналисти. „През март по време на срещата ЕС – Турция във Варна с нас се свързаха представители на немски медии, за да се оплачат от грубо отношение от въпросния чиновник“, се казва още в становището на асоциацията.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам