BG | EN

Измамник в интернет е събрал над 40 хил. лв. за три дни

Снимка: pexels.com

Най-малко 100 души са станали жертва на измамник в интернет, който се е представял за жена. Той е успял да събере от хората, които е подвел близо 40 хиляди лева. Това съобщиха от прокуратурата и полицията в Бургас. Според разследващите сумата, събрана чрез измама би могла да се окаже и по-голяма.

През 2014 година, Милен Стойчев (38 г.) се е регистрирал в сайт за запознанства като Мария Василева със снимка на млада жена. По-късно той прави същата регистрация и в месинджъра на Фейсбук. Според фалшивата информация, която е публикувал там, жената, за която се е представял живеела с майка си в Гърция, останали без пари и телефон и по тази причина двете не можели да се върнат в България. Подведените изпращали на посочена сметка суми от 10 до 250 евро. Сметката била регистрирана в Бургаски банков клон на името на бабата на Милен Марийка Василева.

Само за три години Милен Стойчев успял да събере близо 40 хил. лв. До задържането му се стигнало, след като в Икономическа полиция – Бургас е постъпил сигнал от измамени.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините