BG | EN

2,5 млн. лв. „в брой в пликове и торбички“ (видео)

Скрийншот от предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.

Мъж от Бургас обвини кмета на Бургас Димитър Николов, който е кандидат на ГЕРБ за пореден мандат в корупция в особено големи размери. Във видео, за което телевизия „Еврокам“ твърди, че е получено на електронната й поща мъжът с имена Михаил Михайлов твърди, че е получил около 2,5 млн. лв. „в брой в пликове и торбички“ от самия Николов и негови приближени. 

„Естествено, няма документи за тези средства, казва Михайлов, който твърди, че е имал бизнес отношения съсх сегашния кмет на Бургас. С Димитър Николов сме се виждали почти всяка неделя“, твърди още той. 

Михайлов споменава конкретни лица, които са работили в общината или са свързани с дейностите на общинската администрация. 

Депутатът от „ПП-ДБ“Прдължаваме промяната – Демократична България“ Константин Бачийски коментира записа, като каза, че има неопровержими доказателства, че това, което казва Михайлов, е истина. Единственият въпрос е защо Димитър Николов е на свобода, попита Бачийски. В момента той също е кандидат за кмет на Бургас, издигнат от собствената си партия „Средна европейска класа“.

Информацията беше показана в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.

Всичко, което разказва Михаил Михайлив вижте във видеото – тук.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени разследвания

Още от автора

Борисов – отново премиер. Възможно ли е

В последните 3 години ГЕРБ предлагаше други хора за премиерския пост, но сега водещи политици от партията казват, че отново ще бъде номиниран Бойко Борисов. Някои виждат в това политически ход за "надъхване на електората“. Други - че такъв ход би бил логичен, но „труден за преглъщане“ от народа. Вижте видеото на "Свободна Европа".

Иван Кръстев: „Бяхме добрите. Но този свят изчезна.“

Бяхме добрите, бяхме харесвани. Но този свят изчезна. Сякаш Европа е получила някакъв пристъп на световъртеж, казва пред "Шпигел" българският политолог Иван Кръстев и дава един нестандартен съвет.

Управител на комплекс в Слънчев бряг е пълнил басейн с вода от противопожарен кран

Полицията в Несебър е установила управител на комплекс в курорта Слънчев бряг да краде вода от противопожарен кран, за да напълни басейна в почивната база в квартал Чайка.

Още разследвания

Чиновник в Силистра е получавал години наред арендата от държавни земеделски земи

Държавен служител в Областната земеделска служба в Силистра е заменил през 2007 г. свои имоти срещу държавни, след което е продължил да ги от дава под аренда в собствена полза.

„Какво лошо има?“ – 1 млн. лв. за саниране на кметство с осем стаи в Мадара срещу 670 хил. за осеметажен блок в Шумен

Възможно ли е енергийното обновяване на двуетажна сграда с десетина стаи да струва повече от санирането на многоетажен жилищен блок с над 80 апартамента? Риторичен въпрос, както показва практиката от шуменското село Мадара.

Провал на ул. „Успех“ – след като похарчи 27 млн. лв. социалното министерство постигна 6.5% от заложените цели

За развитието на социалната икономика по времето на трима министри Министерството на труда и социалната политика изхарчва 27 млн. лв. Резултатът от усвоените милиони е 6.5% изпълнение на целите, заложени в проекта.