Русенската полиция разкри схема за производство и разпространение на марихуана

Снимка: пресцентър на МВР

Наркооранжерия с над 1700 саксии с трева е открита в помещение, отдадено под наем в русенския Новград. Задържано е рекордно количество марихуана за над 1 милион лева.

В рамките на спецоперацията на служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при дирекцията на МВР в Русе,  под ръководството на окръжна прокуратура, криминалистите проверили стопански двор на територията на село Новград, община Бяла. На място, в момент на  събиране на зелена тревиста маса и приготвянето й за транспортиране, са били задържани 7 жители на София област, съобщи МВР. В две халета и административна постройка, са открити 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагирала на марихуана. Иззети са били и три автомобила  – „Рено“, „Мерцедес“ и „БМВ“, ползвани от задържаните, единият от които пригоден за транспортиране на бидони с наркотика.

Намерени и иззети са били и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването, мобилни телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка между лицата.

В хода на операцията са били задържани и двамата собственици на имота,  извършени са претърсвания на обитаваните от тях адреси, иззети са автомобил „Мерцедес“ и моблни апарати.

С постановление на Окръжна прокуратура – Русе осем от задържаните остават в ареста за срок до 72 часа, допълват от МВР.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам