BG | EN

Към протестиращите в подкрепа на дивото къмпингуване в София се присъединиха и хора в други градове

Снимка: Фейсбук/Бетономорие

Със скандиране „Искаме природа, а не бетон“ трета седмица любители на дивото къмпингуване протестират срещу новите правила, въведени в промените на Закона за черноморското крайбрежие. Този път към тях се присъединиха протестиращи в Пловдив, Асеновград, Варна.

Те блокираха снощи за близо час движението по Орлов мост в София. Протестът е организиран от членове на гражданската група „Бетономорие“ ден след като ресорната комисия в парламента прие повторно промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с които се въвеждат строги санкции срещу къмпингуващите.

Еколозите са притеснени, че и в пленарна зала депутатите ще отхвърлят президентското вето. Те разчитат на подкрепата на омбудсмана Мая Манолова, която заяви, че ще сезира Конституционния съд, ако ветото бъде преодоляно.

„Депутатите очевидно защитават интереси на крупни предприемачи по Черноморието, които искат наистина да застроят и последното останало незастроено местенце там. Не би трябвало да се отказваме, мисля, че това е по-скоро началото…Бих отправила призив да остане малко дива природа на морето, за да не ходим в Гърция и това лято“, заявиха протестиращи, цитирани от БНР

Снимка: Фейсбук/Бетономорие/Боряна Делчева

В страницата на Бетономорие в социалната мрежа „Фейсбук“ бяха публикувани снимки от протестиращи в Пловдив, Асеновград и Варна.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините