BG | EN

Задържан е заподозряният за убийството на 7 годишното дете

Заподозреният за убийството на 7 годишното детето от сливенското с. Сотиря Мартин Трифонов.
Снимка: МВР

Предполагаемият убиец на 7 годишното детето от сливенското с. Сотиря е бил задържан. Това съобщи Нова телевизия. Момиченцето бе открито вчера изнасилено и пребито до смърт в сливенското село.

Според министъра на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от Би Ти Ви при преследването и задържането на предполагаемия убиец той е бил прострелян в краката. Няма опасност за живота му.

„В болница е, има рани, но тепърва лекарите ще уточняват дали е от прострелване или от друго“, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова телевизия.

По-рано днес полицията съобщи, че издирва 21-годишния Мартин Стоянов Трифонов като основен заподозрян за убийството на детето. То е било открито в края на селото вчера следобeд с множество наранявания и следи от изнасилване. По-късно е починало в сливенската болница.

Мартин Трифонов имал криминално минало, задържан бил за разбиване на къщи във вилната зона на селото. Семейството му и това на жертвата живеят в съседни къщи в с. Сотиря.Момиченцето живеело с баба си и дядо си, майка му работела на морето.

Според местни жители заподозреният видял жертвата си в магазин в селото, където детето отишло да си купи сладолед. Пред същия магазин Трифонов пиел алкохол.

„Саможив човек, асоциален тип, каза още главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Семейството му е в много тежко материално положение. Не разполага с финансови средства. Няма работа. Не е завършил образованието си. Такъв тип човек е…“.

Мъжът е бил разследван за кражби, има и присъда за блудство с шестнайсетгодишно момиче, която е излежал в Бургаския затвор от 2017 до 2018 г.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините