BG | EN

Близки на загиналия в катастрофа моторист протестират с искане за справедлив процес

Кадър от протеста в Костинброд.
Снимка: Скрийншот bTV

Близки и приятели на загиналия в катастрофа с участието на кмета на Костинброд моторист излязоха на пореден протест. 

Недоволството на хората е свързано с освобождаването от ареста на кмета на града Трайко Младенов, който, според протестиращите, е виновен за инцидента, предаде БНР. Според протестиращите, кметът се е опитал да направи обратен завой, заради което 34-годишният мотористът се е ударил в колата му.

По-рано тази седмица Младенов заяви, че не е нарушавал правилата за движение и не е видял моториста, докато се е опитвал да изпревари друго превозно средство.

След катастрофата кметът на Костинброд беше обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и му беше определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хил. лв. Временно му е отнета шофьорската книжка и му е забранено да напуска страната.

Събралите се на протеста хора твърдят, че кметът дори не живее в Костинброд, а е в София. Те настояват за справедлив процес и справедливо наказание.

„Ние не отричаме, че вината е споделена, но искаме кметът да застане, да признае неговата вина и оттам нататък прокуратурата и съда да свършат тяхната работа и да има някакво адекватно наказание“, посочват протестиращите пред БНР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините