Протести в Асеновград зарази липсата на пречиствателна станция

Снимка: скрийншот БНТ

Жители на Асеновград протестираха тази сутрин пред сградата на Общината заради неработещата пречиствателна станция за отпадни води в града. Съоръжението за 32 млн. лева е открито предизборно в края на октомври и все още не работи, предаде БНР.

Според протестиращите асеновградчани парите са хвърлени на вятъра за скъпоструващо съоръжение, което не функционира, а в същото време мръсните води се изливат в река Чая.

Пред националното радио недоволните питат кой е виновен за това и настояват за мерки, за да може станцията в най-скоро време да заработи.

Пречиствателната станция може да заработи след като се отстранят 120 пропуска. Това е тежък проблем, не само финансов, а и екологичен. Четирдесет човека са се подписали под Акт 15, но съоръжението все още не може да бъде пуснато в експлоатация, казва кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, цитиран от Радио Пловдив. По думите му в момента част от фирмите-изпълнители са на обекта и работят за отстраняване на констатираните пропуски.
Грудев допълва още, че е сeзирал Министерството на околната среда и водите, както и министър-председателя, който съдействал за решаване на проблема и очаква в скоро време пречиствателната станция.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам