Шестима души са обвинени за контрабанда на акцизни стоки и пране на пари в Сливен

Снимка: prb.bg

Шестима души са привлечени към наказателна отговорност в Сливен с обвинения за контрабанда на акцизни стоки и изпиране на пари.

Те са установени и задържани при съвместна акция на Сектор „БОП“ и на ДАНС в Сливен, която е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в града.

Акцията е проведена през последните два дни.

Предмет на претърсване са били 12 адреса на територията на град Сливен и околността.

Открити и иззети са парични суми в различни валути, златни накити и скъпоценности, общата стойността на които възлиза на над 1 млн. лв. Основната дейност на задържаните лица е контрабанден износ на цигари от България за Англия, където те са били продавани на тройно по-висока цена.

Преносителите на контрабандните стоки са регистрирани като социално слаби и са получавали помощи, които заедно с печалбата от цигари са пренасяли физически в България.

Снимка: prb.bg

Според разследващите, дейността на обвиняемите лица е включвала и контрабанда на промишлени стоки от Турция в България.

Задържан е организаторът на групата, както и членове на семейството му. Той е криминално проявен и притежава значително имущество и луксозни автомобили.

Три от обвиняемите лица са задържани за срок до 72 часа и предстои по отношение на тях да бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава като не е изключено кръгът на обвиняемите лица да бъде увеличен, посочват в съобщение до медиите от държавното обвинение.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам