Общинският съвет в Шумен избра нов председател

Ася Аспарухова
Снимка: „Радиан“

Ася Аспарухова е новият председател на Общински съвет – Шумен. Тя беше избрана с тайно гласуване и зае мястото на сваления от поста досегашен председател Красимир Минчев.

За Ася Аспарухова гласуваха 23 съветници, а за другия кандидат – Даниела Русева – 15 съветници, обяви председателят на комисията по избора Светозар Петков.

Всички 41 съветници са участвали в избора, но е имало 3 недействителни бюлетини. Това всъщност беше повторно гласуване, след като при първото бяха отчетени 5 недействителни бюлетини и по решение на комисията изборът беше повторен.

Аспарухова благодари на колегите си и изрази надежда, че ще може да разчита на подкрепата им до края на мандата си. На следващото заседание тя ще предложи заместник-председател на общинския съвет.

До избора на нов председател се стигна след като на 18 март т.г. 20 съветници от различни политически сили поискаха оставката на Красимир Минчев (ГЕРБ) с мотив, че грубо погазва правилника на Общинския съвет, като авторитарно е взел решение да не свиква сесия през март, дори и онлайн, което беше прецедент в историята съвета. На 1-ви април с 23 гласа „за”, 2 „против“ и 1 „въздържал се“, общинският съвет в Шумен прекрати пълномощията на Красимир Минчев.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам