BG | EN

Бургаският съд остави в ареста автоинструктора, обвинен за измама с шофьорски книжки

 

Снимка: Петя Михова

Обвиненият за измама с шофьорски книжки автоинструктор Красимир Ненчев, остава в ареста. Според прокуратурата той е осигурявал хора, които да се явяват вместо неговите курсисти на изпитите. За целта са фалшифицирани личните карти на обучаващите се.

По време на днешното съдебно заседание държавното обвинение посочи, че има писмени доказателства и свидетелски показания, че именно Ненчев е извършил престъплението.

Според неговия адвокат Росен Кожухаров обаче тези показания са неясни. „Разпитани са много свидетели. Един твърди, че си е вземал книжката честно. Друг твърди, че се е явявал само на един изпит. Няма нито един друг доказателствен материал по делото, освен обърканите разпити на свидетелите“, каза адвокатът.

Ненчев вече е осъждан за подобно престъпление. Настоящото обвинение идва в изпитателния срок на предходната му присъда. Според прокуратурата подобно престъпление е и обществено опасно, заради това, че на пътя се допускат неопитни шофьори. Според държавното обвинение, ако на Ненчев бъде наложена по-лека мярка за неотклоненине, той би могъл да въздейства върху свидетели, които предстои да бъдат разпитани.

Адвокат на обвинения обаче посочи, че това е само хипотеза. Той допълни, че Ненчев има автоимунно заболяване, за което е необходимо специфично лечение.

По време на заседанието присъстваше и съпругата на Ненчев, която обясни, че той е човек, който се грижи за семейството си. За целта работел дори и на две места. Пред съдебния състав защитата и Ненчев поискаха по-лека мярка за неотклонение – домашен арест или парична гаранция. Съдът обаче прие мотивите на обвинението и остави обвиянемия в ареста.За подобно престъпление законът предвижда до 8 години затвор.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините