BG | EN

2,5 млн. лв. „в брой в пликове и торбички“ (видео)

Скрийншот от предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.

Мъж от Бургас обвини кмета на Бургас Димитър Николов, който е кандидат на ГЕРБ за пореден мандат в корупция в особено големи размери. Във видео, за което телевизия „Еврокам“ твърди, че е получено на електронната й поща мъжът с имена Михаил Михайлов твърди, че е получил около 2,5 млн. лв. „в брой в пликове и торбички“ от самия Николов и негови приближени. 

„Естествено, няма документи за тези средства, казва Михайлов, който твърди, че е имал бизнес отношения съсх сегашния кмет на Бургас. С Димитър Николов сме се виждали почти всяка неделя“, твърди още той. 

Михайлов споменава конкретни лица, които са работили в общината или са свързани с дейностите на общинската администрация. 

Депутатът от „ПП-ДБ“Прдължаваме промяната – Демократична България“ Константин Бачийски коментира записа, като каза, че има неопровержими доказателства, че това, което казва Михайлов, е истина. Единственият въпрос е защо Димитър Николов е на свобода, попита Бачийски. В момента той също е кандидат за кмет на Бургас, издигнат от собствената си партия „Средна европейска класа“.

Информацията беше показана в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.

Всичко, което разказва Михаил Михайлив вижте във видеото – тук.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени разследвания

Още от автора

Върховният административен съд ще реши да касира ли избора на съветници в Каварна

Решението на Административния съд в Добрич, с което изборите за общински съветници в Каварна бяха определени за недействителни, е обжалвано в законовия срок от един от общинските съветници от листата на ГЕРБ.

Промените в Конституцията бяха приети на първо четене със 164 гласа

"За" гласуваха 164 депутати от ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС, въздържали се нямаше, "против" бяха 66 - БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ". 

Емилия Данкова от „За истината“спечели наградата „Червена линия“ за регионална журналистика

Емилия Димитрова - Данкова - главен редактор на регионалното издание "Севлиево онлайн" и автор на "За истината" спечели тазгодишната награда „Червена линия 2023 – награди за журналистика срещу корупцията“ в категория "Регионална журналистика".

Още разследвания

Стадионът в Русе, на който светкавица уби дете през август, се оказа без гръмоотводи

Разследване на “За истината” установи, че по време на инцидента, при който на 30 август т.г. мълния порази дете на общински стадион в Русе съоръженията там не са разполагали с всички предвидени по проект системи за защита от мълнии.  

Университетската кариера на почетния консул на Барбадос отново е под въпрос

Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков няма намерения да обяви нов конкурс за длъжността „доцент“ по публично право, на която назначи Петър Илиев – адвокат от Софийската колегия и бивш преподавател по конституционно право в Юридическия факултет на СУ.  

Десетки дървета изгоряха „случайно“ на варненската ул. „Зеленика“, за да разчистят строителен терен

Това е история за унищожаване на дървета във Варна. В нея липсва художествена измислица и журналистически коментар. Само факти. Разиграва се на ул. „Зеленика“ в т. нар. "Цветен квартал".