BG | EN

Проверки на данъчни и полиция констатирали нередности в пловдивски автошколи

Снимка: пресцентър МВР

След предварителен анализ на учебните центрове в град Пловдив в три автошколи са били констатирани големи разлики между декларираните приходи и реално обучените кандидати.

В три центъра за обучение на водачи на МПС, стопанисвани от две юридически лица в Пловдив, е била извършена съвместна проверка от служители на Икономическа полиция в Главната дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-Пловдив, служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и на НАП-Пловдив, съобщи МВР.

В хода на инспекцията на адрес, собственост на юридическото лице, стопанисващо две школи, е било установено, че паричните преводи от курсистите към учебния център, се извършвали предимно на ръка, като им се издавали квитанции от друга автошкола. След снети подробни обяснения и извършена проверка от страна на НАП било взето решение да бъде затворен въпросният учебен център до отстраняване на пропуските.

При проверка на дружеството във втори обект са били установени несъответствия в касовата наличност, големи разминавания в реализираните обороти и оборотите, декларирани пред НАП в месечните Счетоводни декларации и годишните данъчни декларации. Констатирани са били и други нередности по линия на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, за които по данни на МВР, предстои налагане на актове.

Работата по случая продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините